Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Остров Ко Панган е тропически рай в Тайландския залив. Koh Phangan е добре известен със своите партита на пълнолуние всеки месец, както и с невероятните си плажове. Опитът да изберете само един плаж на острова е труден, защото има толкова много възможности за избор.

Достатъчно лесно е да се придвижвате из Koh Phangan, но с таксита на songthaew, пресичащи острова, и множество магазини за коли под наем. Независимо дали искате напитки на брега с музика и приятели или уединено, тихо място за отмора, този красив тайландски остров има всичко. Нека това бъде вашето ръководство за намиране на най -добрите плажове в Ко Панган.

Карта на Koh Phangan

10. Хаад Юан

https://maps.google.com/?ll=9.691590,100.073845&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Само на две мили от Хаад Рин, основният плаж на острова, е Хаад Юан. В сравнение с Хаад Рин, Хаад Юан е по -малко претъпкан. Това има много общо с това колко предизвикателно е достъпът до Haad Yuan. Можете да се разходите до Хаад Юан по пътека, която отнема около два часа пеша, или можете да направите бързо пътуване с лодка. Така или иначе, пътуването си заслужава.

Въпреки предизвикателния си достъп, Haad Yuan може да се похвали с бунгала и барове точно на брега. Имайте предвид, че на плажа се провеждат седмични партита всяка събота, когато той може да бъде зает за 24-часов период.

Препоръчителен хотел: Курорт Барселона

9. Хаад син

https://maps.google.com/?ll=9.770406,99.962349&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Haad Son, или Secret Beach, е един от по -новите плажове в Koh Phangan. Той е разработен едва преди десетилетие като част от по -голям курорт на брега. Само на кратко плуване от плажа и ще се натъкнете на коралов риф. Това го прави идеалното място за гмуркане с шнорхел.

Haad Son е относително защитен и безопасен и е изключително популярен сред семействата. Хаад Сон обикновено не се счита за плаж на дестинация, но много пътници остават в хотели на пешеходно разстояние и обичат да имат достъп до белия пясък, синята вода и красивите гледки.

Препоръчителен хотел: Курорт Хаад Сон

8. Мей Хаад

https://maps.google.com/?ll=9.794044,99.979195&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -интересните плажове в Koh Phangan е Mae Haad. Този широк и пясъчен плаж е свързан с национален природен резерват и морски парк, наречен Koh Ma. Остров Ко Ма е достъпен пеша, ако вървите по тясна пясъчна ивица от Мае Хаад.

Децата и възрастните оценяват забавното приключение да се разходите до малък остров и да го разгледате, а има и възможности да видите местно село и да се гмуркате с шнорхел. Въпреки че пясъкът на Mae Haad далеч не е най -добрият на острова, той все още остава популярна дестинация, която си заслужава да бъде посетена.

Препоръчителен хотел: Koh Ma Beach Resort

7. Хаад Яо

https://maps.google.com/?ll=9.774810,99.965858&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дълъг повече от половин миля, Хаад Яо е впечатляващ плаж, който привлича много посетители в Ко Панган. Въпреки че можете да останете на място за настаняване точно на плажа, можете също така лесно да стигнете до Haad Yao с такси или мотор.

Хаад Яо е добре известно място за гмуркане с шнорхел и гмуркане, благодарение на жив коралов риф точно от брега. На плажа има и всякакви удобства, които бихте искали, включително редица ресторанти, барове, магазини за сувенири и дори масажен салон. Ако се надявате на перфектен залез на слънцето, Haad Yao е идеалното място да бъдете.

Препоръчителен хотел: Бунгала Tantawan

6. Плаж Малибу

https://maps.google.com/?ll=9.786960,100.005653&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -популярните плажове на острова е плажът Малибу, разположен в село Чалок Лам. Визуално е интересно поради очевидните причини, включително бял пясък и синя вода, но и поради неочаквани фактори: Традиционните селски сгради са разположени точно на плажа. Освен това ще видите някои яркозелени, кръгли дървета, растящи точно в пясъка, което няма да видите никъде другаде.

Плажът Malibu е пълен с лодки от всякакъв размер, защото е популярно място за започване и приключване на гмуркане с шнорхел, гмуркане или разглеждане на забележителности. Друга причина, поради която плажът Малибу е такъв хит, е свързана с обилната сянка, създадена от палмови дървета, облицоващи крайбрежието.

Препоръчителен хотел: Silan Residence

5. Хаад Рин

https://maps.google.com/?ll=9.676080,100.067719&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Веднъж месечно Хаад Рин става най -натовареното място на целия остров Ко Панган. Това е така, защото Хаад Рин е дом на месечните партита на пълнолуние, които привличат хиляди посетители. Четири ферибота пристигат в Хаад Рин всеки ден от Кох Самуи, пътуващи до любители на партита и купони.

По време на парти на пълнолуние бъдете подготвени за тълпи, целодневни танци и музика и много алкохол. През останалата част от месеца можете да проверите Хаад Рин с много по -малко тълпи и да се насладите на наем на джет ски, да се разхождате по морската разходка или да плувате в тъмносинята вода.

Препоръчителен хотел: Cocohut Beach Resort

4. Прашка Най Пан Ной

https://maps.google.com/?ll=9.779994,100.055717&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Два съседни курорта съставляват района, известен като Thong Nai Pan. Един от курортите се нарича Thong Nai Pan Noi. Ной означава малък, което показва, че това е по -малкият от двата плажа. На плажа има много инфраструктура, но все пак много малко тълпи.

Можете да изберете да отседнете в традиционно бунгало или луксозна вила в Thong Nai Pan Noi и ще имате пясъчния плаж точно пред входната врата. Малкото село все още запазва спокойно и традиционно настроение, така че очаквайте по-бавен темп на живот и охладено преживяване в Thong Nai Pan Noi.

Препоръчителен хотел: Панвиман Ко Панган

3. Прашка Най Пан Яй

https://maps.google.com/?ll=9.769474,100.059174&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Втората половина на Thong Nai Pan е по -голямата част от Thong Nai Pan Noi. Известно със спиращите дъха изгреви, това е чудесно място за пътешественици, които искат да имат достъп до страхотни плажове и да могат да се разходят до близките природни забележителности.

Ако имате достатъчно плуване и гмуркане с шнорхел за деня, можете да се разходите до водопада или да вземете час по залез по йога на плажа. Има и много отлични ресторанти, безброй барове, аптека и всички удобства, които може да са ви необходими за еднодневна екскурзия или нощувка.

Препоръчителен хотел: Големите хижи за бягство

2. Салата Хаад

https://maps.google.com/?ll=9.785628,99.972412&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Нарастващата популярност на Koh Phangan означава, че е все по -трудно да се намери наистина празен плаж на острова. За красота и тиха атмосфера обаче един от най -добрите ви залози ще бъде салата Хаад. Известен още като Салата Бийч, това е красив залив с бял пясък със синя и зелена вода.

Палмите създават сянка, определен бонус в горещ ден. На плажа има няколко евтини и достъпни ресторанта и вие ще бъдете на пешеходно разстояние от център за йога и местно училище за готвене.

Препоръчителен хотел: Cookies Salad Resort

1. Плаж с бутилки

https://maps.google.com/?ll=9.792235,100.035477&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Haad Khuat или Bottle Beach е един от най -слабо достъпните плажове на Koh Phangan. Можете да стигнете до там с лодка с дълги опашки от Chalok Lam или можете да се разходите за около три часа, за да стигнете до Bottle Beach.

Името Bottle Beach произлиза от пластмасовите бутилки, които маркират пешеходния маршрут, за да стигнете до плажа. На плажа има няколко възможности за настаняване и заведения за хранене. Като цяло обаче е относително тихо. Можете да се отпуснете на пясъка и да плувате безопасно в морето и рядко ще ви се налага да се сблъсквате с всякакви тълпи.

Препоръчителен хотел: Усмихнете се бунгало

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: