Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

От извисяващите се небостъргачи до обширната дъга на обширния бряг на езерото има усещане за увереност и гордост, което се излъчва от забележителните черти на Чикаго и от лицата на жителите на града. Windy City въплъщава ценностите на американското сърце, а пътуването до Чикаго предлага на посетителите възможността да видят какво може да постигне един американски град чрез упорита работа и решителност.

В Чикаго има множество туристически атракции, които не трябва да се пропускат, много от които предлагат уникални гледки към запомнящия се силует на града. Тъй като е разположен на брега на езерото Мичиган, градът също има прекрасна брегова линия, на която да се насладите с прекрасни паркове край езерото, разположени до атрактивен кей. С толкова много различни страни и толкова много неща за правене в Чикаго, третият по големина град в САЩ определено си заслужава да бъде посетен.

20. North Avenue Beach

https://maps.google.com/?ll=41.916042,-87.626915&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Считан за най -добрия плаж в Чикаго, North Avenue е популярно място за плуване и слънчеви бани с безброй удобства, които могат да бъдат намерени наблизо. Разположен по бреговете на езерото Мичиган, неговите златни пясъци се намират в рамките на Линкълн Парк, само на кратко шофиране северно от центъра.

Осеян с кейове, които поддържат пясъка на място и създават бреговата му форма във формата на гребен, North Avenue Beach има много волейболни игрища, както и пътека за бягане, колоездене или ролери. В допълнение към бар и ресторант, плажът предлага феноменална гледка към силуета на града и всяка година е домакин на няколко големи фестивала и събития.

19. Роби Хаус

https://maps.google.com/?ll=41.789761,-87.595940&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен само на двайсет минути път с кола южно от центъра, е фантастичната къща Роби, която показва някои изящни и уникално американски архитектури. Сега Национален исторически обект, той се намира в кампуса на Чикагския университет с обиколки, които ще ви разведат из атрактивния интериор.

Проектирана от известния архитект Франк Лойд Райт, красивата сграда е издигната през 1909 г. и е един от най-добрите примери за архитектура в стил Прерия. Перфектно допълващи поразително острите ъгли и хоризонтални линии на външната му страна са фините мебели, старинни парчета и цветни прозорци от изкуствено стъкло, които лежат вътре.

18. 606

https://maps.google.com/?ll=41.913555,-87.720200&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Някога издигната железопътна линия, Блумингтънската линия сега формира гръбнака на той 606 - линейна мрежа от паркове и пътеки. Общо малко над четири километра, това е много приятно и живописно място за разходка, бягане или колоездене, свързващо множество паркове и части от северозападната част на града заедно.

След като бе изоставена и затрупана с плевели, повече от вековната железопътна линия най-накрая беше превърната в зелена пътека през 2015 г. В днешно време красиви цветни лехи, дървета и храсти се очертават по павираната й пътека с величествени гледки, които да се наслаждават на града като отидете.

17. Водна кула в Чикаго

https://maps.google.com/?ll=41.897110,-87.657761&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Проектиран от архитекта Уилям Бойнгтън, 47 метровата (154 фута) кула с чикагска водна кула някога е играла решаваща роля във водната система на града. През 1871 г. пожар, започнал в плевня, собственост на Патрик и Катрин О’Лиъри, бързо се разпространява и унищожава целия бизнес квартал на града.

Една от малкото оцелели структури на скандалния Голям Чикагски пожар, Чикагската водна кула е символ на устойчивостта на града. Днес красивата варовикова структура е дом на Градската галерия, която излага творби на местни художници и фотографи.

16. Парк Маги Дейли

https://maps.google.com/?ll=41.882359,-87.619438&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Друго живописно място за прекарване на известно време е великолепният парк Maggie Daley Park, който се намира в рамките на Loop и е свързан с Millennium Park с пешеходен мост. Пълен с детски площадки, места за пикник и буйни зелени площи, това е много подходящо за семейства място за посещение с дори стени за катерене и игрище за мини голф.

Наречен на името на Маги Дейли, бившата първа дама на града, паркът е преосмислен, преработен и отворен отново през 2015 г. Сега той разполага с шест игрища за деца, които могат да разгледат с отворите за поливане на животинска тематика, разположени до лодките на пристанището. и усуканите пътеки на Омагьосаната гора.

15. Чикагски театър

https://maps.google.com/?ll=41.885315,-87.627502&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Само на кратка разходка от парка можете да намерите емблематичния Чикагски театър, който представя всичко-от концерти и пиеси до магически шоута, стендъп комедия, речи и спортни събития. Незабавно разпознаваем благодарение на светещия си шест етажен знак, разкошният театър със сигурност е запомнящо се и вълшебно място за посещение на събитие.

Построен през 1921 г., той се гордее със спиращ дъха необароков интериор с великото си фоайе и галерии, базирани на двореца Версай. Неговата кавернозна аудитория е също толкова грандиозна, колкото блестящите кристални полилеи осветяват прекрасните стенописи и позлатени декорации, които украсяват стените и таваните му.

14. Зоопарк Линкълн Парк

https://maps.google.com/?ll=41.922077,-87.633759&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дом на невероятно разнообразие от животни, зоопаркът на Линкълн Парк се намира само на кратко шофиране на север от центъра в рамките на едноименния парк. Фирмен фаворит както сред местните жители, така и сред туристите, той има безброй обширни експонати и заграждения, за да разгледате, които се фокусират върху различни животни и екосистеми от цял свят.

Един от най -старите зоологически градини в Северна Америка, той е впечатляващо основан през 1868 г. и сега приютява общо над 1100 животни. Освен носорози, хипопотами и горили, можете да забележите и пингвини и полярни мечки, като историческата им къща на лъва Ковлер е неизменно популярна.

13. Музей на науката и промишлеността

https://maps.google.com/?ll=41.790428,-87.583000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Забележително най -големият научен музей в Америка, Музеят на науката и промишлеността се намира в северния край на Джаксън Парк. Размерът му е такъв, че гостите могат да прекарват дни, ако не и седмици, разглеждайки експонатите му, които включват всичко-от влакове и самолети до заловена немска подводница и пълноразмерна реплика на въглищна мина.

Открита през 1933 г., огромната й колекция се помещава в бившия Дворец на изящните изкуства, построен за домакин на Световното изложение през 1893 г. Докато някои раздели разглеждат анатомията или генетиката, други се фокусират върху развитието на индустрията и транспорта. С фалшиви торнада и научни експерименти, за да опитате и над 75 зали да разгледате. Този невероятен музей определено не е за изпускане.

12. Wrigley Field

https://maps.google.com/?ll=41.948322,-87.655449&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако търсите забавно и незабравимо преживяване, тогава няма как да победите гледането на Chicago Cubs да играе бейзбол на осветеното поле Wrigley Field. Вторият най-стар стадион в страната след парка Fenway в Бостън, той се намира в северната част на Чикаго, само на петнадесет минути път с кола от центъра.

Кръстен на магната на дъвка, той е построен през 1914 г. и все още има прекрасно старо време и външен вид. Освен че стените на полето, покрити с бръшлян, паркът е известен и с ръчно завъртаното си табло и емблематичния вход. Освен да гледате вълнуваща и атмосферна игра, можете също да предприемете страхотни обиколки, които да ви научат за историята на екипа и терена.

11. Пътека по езерото

https://maps.google.com/?ll=41.882992,-87.613564&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътувайки по западния бряг на езерото Мичиган, е популярната и живописна пътека по езерото, която се простира на тридесет километра дължина. Освен че свързва огромните паркове край езерото в Чикаго с многото плажове и безбройните туристически атракции, павираната пътека предлага очарователна гледка както към езерото, така и към силуета на града.

Започвайки от Edgewater Beach на северната страна, пътеката се отправя към South Shore от другата страна на града, преминавайки през Millennium Park и Великолепната миля, докато върви. Освен епичната природа и забележителностите, пътеката е идеална и за ходене, бягане, колоездене или пързаляне.

10. Shedd Aquarium

https://maps.google.com/?ll=41.867779,-87.613892&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в същия музей на брега на езерото като полевия музей, аквариумът на Джон Г. Шед е дом на повече от 1500 вида морски живот, включително 32 500 риби, както и множество птици, насекоми и земноводни. Завършен през 1930 г., аквариумът получава повече от два милиона посетители всяка година, което го прави един от най-посещаваните аквариуми в САЩ.

Изложби се организират в тематични области като „Карибския риф“ и награждаваният „Издигане на Amazon“. Океанариумът, който включва делфини и китове белуга, е един от най -популярните експонати на аквариума.

9. Полеви природонаучен музей

https://maps.google.com/?ll=41.866280,-87.617043&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Природонаучният музей на полето дължи своето съществуване на Световния панаир, който се проведе в Чикаго през 1893 г. Първоначално проектиран като начин за излагане на експонати от панаира, музеят бързо се превърна в колекция от природни исторически артефакти и изложби.

Колекцията е преместена на сегашното си място в Грант Парк през 1921 г. и е част от кампуса на музея. Експонатите варират от колекция от таксидерия на големи животни като африкански слонове до обширна колекция от индиански артефакти. Скелетът на тиранозавър с дължина 12 метра (40 фута) е най -популярният експонат от милионите екземпляри на музея и много посетители не биха почувствали, че пътуването им до Читаун е завършено, без да видят динозавъра, известен като „Сю“.

8. Бъкингамски фонтан

https://maps.google.com/?ll=41.875793,-87.618942&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Грант Парк, Бъкингамският фонтан в стил Beaux Arts е проектиран от архитект Едуард Бенет след фонтана Латона във Версай. Шрифтът е известен с големия си размер и с височината на пръскането си, което може да достигне до 15 истории.

За четирите статуи на морски кон, изливащи вода, се казва, че представляват четирите държави, които заобикалят езерото Мичиган, докато басейнът на фонтана символизира самото езеро. Фонтанът е дарен на града от Кейт Стърджес Бъкингам, покровителка на изкуствата, която наследи огромното богатство на семейството си на 32 -годишна възраст.

Известна като „Най -великият спинстър на Чикаго“, тя завещава Бъкингамския фонтан на Чикаго като паметник на брат си през 1927 г. и създава доверителен фонд за непрекъснатата работа на фонтана. Известна забележителност в Чикаго, фонтанът е включен в заглавните поредици от телевизионни предавания Женени с деца и История на престъпността.

7. 360 Чикагска наблюдателна площадка

https://maps.google.com/?ll=41.898701,-87.623169&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Докато Lakefront Trail предлага някои възхитителни гледки отдолу, 360 Чикагската наблюдателна площадка може да се похвали с просто ненадмината гледка от високо. От 94 -ия етаж на някогашния център на Джон Хенкок гостите могат да се вгледат не само в силуета на града и езерото Мичиган, но и в Великолепната миля.

Освен, че се наслаждавате на спиращи дъха панорами, които достигат до деветдесет километра в ясен ден, можете да се насладите и на питие в бара на суперголемия небостъргач. Сякаш великолепните залези не бяха достатъчни, смелите посетители също могат да опитат TILT - вълнуващо пътуване, което се накланя, за да можете да се насладите на гледка към улиците на града, 300 метра директно под тях.

6. Река Чикаго

https://maps.google.com/?ll=41.886391,-87.637497&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Никоя друга функция не илюстрира по -добре характера на Чикаго от водния път, който минава през града. През 1900 г. градът завършва невероятен инженерен проект: обръщане на потока на река Чикаго. Чрез инсталирането на поредица върху шлюзове на каналите водата беше насочена да се изпразва в река Мисисипи вместо в езерото Мичиган.

Днес пешеходната речна пътека с дължина една миля, която минава по южния бряг на реката, докато се вие през центъра на града, предлага на посетителите буйно зелено пространство, където те могат да се разхождат и да се насладят на забележителностите на града. Предлагат се речни круизи, които предлагат на посетителите историческа представа за най-известните забележителности на града.

5. Парк Милениум

https://maps.google.com/?ll=41.882710,-87.622665&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Много преди да бъде открит, парк Millennium Park стана известен с забавянията и превишаването на разходите, като пропусна титулярната си дата с голям марж. Когато обаче приключи, най -големият шок от всички дойде, когато се оказа доста приятен.

Освен изобилие от трева и открито пространство, той разполага с модерни скулптури от стомана и стъкло, включително най-новата снимка за посетители в Чикаго, The Bean (правилно известна като Cloud Gate) и павилиона Pritzker, проектиран от Франк Гери, за концерти на открито. Една пързалка подбира скейтъри през зимата и служи като ресторант на открито през лятото.

4. Art Institute of Chicago

https://maps.google.com/?ll=41.879444,-87.623886&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като това е един от най-старите и големи музеи на изкуството в Щатите, световноизвестният институт по изкуствата в Чикаго наистина не е за изпускане. Разположен в красива сграда на Beaux-Arts, построена за Световното изложение през 1893 г., нейните обширни изложби и галерии могат да бъдат намерени в огромния парк Грант.

Основана през 1879 г., нейната завладяваща колекция включва всичко - от шедьоври на Магрит и Моне до Реноар, Рембранд и Пикасо. Макар че е особено известен със своите импресионистични и пост-импресионистични картини, музеят съхранява артефакти и произведения на изкуството дори от Африка и Азия. Две от най -известните му американски произведения са „Американската готика на Грант Ууд“ и „Нощните ястреби“ на Едуард Хопър.

3. Sears Tower

https://maps.google.com/?ll=41.878899,-87.635803&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че някои може да твърдят, че небостъргачът, преименуван през 2009 г. на Уилис Тауър, е загубил малко от своето размахване, откакто е загубил статута си на най -високата сграда в света, кулата Сиърс остава една от най -популярните туристически дестинации в Чикаго.

Завършена през 1973 г., 108-етажната структура разполага с някои от най-бързите асансьори в света, покриващи до 1600 фута в минута. 70-секундно пътуване отвежда посетителите на Skydeck на 103-ия етаж, където те могат да почувстват как сградата се люлее под тях във ветровит ден. Skydeck предлага невероятна гледка към езерото Мичиган и поглед към щатите Мичиган и Уисконсин отвъд.

2. Военноморски кей

https://maps.google.com/?ll=41.891388,-87.599724&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Друг от обектите, които трябва да посетите в Чикаго, е невероятният флотски кей, който се влива в езерото Мичиган и предлага всички видове забавления и семейни забавления. Облицован с карнавални разходки, градини и безкраен набор от примамливи атракции - километърният кей има по нещо за всеки, на когото да се насладите, с безброй ресторанти и магазини.

Докато се скитате по кея, ще срещнете всичко - от театри и музеи до обществени площади и пространства за представления с много културни събития и фестивали, които се провеждат тук през годината. На всичкото отгоре има извисяващо се виенско колело и историческа въртележка, които можете да опитате, както и мини-голф и круизи за разглеждане на забележителности.

1. Великолепна миля

https://maps.google.com/?ll=41.895351,-87.624321&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най-добрите места за пазаруване в света, Великолепната миля е дом на невероятен брой универсални магазини и луксозни търговци на дребно с няколко многоетажни мола. Разпъвайки се от Оук Стрийт до река Чикаго, този блестящ участък на Мичиган авеню е мястото, където да отидете, ако искате да пазарувате, докато не паднете.

Изградена от масивни небостъргачи и емблематични сгради като Чикагската водна кула и сградата Wrigley, престижната зона е получила прякора си от магната по недвижими имоти Артър Роблоф през 40 -те години. В допълнение към всичките си уникални бутици и дизайнерски магазини, „Mag Mile“ има много отлични ресторанти и луксозни хотели, на които посетителите могат да се насладят.

„Mag Mile“, както понякога го наричат, също осигурява достъп до много от многобройните забележителности и туристически атракции в Чикаго, включително Музея за съвременно изкуство, сградата Wrigley и Чикагската водна кула.

Карта на туристическите атракции в Чикаго

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: