Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Малайзия е само билет за пътуващите, търсещи приключенска дестинация. Разположена на половин свят, тази страна от Югоизточна Азия е екзотична и завладяваща. Храната е вкусна; забележителностите са грандиозни. Но не се изненадвайте да намерите място от Англия тук и там, тъй като тази бивша британска колония е част от Британската общност. Този лежерен маршрут за 2 седмици в Малайзия приема акцентите, като същевременно ви позволява да се потопите в нова култура.

1. Куала Лумпур (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=3.135700,101.688004&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Започнете посещението си в националната столица и най -многолюдния град в Малайзия, като закопчаете към върха на кулите близнаци Петронас, на 88 етажа, най -високите кули -близнаци в света. Гледките на изискан Куала Лумпур от неговата икона са нищо друго освен грандиозно! Върнете се на земята от тези главозамайващи височини, за да посетите Аквариума с неговите хиляди експонати от морски животни и Курския парк за птици в Куала Лумпур, дом на най-голямата зона за свободни полети в света. Тъй като ислямът е официалната религия на страната, посещението на Музея на ислямските изкуства, най -големият в Югоизточна Азия, е на ред. За щастие, за краката ви, основните забележителности на града се намират най -вече на пешеходно разстояние една от друга.

Настаняване: Къде да отседнете в Куала Лумпур

Вижте също: Най -добрите атракции на KL

2. Мелака Сити (1 нощувка)

https://maps.google.com/?ll=2.200000,102.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата на щата Малака, град Мелака е един от най -старите градове в пролива Малака. Някога управляван от португалски търговци, а след това от холандски и британски, градът е изпълнен с доста колониална архитектура. Историческият му център го прави една от най -популярните туристически дестинации в Малайзия. Не забравяйте да се регистрирате на Холандския площад, за да видите фонтана на кралица Виктория и Христовата църква, най -старата протестантска църква в Малайзия. Други сайтове включват копие на португалски кораб от 1502 г., часовниковата кула Tan Beng Swee и известния пазар Jonker, който продава почти всичко под слънцето. Ако сте гладни, опитайте да понг, яхния от пиле и картофи.

Вижте също: Най -добрите атракции в Мелака

3. Национален парк Таман Негара (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=4.700000,102.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Таман Негара е идеалното място да отидете, за да се отдадете на страстта си на открито. Първоначално наречен Национален парк „Крал Джордж V“, той е основан през 1938 г., за да запази това изключително парче от малайзийската природа. Популярните дейности включват туризъм през една от най -старите тропически гори в света; разходка с балдахин, която ви позволява да се доближите до природата, и разходка с лодка по една от реките на парка. И винаги има буйна зеленина, включително някои големи и редки цветя и дивата природа. Вероятно няма да видите слонове и тигри, но може да видите маймуни, диви свине, влечуги, птици и насекоми. С малко късмет можете дори да намерите рафлезия, най -голямото цвете в света.

4. Камерън Хайлендс (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=4.529167,101.338890&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Следващата спирка на вашето малайзийско приключение ще ви отведе от джунглите на Национален парк Таман Негара до хълмовете на Камерън Хайлендс, най-големия регион за отглеждане на чай в Малайзия, където зеленината обръща хълмовете. Чаят се отглежда тук от края на 20 -те години на миналия век, като чаените насаждения са популярна туристическа атракция. Планините са най -високата точка в Малайзия, достъпна по шосе. В региона има осем малки града, като най -големият е Танах Рата Добро място за разглеждане на планините е от наблюдателната кула на планината Бринчанг. Също така ще искате да се разходите през Мъхестата гора, където вековните дървета са покрити с мъх.

5. Джордж Таун (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=5.421352,100.334435&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Джордж Таун, столицата на тропическата островна държава Пенанг, е друг исторически град, изпълнен с колониална архитектура. Това е добро място за просто скитане с оживените си улици и преплитащи се култури, със здравословното съчетание на древно, традиционно и модерно. Ще искате да се разходите по пътеката за наследство на Пенанг, особено през клановите пристанища в китайския квартал. В града има няколко изключителни стари храма и джамии. С пет различни кухни, този колоритен град е известен в цяла Малайзия с храната си, особено с уличната храна, която е обявена за най -добрата в Азия. Популярна улична закуска в Пенанг е char koay teow (оризова юфка, пържена с разбъркване).

6. Лангкави (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=6.350000,99.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Завършете своето малайзийско приключение с посещение на Лангкави, архипелаг от 104 красиви острова на около 32 км (20 мили) от континента. Известен като бижуто на Кеда, Лангкави е добро място за водни дейности като разходка на плаж или лодка с джет през островите. Любителите на сушата могат да искат да обиколят парка на геоловите гори Kilim Karst, където можете да плувате и да видите крокодилски пещери (но не по едно и също време!), Или да се возите на кабинковия лифт Langkawi за панорамна гледка към морето и гората. Небесният мост Лангкави също предлага зашеметяваща гледка. Или просто може да искате да се отпуснете на един от многото великолепни плажове след вашето 2 -седмично приключение в Малайзия.

Настаняване: Къде да отседнете в Лангкави

Резюме

Ден 1: Пристигане в Куала Лумпур, сън в Куала Лумпур

Ден 2: Разгледайте Куала Лумпур, спите в Куала Лумпур

Ден 3: До Мелака, спи в Мелака

Ден 4: До Национален парк Таман Негара чрез KL, спите в Таман Негара

Ден 5: Разгледайте Таман Негара, спите в Таман Негара

Ден 6: Разгледайте Таман Негара, спите в Таман Негара

Ден 7: До Камерън Хайлендс, спите в Камерън Хайлендс

Ден 8: Разгледайте Камерън Хайлендс, спите в Камерън Хайлендс

Ден 9: До Джордж Таун, спи в Джордж Таун

Ден 10: Разгледайте Джордж Таун и Пенанг, спите в Джордж Таун

Ден 11: Ферибот до Лангкави, сън в Лангкави

Ден 12: Разгледайте Лангкави, спите в Лангкави

Ден 13: Разгледайте Лангкави, спите в Лангкави

14 ден: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: