Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Koh Lipe, остров край брега на Югозападен Тайланд, се смята за тропически райски остров: джунгли, уединени плажове, люлеещи се палми и спокойни води. Островът има някои от най -добрите рифове в Тайланд, което прави наистина страхотно гмуркане с шнорхел и гмуркане. Той е точно извън Национален парк Тарутао и е заобиколен от необитаеми острови на архипелага Бутонг.

Тъй като Koh Lipe се намира на около час с лодка от континентален Тайланд и Langkawi, Малайзия, това е популярна дестинация за туристи от двете места. Ако търсите безлюден тайландски остров, Koh Lipe не е мястото, където да отидете. Ако обаче отидете в нисък сезон, който е от май до октомври, може да се насладите на красивите пясъчни плажове без тълпите, въпреки че някои хотели може да са затворени. По всяко време на годината обаче ще откриете страхотно гмуркане с шнорхел, както и прекрасни изгреви и залези.

Карта на Koh Lipe

5. Била Бийч

https://maps.google.com/?ll=6.488193,99.295639&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Била Бийч е малък уединен плаж с изглед към Андаманско море. Това не привлича ордите туристи, както другите плажове на Ко Липе, така че ако жадувате за тишина и спокойствие, това може да е само билетът за вас.

Той има скалист плаж, така че това може да е една от причините да не е толкова пренаселено. Все пак можете да намерите някои прилични места за слънчеви бани или гребене на плажа. Уединението обаче не спира Billa Beach да бъде чудесно място за гмуркане с шнорхел или каяк. Била Бийч се намира между плажовете Сънсет и Патая на южната част на Ко Липе.

4. Саном Бийч

https://maps.google.com/?ll=6.485580,99.297089&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Водата край малкия плаж Sanom е с различни нюанси на тюркоаз, от светло до тъмно, но все пак толкова бистра, че можете да видите скалите под водата. Този уединен плаж има страхотен бял пясък, ако искате да работите върху тена си, плюс водата е достатъчно спокойна за плуване. Възможно е да видите малки папагали, рога и птици Mynah, които идват на гости от близката джунгла.

Основното привличане на този плаж обаче са отличните възможности за гмуркане, които някои описват като световна класа. Саном е само на кратка разходка по дървен тротоар от плажа Патая. На плажа има един сезонен курорт, който предлага морски бунгала и център за гмуркане.

3. Sunset Beach

https://maps.google.com/?ll=6.495464,99.306015&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Сънсет Бийч, или Хат Прамонг в местния език, отговаря на името си. Най -малкият от големите плажове на Koh Lipe, това е мястото, където можете да видите, когато слънцето залезе по наистина грандиозен начин, с великолепни червени и портокали, отразяващи водата. Какъв начин да завършите един ден на плажа!

Сънсет Бийч е разположен на уединена лагуна в западната част на Ко Липе и затова се счита за добро място за разхлаждане, релакс на плажна кърпа или плуване в малкия залив. Няма много възможности за настаняване на Sunset Beach, но има няколко хубави бунгала от твърда дървесина.

2. Sunrise Beach

https://maps.google.com/?ll=6.490719,99.309799&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако Сънсет Бийч е добро място за наблюдение на залезите, тогава има основание ранните ставащи да гравитират към Sunrise Beach, за да започнат деня си. Sunrise Beach, известен още като Hat Chao Ley Beach, се намира в източната част на Koh Lipe, само на пет минути пеша от град Chao Ley, където живеят предимно морски цигани.

Плажът е популярен сред гмуркачите с шнорхел, защото те могат да се гмуркат с шнорхел точно до брега, за да видят екзотичния морски живот. Освежаващ бриз през целия ден поддържа слънчевите бани хладни.

1. Плаж Патая

https://maps.google.com/?ll=6.486946,99.302002&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът Патая е най -големият и най -посещаван плаж на Ко Липе; се намира в южната част на острова. Живописният плаж Патая е мястото, където фериботните лодки кацат по време на високия сезон и преминавате през имиграция, когато идвате от Лангкави.

Този плаж е на голям залив, който често е пълен с рибарски лодки, така че плуването не винаги е добър вариант. Дейностите на прахообразните пясъчни плажове включват волейбол и фризби. Можете също да отидете на каяк в залива. Плажът Патая е мястото, където се провеждат повечето купони и нощен живот на Ко Липе.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: