Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Мултикултурната Малайзия е дом на зашеметяващ набор от забележителности и звуци, които ще привлекат и страхопочитат всеки късметлия посетител на тази красива тропическа страна. Разделени на две, нейните територии са разделени между Западна Малайзия, която се намира на полуостров, свързан с континенталната част на Азия, и Източна Малайзия, която се намира на остров Борнео. Следователно, той е дом на голямо разнообразие от разнообразни екосистеми, които само чакат да бъдат проучени.

Независимо дали търсите девствени плажове, изпомпващия нощен живот на оживените градове в Малайзия или дори вкусната малайска кухня, която ви примамва; този скъпоценен камък на една страна има за какво да се наслади на всеки.

С такова богатство от невероятни неща за гледане и правене, може да е трудно да се избере перфектният маршрут. За да ви помогнем да решите, тук са най -красивите национални паркове в Малайзия; всички те си заслужават да бъдат посетени!

Карта на националните паркове на залога в Малайзия

12. Национален парк Gunung Ledang

https://maps.google.com/?ll=2.374167,102.607780&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този очарователен национален парк заобикаля внушителната планина Офир, която се очертава драматично в сърцето на джунглата, която покрива склоновете му. Митове и легенди изобилстват за произхода на името на планината, а фината мъгла прикрива висшите сфери на склоновете й, криейки мистериозното й минало покрай нея.

Пътеките се извиват през буйния подраст, който се издига нагоре, а гледката от върха е спираща дъха, докато сте посрещнати с панорамна гледка към гората отдолу. Голямо разнообразие от птици живее в богатите и зелени сенници, които покриват националния парк Гунунг Леданг. Водопадите също осеяват планината Офир и един от най -популярните са водопадите Путери, които предлагат на посетителите възможност да се охладят след тежък преход в освежаващия и приветлив басейн.

11. Национален парк Пенанг

https://maps.google.com/?ll=5.448000,100.193199&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в най -северозападната част на страната, Националният парк Пенанг предлага огромен набор от дейности, които туристите могат да се насладят. Точка за биологично разнообразие, паркът е дом на изумителен набор от фауна и флора, които покриват и покриват всяка налична повърхност. С красиви плажове в изобилие и забавни и диви преходи през гъстата гора; наистина има по нещо за всеки в този невероятен национален парк.

Независимо дали се отпускате по безлюдните плажове, пътувате с лодка, за да се полюбувате на рибата отдолу, или разполагате лагер, за да пренощувате, Пенанг е рай за мир и спокойствие, който със сигурност ще успокои душата ви.

В границите на парка се намира Canopy Walk, който ви предлага възможността да видите гората от различна гледна точка, докато вървите по крехките пътеки на петнадесет метра над земята.

10. Национален парк Ендау-Ромпин

https://maps.google.com/?ll=2.438915,103.272858&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на две реки, които текат през него, Националният парк Ендау-Ромпин е покрит с девствена тропическа гора, което прави възхитителен преход. Този древен пейзаж, който датира от около 240 милиона години, си заслужава да бъде проучен при вашето посещение в Малайзия поради красивите си пейзажи, които приличат на нещо от Джурасик Парк.

Реки, басейни и водопади осеяват помещенията на парка и да се натъкнете на тях след уморителен преход през тропическите гори е незабравимо усещане. С втория по височина връх в Малайзия, този национален парк има изобилие от природни чудеса, които ще ви изумят и възхитят с великолепието си.

Бавно скитане по пътеките, които са затъмнени от огромните дървета от двете страни, е освобождаващо преживяване, докато се чувствате свободни и неограничени, сами в дивата природа.

9. Национален парк Тунку Абдул Рахман

https://maps.google.com/?ll=5.966667,116.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Идиличен рай, петте острова, които съставляват Националния парк Тунку Абдул Рахман, са просто божествени. Прескачайки през красивите сини води до островите, може да ви бъде простено да си представите, че мечтаете, такова е неговото великолепие.

Различни по размер, всички острови имат прекрасни плажове, на които да се отпуснете, а околните коралови рифове правят фантастично гмуркане с шнорхел и гмуркане. Въпреки че паркът може да бъде претъпкан, това само демонстрира популярността му и свидетелства за невероятните атракции, които се показват.

Буйните зелени гори, които бавно отстъпват на ослепителните бели плажове, които се плъзгат във водите около тях, превръщат тези острови в задължително посещение в Малайзия.

8. Национален парк Lambir Hills

https://maps.google.com/?ll=4.213000,114.029999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че е с малък ръст, Националният парк Lambir Hills определено надвишава теглото си, когато става въпрос за всичко, което се предлага. Гореща точка на биологичното разнообразие, която е дом на истински менажерия от животни и птици, големи и малки, този парк е идеален за любителите на природата, които ще обожават всичко, което може да се види и направи.

Пътеки и пътеки възхитително се преплитат през храсталака на гората и в сянката на горния навес птици и маймуни играят сред листата. Тъй като дърветата достигат до осемдесет метра височина, понякога се чувствате джудже от потискащата гора, която е подгъната навсякъде около вас.

За да почувствате бриз по кожата си и да избягате от извисяващите се дървета, направете най -високата точка в парка, Bukit Lambir, която предлага и невероятни гледки. С водопади и уединени басейни, разпръснати из парка, има изобилие от красиви гледки за откриване в прекрасните и спокойни хълмове Ламбир.

7. Национален парк Симиладжау

https://maps.google.com/?ll=3.424000,113.233002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на брега на остров Борнео, този национален парк е възхитителна комбинация от редица разнообразни екосистеми и има огромен каталог с различни дейности, от които посетителите могат да избират.

Независимо дали сте запален наблюдател на птици, любител на туризма или сте запален по гмуркането с шнорхел; предлаганите съоръжения са поразителни и като такъв всеки посетител е свободен да се занимава с предпочитаното си забавление, както пожелае. Зашеметяващи плажове се намират на брега, а дебелата непроницаема джунгла се издига нагоре, докато пясъкът не й попречи да нахлуе допълнително.

Вземете водата и се насладете на запомнящо се разходка с лодка; погледът назад към брега ще ви предложи невероятна панорама на този красив участък от бреговата ивица. През нощта авантюристичните посетители могат да наемат лодка, за да участват в наблюдение на крокодили!

6. Национален парк Ниа

https://maps.google.com/?ll=3.813889,113.781387&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Еха! Този впечатляващ национален парк си заслужава да бъде посетен заради грандиозните пещери, които се намират в неговите граници. Комплексът от пещери има признаци на човешко обитаване, датиращи от повече от 40 000 години и като такъв е много важен археологически обект в Малайзия.

В пещерите са открити керамика, брадви, бижута и други различни инструменти от хилядолетия, свидетелстващи за дълготрайната им привлекателност към хората като място за подслон и защита. Самите пещери са зашеметяващи за изследване, а отличителните геоложки образувания са чудесни за гледане.

Отвън процъфтяващата фауна и флора спира внезапно, преди сянката на пещерите да не може да продължи напредването си. Съпоставянето на топлите и приветливи изпълнени с живот гори с мрачните и студени пещери прави Националния парк Ниах специално място за посещение.

5. Национален парк Гунунг Гадинг

https://maps.google.com/?ll=1.690425,109.845779&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вълшебно за гледане, плътната и потискаща зеленина на джунглата се подгъва от двете страни на вас, преди да отстъпи място на спиращи дъха гледки към околността, когато стигнете до един от високите върхове на парка.

Планинският район има множество водопади и потоци, скрити сред горите му и те предлагат на посетителите освежаваща почивка след тежките преходи. Докато живописният парк си заслужава да бъде посетен сам по себе си, основното привличане на посетителите са невероятната рафлезия; най -голямото цвете в света. Тези огромни и уникални цветя са специални за разглеждане и са несъмнен акцент на националния парк Gunung Gading.

4. Национален парк Бако

https://maps.google.com/?ll=1.716667,110.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С красиви и отличителни скални образувания и морски арки, които се извиват нагоре от водата, Национален парк Бако е дом на някои абсолютно възхитителни гледки, които вярват на малкия му размер.

Змийските пътеки на парка си проправят път през редица прекрасни пейзажи, които само чакат да бъдат проучени като гъста тропическа гора, девствени плажове и зашеметяващи водопади съставляват само някои от живописните гледки. Достъпен само с лодка, пътуването и пристигането на невероятния и уединен плаж на Бако правят този национален парк заслужаващ посещение.

3. Национален парк Кинабалу

https://maps.google.com/?ll=6.150000,116.650002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най-важните горещи точки за биологичното разнообразие в света, Кинабалу има внушаващ страхопочитание набор от фауна и флора, на които посетителите могат да се насладят. С над 4500 различни вида на изложение, изобилието от живот извира във вас от всяка страна и в гъсти храсталаци могат да се чуят шумоленето и движенията на скритите му птици и животни.

Кръстен на планината, която му е дала името, Кинабалу всъщност е най -високата планина на острова с височина над 4000 метра. Въпреки че е един от най -популярните паркове в Малайзия, националният парк е възхитително девствен и недокоснат.

2. Национален парк Таман Негара

https://maps.google.com/?ll=4.700000,102.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Таман Негара има всичко. Независимо дали сте след незабравимо катерене, релаксиращ риболов или запознаване с местната култура; този национален парк наистина има по нещо за всеки. С една от най -старите тропически гори в света, нейната фауна и флора излъчват усещане за безвремие, което прониква във всичко, забавя времето и ви дава по -запомнящи се моменти, за да се насладите на парка.

За красива гледка към гората отдолу, вървете несигурно по тесния балдахин, който се простира между дърветата и се крие сред околната зеленина. Роуминг горите му отдолу са свирепи малайски тигри, потайни азиатски слонове и скритият малайски гаур; всички те са защитени в границите на парка.

Мечтателен начин да прекарате един следобед е да отидете до река Темблинг и да се отнесете през тропическите гори, гледайки цялото природно чудо пред вас. Спокоен и релаксиращ, Таман Негара трябва да бъде преживян, за да бъде разбран.

1. Национален парк Гунунг Мулу

https://maps.google.com/?ll=4.132000,114.918999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на впечатляващата планина Мулу, този национален парк е феноменален заради богатството на невероятни пейзажи и зашеметяващи пейзажи. Отдалечени и относително недостъпни, единствените начини за достигане до тях са със самолет или с речна лодка; няма значение как ще стигнете до тук, стига да го направите!

Древните карстови образувания са това, което Националният парк Гунунг Мулу е известен предимно като хилядолетия, когато са изхвърлили невероятен набор от изумителни скални образувания. С пещери, скали и каньони, които зрелищно пресичат пътя си през храсталака на парка, просто трябва да се види пейзажа, за да се повярва.

Огромни пещери осеяват района и всъщност Саравакската палата е най -голямата известна камера в света. Разтягайки се завинаги, умът се бори с колосалните си размери. Очарователен и уникален, този национален парк в Малайзия определено си заслужава усилията!

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: