Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Макар и технически известен като Република на Съюза на Мианмар, може да познавате страната като Бирма. Развита от древната Бирманска империя, съвременната Мианмар е резултат от безброй култури, заселващи се, нахлуващи и допринасящи за развитието на нацията. Само преди няколко години получаването на виза за посещение на Мианмар беше практически невъзможно, но днес пътуващите лесно могат да надникнат в тази мистериозна и красива нация. Заедно с големите градове, като Янгон, ще срещнете исторически градове, природни чудеса и уникална култура през 2 -те седмици в Мианмар.

1. Янгон (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=16.850000,96.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Янгон, който някога е бил известен като Рангун, е бил столица на Мианмар до 2005 г. Въпреки че вече не притежава тази официална титла, Янгон все още е основният център за бизнес и пътувания в страната. След кацане на международното летище Янгон, основната входна точка за чуждестранни пътници, е време да видите Шведагон Пая, религиозна пагода, считана за най -важната забележителност в цял Мианмар. Прекарайте известно време в разглеждане на забележителности и се насладете на забележителности като осмоъгълната пагода Суле, катедралата „Света Мария“, синагогата „Мусмеа Йешуа“, Националния музей и Мавзолея на мъченика. В града има изобилие от колониална архитектура, което го прави чудесно място за любители на историята или архитектурата.

2. Kinpun (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=17.483583,97.098427&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Много от най -добрите атракции на Мианмар имат религиозен или духовен характер и Златната скала не прави изключение. Известна още като Kyaiktiyo, Златната скала е пагода, която според легендата е построена около реликва на Буда. Пагодата стои върху несигурно разположен камък, покрит със златни листа, а скалата стои на върха на скала. За да видите Златната скала, ще трябва да пътувате до Кинпун, малко планинско селце, което осигурява лесен достъп до атракцията. Ако искате да стигнете до Златната скала като религиозен поклонник, има пътека, която води до обекта, но отнема приблизително четири часа пеша.

3. Мандалай (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=21.975000,96.083336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Централен Мианмар ще намерите Мандалай, бившата столица на династията Конбаунг. След Янгон Мандалай е най -големият град в цяла Мианмар. По много стандарти Мандалай всъщност е нов град, тъй като е основан едва в края на 19 век. Може би най -важната забележителност в Мандалай е Кралският дворец, град със стени, около който е построена останалата част от града. Чужденците имат право да влизат в Кралския дворец, но само през Източната порта. Други дейности, които не трябва да пропускате в Мандалай, включват посещение на свещеното място за поклонение Маха Мят Муни Пая, изкачване по хълма Мандалай, за да забележите многото манастири и храмове по пътя и дегустация на сладкия бирмански десерт, известен като Htou moun.

4. Баган (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=21.166668,94.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да придобиете представа за невероятното наследство и историята на Мианмар, направете своя път към град Баган. Тази дестинация е дом на невероятна концентрация от храмове от 11 и 12 век, много от които сега са в разруха. Разположени на брега на река Ayeyarwady, най -добрите религиозни структури на Bagan включват храма Ananda от 11 -ти век, Sunset Temple или Shwesandaw Temple и Shwe Zigon Temple. Ще откриете съвършено непокътнати пагоди, огромни комплекси в разруха и безброй археологически обекти, които си струва да бъдат проучени. Всяка вечер монаси от всички възрасти дефилират по улиците на Баган, за да събират суров ориз.

5. връх Попа (спирка)

https://maps.google.com/?ll=20.912951,95.208595&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Преди следващата ви дестинация по този маршрут на Мианмар, направете леко отклонение и се отправете към планината Попа. Този връх може да е малък, но е покрит със златни ступи, които се комбинират, за да образуват светилището Popa Taungkalat. В светилището има статуи, представляващи духовни същества, които някога са били толкова важни за културата на Мианмар, че кралете биха се консултирали с тях, преди да вземат важни политически или военни решения. Можете да изкачите всички 777 стъпала, за да стигнете до върха на планината Попа, но бъдете подготвени за много маймуни по пътя. Въпреки че светилището е грандиозно, не забравяйте да погледнете навън и да се възхитите на гледките и буйната растителност около планината.

6. Калау (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=20.633333,96.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Kalaw е малка станция на хълм в Мианмар и една от най -добрите дестинации за пътешественици в страната благодарение на впечатляващ пейзаж и мили на пешеходни пътеки. Изкачете се по стълбата към небето, която води до Tein Taung или Cloud Hill, за спираща дъха гледка. Можете също така да се разходите до пагодата Shweoomin, пагодата от бамбукова ивица, манастира Myoma или пещерите в село Myin Ma Thi. В допълнение към преходите, можете да наемете велосипед, за да обиколите Калау и да видите всичко - от ферми до слонове.

7. Езеро Инле (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=20.549999,96.916664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Инле е огромно, но плитко езеро и повече от 70 000 жители живеят по бреговете или са построили плаващи домове точно на водата. Посещението на езерото Инле е възможност да изпитате живота сред местните племена, особено коренното население Инта. Ще искате да излезете във водата с обиколка с лодка с екскурзовод, която ви позволява да видите плаващите домове, да наблюдавате местни рибари, които привличат улова си и дори да пазаруват от плаващи магазини, продаващи сувенири. Около самото езеро ще откриете очарователна винарна, мили пешеходни пътеки и зрелищните пещери Htat Eian.

Янгон (1 нощ)

Тъй като повечето пътници тръгват от Янгон, се върнете в града за последната си нощ в Мианмар. Ако вече сте обхванали повечето от основните исторически забележителности през първата част на ваканцията, използвайте това време, за да видите нещо различно. Разходете се през Народния парк сутрин и се присъединете към урок по духовни упражнения, карайте се на кръговия влак, за да видите променящата се природа на града или вземете билети за едно от популярните шоута за пеене, танци и култура. За сувенири, опитайте да пазарувате на пазара Bogyoke Aung San или в по -малките щандове в Чайнатаун.

Резюме

Ден 1: Пристигане в Янгон, сън в Янгон

Ден 2: Янгон, спи в Янгон

Ден 3: До Златната скала, спи в Кинпун

Ден 4: Връщане в Янгон и нощен влак или автобус до Мандалай, сън в Мандалай

Ден 5: Мандалай, спи в Мандалай

Ден 6: Мандалай, спи в Мандалай

Ден 7: За Баган, спи в Баган

Ден 8: Баган, спи в Баган

Ден 9: Баган, спи в Баган

Ден 10: До Калау през планината Попа, спите в Калау

Ден 11: Калау, спи в Калау

Ден 12: За да отидете в езерото Инле, да спите в езерото Инле

Ден 13: Езеро Инле, спи в езерото Инле

14 ден: За Янгон, спи в Янгон

Ден 15: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: