Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Както подсказва името, нацията на Еквадор обхваща самия екватор, обединявайки Северното и Южното полукълбо. Еквадор е жизнена, завладяваща страна в Южна Америка и прави невероятна дестинация. Ако планирате предстоящо пътуване до Еквадор, бъдете готови за всичко - от вулкани до колониални градове до буйни терени в джунглата. Докато можете да прекарате един месец в проучване на всичко, 2 седмици в Еквадор трябва да са достатъчни, за да видите основните моменти в страната.

1. Кито (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-0.220492,-78.513901&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Много маршрути на Еквадор започват в Кито, столицата на страната. Кито е уникален по редица причини, но повечето пътници ще оценят, че има толкова невероятно запазен исторически център. Старият град е пълен с архитектура от 16-ти до 19-ти век, а само някои от музеите от световна класа включват огромната колекция от изкуства в Museo del Banco Central и Museo de la Ciudad, където са сцени от историята на Еквадор. се пресъздава на живо на почасова база. Кито е вторият по големина столичен град в света и за да оцените истински този факт, ще искате да се отправите на открито с разходка из парка Ла Каролина или разходка с кабинковия лифт Teleferico.

Вижте също: Атракции в Кито

2. Отавало (еднодневна екскурзия от Кито)

https://maps.google.com/?ll=0.231556,-78.260208&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Докато сте в Кито, отделете цял ден, за да разгледате Отавало, град само на 80 км (50 мили) северно от Кито. Отавало е дом на коренно население, известно като Отавалос, група, разпознаваема благодарение на дългата коса на мъже и жени. Можете да забележите Otavalos в обичайната им рокля, която е тъмно пончо за мъже и пъстър, бродиран колан над пола за жени. Пазарувайте занаяти в седмичника Mercado Artesanal, един от най -известните пазари на открито в Андите, и след това научете повече за местната култура, като посетите Museo del Pueblo Kichwa или едно от местните села, където се предлагат обиколки с екскурзовод. Прегърнете невероятната природа с кратко отклонение до водопада Пегуче само на две мили извън града.

3. Тена (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-0.989000,-77.815903&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тена е сравнително малък град в джунглата, известен още като столицата на канелата на Еквадор, но по -важното служи като портал към еквадорската Амазонка. Ако искате да разгледате естествената страна на страната по време на пътуването си, тогава прекарването на време в Tena е идеално. Докато сте в региона, можете да отидете на пещера през подземния лабиринт, наречен Cuevas de Jumandy, да изпробвате рафтинг експедиция, да отидете на турне с кану през Амазонка, за да стигнете до търговския възел на Misahuallí или да наемете водач, за да се отправите към върха на вулкана Сумако.

4. Баньос (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-1.396389,-78.424721&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Под сянката на невероятния вулкан Тунгурахуа в еквадорските планини Андите се намира град Баньос. Кръстен на хидротермалните извори на града, Baños е живописно място за бягство, което е заредено с потенциал за приключения. Може да се почувствате малко туристически, но не може да бъде победен, ако търсите малко адреналин. Прекарайте времето си в спускане по водопада, каране на кабинков лифт директно над зашеметяващите водопади Манто де ла Новия, колоездене по вълнуващата спускаща се пътека Pailón del Diablo или рафтинг в река Pastaza. След един ден на тръпки, можете да се отпуснете и да се отпуснете, като се накиснете в една от термалните бани, някои от които предлагат гледка към водопада, докато се отпуснете в топлата вода.

5. Alausi (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=-2.190000,-78.849998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Алауси е много малък град, намиращ се в планините на Андите в Еквадор, но често е зает благодарение на туристи, които искат да се возят на прочутия влак на Дяволския нос. Освен вълнуващото пътуване с влак, Alausi се гордее с редица очарователни заведения за хранене, където можете да се насладите на местната кухня. Опитайте ястия като Choclo, сушени царевични закуски, предлагани от улични търговци, или Librillo, предястие за шкембе, популярно сервирано с ориз в еквадорските планини. Alausi също е дом на няколко ферми, много от които предлагат обиколки с екскурзовод и дори настаняване за тези, които искат реалистичен поглед върху селския живот в Еквадор.

Карайте влака на носа на дявола (по пътя)

Няма да искате да напуснете Алаузи, без да се возите на влака на Дяволския нос, известен в Еквадор като La Nariz del Diablo. Дяволският нос е спиращо дъха чисто скално лице, което изглежда напълно невъзможно за навигация, но умело проектиран маршрут на влака ще ви отведе точно по стръмното му лице. За по-малко от два часа ще преминете между планините и ще се отдалечите до водопадите, което прави едновременно невероятен шанс да изживеете инженерен подвиг и едно от най-гъсто наситените живописни турове в страната на Еквадор.

6. Куенка (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-2.900238,-79.002983&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Куенка се намира в Южен Еквадор и е известен със своя мек климат, който продължава целогодишно. Куенка може да се похвали с множество красиви колониални сгради и няколко руини, датиращи от древната империя на инките, което го прави задължително място за исторически любители. В Куенка можете да обиколите историческите паметници, да разгледате впечатляващата колекция в Museo del Banco Central и Pumapungo или да забележите животни в зоопарка Amaru. Ще искате да прекарате известно време в Parque Calderon, главния площад на града, и да се възхитите на красивата катедрала от 19 -ти век, наречена El Sagrario. За една незабравима вечер се отправете към Barranco, крайбрежна дестинация с павирани пътеки, барове, кафенета и магазини, достъпни за пешеходци.

7. Гуаякил (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-2.183204,-79.907059&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че Кито е столицата на Екудаор, Гуаякил е най -големият му град. Гуаякил е пристанищен град, известен с невероятни морски дарове и разнообразна култура. Докато сте там, може да искате да разгледате Parque Histórico, буен зелен парк, който служи като дом на няколко исторически сгради, градини и ферма за пеперуди в Jardín Botánico, Mercado Artesanal за пазаруване на сувенири и популярния плаж Salinas , който предлага всичко - от сезонно наблюдение на китове до пиршества с морски дарове направо на пясъка. Ако графикът ви позволява, отделете време за разходка в хълмовете Санта Ана и Ел Кармен, за да се потопите в зашеметяващата гледка към града и морето отдолу.

Ако след това планирате да посетите Галапагоските острови, Гуаякил е най -евтиното място в Еквадор, от което да вземете полет.

Резюме

Ден 1: Пристигане в Кито, сън в Кито

Ден 2: Разгледайте Кито, спите в Кито

Ден 3: Отавало еднодневна екскурзия, сън в Кито

Ден 4: За Тена, спи в Тена

Ден 5: Разгледайте Amazon, спите в Tena

Ден 6: Разгледайте Amazon, спите в Tena

Ден 7: До Baños, спи в Baños

Ден 8: Горещи извори и туризъм, спи в Баньос

Ден 9: До Алауси през Риобамба, нощувайте в Алаузи

Ден 10: Вземете влака на Дяволския нос, продължете към Куенка, спите в Куенка

Ден 11: Разгледайте Куенка, спите в Куенка

Ден 12: За Гуаякил спите в Гуаякил

Ден 13: Разгледайте Гуаякил, спите в Гуаякил

14 ден: Продължете към Галапагоските острови/Fly home

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: