Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Известен в световен мащаб със своите банки, Цюрих е финансовият център на Швейцария. Той има най -голямото и натоварено летище и жп гара в страната, което го прави първото въведение в Швейцария за много чуждестранни туристи. Той също така има репутация на чист и ефективен и често се класира като притежаващ най -високо качество на живот навсякъде по света.

Цюрих има комбинация от привлекателност за много различни пътешественици. Любителите на историята ще харесат високите часовникови кули и готическите кули, любителите на културата ще се насладят на музеите и университетите, които имат 21 лауреати на Нобелова награда, а по-едрите хора ще харесат стотиците модерни клубове и ресторанти от световна класа. Ето един поглед към най -добрите туристически атракции в Цюрих:

10. Opernhaus Zürich

https://maps.google.com/?ll=47.365002,8.546944&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тази неокласическа сграда с колони може да не е най -архитектурната емблематична сграда в Цюрих, но заема изключително важно място в историята на операта. Оригиналният театър, построен тук, е основното място за творбите на Рихард Вагнер по време на неговото изгнание от Германия. Това беше и домът на световната премиера на операта на Чеков. Въпреки че е преминал през много архитектурни версии, днешната оперна къща отдава почит на композитори като Вебер, Вагнер и Моцарт, както и на писатели като Шилер, Шекспир и Гьоте с видни бюстове. Операта продължава да бъде място за опера от световна класа и разполага с дванадесетстотин места.

9. Линденхоф

https://maps.google.com/?ll=47.373001,8.541200&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това зелено пространство само за пешеходци в Стария Цюрих има дълга история. Той се намира на хълма Линденхоф, по бреговете на река Лимат, откъдето се открива чудесна гледка. Мястото е било дом на римски замък и място за гражданско събиране. Външният площад е ограден от красиви стари имения и други сгради като масонската ложа и укреплението Линденхоф. Той играе основна роля в априлския празник Sechseläuten, тъй като се превръща в основна база за операции за избрания всяка година кантон за гости.

8. Кунстхаус Цюрих

https://maps.google.com/?ll=47.370277,8.548056&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В Kunsthaus Zürich се помещава една от най -важните художествени колекции в Швейцария, събрана през годините от местната художествена асоциация. Колекцията обхваща от Средновековието до съвременното изкуство, с акцент върху швейцарското изкуство. Основни творби на художници като Клод Моне, Едвард Мунк, Пабло Пикасо и швейцарецът Алберто Джакомети могат да се видят тук. Музеят е проектиран от архитектите Карл Мозер и Робърт Курджел и е открит през 1910 г. Особено забележителни са няколкото запазени интериора на Мозер в оригиналната част на музея, декорирани в майсторски неогрекски стил.

7. Гросмюнстер

https://maps.google.com/?ll=47.369999,8.544167&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тази църква „Велик министър“ е една от четирите основни църкви в Цюрих и се смята, че е основана от Карл Велики. Легендата гласи, че той е поръчал църква на мястото, където конят му паднал на колене до гробниците на светиите -покровители на Цюрих. Кулите близнаци на тази църква често се считат за най -разпознаваемата забележителност в цял Цюрих. Църквата е имала много различни подобрения до първоначалната си версия от дванадесети век. Съвременните допълнения към църквата включват витражи от прочутия художник Аугусто Джакомети и бронзови изваяни врати от Ото Мунк. Църквата продължава да бъде дом на криптите на Феликс и Регула, покровителите на Цюрих, както и почетна статуя на Карл Велики.

6. Швейцарски национален музей

https://maps.google.com/?ll=47.379166,8.539722&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Швейцарският национален музей съхранява обширни колекции, които засягат всеки аспект на културата и изкуството на живот в Швейцария, от каменната ера до наши дни. Сградата на музея е построена през 1898 г. от Густав Гул под формата на френски замък. Той съдържа редица уникални парчета като оръжейна кула и голяма колекция от религиозни дървени резби от литургия, картини от пано и олтари. Историческа колекция от швейцарски монети, датираща от Средновековието, и прекрасна рицарска експозиция и колекция от готическо изкуство допълват този уникално отличен музей. След ден на разглеждане, езерото на музея е и спирка за една от туристическите лодки на езерото Цюрих.

5. Фраумюнстер

https://maps.google.com/?ll=47.369720,8.541111&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известна като женската църква, тази църква се счита за една от четирите основни църкви в Цюрих. Първоначално Fraumunster е построен през 853 г. от Луи Герман за дъщеря му Хилдегард, за да има място за поклонение. Той е бил манастир в продължение на седемстотин години и в един момент игуменката е призована да бъде владетел на града. Днес църквата е отворена за служби и обиколки. Особен интерес представляват витражите, някои с височина до 9 метра (30 фута), както и стенописи на художника Пол Бодър и часовниковата кула на църквата.

4. Bahnhofstrasse

https://maps.google.com/?ll=47.371387,8.538650&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тази улица на магазини от висок клас в Цюрих е най-известната търговска зона в цял Цюрих, както и най-скъпият имот в цяла Европа. Много от най -известните дизайнери в света имат магазини тук, заедно със световната централа на Credit Suisse, и вкусните шоколадови магазини и кафенета на площад Парадеплац, на езерото Цюрих, в края на улицата. Тази улица от висок клас обаче идва от скромно начало. Той е създаден от външния ров, когато стените на града са съборени, и някога е бил наричан Fröschengraben, или канавката на жабите.

3. Uetliberg

https://maps.google.com/?ll=47.349445,8.491389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Хората, които обичат страхотни гледки, не могат да си позволят да пропуснат това планинско плато, което гледа към град Цюрих и съседното езеро със същото име. На върха на планината има малък хотел, наречен Uto Kulm, и две кули, едната за телевизионен сигнал, а втората е обозначена, която струва малка такса за използване. До Uetliberg може да се стигне или по пешеходна пътека от Albisguetli, Triemli или Albisrieden, или по железопътен транспорт от Цюрих. Срещата на върха е чудесна отправна точка за къмпинг и туризъм до някои от другите планини по веригата.

2. Цюрих Алтщат

https://maps.google.com/?ll=47.369999,8.542000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Цюрих Алтщат обхваща района на историческия град малко преди ХХ век. Той е запазил по -старо архитектурно усещане тук и е дом на много забележителности, площади и други популярни туристически атракции в Цюрих, включително Линденхоф, Фраумунстер, църквата Свети Петър, Новия пазар и стария средновековен квартал Ратаус. Архитектурно има смесица от средновековие и готика и посетителите все още могат да видят къде са били старите укрепления на древния град със стени.

1. Езерото Цюрих

https://maps.google.com/?ll=47.250000,8.683333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Това голямо, оледено езеро е образувано от ледници в Алпите и се простира от Цюрих до много други по -малки градове, включително Талвил и Куснахт. Езерото е много чисто и е дом на много различни плажове и зони за плуване. Започвайки от района Bellevue, крайбрежна алея минава около 3 километра по езерото към Tiefenbrunnen. Около половината път от Bellevue има поляна, където е чудесно да се отпуснете в слънчев ден. Любителите на лодки ще намерят голям брой компании, предлагащи пътнически кораби, които могат да направят обиколки на езерото или да вземат ферибот до някои от другите градове на езерото. Пътуващите тук могат да намерят големи имения и красиви острови, които да разгледат.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: