Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Най -големият град в Швейцария може да е най -известен като световен финансов център, но живописната обстановка и културните съкровища на Цюрих помогнаха за утвърждаването на града и като ваканционна дестинация. Преминавайки по река Лимат, перфектният фон на пощенската картичка в Цюрих е обширно кристално чисто езеро, оградено от заснежени планини.

Чист, организиран и лесен за разглеждане, Цюрих има какво да предложи на посетителите, а с превъзходната си система за обществен транспорт градът е чудесна база и за екскурзии в околния регион. От извисяващите се планински върхове до швейцарските села с разкази, ето някои от най -възнаграждаващите еднодневни екскурзии от Цюрих.

7. Планината Риги

https://maps.google.com/?ll=47.056667,8.485556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в планинската верига на Швейцарското плато и заобиколен от три езера, планината Риги е популярна спирка на европейското грандиозно турне от 1800 -те години. Предлагайки някои от най -красивите гледки в цяла Швейцария, върхът с право е наречен Кралицата на планините. Пътувайки по зъбна железопътна линия, посетителите могат да стигнат с цип до върха за по-малко от 45 минути от селата Vitznau и Arth-Goldau. В близост до общността Weggis е наличен транспорт с кабинков лифт, който отвежда посетителите и до върха. Гледките от всеки подход предлагат уникални гледки към езерата по -долу.

Как да стигнем до планината Риги

 • С обществения транспорт от централна гара Цюрих може да отнеме само час и половина, за да се озовете на върха на планината Риги, гледайки спиращите дъха гледки пред вас. Влаковете се движат редовно до Арт-Голдо и оттук се качвате с 40-минутен влак със зъбно колело до върха, където ще намерите много прекрасни туристически пътеки.
 • Още по -бързо се кара там; от Цюрих обикновено отнема малко под час, в зависимост от това дали се отправяте към Vitznau, Krabel, Kussnacht, Goldau или Weggis - различни портали към планината, където ще намерите паркинг и въжени линии или влакове с зъбно колело до върха. Най -близкият от Цюрих е Kussnacht. Всичко, което трябва да направите, е да се отправите на юг от града по А4, след което да продължите по E41 покрай Цугерзее към Куснахт. Тук следвате криволичещ път нагоре по склона на планината до кабинковия лифт Seebodenalp, който ще ви отведе до края на планината Риги. Като алтернатива можете да продължите по същия път покрай Куснахт и да се отправите към кабинковите лифтове на Weggis или Vitznau.
 • Ако имате малко време и искате да видите възможно най -много Швейцария само за един ден, друга възможност е да направите обиколка с екскурзовод, която не само ще ви отведе до върха на планината Риги, но и около центъра на близките Люцерн. С възхитителен круиз по езерото Люцерн и прекрасна кабинков лифт и влакче със зъбно колело нагоре по планината, това е страхотен ден, а пейзажите са абсолютно зашеметяващи навсякъде, където отидете. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Рейнски водопад

https://maps.google.com/?ll=47.679443,8.616389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Достъпен лесно с автобус, железопътен транспорт или лодка от Цюрих, Rheinfall е един от най -големите и известни водопади в Европа. Широката ширина на водопада и големият воден пръск, който генерира, привличат най -много посетители. Разположен между общностите Neuhausen am Rheinfall и Laufen-Uhwiesen, Рейнският водопад може да бъде изпитан от няколко наблюдателни площадки от двете страни на реката. Разходките с лодка предлагат приключенски зрители отблизо гледка към водопада и Rheinfallfelsen, мамутна скала, която разделя водопада в центъра. Замъкът Laufen, който е превърнат в ресторант, също предлага очарователна гледка към водопадите.

Как да стигнем до Рейнски водопад

 • Разположен точно на север от Цюрих, до грандиозния Рейнски водопад се достига лесно с градския транспорт от града, а пътуването обикновено отнема около час. Просто се качете на влак на централната гара в Цюрих и слезте на Neuhausen Rheinfall, откъдето можете просто да се разходите до водопада или да се разходите с лодка под тях.
 • Шофирането сам е друг вариант; това означава, че можете да изследвате околностите в свободното си време, като Saint Gallen в Швейцария и Konstanz в Германия не са твърде далеч. Просто тръгнете на север от Цюрих по A1. След като стигнете до А4, завийте по него и го следвайте чак до Рейнския водопад. Като цяло, това трябва да отнеме около 45 минути.
 • Ако наистина искате да се възползвате максимално от времето си в тази прекрасна част на страната, може да помислите за обиколка с екскурзовод. Те не само ще ви отведат да посетите водопада, но и да видите средновековния замък Лауфен, крепостта Мунот от 16-ти век и покрай красивите лозя и странни села, които характеризират тази част на Швейцария. Вижте отзивите и цените на пътуването.
 • 5. Планината Пилат

  https://maps.google.com/?ll=46.973888,8.241111&z=13

  (ВИЖ КАРТА)

  Състои се от няколко върха, планината Пилатус се намира между езерото Люцерн, езерото Цуг и езерото Лауерц в централна Швейцария. Благодарение на няколко зъбчати железопътни линии, въжени линии и гондоли, изкачването до върха на планината е екскурзия, на която всеки посетител може да предприеме и да се наслади. Тръгвайки от град Алпнахстад, най -стръмният зъбен релс в света предлага най -бързия и директен маршрут. Поредица от кабинкови лифтове и гондоли работят от предградието на Люцерн Криенс. Издръжливите пътници могат да се изкачат до върха за около четири часа. Изненадващо равна пътека на върха е идеална за поемане на невероятни гледки.

  Как да стигнем до планината Пилат

  • За да стигнете до планината Пилатус от Цюрих, първо искате да вземете 50-минутно пътуване с влак до Люцерн, след това да се качите на автобус до близкия Криенс, който е портата към планината Пилатус. След това е кратка разходка до долината, където ще намерите поредица от гондоли и въжени линии, които да ви отведат до върха, докато се наслаждавате на невероятна гледка към планините. Като алтернатива можете да направите 20-минутно пътуване с влак от Люцерн до Алпнахстад, където ще намерите най-стръмната в света зъбна железница, която да ви отведе до върха на планината Пилатус.
  • Шофирането до извисяващата се планина отнема около 45 минути. Ще трябва да паркирате или в Криенс, или в Алпнахстад, а през останалата част от пътя да вземете кабинков лифт или зъбна железопътна линия. Насочете се на юг от Цюрих и вземете A4, след това A14 към Люцерн. Това в крайна сметка се превръща в А2 точно извън града; искате да продължите по него до изход 27 за Kriens или изход 37 от A8 за Alpnachstad.
  • Популярен вариант сред много хора е да направите обиколка с екскурзовод до върха на планината Пилат. С придружаващ ви експертен водач ще се разходите по красивия Път на дракона, ще направите круиз по езерото Люцерн и ще се насладите на невероятна гледка както от върха на планината, така и от кабинковия лифт, който ще ви отведе до върха. Вижте отзивите и цените на пътуването.

  4. Люцерн

  https://maps.google.com/?ll=47.049000,8.308000&z=13

  (ВИЖ КАРТА)

  На кратко шофиране на юг от Цюрих се приземяват посетителите в прекрасния Люцерн, място, което отговаря на идеята за идиличен швейцарски град до съвършенство. Със своите калдъръмени улички, градски стени от 14 век и средновековен квартал на Стария град, тази дестинация, изгубена във времето, никога не успява да очарова посетителите. Независимо дали става въпрос за концерт в градския център за сценични изкуства, Kongress Zentrum или фолклорно шоу с участието на йодиране, алфорни и кравешки звънчета, Люцерн знае как да задържи и забавлява многобройните си посетители. Заобиколен от планини, градът, в който се казва, че Уилям Тел е изстрелял ябълката от главата на сина си, също е любима база за екскурзии до планината Риги и планината Пилат.

  Как да стигнем до Luceren

  • Тъй като редовните влакове се движат между главната гара Цюрих и Люцерн, е лесно да се стигне от един до друг, а пътуването отнема само 50 минути. След като слезете, ще откриете всички забележителни забележителности на града само на кратка разходка, както и блестящото езеро.
  • Прекрасен начин да посетите Люцерн и да се насладите на невероятната алпийска природа, която се намира около него, е да направите обиколка с екскурзовод, която включва пътуване до върха на планината Риги. С живописна разходка с гребла по езерото и възхитителна разходка с кабинков лифт по планината, включена като част от пакета, гледките, които се предлагат към пейзажа, са очарователно красиви. В допълнение към това, свободното време в прекрасния Стар град на Люцерн ви дава възможност да разгледате града в свободното си време. Вижте отзивите и цените на пътуването.

  3. Юнгфрауйох

  https://maps.google.com/?ll=46.547501,7.979167&z=13

  (ВИЖ КАРТА)

  Jungfraujoch е колона в Бернските Алпи, достъпна по железница, завършваща на най -високата планинска гара в Европа. Акцентите включват гледки към грандиозни планински върхове като Айгер, Монч и Юнгфрау и гледки към големия ледник Айгер, който се сгушва под тях. Обсерваторията Сфинкс, една от най -високите астрономически наблюдателни станции в света, се намира и тук. Гледките са безкрайни и девствени, въпреки че удобствата са малки, само с няколко ресторанта. Това е много дълго пътуване с влак от Цюрих, отнемащо около 4,5 часа, но преживяването е незабравимо.

  Как да стигнем до Юнгфрауйох

  • Докато отнема около четири до четири часа и половина и редица различни влакове, за да стигнете до Jungfraujoch, пътуването ще мине за нула време, докато преминавате през грандиозните швейцарски Алпи. От Цюрих се качете на влак за Берн, след което вземете друг до Интерлакен. Тук трябва да вземете железопътна линия на Бернски Оберланд до Lauterbrunnen, където след това се качвате на друг влак, който се насочва към Kleine Scheidegg. Оттук последният участък от пътуването е по железопътната линия Jungfrau до Jungfraujoch, където най -накрая можете да се насладите на невероятните гледки.
  • Ако всички тези промени звучат като някакъв кошмар, може да искате да изберете обиколка с екскурзовод, тъй като живописно пътуване с автобус отрязва първия участък от пътуването и ви отвежда директно до Лаутербруннен. Оттук продължете с влак; гледките към планините са зашеметяващи, като панорамите от върха на Юнгфрауйох са акцентът на обиколката. С включено пътуване до обсерваторията на Сфинкса, това е страхотен ден без стрес, който избягва всички проблеми с това да стигнете до него с градския транспорт. Вижте отзивите и цените на пътуването.

  2. Лихтенщайн

  https://maps.google.com/?ll=47.141666,9.523333&z=13

  (ВИЖ КАРТА)

  Малката държава Лихтенщайн е дестинация за много туристи. Управлявана от конституционна монархия, Лихтенщайн без излаз на море е шестата най-малка държава в Европа, но е голяма с природните забележителности. Тези, които са на еднодневна екскурзия от Цюрих, вероятно ще бъдат по -впечатлени от красотата на околността, отколкото от столицата Вадуц, въпреки че смело проектираният музей за съвременно изкуство си заслужава да бъде посетен. Замъкът на кралското семейство във Вадуц е забранен за посетители през по -голямата част от годината, но красивият замък Гутенберг на хълм в село Балцърс е отворен за проучване.

  Как да стигнем до Лихтенщайн

  • До столицата на Лихтенщайн Вадуц с обществен транспорт е сравнително лесно и обикновено отнема около час и 40 минути. Просто се качете на влак от централната гара в Цюрих и слезете в Сарганс, който се намира на границата с Лихтенщайн. Оттук вземете автобус номер единадесет до Вадуц - или наистина до всяко друго малко градче, което ви харесва, тъй като автобусът се движи по цялата дължина на страната.
  • Въпреки че е достатъчно лесно да стигнете до Лихтенщайн с обществен транспорт, вероятно е по -добре да шофирате там, тъй като това ви позволява да разгледате фантастичната природа и очарователните малки селца в свободното си време. От Цюрих се насочете на югоизток по A3; това ще ви отведе почти по целия път, тъй като изключвате само на изход 9, когато видите знаци, сочещи ви към Вадуц и Лихтенщайн. Пътуването отнема малко повече от час. По пътя преминавате покрай прекрасни езера и извисяващи се планини.
  • Друг вариант за посещение на Лихтенщайн е да се присъедините към обиколка с екскурзовод, която не само ще ви отведе до очарователната столица на Княжеството, но и до Хайдиланд в Швейцария. С наясно ръководство ще научите всичко, което трябва да знаете за Вадуц. Природата и пейзажите в Хайдиланд са изумителни. Тъй като това турне включва и разглеждане на забележителности из Цюрих, то предлага перфектната комбинация от история, култура и природа, с нещо, на което всеки да се наслади. Вижте отзивите и цените на пътуването.

  1. Планината Титлис

  https://maps.google.com/?ll=46.772499,8.437222&z=13

  (ВИЖ КАРТА)

  Един час и половина път с кола на юг от Цюрих води туристите до малкия курортен град Енгелберг, идеалната отправна точка за всеки посетител, който иска да се наслади на гледка към централна Швейцария от най-високата точка. Стоейки 3238 метра над морското равнище, върхът винаги е покрит със сняг. Нужна е поредица от разходки с три кабинкови лифта и фуникулер, за да стигнете до върха, където пътниците са възнаградени с несравними гледки. На върха има и четириетажен комплекс, който включва ресторанти, магазини и бар с ледена пещера. Пътека от ледник на върха отвежда посетителите в осветена ледена пещера.

  Как да стигнем до връх Титлис

  • Въпреки че отнема няколко часа, за да стигнете до Енгелберг - началната точка на изкачването ви към върха на връх Титлис - от Цюрих, пейзажът от прозореца на влака е толкова зашеметяващ, че пътуването ще мине за нула време. От централната гара на Цюрих първо трябва да вземете влак до Люцерн, където след това да смените платформите и да вземете друг влак до Енгелберг. Оттук вашето изкачване наистина започва. След това трябва да вземете поредица от лифтове нагоре по планината до върха на връх Титлис. Като цяло цялото пътуване от Цюрих до върха трябва да отнеме два и половина до три часа.
  • Шофирането до планината Титлис е друга възможност, въпреки че бъдете готови да шофирате по много тесни криволичещи планински пътища. От Цюрих се отправете на юг от центъра на града и вземете А4, което ще ви отведе до Люцерн. Тук продължете по А2 до малко преди Обердорф, когато трябва да вземете изход 33 и да завиете по живописния планински път, който ще ви отведе до Енгелберг. След като сте се насладили на час и 20 минути красиво шофиране, паркирайте и се качете на кабинков лифт до върха.
  • Ако малките планински пътища не са вашето нещо, може да ви е по -лесно да направите обиколка с екскурзовод до планината Титлис. Освен че ще ви изкачи на планината, за да се насладите на невероятните гледки, обиколката ще ви отведе и на ски, на разходка по най -високия окачен мост в Европа и до Люцерн, където можете да разгледате фантастичния Стар град на града. Вижте отзивите и цените на пътуването.

  Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: