Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Стотиците острови, простиращи се на изток от Бали, са известни заедно като Нуса Тенгара, регион от Източна Индонезия, който става все по -популярна туристическа дестинация. Някои от островите могат да се похвалят със същия тип перфектни плажове, които привличат посетители към своя балийски съсед. Други имат пейзажи, племенни традиции и културни забележителности, които са наистина уникални. От разноцветни кратерни езера и вулканични върхове до комодски дракони и анимистки ритуали, самото разнообразие на острови Нуса Тенгара е това, което прави посещението на архипелага толкова ясно запомнящо се.

7. Остров Алор

https://maps.google.com/?ll=-8.250000,124.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Алор е един от най -източните острови в Нуса Тенгара. Това е и един от най -малко посещаваните острови на архипелага, което прави Алор идеална дестинация за пътешественици, които искат да изпитат живота на острова в непокътната среда. Извисяващите се вулкани в центъра на Алор образуват страхотна бариера и островитяните често използват дървени фериботи, за да пътуват до различни части на острова. Столицата на Калабахи в единствената равна зона на острова. Гмуркането и гмуркането с шнорхел са популярни занимания на островните острови на Алор. Живописните плажове на Alor, включително Mali, Maimol и Batu Putih, са предпочитани за слънчеви бани и спокойно плуване.

6. Западен Тимор

https://maps.google.com/?ll=-10.383333,123.633331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в източния край на архипелага Нуса Тенгара, Западен Тимор съставлява индонезийската половина на остров Тимор. Източен Тимор е независима държава. Купанг е главният град в региона и столица на Източна Нуса Тенгара. Близките атракции включват кокосовите палми, белия пясък и чистите сини води на плажа Lasiana и подземния естествен басейн, разположен в Crystal Cave. Купанг също е добро място за пазаруване на автентичен текстил от икат и ръчно издълбани дървени символи. Морските острови на Западен Тимор, Кера и Семау, предлагат отлични възможности за гмуркане с шнорхел и гмуркане.

5. Сумбава

https://maps.google.com/?ll=-8.783333,118.083336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на изток от Ломбок, Сумбава е най -известен със страхотното си сърфиране, въпреки че достигането до най -добрите места за сърф може да бъде предизвикателство на този до голяма степен неразвит остров. Със своя планински терен и предимно консервативно мюсюлманско население, Сумбава няма инфраструктурата и туристическите помещения на други острови в Нуса Тенгара. Сърфистите могат да хванат автобус или да наемат кола в главния град Sumbawa Besar, за да стигнат до почивките на плажа Maluk или Lakey. Sumbawa Besar също предлага достъп до остров Moyo, атол и природен резерват, който е популярна дестинация за гмуркане с шнорхел.

4. Сумба

https://maps.google.com/?ll=-9.666667,120.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на юг от искрящия архипелаг Нуса Тенгара, Сумба е най -забележим със запазването на древните си традиции. Независимо дали става въпрос за мегалитни погребения от бронзовата епоха, понякога смъртоносна военна игра с хвърляне на копие на Пасола или изключително детайлен текстил от икат, чиито изработка може да отнеме месеци труд, Сумба може да се почувства като остров, загубен във времето. East Sumba разполага с няколко курорта за бунгала, където посетителите могат да релаксират на бели пясъчни плажове или да участват във водни спортове като сърф, гмуркане с шнорхел или риболов на игра.

3. Остров Флорес

https://maps.google.com/?ll=-8.674722,121.384445&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на изток от Сумбава и на запад от Лембата в Нуса Тенгара, дългият остров Флорес предлага множество природни и археологически чудеса. Най -известната атракция във Флорес е калдерата на вулкана Келимуту, която има три езера, захранвани от вулканичен газ, които променят цвета си в зависимост от количеството на окисляване във водата. Във Флорес изобилстват археологически находки. Близо до село Маумере е изложена праисторическа бронзова лодка, селата Бена и Люба са известни със своите мегалити от каменната ера, а в пещерата Лианг Буа е западната част на Флорес, скелети на неизвестния досега вид Homo floresiensis, по прякор „хобити“ са открити през 2004 г.

2. Национален парк Комодо

https://maps.google.com/?ll=-8.543333,119.489441&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Обхващайки остров Ринка, остров Комодо и редица островчета, националният парк Комодо е известен в цял свят като местообитание на комодските дракони, гигантски месоядни гущери, които могат да достигнат до 3 метра (10 фута) на дължина. Влечугите обикалят свободно над островите, а посетителите разчитат на опитни екскурзоводи, за да ги пазят. Национален парк Комодо е известен и като дестинация за гмуркане от световна класа. Тъй като акулите, морските змии и медузите от морска оса споделят кораловия риф с други морски животни, това обаче не е място за начинаещи водолази. Зоните за гмуркане с шнорхел като тези в Pantai Merah предлагат алтернативна възможност за подводни проучвания.

1. Ломбок

https://maps.google.com/?ll=-8.565000,116.350998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -западният остров Нуса Тенгара, Ломбок често се сравнява с най -близкия си съсед: Бали. Ломбок има същия вид красиви плажове, пръскащи се водопади и вулканични пейзажи като острова отвъд пролива Ломбок, с по -малко комерсиализъм и по -малко тълпи. В много отношения това е тропическият рай, който много хора все още погрешно си представят, че е Бали сега. Северният район на острова е доминиран от огромния вулкан Гунунг Ринджани, а преходите поне част от пътя нагоре са причината много туристи да посетят острова. Трите острова Гили, точно до северозападното крайбрежие, са най -популярната плажна дестинация на Ломбок, докато луксозният курорт Senggigi и Кута, популярен център за сърф, също предлагат страхотни плажове. Със своята изкуствена лагуна и смесица от индуски, ислямски и местни архитектурни стилове сасак, таманският храм Нармада също си заслужава да бъде посетен.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: