Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

С над 25% от територията на страната, посветена на национални паркове и резервати, които защитават и съхраняват нейния разнообразен набор от невероятни екосистеми; честно е да се каже, че Коста Рика има изобилие от природни чудеса, които просто чакат да бъдат проучени! Много екологично чист, Коста Рика е известна по целия свят с впечатляващите си усилия за опазване и съсредоточаването си върху устойчивия екотуризъм.

Със мечтаните плажове, буйните дъждовни гори и поредица от извисяващи се вулкани, променящите се пейзажи на този екологичен рай са ослепителни, а късметливите посетители на бреговете му ще бъдат зашеметени отново и отново от красотата му.

В комбинация със своя непринуден чар и спокойна обстановка, естественото великолепие на шоуто прави централноамериканската държава топ дестинация за любителите на природата. Без да се замислям, тук са най -красивите национални паркове в Коста Рика; пригответе се да бъдете изумени!

Карта на националните паркове в Коста Рика

10. Национален парк Карара

https://maps.google.com/?ll=9.747222,-84.627777&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този влажен и див национален парк е покрит с гъста тропическа гора, което прави посещението в Карара парно и влажно дело. Убежище за над 400 различни вида птици, пъстра гама от трогони, папагали и колибри, които пърхат между дърветата, докато техните зове и песни отекват сред свръхрастежа. Следователно Каракас е приятно да посетите за слуховия и визуалния спектакъл, който ви заобикаля от всички страни, докато си проправяте път по уединените му пешеходни пътеки.

На върха на красивата тропическа гора и изобилието от птици ленивците висят от дърветата, докато маймуните игриво се люлеят от клоните си; всичко в този национален парк е очарователно по своята същност. Крокодилите са твърде много и много от тях могат да бъдат намерени да се изгарят на брега на река Тарколес, която си проправя път през парка.

Този парк наистина има всичко и препъването от тропическите гори на малки поляни, съдържащи археологически руини, датиращи от почти две хилядолетия, прави още едно незабравимо преживяване. Националният парк Карака със сигурност ще ви остави приятни спомени от изобилието от невероятни неща, които сте виждали.

9. Национален парк Cahuita

https://maps.google.com/?ll=9.729167,-82.824997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на източния бряг на страната, Кауита обхваща редица разнообразни екосистеми, но е известен предимно със своите красиви плажове и кристално чисти води. Скитайки се по пясъчните й брегове, трябва да стъпите в дивата природа, тъй като, недокосната и необуздана, тропическите гори се изливат на плажа, докато игуаните се греят на слънце, а маймуните се мятат около горския балдахин.

Само в морето има редица възхитителни коралови рифове, които можете да разгледате, а ярките подводни цветове, излъчващи ви, създават невероятно изживяване с шнорхел. Морските костенурки отхапват парчета корали, докато плитчините риби се люлеят с вълните, преди да се стрелнат, когато хищникът се вижда. Само този красив подводен спектакъл прави Националния парк Кахуита заслужаващ посещение.

8. Национален парк Вулкан Иразу

https://maps.google.com/?ll=9.978889,-83.851944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на вулкана, който доминира в парка, Irazu е основната атракция, която привлича посетители в района. Извисявайки се на 3432 метра над околностите си, все още действащият вулкан предлага невероятна панорамна гледка от върха си, а над облаците, перфектно синьо небе се простира до вечността само с бяло море отдолу.

В ясен ден гледките са още по -добри, тъй като можете да видите Тихия океан от едната страна и Карибско море от другата. Скитането около лунния му пейзаж ви кара да се чувствате сякаш сте на друга планета и странното зелено езеро, сгушено в кратера си, само допълва това чувство. Специално място за посещение, вулканът Irazu е прекрасен национален парк за разглеждане.

7. Национален парк Пиедрас Бланкас

https://maps.google.com/?ll=8.700000,-83.261002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно в дълбоката югозападна част на страната, паркът съдържа множество зашеметяващи плажове и девствена тропическа гора, на които посетителите могат да се насладят. Низините планини, покрити със заплетените и усукани дървета на гората, бавно се спускат надолу към пясъчните брегове, които от своя страна отстъпват в океана.

Точка за биологично разнообразие, районът е дом на множество разнообразни фауни и флори, които правят живописното разглеждане. Скрити далеч от погледа сред подраста, малко над сто различни вида бозайници си проправят път в живота с ягуари и пуми, рядко срещани поради нощния им характер. Див и недокоснат, както винаги, именно зашеметяващата природа в шоуто прави Пиедрас Бланкас хит.

6. Национален парк Вулкан Ринкон де ла Виеха

https://maps.google.com/?ll=10.830000,-85.323891&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако все още не сте се събрали, Коста Рика е дом на огромен брой действащи, спящи и изчезнали вулкани. Този грандиозен национален парк всъщност съдържа три от тях, от които основният дава името на парка.

Налагайки своето неукротимо присъствие в околностите си, Ринкон де ла Виеха се извисява драстично над всичко около него и като такъв е основната атракция на парка. Пътеките се извиват и змийски нагоре по стръмните склонове на вулкана и на над 1900 метра височина; предлага панорамна гледка от върха си.

Пътеките са прекрасни, за да се скитате по тях, докато ще минете покрай втвърдени лавови полета, горещи извори и водопади, които помагат да се подчертае красотата на този вулканичен терен. Дивата природа също изобилства в тази специална среда, тъй като тапирите, пумите и ягуарите наред с други наричат парка свой дом.

5. Национален парк Вулкан Аренал

https://maps.google.com/?ll=10.463056,-84.703056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на най -активния вулкан в страната, именно Arenal дава името на парка. Поради честите изригвания в миналото, лавовите полета са изгорили и белези земята, а земята под нейния кратер е безплодна и суха.

По -надолу обаче богатите хранителни вещества, отделяни от изригванията, помогнаха за създаването на красива мозайка от цветове, обхващаща богатата фауна и флора, които могат да бъдат намерени. Следователно районът прави прекрасен туризъм и с близо 850 вида птици в околността, наблюдателите на птици също ще харесат този парк.

Колкото по -високо се изкачвате по склоновете на вулкана, толкова по -добра е гледката към околните зашеметяващи пейзажи и, блестящ долу, е красивото езеро Аренал, което блести на слънчева светлина. Просто грандиозно.

4. Национален парк Тортугеро

https://maps.google.com/?ll=10.541111,-83.502220&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -популярните национални паркове в Коста Рика, отдалеченото местоположение на Тортугеро е помогнало за опазването на околната среда през вековете. Забележително е, че този невероятно разнообразен пейзаж има единадесет различни местообитания, в които посетителите могат да се насладят.

С мангрови гори, блата, тропически гори и лагуни; пейзажът постоянно се променя пред очите ви, бавно се слива един с друг, докато не излезете в напълно различна екосистема.

Тропически по природа, влажността и влажността на Тортугеро осигуриха процъфтяване на фауната и флората в нейните граници. С дървета и растения, които изскачат към вас от всеки възможен ъгъл, зашеметяващата природа в шоуто е прекрасна за гледане. Животните изобилстват, а ламантите, крокодилите и морските костенурки могат да бъдат намерени щастливо да плуват точно до плажовете му.

Разхождайки се по пътеките и пътеките, осеяни с тропическите гори, посетителите също могат да видят маймуни, тукани и други отблизо в естествените им местообитания. С такова богатство от природни богатства на показ, Национален парк Тортугеро прави едно незабравимо пътуване и никъде другаде в Коста Рика няма да намерите толкова разнообразни пейзажи.

3. Национален парк Корковадо

https://maps.google.com/?ll=8.550000,-83.583336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Уединено, диво и недокоснато, отдалеченото местоположение на Корковадо е помогнало за запазването и опазването на неговите екосистеми и е наречено района с най -голямо биоразнообразие в света от National Geographic, този парк е задължителен за любителите на природата.

С изобилие от неща за разглеждане и правене, посетителите никога няма да скучаят, тъй като огромният брой зашеметяващи забележителности и развлекателни дейности винаги ще ви забавляват. Независимо дали става въпрос за гмуркане с шнорхел или гмуркане, за да се насладите на чудесата на дълбините, кану -каяк през водите му или скитане по пътеките и пътеките, за да хвърлите поглед на тапири или маймуни -паяци; Корковадо ще живее дълго в паметта.

2. Национален парк Вулкан Поас

https://maps.google.com/?ll=10.198000,-84.231003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този вулкан е толкова активен, че в момента паркът е затворен поради скорошни изригвания и сеизмична активност, въпреки че се предвижда скоро да се отвори отново. Някога най -популярният парк в страната, Национален парк Poas Volcano National е невероятно за посещение и неговата популярност е заслужена за всичко, което предлага.

В рамките на парка се намира кратерът Ботос, който държи увлекателно красиво тюркоазено езеро в своите граници. Толкова високо с мъгла, която се вихри около вас, блясъкът на езерото искри през мрака и е просто зашеметяващ за гледане. Преходите през вулканичния регион създават спомени за цял живот и Националният парк Poas Volcano със сигурност ще си възвърне мястото като най -обичания парк в страната, когато се отвори отново.

1. Национален парк Мануел Антонио

https://maps.google.com/?ll=9.375556,-84.135834&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вписан в различни времена сред най -красивите национални паркове в целия свят, Мануел Антонио е омагьосващ за гледане. Със своите девствени плажове, зелени тропически гори и перфектни сини води, посетителите моментално ще се влюбят във всичко, което паркът може да предложи.

Неговата зашеметяваща природа ще успокои душата ви, а къпането в кристално чистите води, докато гледате към хипнотизиращата красота на брега, ще гарантира, че никога няма да искате да напуснете този рай на спокойствието.

Изложените невероятни пейзажи са също толкова възхитителни за изследване, а различни пътеки и пътеки си проправят път през гъстия подраст. Такова е великолепието му; Мануел Антонио е най -посещаваният национален парк в страната.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: