Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

В сърцето на Андалусия в Южна Испания се намира Севиля, забележителен град, изпълнен с култура и красота. Ще откриете исторически забележителности като катедралата в Севиля, където Христофор Колумб е бил положен, а също така можете да изпитате оживеното наследство чрез танци на фламенко.

След като разгледате забележителностите в Севиля, отделете време да разгледате други близки дестинации. Тези еднодневни екскурзии от Севиля могат да бъдат завършени за един ден и всяко създава едно прекрасно изживяване, което скоро няма да забравите.

Карта на еднодневни екскурзии от Севиля

7. Херес де ла Фронтера

https://maps.google.com/?ll=36.700001,-6.116667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на юг от Севиля, Херес де ла Фронтера е град с разнообразна и епична история. Херес де ла Фронтера е бил под мавританско, както и християнско управление, а близостта му до Африка също е повлияла върху развитието на града.

Монументалното съединение от 10-ти век на мавританския дворец-крепост и Тъмната камера е безспорно най-известната атракция на града и все още може да се похвали с камера obscura, която може да се използва, за да се любувате на пълен 360-градусов изглед над Херес де ла Фронтера.

В града има десетина дворци и замъци, но дворецът на вицекраля Лазерна от 18 -ти век е един от най -величествените и също е отворен за обществеността. Херес също е център на испанската конна култура и дом на изобретението на подсилено вино от шери.

Как да стигнем до Херес де ла Фронтера

 • Стигането до Jerez de la Frontera от Севиля с обществен транспорт е много лесно; директните влакове се движат редовно от единия до другия. От Estacion Prado De San Sebastian пътуването с влак обикновено отнема час и 15 минути. По пътя ще преминете през някоя красива природа. След като кацнете в Херес де ла Фронтера, ще откриете, че всички основни забележителности са на пешеходно разстояние.
 • Шофирането от Севиля отнема между час и час и половина и е много лесно - само един път свързва двата. От центъра на града тръгнете на юг по A-4 и просто се придържайте към него, след като се превърне в E-5 малко след Dos Hermanas. След като проучите Херес де ла Фронтера до насита, си струва да шофирате до близкия Кадис или Аркос де ла Фронтера, за да видите всичко, което те могат да предложат.
 • За да опитате старата Андалусия, си струва да направите обиколка с екскурзовод до Херес де ла Фронтера, за да научите за историята на региона за производство на шери и конен спорт. Освен че ще гледате невероятно изпълнение на обездка, ще посетите красивия средновековен център Кадис, който се намира наблизо. Акцентите включват неговия прекрасен риболовен квартал и извисяващата се катедрала. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Кадис

https://maps.google.com/?ll=36.533333,-6.283333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Кадис се намира на водата, с изглед към залива на Кадис и е идеалното еднодневно пътуване от Севиля. Кадис може да е най -старият град в цяла Западна Европа и се смята, че е заселен от финикийски войници.

С история от повече от 3000 години, Кадис е пълен с невероятни забележителности. Ако сте любител на историята или археологията, тогава ще искате да видите Археологическия музей, както и руините на Римския театър. Mercado de Abastos, или централният пазар, е центърът на Кадис и е чудесно място за разглеждане, за да научите повече за местните жители, тяхната кухня и ежедневния им живот.

Как да стигнем до Кадис

 • От Севиля Кадис е на около час и 40 минути до два часа с обществен транспорт; можете да вземете автобус или влак там. Директните автобуси заминават за Кадис от Estacion Prado De San Sebastian, докато редовните влакове тръгват от гара San Bernardo. След като пристигнете, ще откриете, че оживеното сърце на града, Mercado de Abastos, е само на 15 минути пеша.
 • Шофирането до Кадис е друга чудесна възможност, ако искате да посетите града. Това означава, че можете да се отбиете до някои от околните забележителности или там, или на връщане към Севиля. Пътуването надолу отнема около час и 15 минути до два часа, в зависимост от трафика. Просто се качете на AP-4, който минава на юг от Севиля и останете на него чак там. По пътя преминавате през някои възхитителни пейзажи; заслужава си да се отбиете до впечатляващия Херес де ла Фортуна или съседния Аркос де ла Фронтера, който предлага красиви панорами от обстановката си на скалите.
 • За да се задълбочите наистина в историята и културата на тази прекрасна част на Испания, посетителите може да помислят да направят обиколка с екскурзовод. Това не само ще ви отведе до градовете Кадис и Херес де ла Фортуна, но и да видите грандиозно представление „Как танцуват андалуски коне“ - нещо, с което районът е известен. В допълнение към това ще можете да опитате някои от фантастичните вина в региона и да видите всички основни забележителности, които двата града предлагат. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Аркос де ла Фронтера

https://maps.google.com/?ll=36.750000,-5.800000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малкото градче Аркос де ла Фронтера може да се намери на юг от Севиля и само на пет минути от близкия Херес де ла Фронтера. Arcos de la Frontera е създаден на върха на пясъчник за защита срещу атака, но днес това място е известно със своите широки гледки.

Повечето сгради са боядисани в бяло, което придава на града живописен вид. Сърцето на града е Plaza del Cabildo, която е заобиколена от значителни сгради като красиво реконструираната магистратска къща от 16-ти век, наречена Parador de Arcos de la Frontera.

Как да стигнем до Аркос де ла Фронтера

 • Въпреки че има директни автобуси от Севиля до Аркос де ла Фронтера, те се движат само два пъти на ден от гара Прадо де Сан Себастиан, така че почти със сигурност ще трябва да вземете алтернативен маршрут, за да стигнете до там или да се върнете. Влаковете например се движат редовно до близкия Херес де ла Фронтера. Тук можете да вземете половинчасово пътуване с автобус до Аркос де ла Фронтера. Тъй като те се изпълняват само пет пъти на ден, отново ще трябва да го прецените добре или да планирате пътуването си предварително.
 • От Севиля отнема около час до час и половина, за да стигнете до Аркос де ла Фронтера. След като разгледате малкия град и се насладите на красивите му гледки, можете да се отправите на юг към съседния Херес де ла Фронтера или крайбрежния град Кадис. Най-бързият маршрут е да вземете AP-4, тръгвайки на юг от Севиля и да го следвате, докато не вземете изход 44 при Las Cabezas de San Juan. Следвайте SE-5209 към Gibalbin; оттук трябва да видите табели, които да ви насочат към Аркос де ла Фронтера.

4. Ронда

https://maps.google.com/?ll=36.744446,-5.163611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Построен около дълбок пролом, Ронда е наистина спираща дъха дестинация. Когато посещавате, можете да видите точно в и около дефилето Ел Тахо и можете да се любувате на сините води на река Гуадалевин, пресичаща точно през нея.

На юг от дефилето се намира La Ciudad, историческият център и мястото, където се намират средновековните стени. Мостовете, обхващащи дефилето и реката, са голяма част от града. Въпреки че има три различни моста, най -интересният е Puente Nuevo или нов мост, който е направен от камък и дори разполага с малък музей.

Стигане до Ронда

 • Най -лесният и бърз начин да стигнете до Ронда от Севиля е да вземете директен автобус от Estacion Prado De San Sebastian в центъра на града. Докато можете да вземете влака, ще трябва да се премените поне веднъж. Във всеки случай, времето за пътуване работи по -дълго от двучасовото пътуване с автобус, което ще ви преведе през някоя възхитителна природа.
 • За сравнение шофирането трябва да ви спести между 30 и 60 минути, тъй като е много по -бързо от това да вземете автобуса. Просто вземете A-376 в посока югоизток от Севиля и останете на него, когато той се превърне в A-375 точно покрай Утрера. След като стигнете до A-384, просто го следвайте на изток около природния парк Sierra de Grazalema, докато стигнете до Ronda. На връщане не забравяйте да спрете в прекрасния град Захара де ла Сиера или да отклоните през живописния природен парк, ако имате време.
 • За да придобиете по -дълбока оценка за красотата на испанската провинция и нейните очарователни малки селца и градове, може да помислите за обиколка с екскурзовод. Това включва посещения на Ронда, Захара де ла Сиера и фантастичния замък Лас Агузадерас - наред с други спирки. С ръководство на експерт ще намерите много малки скрити скъпоценни камъни и този пакет предлага перфектната комбинация от история, природа и култура - всичко това в един ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Кордоба

https://maps.google.com/?ll=37.883331,-4.766667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Североизточно от Севиля се намира Кордова, древен град със смесица от култури, кухни и архитектура от цял свят. Откакто Кордоба е създадена като град, тя е халифат, столица на арабска държава и дори столица на римска провинция.

Най-емблематичната атракция в Кордоба днес е Mezquita, бивша джамия-cum-катедрала. Структурата се гордее с невероятни арки в интериора, огромна камбанария от 17 -ти век и красив външен двор, наречен Дворът на портокалите. Също така в Стария град на Кордоба можете да намерите древноримски мостове, синагоги в еврейския квартал и пищни арабски дворци.

Как да стигнем до Кордоба

 • Въпреки че се намира на 140 километра североизточно от Севиля, Кордоба е само на 45 минути с обществен транспорт. От гара Севиля Санта Хуста, просто се качете на директен влак; те заминават много редовно.
 • Всъщност отнема двойно повече време, ако не и повече, за да шофирате там от Севиля. Това обаче означава, че сте свободни да пътувате както пожелаете и дори можете да спрете в очарователни градове като Кармона по пътя до там или обратно. От центъра на Севиля, просто се насочете на североизток по A-4; това ще ви отведе директно до Кордоба.
 • Друг популярен вариант е да направите обиколка на Кордоба с екскурзовод; това е най -добрият начин да видите възможно най -много от невероятните му забележителности за един ден. С опитен водач на ръка ще научите много за богатата история и културно наследство на града, докато се ровите в християнското, мюсюлманското и еврейското минало на Кордоба чрез невероятните паметници, които посещавате. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Кармона

https://maps.google.com/?ll=37.466667,-5.633333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кратко 30 минути път с кола от Севиля ще ви отведе до Кармона, град, кацнал на място с изглед към буйната долина. Кармона някога е служила като римско селище, а по -късно е била управлявана както от мюсюлмани, така и от християни. Всички тези влияния са ясно видими в местната архитектура.

Римският некропол и археологическият ансамбъл на Кармона датират от цели хилядолетия, а Алказар де Ариба или Горната крепост е ясен отличителен белег на мавританския дизайн. Може би най -завладяващата атракция е Alcazar de la Puerta de Sevilla, екстравагантен кралски дворец.

Как да стигнем до Кармона

 • Тъй като се намира само на 30 километра от Севиля, изобщо не отнема време, за да стигнете до Кармона, а посетителите имат на разположение разнообразни възможности за транспорт. Често между двете пътуват автобуси. От Plaza de Armas може да отнеме само 20 минути, за да стигнете до центъра на Кармона, ако вземете директен автобус, въпреки че повечето отнемат половин час до 45 минути.
 • С кола отново отнема около 20 минути до половин час, за да стигнете до Кармона, въпреки че ще трябва да намерите място за паркиране, след като пристигнете. Указанията са много лесни за следване; всичко, което трябва да направите, е да се насочите на североизток от центъра на града и да вземете А-4 чак до Кармона. Въпреки че е на около час път с кола от живописния град, много хора решават да продължат и да посетят Кордоба в същия ден, след като са проучили центъра на Кармона.
 • Ако имате малко време, чудесен начин да видите Кармона и Кордоба за един ден е да направите обиколка с екскурзовод до двата града. По време на пътуването до там и обратно вашият водач ще ви разкаже всичко за завладяващата история на Андалусия. След като пристигнете, ще можете да посетите зашеметяващата Мескита в Кордоба - наред с други забележителности - и също ще се разхождате из очарователния център на Кармона. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Гранада

https://maps.google.com/?ll=37.178055,-3.600833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На около 240 км (150 мили) източно от Севиля се намира Гранада, една от най -популярните туристически дестинации в Испания. Лесно е да се види привлекателността на Гранада: Намира се близо до планината Сиера Невада, няма край на историческата архитектура и можете да разгледате мавританските и ромските квартали, изпълнени с култура.

Въпреки това повечето туристи отиват в Гранада, за да видят невероятната Алхамбра. Този комплекс е дворец, крепост и правителствена сграда, събрани в едно, да не говорим за зашеметяващи градини. Най -старите части на Алхамбра се намират в Alcazaba, която предлага и най -добрите гледки към Гранада.

Как да стигнем до Гранада

 • До Гранада е много лесно да стигнете от Севиля, тъй като директните автобуси се движат между двата града. От Плаза де Армас всеки ден тръгват десет автобуса за Гранада, а пътуването отнема точно три часа. След като пристигнете на автогарата, след това е 15-минутно пътуване с автобус по линия 33, за да стигнете до центъра на града и забележителности като зашеметяващата Алхамбра.
 • Шофирането от Севиля е с около половин час по-бързо, отколкото с автобуса. Това също означава, че не е нужно да се притеснявате, че ще пропуснете пътуването си обратно или ще стигнете до и от автогарата. Тъй като А-92 се движи между двата града, е почти невъзможно да се изгубите; просто трябва да скочите върху него на изток и да продължите, докато стигнете до Гранада.
 • За да избегнете затрудненията с шофирането или автобуса до Гранада, може да помислите за еднодневна обиколка до приказния град. Освен че ще се насладите на обиколка с екскурзовод около величествения дворец Алхамбра и ще видите всички негови забележителни забележителности, ще стигнете до обяд в центъра на красивата Гранада. Ако ви се иска, можете също да изберете пешеходна обиколка из Албаичин - стария мавритански квартал. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: