Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Южна Африка може да е дом на големи градове, известни на много хора по света, но наследството и културата на тази стопилка на една страна могат да се видят най -добре в многото села и малки градове, разпръснати в долините и равнините на нейната обширна провинция, известни като „karoo“.

Холандски заселници, френски бежанци, британски колонисти, много други европейци, както и коренното население на тази страна са допринесли за множество красиви селища, някои известни с невероятните си природни пейзажи, други известни с останките си от колониалното минало на Южна Африка.

Земеделските земи, националните паркове, лозята, откритата пустиня, планините и величието на Атлантическия океан са не само фона на, но и биещите сърца на тези градове и са определили тяхното население от основаването до наши дни. Ето някои от най -очарователните малки градове в Южна Африка.

16. Nieu-Bethesda

https://maps.google.com/?ll=-31.866667,24.549999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че исторически град сам по себе си Nieu-Bethesda, основан в провинция Източен Кейп през 1875 г., е доста известен в Южна Африка с една туристическа атракция, по-специално и това е Музеят на бухала.

Основана от затворническата външна художничка Хелън Мартинс в къщата, която е наследила от родителите си, Мартинс започва да събира статуи на сови и други животни и да украсява къщата с тях, вдъхновена от библейски текстове и поезия. Според последните й желания къщата остава отворена за посетители и е чудесно място да дойдете за нещо, което не е туризъм или дегустация на вино.

15. Кларенс

https://maps.google.com/?ll=-28.516666,28.416668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Датиращ от началото на 20-ти век, Clarens се намира в провинция Free State и е кръстен на едноименния швейцарски град, където видна бурска фигура и президент на Трансваалската република (от 1952 до 1900) е в самоизгнание.

Селото е заобиколено от планинската верига Ройберг, а на югоизток са пурпурните и сините планини Малути, което създава особено перфектна картина в зеленина. С откриването на много вкаменелости на динозаври тук, Clarens е чудесен град, който трябва да научи за динозаврите и геологията на Земята преди милиони години.

14. Патерностер

https://maps.google.com/?ll=-32.816666,17.883333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най -старите рибарски села в Южна Африка, град Патерностър в Западен Кейп е известен със своите омари, измити от бяло рибарски вили и с драматичния си плаж - считан за един от най -красивите на западното крайбрежие на страната.

С морето на разположение, посетителите тук могат да се гмуркат с шнорхел, каяк, гмуркане и кайтсърф, наред с други дейности. На близкия нос Columbine е последният ръчно управляван фар на Южна Африка, което е рядка гледка навсякъде по света.

13. Hogsback

https://maps.google.com/?ll=-32.598000,26.938000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено в планините Аматол в провинция Източен Кейп, малкото селце Хогсбек е в отлично положение за опознаване на околностите, горите, планинските пътеки и реките, които предлагат красиви водопади и риболов на пъстърва.

Многобройни туристически пътеки водят през залесени райони и нагоре в хълмовете, което го прави популярна дестинация за типове на открито. Интересно се казва, че J.R.R. Толкин е вдъхновен да създаде Средната Земя от пейзажа около Хогсбек - особено „Мирквуд“ - тъй като писателят е роден в Южна Африка. Вярно или не, тук поне можете да си представите!

12. Монтегю

https://maps.google.com/?ll=-33.783333,20.116667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Основан във ферма, наречена „Uitvlugt“ през 1851 г., град Монтагу е рай за жилищно съвършенство, с варосани къщи и много фотогенична холандска реформатска църква в града; другаде има музей Монтегю, основан през 1907 г. и сам по себе си е национален паметник.

Той се намира в Западен нос и изглежда особено очарователен в позицията си, сгушена в подножието на планините Лангеберг. Скалните образувания тук го правят много популярен както сред алпинистите, така и сред туристите.

11. Кулинан

https://maps.google.com/?ll=-25.672777,28.520832&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Наследените вили от пясъчник на Кулинан в провинция Гаутенг правят скитането из този известен град прекрасно преживяване, като много от старите сгради сега приемат ресторанти и магазини.

Градът е кръстен на диамантения магнат сър Томас Кулинан (най -големият диамант, открит някога, също е кръстен на него) и като такъв включва обиколките на неговите мини и района на добив. Пресеченият терен около Кулинан също е популярен сред по -приключенските посетители.

10. Genadendal

https://maps.google.com/?ll=-34.033333,19.549999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В смисъл „долина на благодатта“ на африкаанс, Genadendal се намира на драматично място в планините Ривиерсондеренд, което е само на 90 минути с кола от Кейптаун. Градът първоначално се е наричал Baviaanskloof и е построен около мястото на най -старата мисионерска станция в Южна Африка, Моравската мисионна станция, която е основана тук през 1738 г.

Табелата извън селото приканва хората да „посетят историческия площад и мисията и да се върнат назад във времето“ - така че времето ви е най -добре да прекарате тук, скитайки из тази малка, но атмосферна част от Южна Африка.

9. Clanwilliam

https://maps.google.com/?ll=-32.178612,18.891111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този град в долината на река Олифантс, Западен нос, с язовирите Clanwilliam и Bulshoek, е особено живописен. С население от 7600 души, Clanwilliam е малък град, датиращ от 1660 -те години, когато холандските пионери кръстиха река Olifants на многобройните слонове, които откриха по бреговете й.

Първата ферма пристига в долината през 1732 г., когато градът е известен като Jan Disselsvlei, но промяната на името настъпва в началото на 1800 г. с идването на британски колонисти. Днес Clanwilliam е известен със своята група от красиви сгради, включително холандската реформатска църква от 1864 г., чая си ройбос и отличното туризъм в близките хълмове.

8. Грейтън

https://maps.google.com/?ll=-34.049999,19.616667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този малък град е селски очаровател, където може да срещнете скитащо магаре или крава, докато изследвате това типично южноафриканско селище. Подобно на толкова много в страната, това място започва живота си като земеделско село през 1854 г. и скоро прераства в града, известен като днес: странен и тих.

Градът разполага и с няколко хубави ресторанта и кафенета, които да опитате, когато топлината стане прекалено много - комбинация от чар на стария свят и съвременни удобства, която кара дори южноафриканците да се връщат за охладени почивки през уикенда.

7. Грааф-Райнет

https://maps.google.com/?ll=-32.252220,24.540556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най-старите градове в Южна Африка, Graaff-Reinet от Източен Кейп печели място в този списък, защото е пълен с сгради с наследство, на които да се възхищавате при посещението си. Сравнително големи в сравнение с много други градове, които представихме, жилищните сгради тук са варосани и крещят за снимките им, особено тези на улица Parsonage Street и Somerset Street.

Холандската реформатска църква, построена в края на 19 век, се извисява над всичко и представлява впечатляваща гледка.

6. Джефрис Бей

https://maps.google.com/?ll=-34.033333,24.916668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Крайбрежен град в провинция Източен Кейп, залив Джефрис (по-известен като „J-Bay“) си направи име като нещо като мека за сърф; всъщност е известно като основното място за сърфиране навсякъде в Южна Африка.

В града дори има музей за сърф, пълен с изложби и изложби за сърф, проследяващи не само историята на спорта, но и развитието на сърфирането в самия град; това е израснало от хипи общността на града през 60-те и 70-те години, а сега J-Bay се оказва една от най-бързо развиващите се градски зони в страната: феновете на сърфинга трябва да посетят сега!

5. Почивка на поклонника

https://maps.google.com/?ll=-24.907778,30.756666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този град е мястото, където трябва да дойдете, ако искате да научите повече за златната треска в Южна Африка, като е вторият (след Mac-Mac), който привлича търсачи да намерят богатството си през 1873 г. Тук не се е променило много, така че Pilgrim's Rest - намира се в провинция Мпумаланга - е много очарователно място за посещение.

Това е практически жив музей, но има и някои странни неща, които можете да видите тук - едното е хотел Royal, с бар, разположен в бивша църква, който е транспортиран тук от Кейптаун.

4. Принц Алберт

https://maps.google.com/?ll=-33.225277,22.030001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на ръба на Голямото Кару - невъобразимо обширна пустинна зона като Австралийската пустош - градът, който ще стане принц Алберт, е основан през 1762 г. Дългата му история означава, че има добри примери за нос Холандия, Кару и викторианска архитектура, разпръснати из града, като 13 от тях са определени за национални паметници.

Ресторанти с добро качество, художествени галерии и много известният театрален театър в стил арт деко. Не е далеч от тук до изключително живописен проход Swartberg, път, който минава през едноименните планини от 1881 г.

3. Херманус

https://maps.google.com/?ll=-34.416668,19.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този град в Западен Кейп е известен със своите вина, наблюдение на китове и плажове. Най -известните плажове в града са Voëlklip Beach и широкият Grotto Beach, които гледат към залива Уокър - защитена зона, където могат да бъдат забелязани до 70 кита на час.

Всяка година между август и септември стотици китове пътуват до плитките води на залива Уокър, който има място в Топ десетте места за наблюдение на китове според WWF. В комбинация с драматичните крайбрежни пейзажи, това прави Hermanus чудесно място за посещение.

2. Тулбаг

https://maps.google.com/?ll=-33.285000,19.137777&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Старият град на Тулбаг (основан е през 1699 г.) е истинска мека за тези, които се интересуват да бъдат заобиколени от историческа архитектура; тъй като са били дом на равен брой хугеноти и холандски заселници, тук има смесица от стилове и като такъв дълъг списък от сгради на наследството, които да откриете и да се възхищавате.

Този град е нещо като скрит скъпоценен камък, тъй като е живописен, колкото и с драматични планини, които се очертават в далечината - и също така е район за производство на вино, което прави този красив град още по -добър!

1. Франшхук

https://maps.google.com/?ll=-33.916668,19.133333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най-известен със своите вековни лозя е градът Франшхук, но именно непокътнатата носохоландска архитектура прави това селище едно много очарователно за посещение. Градът получава името си от холандското „Fransche Hoek“, което означава „Френски ъгъл“, поради факта, че много френски хугеноти, бягащи от религиозни преследвания в Европа, са проникнали тук от 1688 г .; градът е и един от най -старите в Южна Африка.

При посещение на този град, изпълнен с красива архитектура, можете да научите за историята на френските и холандските колониални заселници, както и да посетите винени обиколки.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: