Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ако имате копнеж за среща с акула или някога сте мечтали да плувате сред цветовете на морето, тогава може би трябва да помислите за подводно приключение за следващата си ваканция. От Атлантическия океан до Балтийско море до Големия бариерен риф има богат избор от приключения, от които можете да избирате. За да улесним избора ви, ето 6 приключения с гмуркане, които със сигурност ще утолят жаждата за приключения на всеки.

6. Място за гмуркане на Риваера на маите

Разположена успоредно на брега на Карибите в Мексико, Ривьерата на маите разполага с рифови образувания на Мезоамериканската бариерна рифова система, считана за втората по дължина в света. Тук водолазите могат да имат възможност да плуват през срутванията на дупките, за да видят образуването на карбонатни пещери поради хармоничното съчетание на сладки и солени води, уникални за този регион на света. И за да предизвикате още повече вашите интереси, уникалната комбинация от среда на сладката и солена вода на Рийера на маите ви предлага възможността да видите сладководни същества, плуващи върху наводненията със солена вода. Разгледайте Rio Secreto, докато сте там, и вижте подземен лабиринт, образуван от изключително стари геоложки процеси.

5. Микронезия

Микронезия е име, дадено на две хиляди малки тропически острови, разпръснати над 3 милиона квадратни мили от Тихия океан, Микронезия е едно от най -добрите места за следващото ви гмуркане. Различните острови, които са част от Микронезия, са географски, културно и естествено разнообразни-не само на местните жители, които живеят на острова, но и на дивата природа, която населява острова и водите около островите. Тези, които търсят девствени и чисти води, няма да намерят място по -добро от Микронезия. Ако имате око да търсите останки, Микронезия е известна и с приключения на корабокрушения. Изборът на остров, от който да се гмуркате, може да бъде труден, но всяка от 8 -те основни групи острови има уникални характеристики за своите гмуркащи се приключения; и честно казано, не бихте могли да сбъркате с никой.

4. Хавайските острови

Ваканциите на Хаваите са наистина непълни, ако не отделите време, за да проучите морския живот на Тихия океан, който заобикаля красивите острови на Хаваите. Като един от най -големите морски резервати в САЩ, гмуркането тук ще ви даде шанс да видите 25% от морските същества, живеещи в Тихия океан, които са ендемични (или уникални) за Хавайските острови. Съставена от 132 острова, една ваканция до Хаваите ще ви даде възможност да изследвате живи кратери, да се разхождате из тропическите гори, да се гмурнете дълбоко в Тихия океан, да научите за историята на Хавай, да отдадете почит в Пърл Харбър и най -важното да се озовете в островен оазис под искрящо хавайско слънце. С топли води целогодишно, водите около Хаваите са идеални за подводни приключения както за напреднали, така и за начинаещи водолази.

3. Нормандските острови на Калифорния

Верига от 8 острова край бреговете на Южна Калифорния, Нормандските острови на Калифорния предоставя едни от най -добрите гмуркащи преживявания в Америка, което вероятно е причината често да бъде наричана „Северноамерикански Галапагос“. Уникалната смесица от студена северна вода и топли южни течения дава на Ламандските острови едни от най -необикновените, ендемични морски обитатели, за разлика от другаде по света. Гмуркане в дивата природа, живееща във водите на Нормандските острови, означава, че ще можете да видите уникалната фауна на островната лисица, забелязания скунж от Нормандските острови, островната храсталачна сойка, пепелявата буря-буревестник, островната ограда Гущер, островният нощен гущер, козата Сан Клементе и други морски животни, родени само в този регион на света. Това наистина е гмуркане, което няма да намерите никъде другаде по света, само малко от брега на красивото крайбрежие на Южна Калифорния.

2. Бариерски бариерен риф

Като една от водещите туристически дестинации в Карибите, тази малка островна колония обхваща само 21 мили дължина и около 14 мили ширина. Направете пътуване под повърхността на Карибите, за да имате връх в необятния и пъстър морски живот, който живее в дълбоката бездна. Дом на хиляди красиви риби, бариерните рифове, разположени на около ½-2 мили от брега на Барбадос, дават възможност на търсещите приключения да плуват сред морските коне, рибите жаби, гигантските пясъчни змиорки и множество други очарователни същества. Вървете малко по -далеч и ще намерите отлични сайтове за гмуркане на развалини. Две от най -популярните места за гмуркане на развалини са Карлайл Бей (с над 200 съобщени останки) и Морски парк Фолкстоун. Със средна температура на водата от 80 градуса и видимост между 40 и 70 фута, Барбадос предлага едни от най -добрите възможности за гмуркане за всеки, който търси уникално подводно приключение.

1. Голяма система от бариерен риф

Без да изисква истинско представяне, Големият бариерен риф свърши невероятна работа, като се прослави като едно от най -добрите места за гмуркане в света. Като най -голямата рифова система в света, състояща се от над 2900 отделни рифа, простиращи се на 1600 мили, тя може да се види от космоса и се счита за най -голямата структура в света, направена от живи организми. Това, което прави Големия бариерен риф идеално място за гмуркане, е не само неговият изключително разнообразен морски живот, но и топлите чисти води и достъпността чрез бордове на живо. Обявен като обект на „световното наследство“ от 1981 г., изследването на този подводен гигант означава да влезете в домовете на над 400 вида корали, 1500 вида риби, 4000 вида мекотели, 500 вида водорасли и 200 вида птици.

С толкова много дестинации за гмуркане, от които да избирате, надявам се да направите правилния избор, подходящ за приключението, което имате предвид. Но независимо от това, което изберете, няма да съжалявате за решението си да предприемете следващото си приключение до океана. Така че, каквото и да правите, превърнете следващото си приключение в гмуркане. Късмет!

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: