Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

На ръба на Арабския полуостров ще намерите султанат Оман. Често пренебрегван от туристи, Оман е екзотична дестинация, изпълнена с невероятни атракции и градове. Столицата на Мускат е най -популярната дестинация, но съдържа само малка част от това, което прави Оман велик.

Ако сте развълнувани от пустинни пейзажи, невероятни планински вериги, исторически крепости и топли плажове през цялата година, направете Оман следващата дестинация в списъка ви за пътуване. Преглед на най -добрите места за посещение в Оман:

10. Misfat al Abryeen

https://maps.google.com/?ll=23.136835,57.310219&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Докато по -големите градове в Оман могат да изглеждат много съвременни, по -малките села като Misfat al Abryeen помагат за улавяне на по -традиционна атмосфера. Това планинско село се състои от каменни сгради в нюанси на оранжево и кафяво и може да прилича повече на италианско планинско село, отколкото на нещо, което може да очаквате да намерите на Арабския полуостров.

Misfat al Abryeen обаче е красив пример за планински живот в Оман. По планината води стръмен път и можете да се разходите сред сградите, за да се любувате на бананови дървета и буйна зеленина. Над селото има древна наблюдателна кула, по която можете да се изкачите, за да видите Misfat al Abryeen, както и околните полета и язовири, пълни с вода.

9. Остров Масира

https://maps.google.com/?ll=20.471111,58.815277&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно до брега на Оман е остров Масира, уникална дестинация за пътешественици в търсене на слънце, плажове, диви животни и история. Остров Масира е дом на оманска авиобаза, но градовете са сравнително малки. Това означава малко тълпи и много уединени места за изследване.

Редовни фериботи са на разположение, за да стигнете до и от континента. На остров Масира най -добрите забавления включват плуване, проверка на изобилието от корабокрушения точно до брега и наблюдение на над 30 000 костенурки, които се появяват годишно в сезона на люпене.

8. Бахла

https://maps.google.com/?ll=22.968000,57.298000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Друга невероятна дестинация в Оман е градът Bahla, разположен в Северен Оман. Бахла е своеобразен оазис в пустинята и от векове е спирната точка на пътешествениците. Bahla е само на 40 км (25 мили) от Низва и също така може да се похвали с грандиозна и историческа крепост.

Крепостта Бала датира от 13 -ти век, когато е била широко под контрола на племето Бану Небхан. В допълнение към изследването на крепостта Бала, можете да видите стените на града, които са направени от кирпич и се простират на почти седем мили по дължина. Ако сте на пазара за сувенири, Bahla е широко известен със своята впечатляваща селекция от местни глинени съдове.

7. Салала

https://maps.google.com/?ll=17.019722,54.089722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Южен Оман се намира Салала, дестинация, известна понякога като вторият град на Мускат. Салала е особено важен днес, защото е дом на предците на султан Кабус, управляващ султан в Оман от 1970 г. При посещение в Салала можете да се полюбувате на невероятния дворец Кабус и да оцените по -старата архитектура в Стария град, известна като Хафа.

Отстъпете още по -назад във времето, като посетите археологическия обект Al Baleed. Салала е известен със своята търговия с тамян, така че не забравяйте да вземете някои като сувенир от сука в Хафа. От юни до август мусонни облаци от Индия носят постоянен дъжд в района и в резултат на това крайбрежният район около Салала се превръща в зелен оазис със сезонни водопади и потоци.

6. Джебел Ахдар

https://maps.google.com/?ll=23.100000,57.400002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Джебел Ахдар може да се преведе на Зелена планина и е част от планината Ал Хаджар. Не очаквайте традиционен планински връх и не позволявайте на зеленото погрешно наименование да ви заблуди. Районът Джебел Ахдар е предимно варовик и съдържа най -високата точка в цялата страна Оман.

Въпреки че не е покрита с буйни гори, височината води до по -ниски температури и повече селскостопански растеж, отколкото в пустинята отдолу. Районът вече е защитен и можете да се разходите през красиви тераси и дори да забележите дървета, натоварени с плодове. Пешеходният туризъм може да не изглежда като привлекателна дейност в пустините на Оман, но е идеалното забавление в Джебел Ахдар.

5. Рас ал Джинз

https://maps.google.com/?ll=22.423800,59.838501&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На най -източния край на Оман се намира Ras al Jinz, резерват за костенурки, който помага за населяването и защитата на морските костенурки в Индийския океан. Ако посещавате през лятото или между месеците май и октомври, можете да видите гнезда на костенурки по плажа и дори да наблюдавате как малките костенурки се излюпват и си проправят път към океана.

Посещението на резервата за костенурки е възможно като еднодневна екскурзия до Мускат, но повечето посетители избират да пренощуват в курорта и да разгледат други атракции като Центъра и музея за костенурки.

4. Фиорди Мусандам

https://maps.google.com/?ll=26.292629,56.377975&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Полуостров Мусандам е най -северната част на Оман и е отделен от останалата част на страната от Обединените арабски емирства. Части от този регион са много изолирани и отдавна служат като дом на жители в планински села и крайбрежни общности. Фиордите Мусандам се простират на север и предлагат невероятна гледка.

Ако посетите фиордите Мусандам, акцентите могат да включват неща като разходки с лодка, за да изследвате бреговете и върховете, издигащи се от водата, забелязване на делфини от дау или традиционна оманска лодка и гмуркане в морето. Населението е оскъдно и дивата природа е в изобилие, което прави този регион едно от най -добрите места за посещение в Оман за любителите на природата.

3. Пясъци Wahiba

https://maps.google.com/?ll=22.000000,58.833332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В центъра на Оман пустинни дюни се простират на километри и създават това, което се нарича Уахиба пясъци. Тук живеят хората беду и е популярна туристическа дестинация за тези, които търсят истинския, автентичен и традиционен Оман.

Изживейте номадския начин на живот в Wahiba Sands, като се присъедините към турне, което ви позволява да яздите на гърба на камила и да лагерувате в пустинята под звездите. Град Ибра служи като основен портал към Wahiba Sands и тук започват много обиколки с екскурзовод.

2. Низва

https://maps.google.com/?ll=22.933332,57.533333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

През шестия и седмия век град Низва служи като столица на Оман. Днес градът е най -известен със своята невероятна крепост, построена през 17 век под ръководството на султан бин Сайф Ал Я'риби. Някои части от крепостта обаче датират чак до девети век. Акцентът на крепостта Низва е огромната цилиндрична кула.

Крепостта има и някои интересни защитни механизми, включително капани за мед и прозорци с необичайна форма за стрелба към приближаващи се врагове. Крепостта е и музей, показващ живота на 17 -ти век в Оман. Докато сте в Низва, можете също да разгледате сука или пазара на открито, както и необичайния пазар на кози, който се провежда два дни всяка седмица в центъра на града.

1. Мускат

https://maps.google.com/?ll=23.600000,58.583332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако посетите само едно място в Оман, вероятно ще бъде Мускат. Този град е дом на крепости, дворци, музеи и пазари, предлагащи по нещо за всеки. Въпреки че не можете да посетите вътрешността на кралския дворец Qasr Al Alam, можете да се отправите към пристанището, за да видите отблизо невероятната структура.

Постоянна охрана на двореца са крепостите близнаци Ал Джалали и Ал Мирани, които са превърнати в музеи и са отворени за обществеността. Пътниците, които не са мюсюлмани, също могат да посетят спиращата дъха Султан Кабус Голямата джамия през повечето сутрини, възхищавайки се на функции като огромен кристален полилей, мраморни стенни панели и вторият по големина персийски килим в света.

Карта на Оман

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: