Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Страна с изключителна красота, дивите и неопитомени пейзажи на Норвегия са просто грандиозни. В тази слабо населена част на света въздухът е свеж, околната среда е чиста и вие наистина се чувствате в едно с цялата девствена пустиня около вас. Най -емблематичните изображения на Норвегия включват зашеметяващите фиорди, които бележат пейзажа и създават такива живописни и красиви гледки. Дълбоките води, които се преплитат между сухопътните масиви и скалистите планини, които доминират по бреговете му, само допълват перфектните сцени.

Изследването на тези невероятни настройки означава наистина да се потопите в природата, далеч от света. С такова изобилие от природни чудеса на показ, тук са най -красивите национални паркове в Норвегия, които можете да откриете и да се насладите.

Карта на националните паркове в Норвегия

10. Национален парк Breheimen

https://maps.google.com/?ll=61.719501,7.096700&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Страна на непрекъснато променящи се пейзажи, различните пейзажи в националния парк Breheimen безпроблемно се преплитат и смесват, преди да излезете в напълно различен свят. Кръстен на планинската верига, която доминира в парка, има множество възхитителни гледки, на които посетителите могат да се насладят.

Заснежените планини отстъпват място на покрити с гори долини, които от своя страна се спускат до ледени студени реки, които се вливат в дълбоките езера, скрити сред природата. С офертите за туризъм, ски и алпинизъм разнообразните атракции ще ви оставят с ново усещане за признателност към девствената среда навсякъде около вас.

Разположени високо в планините, ледниците чакат приключенски изследователи да ги открият отново, възвръщайки чувството на страхопочитание и удивление пред гигантските ледени простори.

9. Национален парк Dovrefjell-Sunndalsfjella

https://maps.google.com/?ll=62.396667,9.173056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Създаден, за да съхранява и защитава девствената алпийска екосистема на тази дива и недокосната територия, националният парк е прекрасно място да се изгубите сред изобилието от природни забележителности, изложени. Разтегнатите планини създават възхитителен преход и сами в дивата природа ще почувствате, че ви обзема усещане за мир и спокойствие.

Разхождайки се през този богат и древен пейзаж, едва ли ще пропуснете да забележите изобилието от фауна и флора, които осеяват парка. Късметливите посетители могат също така да хвърлят поглед на някои от животните, като например елените, мускусните волове и върколаците, които наричат парка свой дом. Две от основните тегления на Dovrefjell-Sunndalsfjella са най-високият връх в парка, Snohetta и красивият водопад Амотан.

Докато високите върхове на бившия се извисяват на над 2200 метра височина, именно опияняващите височини на Амотан са отличителната черта на парка. Спускайки се над 150 метра, този прекрасен водопад омайва красотата си.

8. Национален парк Sor-Spitsbergen

https://maps.google.com/?ll=77.150002,16.283333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен далеч на север от континенталната част на Норвегия в архипелага Свалбард, този огромен национален парк се състои главно от разтегнати, безкрайни ледени шапки и ледници, които се простират докъдето поглед стига. Това бяло море е невероятно за гледане и именно тази непокътната красота прави Националния парк Sor-Spitsbergen толкова заслужаващ посещение, въпреки отдалеченото му местоположение.

Рядко растителните зони, тундрата и влажните зони пресичат почти безкрайната бяла пустиня и придават на пейзажа някои вариации. Само най -издръжливите животни и птици си изкарват прехраната тук, но въпреки това районът е дом на множество видове птици, които се тълпят над пустите пейзажи. Огромни покрити с лед планини и скали се издигат драматично сред всичко това, образувайки зашеметяващ фон на този невероятен пейзаж.

7. Национален парк Hardangervidda

https://maps.google.com/?ll=60.049999,7.416667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият национален парк в страната; честно е да се каже, че Hardangervidda има съответно разнообразен набор от атракции и дейности, за да зашемети и зарадва всеки посетител на парка.

Пешеходен туризъм, колоездене или конна езда през пустинята на гигантското планинско плато, което доминира в района, ви кара да се чувствате сякаш отстъпвате назад във времето, тъй като е малко вероятно да срещнете много хора по време на пътуванията си.

Огромни стада елени си проправят път между реките и езерата, които осеяват този обширен пейзаж, който варира от безплодни скали до тревисти влажни зони. Кану -каяк или каяк по водните пътища е фантастично преживяване, тъй като гледайки над простора можете да видите стадата северни елени на разстояние.

6. Национален парк Рондан

https://maps.google.com/?ll=61.833332,9.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте любители на възвишени върхове, неукротими планини и разтегнати плата, тогава не търсете повече, тъй като Рондан има в изобилие, както и много други природни забележителности, на които да се насладите. С десет върха в парка, извисяващи се над 2000 метра височина, националният парк е идеален за туристи, които искат да се загубят сред планините и да се насладят на зашеметяващата природа на шоуто.

Между тези върхове се намират поредица от подвижни долини, малки каньони и ниско разположени гори и храсталаци. Най -високата планина, Рондеслот, е безплодна, скалиста и неприветлива за гледане, което всъщност я прави толкова живописна. Диво еленско мародерство из парка и добавя само към живописните пейзажи на дисплея. Струва си да бъде посетен, богатството от неща за вършене и разглеждане в националния парк Rondane го превръщат в прекрасно място за опознаване и изгубване.

5. Национален парк Форландет

https://maps.google.com/?ll=78.550003,11.116667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Еха. Пейзажите на Национален парк Форландет омагьосват с красотата си. Разположен точно на западния бряг на архипелага Свалбард, паркът обхваща огромни морски вълни, както и целия остров Принс Карлс Форланд.

Неговите забележителни характеристики са внушаващи страхопочитание и ще се почувствате изгубени в мисълта, опитвайки се да вникнете във всеки последен детайл от това великолепно природно царство. Огромните алпийски планини и колосалните ледници доминират във Форландет и широките плажове се простират от тях в далечината.

Дом на най -северните популации от каменни тюлени и гилета, те и моржовете, които се наслаждават на плажовете, са невероятни за наблюдение в естествената им среда. Разходката с лодка около морските скали, които се извисяват внушително над вас, създава незабравимо преживяване в този див и красив национален парк.

4. Национален парк Фемундсмарка

https://maps.google.com/?ll=62.216667,12.116667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Живописната обширна пустиня на Национален парк Фемундсмарка просто се моли да бъде проучена. Недокоснат и неопитомен, зашеметяващият му пейзаж издава усещане за спокойствие, докато се движите по красивите пътеки и пътеки, които се преплитат сред блатата и езерата, които доминират в парка.

Рядките гори във Фемундсмарка добавят разнообразие към безкрайните езера и водни пътища, които така зашеметяващо отразяват облаците и небето отгоре. Бавното гребане по водните пътища ще успокои душата ви и ще ви накара да искате да се връщате отново и отново, за да се насладите на спокойната си атмосфера. Ниските хълмове и планини образуват прекрасен фон на блестящите водни тела, а самотните птици, летящи над главата, допълват невероятната сцена.

3. Национален парк Jostedalsbreen

https://maps.google.com/?ll=61.683334,6.983333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на най -големия ледник в континентална Европа, този природен парк е невероятно красив за гледане. Взирайки се в невероятните панорами, които се откриват пред вас, сърцето ви ще боли от красотата на природата, такова е великолепието в шоуто.

Скалистите сиви планини лежат впечатляващо между ясното синьо небе отгоре и дълбоко сините води отдолу, докато ослепително яркият бял сняг хипнотично се отразява в кристално чистите езера и реки.

Буйните зелени долини се отклоняват от върховете и върховете, добавяйки цвят и живот към живописните сцени. Разходките из разнообразните пейзажи никога няма да спрат да удивят дори редовните посетители на парка, такива са безкрайният набор от внушаващи страхопочитание гледки, на които да се насладите всеки път.

2. Национален парк Фолгефонна

https://maps.google.com/?ll=60.083332,6.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на полуостров, от който черпи името си, Националният парк Фолгефонна има редица невероятни природни чудеса, които ще привлекат и зарадват посетителите. Три огромни ледника доминират в характеристиките на парка и те могат впечатляващо да достигнат до 400 метра дебелина.

Както винаги, живописните планини, които са толкова характерни за Норвегия, стърчат и изскачат сред леда, достигайки към небесата и доминирайки над хоризонта. През лятото паркът се превръща в море от цветове, докато зелените треви, флора и фауна оживяват в наклонените долини, които се простират към голите и скалисти планини.

Възхитителни реки се втурват между планините, пробиват се и се спускат надолу към морето и добавят пръскането си към този мокър и див пейзаж.

1. Национален парк Jotunheimen

https://maps.google.com/?ll=61.500000,8.366667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Теренът с белези от ледници на Национален парк Йотунхаймен е очарователен за изследване и с над 250 върха, достигащи над 1900 метра височина; ще имате пълни ръце, опитвайки се да вземете всичко, което трябва да направите и видите. Най-високите върхове в парка, Galdhopiggen и Glittertind, са само две от забележителните черти на парка, които са поразително красиви със своите покрити със сняг върхове, блестящи на слънце.

Тюркоазените езера запълват деретата, оставени от бавно движещите се ледници, всички тези еони отново и те само допълват живописните пейзажи в шоуто. Водопадите и реките също се спускат по стръмните и безплодни планински склонове, чиито струйни води звънят като музика в тихата и спокойна обстановка.

С множество невероятни гледки, които само чакат да бъдат открити, се отправете по криволичещите пътеки, за да намерите най -добрата гледка. Един от най -популярните национални паркове в Норвегия, безспорният акцент на Jotunheimen е гледката от хребета Besseggen; невероятно красив, той ще остави дълготрайни спомени, такова е естественото му великолепие.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: