Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Пекин е топ дестинация за пътуващите до Китай, но китайската столица е огромна и изобилства от милиони хора. Когато градската суматоха започва да ви нервира, време е да се качите на туристически автобус или да вземете такси и да се отправите към околностите.

След това можете да се насладите на спокойствието на древните будистки храмове в Западните хълмове или на живописен поход по Великата стена, един от най -големите инженерни подвизи на човека. Ще се върнете от тези еднодневни екскурзии от Пекин освежени и готови да се заемете с още неща, които да видите.

Карта на еднодневни екскурзии от Пекин

9. Храмът Jietai

https://maps.google.com/?ll=39.868889,116.080002&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Jietai е един от най -старите храмове близо до Пекин. Построен преди повече от 1400 години, той е важен будистки храм. Jietai е известен също като Олтарен храм за ръкоположение, защото там монасите и монахините са постигнали най -високия си статут.

Разположен на около 22 мили извън Пекин, Jietai е свързан с сектата на будизма Лу и е най -големият храм за ръкополагане в Китай. Има редица зали, посветени на будистките божества. Вижте растителността, включително пет вековни борови дървета и 1000 люлякови дървета, които предлагат ароматна, великолепна сцена през пролетта.

Как да стигнем до храма Jietai

 • Разположен на запад от Пекин, храмът Jietai отнема само 45 минути, за да стигнете от центъра на столицата. Просто се качете в метрото до гара Pingguoyan; оттук, това е само кратко пътуване с автобус по линия 948. Тъй като те не тръгват твърде често, може да ви се стори по -бързо да вземете такси до храма Jietai, който се намира точно през река Yongding.

8. Симатай

https://maps.google.com/?ll=40.649166,117.411903&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Симатай е може би най -вълнуващата част от Великата стена, достъпна за посетители. Не е нищо друго освен страхотно да видите Великата стена, която се извива над върховете на планините. Simatai е по -малко претъпкан от други сайтове на Wall. Все още не е напълно възстановен, така че е добра възможност да видите части от оригиналната стена.

Симатай е с дължина 5,5 км (3,4 мили) с 34 кули, макар че само 10 са официално отворени за обществеността. Стъпките са стръмни в реставрирания участък и трябва да внимавате, ако излизате извън тази зона, тъй като отпаданията са стръмни.

Как да стигнем до Симатай

 • Посетителите, които желаят да направят пътуване до Симатай и да видят невероятния му участък от Великата стена, имат на разположение няколко възможности. Например всеки ден няколко туристически автобуса се движат от автогарата Dongzhimen директно до водния град Губей, който се намира в подножието на Великата китайска стена. Пътуването с автобус отнема два часа, но не забравяйте да проверите графика предварително, тъй като е много рядко.
 • Друг начин е да вземете автобусна линия 980, която отново тръгва от автогарата Dongzhimen. Това обаче ще ви отведе само до Miyun Xidaqiao, където след това ще трябва да се качите на автобус 51 до Gubei Shuizen. Тази опция трябва да ви отнеме два до два часа и половина в зависимост от транспортните връзки.
 • Ако искате да избегнете неприятностите сами да стигнете дотам, пешеходната обиколка на Великата стена с екскурзовод може да бъде по -лесна. Тази целодневна обиколка ще ви отведе до един от най-красивите участъци, където да се разходите. През деня ще се разхождате от Simatai West до Jinshanling Pass. Със зашеметяваща гледка, където и да погледнете, разходката по този исторически и впечатляващ паметник, създаден от човека, обещава да бъде незабравимо преживяване. Вижте отзивите и цените на пътуването.

7. Тиендзин

https://maps.google.com/?ll=39.133331,117.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тиендзин прави еднодневно пътуване от Пекин, тъй като е само на 105 км (66 мили) югоизточно от столицата. Този четвърти по големина град в Китай е важен пристанищен град, с вълнуваща модерна архитектура, която се слива с британските и френските сгради от 19 век.

Улица „Древна култура“ е добро място да вземете сувенири и да вземете двореца „Кралицата на небето“, посветен на морска богиня. Когато пазаруването ви гладува, отидете на Nanshi Cuisine Street, където можете да избирате от повече от 100 магазина и ресторанта. Вижте Tianjin Eye, според съобщенията единственото висящо колело на мамут, построено над булка.

Как да стигнем до Тиендзин

 • Тъй като високоскоростните влакове се движат много често между двата града, почти не отнема много време, за да стигнете до Тиендзин от Пекин. Качете се на куршумен влак на южната жп гара в Пекин и само половин час по -късно ще се озовете в Тиендзин. Жп гара Тиендзин се намира в центъра на града, така че след като пристигнете, ще бъдете само на кратко пътуване с автобус или метро далеч от всички основни забележителности.

6. Джиншанлинг

https://maps.google.com/?ll=40.676388,117.244446&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Jinshanling, разположен на около 130 км (80 мили) североизточно от Пекин, е кръстен на планините, в които се намира. Този участък от Великата стена от 14 -ти век е с дължина около 10 км (6,5 мили). Той е популярен сред туристите, особено тези, които искат да се разходят между Jinshanling и Simatai.

Ако се разхождате между двете, ще се натъкнете на 67 наблюдателни кули, три маякови кули и пет прохода. Бъдете нащрек за General Tower, голяма структура, която имаше спални помещения на последния етаж и складови помещения на долния етаж.

Как да стигнем до Jinshanling

 • С градския транспорт Jinshanling е на около два часа път. За да стигнете до там, първо искате да вземете автобус или да скочите в метрото и да се отправите към метростанция Wangjing West, преди да се качите на автобус към Luanping. Пътуването с автобус трябва да отнеме час и половина и ще слезете в живописна зона Jinshanling. Тук ще намерите автобуси до всеки от двата входа.
 • Прекрасен начин да посетите Jinshanling е да направите пешеходна обиколка с екскурзовод на Великата стена. Декорациите в шоуто са абсолютно зашеметяващи. Докато се разхождате по стената, вашият водач ще ви разкаже всичко за впечатляващата му история, като посочва забележителности, докато вървите. Това е един от най -известните участъци на Великата китайска стена, където можете да се разхождате, и след цялата си упорита работа, вие сте възнаградени с задоволителен и вкусен обяд в местен ресторант, преди да се приберете обратно в Пекин. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Храмът Тандже

https://maps.google.com/?ll=39.904015,116.024132&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Западните хълмове, храмът Тандже е най -старият храм близо до Пекин, датиращ преди около 1700 години. В миналото векове будисткият храм е бил дестинация за поклонници, включително членове на императорското семейство. Няколко величествени зали са посветени на будистки божества, с нотка на прищявка, хвърлена в павилиона на плаващите чаши.

Поети плаваха чаши, пълни с вино върху криволичещ, тесен поток вода; когато чашата спря, най -близкият поет трябваше да изпие виното и да рецитира стихотворение. Когато небето е ясно, Tanzhe е добро място да видите зашеметяващи гледки към Пекин отдолу.

Как да стигнем до храма Тандже

 • Разположен на запад от Пекин, до храма Тандже се достига най -добре с автобус; номер 931 ще ви отведе директно до храма от гара Pingguoyan, до която можете да стигнете или на линия 1 на метрото, или с автобус 336. Пътуването отнема малко повече от час, а на спирката Tanzhe Si ще намерите указатели, които ви насочват към храма.
 • Ако искате да научите повече за очарователната история и културно наследство на Китай, тогава обиколката с екскурзовод до храма Тандже не е лоша идея. С професионален водач на ваша страна ще разгледате красивия будистки храм и ще видите многобройните му пагоди, преди да посетите село Cuandixia - очарователно място, което е дом на много традиционни къщи, датиращи от 1403 до 1424 г. Вижте отзивите и цените на пътуванията .

4. Juyongguan

https://maps.google.com/?ll=40.288200,116.068604&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Juyongguan е един от трите известни прохода на Великата китайска стена. Другите са Jiayuguan, където Великата стена започва в западен Китай, и Shanhaiguan, където стената завършва в Бохайското море в Източен Китай. Смятан за непревземаем от нашественици, този участък от Стената включва много сгради, като кули и храмове.

Това е най -близкият до Пекин сайт, но много туристи и автобуси минават покрай него, за да видят Великата стена в Бадалинг. Проходът е кръгъл и с дължина по -малка от 5 км (3 мили), така че можете да го обиколите за един ден.

Как да стигнем до Juyongguan

 • Да стигнете до Juyongguan от Пекин е съвсем просто с обществен транспорт; всичко, което трябва да направите, е да вземете линия 13 на метрото до гара Longze и да се качите на автобуса 68, който ще ви отведе директно до там. След като пристигнете на прохода Juyongguan, ще намерите табели, които сочат пътя за вас. Като цяло трябва да отнеме около час и половина, за да стигнете до там.
 • Друг вариант е да направите обиколка с екскурзовод, която не само ще ви отведе до Juyongguan, но и до грандиозните гробници Минг. След като се изкачите до прохода Juyongguan, ще научите всичко за неговата история и как Великата стена е построена от вашия информиран водач, преди да се осмелите по Пътя на духа да посетите впечатляващите гробници Минг. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Гробници на Минг

https://maps.google.com/?ll=40.253334,116.217499&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Гробниците Минг са едно от най -важните императорски гробища в Китай. Тук са погребани останките от 13 императори Мин, базирани в Пекин. Тук са погребани повече императори от всяко друго място в Китай; гробниците Минг са и най -добре запазените мавзолеи в страната.

Всеки император е погребан в отделен мавзолей в подножието на планина; не всички гробници са отворени за обществеността. Докато влизате в обекта, по пътя към Чанглинг, първата гробница, не забравяйте да спрете на Свещения път, път, облицован с масивни каменни скулптури на животни.

Как да стигнем до гробниците Минг

 • Най -простият начин да посетите свещените гробници Минг с обществен транспорт е да се отправите към автогарата Deshengmen и да вземете линия 872. Този автобус се движи много често и пътуването трябва да отнеме около час до Changling или Dingling, където слизате. На всяка от тези спирки ще намерите една от гробниците Минг, която ще посетите, а знаците ще ви насочат къде да отидете. Тъй като мавзолеят е толкова голям, гробниците са доста разпръснати, така че е добра идея да проучите коя от тях искате да посетите предварително.
 • Много хора, които посещават гробниците Минг, решават да го комбинират с пътуване до Великата стена; най -добрият начин да направите това е да направите обиколка с екскурзовод. След като посетите секцията Badaling на Великата стена и се насладите на спиращата дъха природа, ще бъдете отведени да видите великолепната гробница Chang Ling. Тук ще научите всичко за тези очарователни забележителности от вашето експертно ръководство. С включено посещение на фабрика Longdi Jade, денят, изпълнен с екшън, е толкова забавен и приятелски, колкото и интересен и информативен. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Мутяню

https://maps.google.com/?ll=40.438019,116.561897&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Мутяню, на около 65 км (40 мили) северно от Пекин, е един от най -добре запазените участъци на Великата стена. Това също е един от най -живописните сайтове, въпреки че други сайтове в никакъв случай не са изтъркани в отдела за външен вид. Растителността по протежение на Стената е буйно зелена, с цветя през пролетта с плодове и великолепни есенни цветове през есента.

Бъдете готови за сняг и ниски температури през зимата - все пак сте в планината. Има кабинков лифт, който да ви отведе до върха, но ако не върви, ще вървите по стръмен хълм с 3000 стъпки.

Как да стигнем до Мутяню

 • Ако искате да стигнете до Mutianyu с автобус от Пекин, след това се отправете към автогара Dongzhimen и вземете еднократен автобус, който се движи направо до Великата стена на Mutianyu, с тръгване в 8,30 сутринта. Алтернативата е да вземете 916 Express, който се движи много често от същата гара. На спирката Huai Rou Bei Da Jie трябва да слезете. Оттук можете да вземете половин час такси до Великата стена на Мутяню или автобус H23 - въпреки че това не се движи много редовно. Таксито е по -скъпо, но ще ви спести време, тъй като автобусът отнема 50 минути. След като пристигнете, можете или да се качите на седалков лифт до Великата стена, или да поемете чист въздух и да спортувате, докато се разхождате там. В зависимост от това дали ще вземете такси или автобус, цялото пътуване ще отнеме час и половина до два часа.
 • Ако не ви харесва да се движите в обществения транспорт, тогава обиколката с екскурзовод със сигурност е по -лесен и удобен вариант. Обиколките ви водят, за да видите най -впечатляващите части от участъка Mutianyu на Великата стена. Докато вървите, вашият водач ще ви разкаже всичко за неговата завладяваща история. Освен че ще ви осигури вкусен обяд и транспорт там и обратно, ще посетите и фабрика за емайлиране Cloisonne; интригуващо допълнение към турнето. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Badaling

https://maps.google.com/?ll=40.354168,116.006943&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Badaling е най -добре запазеният и реставриран участък на Великата стена. Като такъв и тъй като е лесно достъпен от Пекин, той е най -популярният участък и може да бъде силно натоварен с туристи. Може да успеете да избегнете тълпите, ако завиете наляво при главния вход и след това вървите по хълма, по -стръмен отдясно, за около 10 минути.

Това е участъкът от Великата стена, където китайското правителство посещава чуждестранни сановници. Badaling е дом на приказния музей Great Wall, който проследява историята на стената.

Как да стигнем до Badaling

 • За да стигнат до Badaling от Пекин с обществен транспорт, посетителите имат на разположение няколко възможности. Най -простото е да вземете автобус от автогарата Deshengmen; линии 877 и 919 Express ще ви стигнат за час и половина до два часа. След като пристигнете, е само кратка разходка до Великата китайска стена и фантастичния музей, който ще ви разкаже всичко за това.
 • Друг вариант е да се отправите към жп гара Huangtudian в северната част на града и да вземете влак S2 до гара Badaling. Пътуването отнема малко повече от час и след като пристигнете, безплатни автобуси ви чакат да ви отведат до касите на Badaling Great Wall.
 • Ако имате време и искате да видите колкото се може повече от тази прекрасна част на Китай, може да искате да се присъедините към обиколка с екскурзовод, която ще ви отведе да посетите както Великата стена, така и величествените гробници Минг само за един незабравим ден. С опитен водач на ръка ще излезете, след като сте научили всичко, което трябва да знаете, както за впечатляващите забележителности, така и ще посетите интересна фабрика за нефрит. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: