Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Танзания е празник за сетивата. Той е несравним с естествената си красота, уникално наблюдение на дивата природа и богата култура. Пейзажът е оформен от крайности. Където в една и съща зона не е необичайно да се видят планини, езера, пасища и тропически гори. Също така сафаритата в Танзания са едни от най -добрите в света, като повечето от тях никога не минават, без да видят едно от „големите 5“ на дивечовите животни: лъвове, леопарди, носорози, слонове и биволи.

Наред с тези диви животни, масаите пасат добитъка си. Като се превръщат в една от малкото групи в света, които поддържат традиционния си номадски начин на живот в нашето съвремие.

Затова не е изненадващо, че туризмът се разраства в тази красива източноафриканска страна и нито едно посещение не е пълно без посещение на някои от зашеметяващите национални паркове в Танзания. Всеки от тях предлага свои уникални природни зрелища, приключенски дейности и културни преживявания, които ще вдъхновят страхопочитание дори на най-опитния пътешественик.

Карта на националните паркове в Танзания

12. Национален парк Аруша

https://maps.google.com/?ll=-3.250000,36.833332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Макар и малко по -малък в сравнение с други национални паркове в Танзания, Аруша е щастлив. Той има наистина разнообразна растителност, състояща се от пасища, тропически гори и алпийски зони и благодарение на тези условия е дом на невероятно разнообразие от диви животни.

Една от най -големите планини в Африка, планината Меру заема пространството заедно с най -голямата концентрация на жирафи в Африка. Животните, които се виждат редовно, включват водолюби, биволи, слонове, хипопотами, фламинго и маймуни. Въпреки това, поради размера на парка, не са необходими повече от няколко часа, за да се види цялата и може да бъде проучен чрез пешеходно или кану сафари. Повечето пътници спират по пътя към по -големи паркове.

11. Национален парк Mahale Mountains

https://maps.google.com/?ll=-6.266667,29.933332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Махале винаги се цитира за това, че има няколко необичайни характеристики, които правят този парк изключително специален. Първият от тях е, че този парк е светилище за шимпанзета и е дом на почти 2000 диви шимпанзета.

Той е заобиколен от красивата планинска верига Махале, която местните хора се покланят като уплашена, и е сгушена на брега на езерото Танганяйка. Самото езеро е най -дългото, второто най -дълбоко езеро и най -малко замърсеното сладководно езеро в света. Плажът на брега на езерото Танганяйка е невероятно място за наблюдение на залеза, който се спуска под хоризонта.

10. Национален парк Катави

https://maps.google.com/?ll=-6.833333,31.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Западна Танзания, Катави е абсолютно хипнотизиращ през сухия сезон. През това време реките Катума и Капапа са единственият водоизточник от километри, така че хиляди животни се събират тук за глътка. Посетителите са посрещнати от стотици крокодили, които дрямкат в калта, докато шушулките от масивни хипопотами се скупчват около водоизточници, а хиляди се появяват зебри.

Той също така остава едно от най -добрите места в Танзания, където се вижда взаимодействие между лъвове и биволи. Поради отдалечеността си има малко посетители, така че туристите и местните жители се отнасят към относително недокосната пустиня. Това наистина е изключително място, което просто чака да бъде открито.

9. Национален парк Тарангире

https://maps.google.com/?ll=-3.833333,36.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Tarangire е най-известен със своята годишна миграция на слонове от над 3000 слона, но паркът предлага много повече от това! Този тих парк предлага целогодишни възможности за разглеждане на четири от големите пет, а водачите в региона са толкова добре запознати с моделите на миграция на животните в парка, че без съмнение ще видите отблизо тези екзотични същества .

Независимо от времето на годината! Още повече, че големите дървета баобаб и големите термитни могили, осеяли пейзажа, са нещо като приказка. Сякаш не можеше да се подобри, този парк подражава на значението на националните паркове в Танзания, тъй като в момента той е дом на ресни с ушите орикс, по-голям куду и пепеляв скорец. Всички те са силно застрашени и могат да бъдат намерени само тук, в Танзания, в националния парк Тарангире.

8. Национален парк езеро Маняра

https://maps.google.com/?ll=-3.500000,35.833332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ърнест Хемингуей отбеляза, че този парк е с най -красивото езеро в Африка и може би е бил прав. Езерото Маняра е наистина зашеметяващо. Той покрива една трета от размера на парка и въпреки високото си съдържание на сол, той е безопасен за животни за пиене, така че остава основен източник на живот за много животни в района.

Това е и основното място за излизане на диви ята фламинго и други видове птици. Въпреки това, наистина уникален за езерото Маняра Национален парк са техните резидентни лъвове, катерещи се по дървета. Изследователите все още не са стигнали до заключение защо тези лъвове обичайно лазират сред върховете на дърветата, но въпреки това е невероятна гледка.

7. Национален парк Руаха

https://maps.google.com/?ll=-7.500000,35.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Руаха се превърна в най -големия национален парк в Танзания, когато разшири границите си през 2008 г. Днес той държи 10% от световното население на лъвовете и най -голямата популация на слонове в Танзания. Ландшафтът на парка се състои от гигантски планини, които водят до огромни пасища, скалисти издатини и мрежа от реки. Най -големият от които, Великата река Руаха, паркът е кръстен на.

Посетителите на парка са запленени от земите на червената почва и легендарните дървета баобаб, както и от голямата популация от лъвове. Често се виждат гордости до 25 лъва, които понякога се опитват да свалят бивол. Отново този парк е относително недокоснат от туризма, но поради това е един от най -добрите примери за това как е била Африка в продължение на хилядолетия.

6. Национален парк Gombe Stream

https://maps.google.com/?ll=-4.666667,29.633333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Gombe Stream е известен с Джейн Гудол, която се установява тук по време на изследванията си за шимпанзета през 60 -те години. Той се отличава със стръмни залесени планини, които каскадно се спускат до езерото Танганьика, пасища и топли тропически тропически гори.

Този парк е едно от най-добрите места на земята за близки срещи с най-близкия ни роднина, но също така има невероятно разнообразна флора и фауна за наблюдение. Паркът е достъпен само с лодка и посетителите могат да се гмуркат с шнорхел в това невероятно езеро, за да разгледат някои от 2000 -те вида живи риби, които го наричат свой дом.

5. Национален парк Микуми

https://maps.google.com/?ll=-7.200000,37.133331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен също като вторите равнини Серенгети, отворените хоризонти на този парк правят разглеждането на дивата природа най -важното при всяко посещение. Териториите поддържат впечатляващи стада от зебра, гну, бивол и импала.

Докато легендарните наблюдения на жираф, слон и лъв са често срещани. Пейзажът е разпръснат с прочутите дървета баобаб, черни дървета от твърда дървесина и тревисти равнини. Сгушен между три планински вериги: Улугуру, Рубехо и Луманго. По същия начин, той е дом на няколко изследвания на примати, най -вече изследването на жълтия бабуин.

4. Национален парк планини Удзунгва

https://maps.google.com/?ll=-7.800000,36.683334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този великолепен национален парк се гордее с невероятна флора и фауна. Първоначално, когато са създадени планините на Източната дъга, те са покрити с тропически гори. Въпреки това, през по -студен и сух период преди около 10 милиона години, зоната към основата на планините се трансформира в савана, оставяйки веригите като дъждовни залесени „острови“. Тази изолация позволява невероятно биологично разнообразие, включително 4 епидемични вида примати, един от които е открит едва през 70 -те години.

Има редица страхотни преходи, вариращи по дължина и трудност, като най -доброто средство за изживяване на този парк. Някои от тях минават покрай зашеметяващи водопади и малки басейни, където да се потопите.

3. Парк на природозащитната зона Нгоронгоро

https://maps.google.com/?ll=-3.200000,35.450001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Има малко места на земята като този парк. Той приютява животните „Големите 5“, дълбоки вулканични кратери и е дом на полуномадските хора масаи. Най-известният кратер в Африка, кратерът Нгоронгоро, е един от най-големите по рода си и истинско чудо за гледане. Пейзажът се състои от смесица от езера, пасища, блата и гористи местности, където опитомен домашен добитък масаи пасе заедно с диви животни.

Имаше обширни археологически проучвания, проведени върху имота, които доведоха до откриването на вкаменени следи и изчерпателни доказателства за човешката еволюция. Днес тя продължава да бъде водеща в световен мащаб за своите усилия за опазване.

2. Национален парк Килиманджаро

https://maps.google.com/?ll=-3.066667,37.366669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Всяка година хиляди посетители посещават скандалната планина Килиманджаро. Неговата красота и великолепие са просто несравними. Независимо дали гледа отвътре в планината или отдалеч към планината Килиманджаро, няма съмнение, че това е зашеметяващ природен спектакъл.

Като най -високата планина в Африка, това е мечтан преход за мнозина. По пътя към върха човек трябва да мине покрай наклонени низини, земеделски земи и алпийски зони. Въпреки това, вече не е само за опитните туристи, ентусиастите за първи път могат да участват в пътуване до този легендарен национален парк чрез по-нежни пътувания до върха или като се отбият за еднодневна екскурзия.

1. Национален парк Серенгети

https://maps.google.com/?ll=-2.332778,34.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този парк е свещеният граал за разглеждане на диви животни. Годишната миграция на гну и зебра, последвана от техните хищници, не прилича на нищо друго на този свят и вдъхновява хората от поколения. Името на парковете е дадено от народа на масаите, ‘serengit’, което означава земята на безкрайните равнини. Това е точно описание, само малки скалисти издатини, реки и малко гори прекъсват късите пасища.

В парка има впечатляващ набор от животни, които живеят в парка, включително „Големите 5“ и е един от най -големите и единствени по рода си модели на миграция, непрекъснат от човешки контакт.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: