Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Град Ница на Френската Ривиера е хубаво място за посещение. Но във всеки празник идва момент, когато е време за промяна на пейзажа, за бягство в околностите за промяна на темпото. Френската Ривиера е добро място за това.

Само с няколко еднодневни екскурзии от Ница можете да посетите знаменитости в Кан и Монако, детски площадки за богати и известни; посещение на средновековен замък; научете как се произвежда парфюм и се разходите по Средиземноморието в съседна Италия.

Карта на еднодневни екскурзии от Ница

9. Villefranche-sur-Mer

https://maps.google.com/?ll=43.705002,7.312500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Villefranche-sur-Mer е малък град, който се намира между Средиземно море и планините. Той има едно от най -дълбоките естествени пристанища на брега на Средиземно море, така че може да видите големи кораби и яхти, закотвени в залива. Villefranche-sur-Mer е добро място за дълбоководно гмуркане и ветроходство.

Ако се уморите от водни дейности, можете да видите параклиса „Свети Петър“, църква от 16-ти век, която по-късно е била използвана за съхранение на рибарски запаси и е възстановена в средата на 20-ти век. Историческото старо пристанище сега е дом на няколко изследователски института. Крепост от 17 -ти век се помещава в кметството.

Как да стигнем до Villefranche-sur-Mer

 • Намира се толкова близо до центъра на Ница, че наистина няма нужда да шофирате до Villefranche-sur-Mer; можете лесно да стигнете до него само за 15 минути с обществен транспорт. Просто се качете на влак в Gare de Nice Ville; две спирки по -късно ще откриете, че Средиземно море блести пред вас. Тъй като е на същата влакова линия като Ез, Монако и Ментон, имате много възможности за места за посещение, ако искате да продължите да изследвате Френската Ривиера, след като видите Вилфранш-сюр-Мер.

8. Сен Тропе

https://maps.google.com/?ll=43.273296,6.639621&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Някога Сен Тропе беше военна крепост, първият град на Френската Ривиера, освободен след Втората световна война и рибарско селище. Днес това е оживен курорт, който привлича джет-сетери по света. Подобно на побратимените си градове по крайбрежието, Сен Тропе е изключително живописен, както на плажа, така и извън него.

Той се превърна в рай за слънчеви бани с топлес с изобретяването на монокини през 60 -те години. Неговият плаж Таити е увековечен във филма на Бриджит Бардо от 1955 г. „И Бог създаде жена“. В старото пристанище ще намерите сутрешни ферми и рибни пазари; наблизо е Старият град и цитаделата.

Как да стигнем до Сен Тропе

 • За да стигнете до Сен Тропе с обществен транспорт от Ница, най-бързият и лесен начин е да вземете едночасов влак до Сен-Рафаел. Оттук се качете на автобусна линия 7601. Докато това отнема още час и половина, поне ще преминете през някоя прекрасна природа по пътя за Сен Тропе.
 • Поради времето и промените, които се извършват, е много по -бързо просто да шофирате до Сен Тропе от Ница. Това би трябвало да ви отнеме около час и половина и да ви спести ценно време, което можете да прекарате в разглеждане на забележителности. От Ница вземете A8 в посока югозапад и шофирайте чак до Le Muy, където излизате на изход 36. Следвайте D25 на юг; в Сен-Максим ще видите табели, които ви насочват към Сен Тропе.

7. Грас

https://maps.google.com/?ll=43.666698,6.916700&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако обичате да ухаете приятно, Grasse е добро място за закупуване на парфюми: Смята се за парфюмната столица на света и прави повече от две трети от парфюмите, произведени във Франция. Можете да обиколите парфюмерийна фабрика, за да видите как се правят аромати.

Август вижда фестивал, посветен на жасмина, едно от цветята, използвани тук за парфюми; пожарната дори пръска тълпите с аромат на жасминова вода. Освен парфюма, най -известната атракция на Грас е катедралата от 11 -ти век, посветена на Нотр Дам дьо Пюи и дом на три картини на Рубенс. Известната френска кабаре певица Едит Пиаф почина тук през 1963 г.

Как да стигнем до Грас

 • Разположен на запад от Ница, до Грас е изненадващо лесно да се стигне с обществен транспорт; директни влакове се движат от Gare de Nice Ville. Пътуването отнема около час и 15 минути и влаковете тръгват много често - ако нямате нищо против да вземете и непреки. След като пристигнете, е само на кратка разходка до центъра на града.
 • С кола отнема около 45 минути, за да стигнете до Grasse от Ница, въпреки че този маршрут включва такси. Качете се на A8 в посока запад от Ница и останете на него чак до Le Cannet, където завивате на D6185. Продължете, докато стигнете до Les Quatre Chemins. Тук трябва да видите знаци към Грас. Докато сте в района, можете да комбинирате посещението си с пътуване до Сен -Пол дьо Ванс или Кан - или дори можете да направите живописно шофиране в планините северно от Грас.
 • Друга възможност за посещение на Грас е да направите обиколка с екскурзовод в прекрасната провинция Прованс. С експертно ръководство на ръка ще научите много за традициите и културата на тази част на Франция. В допълнение към посещението на Грас, ще се отбиете и до артистичните Saint-Paul de Vence и Gourdon, които предлагат зашеметяващи гледки. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Сен-Пол дьо Ванс

https://maps.google.com/?ll=43.697201,7.123100&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сен Пол дьо Ванс е един от най -старите средновековни градове на Френската Ривиера. Това е убежище за много известни личности, включително френския актьор Ив Монтан, френския художник Марк Шагал и американския писател Джеймс Болдуин, който почина тук през 1987 г.

Градът със стени е популярна туристическа дестинация по всяко време на годината, което понякога може да затрудни разглеждането на средновековните забележителности. Много хора идват тук, за да видят художествените галерии и музеи, с които градът е известен. Това е добро място за закупуване на провансалски занаяти или за разходка из френската провинция.

Как да стигнем до Saint-Paul de Vence

 • За да стигнете до Saint-Paul de Vence с обществен транспорт отнема около час, въпреки че прекрасният град е само на 20 километра от Ница. Автобус 400 тръгва на всеки 30 до 45 минути от Nice Albert 1er в покрайнините на Vieille Ville и всичко е на пешеходно разстояние, след като пристигнете.
 • Не е лоша идея да шофирате до Saint-Paul de Vence, ако можете; това ви позволява не само да посетите очарователния град, но и да продължите към Vence, Grasse или дори Antibes, ако искате. С кола е много лесно да стигнете до там от Ница - A8 ще ви отведе по -голямата част от пътя. При Cagnes-sur-Mer отбийте на M336 и поемете по Route des Serres чак до Saint-Paul.
 • Много хора, които искат да посетят Saint-Paul de Vence, избират да направят обиколка с екскурзовод в региона, тъй като това ви позволява да видите няколко живописни града само за един ден. Освен че ще разгледате Сен-Пол, ще посетите Грас и Гурдон с вашия водач под ръка, за да ви разкажат всичко за тяхната завладяваща история и култура. Еднодневната екскурзия завършва с прекрасна туристическа обиколка из Кан. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Ментон

https://maps.google.com/?ll=43.775002,7.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Menton се намира по протежение на Средиземно море между Ница и италианската граница. Обитаван още от палеолита, Ментон не е толкова забързан като Ница. Ако отидете до пристанището и се насочите на изток, можете да се разходите в Италия за кратко време. Ще минете покрай милостиви стари вили, които сега са хотели.

Ментон е известен със своите градини, включително екзотична градина, и Св. Михаил Архангел, барокова базилика от 17 -ти век. Споменаването има и някои хубави плажове, исторически покрит пазар и сватбена зала на кметството, изпитвана от Жан Кокто, който също украси музея Бастион. Menton е само на 30 км (20 мили) източно от Ница, което го прави удобно и бързо еднодневно пътуване.

Как да стигнем до Ментон

 • С влак е лесно да стигнете до Ментон от Ница, тъй като директните влакове се движат между двата града. Пътуването трябва да отнеме около 40 минути. Докато преминавате през Езе и Монако на път за там, си струва да спрете на всяко едно място на връщане. След като пристигнете, това е около 15 минути пеша до Старото пристанище през някои прекрасни части на града.
 • За да стигнете до Ментон с кола отнема приблизително същото време и отново можете да спрете в съседно Монако или Езе на път за там или обратно. Просто се качете на А8 в Ница и просто го следвайте, докато видите табели, които ви насочват към Ментон.

4. Антиби

https://maps.google.com/?ll=43.580799,7.123900&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Основан от гърците преди 2000 години, Антиб е игрална площадка за богатите от 19 век. Antibes има очарователен стар град, който е домакин на ежедневен (с изключение на понеделник) покрит пазар, където можете да си купите fixin's за пикник на плажа или разходка из живописния нос.

Старият град е затворен с крепостни стени от 16 -ти век и Форт Каре. Ако ви омръзне плажът, гледате яхти в Port Vauban или се гмуркате, можете да посетите музея на Пикасо, който се помещава в бившия му дом, да посетите ботаническа градина с маслинова горичка или да разгледате магазини и художествени галерии.

Как да стигнем до Антиб

 • От Gare du Nice Ville в центъра на града са необходими само 15 минути с влак, за да стигнете до Антиб, а директните влакове се движат много често от единия до другия. След като пристигнете, прекрасното пристанище е само на един хвърлей разстояние от гарата, а всички останали забележителности са на пешеходно разстояние. Тъй като директните влакове отнемат само десет минути от Антиб до Кан, можете лесно да посетите и двата града за един ден.
 • Шофирането до Антиб също ви позволява да посетите близкия Кан, след като сте се насладили на приказните му забележителности, въпреки че шофирането от Ница отнема много повече време от обществения транспорт. За да стигнете до Антиб, тръгнете на югозапад от Ница и вземете А8 от Сен-Лоран-дю-Вар. След това продължете, докато видите знаци към Antibes. Като цяло шофирането трябва да отнеме около 35 минути, въпреки че този маршрут включва такси.
 • За да почувствате повече блестящия Лазурен бряг, не е лоша идея да направите обиколка с екскурзовод; това не само ще ви отведе да видите древните Антиби, но и до хипнотизиращите средновековни села Ез и Сен-Пол дьо Ванс. С включени туристически обиколки из Кан и Монако, това наистина е оптималният начин да видите възможно най -много от красивото средиземноморско крайбрежие за един ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Eze

https://maps.google.com/?ll=43.728600,7.361700&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да заснемете зашеметяващи гледки за вашия албум с памет, Eze е мястото да ги направите. Езе е средновековно село, кацнало на хълм високо над Средиземноморието. Достигнато по криволичещ път на около 30 минути от Ница, това очарователно средновековно село определено е удоволствие.

За това ще ви трябват удобни обувки за ходене, тъй като калдъръмените пътеки нагоре по хълма не винаги са равномерни. Бутици и художествени галерии изпълват старите каменни сгради по пътя. Очаквайте неочакваното на върха: ботаническа градина, пълна с кактус и сукуленти. О, и, разбира се, зашеметяваща гледка към морето и Ница отдолу.

Как да стигнем до Eze

 • Докато е само на 12 километра от Ница, до Езе са необходими около 40 минути, за да стигнете с обществения транспорт, тъй като автобусът спира на много места по пътя. Пътуването с автобус обаче е много красиво и предлага фантастична гледка към Средиземноморието, докато се виете нагоре към Езе, който е кацнал на хълма. От Gare Routiere в Ница вземете автобус 82 или 112 до очарователното село. Тъй като е доста малък, можете лесно да посетите Монако или Ментон, след като се насладите на зашеметяващите гледки.
 • Въпреки че е много лесно и бързо да шофирате до Eze от Ница, може да ви е трудно да намерите място за паркиране, след като стигнете до там. Тъй като селото е много хълмисто, вероятно ще се окажете да се качвате нагоре и надолу по стръмни стъпала, за да се върнете до мястото, където сте паркирали. Шофирането означава, че можете лесно да продължите към Монако или Ментон, след като сте проучили Eze до насита. След като се насочите на югоизток от центъра на града, просто скочете на M6007, който ще ви отведе директно до Eze.
 • Чудесен начин да видите Монако и Езе в един ден е да направите обиколка с екскурзовод до двете места, които не биха могли да бъдат по -различни по отношение на външния им вид и усещане. Докато Eze е странен, непринуден и тих, лъскавият Монако кипи от живот и звуците на Формула 1. През деня ще посетите традиционна парфюмерия, казино и Стария град на Монте Карло, докато вашият експертен гид ви разказва всичко за забележителностите, които посещавате. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Кан

https://maps.google.com/?ll=43.551300,7.012800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

От Ница, половин час пътуване на запад ще ви отведе до Кан, детска площадка за богатите и известните, които търсят лукс в този морски курорт. Това е добро място да посетите знаменитости по всяко време на годината, но особено по време на ежегодния филмов фестивал в Кан.

Докато търсите известния, можете да се разходите по Promenade de la Croisette, осеяна с дървета брегова алея; разгледайте Le Suguet, неговия стар град или забележителната Руска православна църква. Кан има много изящни музеи и художествени галерии, като Musee de la Castre. Ще откриете и великолепни вили от 19 -ти век, които да преодолеете.

Как да стигнем до Кан

 • Кан е само на кратко разстояние от Ница с обществен транспорт, така че трябва да ви отнеме само 30 до 40 минути, за да стигнете до там. От Gare de Nice Ville влаковете се движат много редовно; след като пристигнете, ще откриете, че всички основни забележителности са на пешеходно разстояние.
 • С кола отнема около 40 минути път с кола от един град до друг, въпреки че този маршрут включва такси. Просто се отправете на югозапад от центъра на града на Voie Pierre Mathis и го следвайте до St-Laurent-du-Var, където се качвате на A8. На изход 42 изключете и следвайте указанията за Кан. Когато се връщате в Ница, добра идея е да поемете по различен маршрут по крайбрежието на Средиземно море; това означава, че можете да спрете в красивия град Антиб по пътя.
 • За да почувствате наистина тази прекрасна част на Франция, може да помислите за обиколка с екскурзовод; само за един ден ще видите много различни страни на Прованс. Освен че ще посетите основните забележителности на Кан, ще бъдете отведени и до парфюмерия в Grasse, до живописното село Gourdon и живописния Saint-Paul de Vence, като всяка спирка ще допринесе за вашето разбиране и признателност за тази възхитителна част на страната. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Монако

https://maps.google.com/?ll=43.732777,7.419722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Монако е малко княжество, в което се сбъдват приказки, например когато американската актриса Грейс Кели стана принцеса, като се омъжи за владетеля на Монако, принц Рение. Монако е бляскаво място, с някои доста страхотни яхти, изпълващи пристанището. Известен е с бързите коли, т.е. Формула 1; казина и скъпо пазаруване.

Но втората най -малка държава в света има и други забележителности, които си заслужават да бъдат посетени по време на еднодневна екскурзия от Ница. Списъкът включва японски и екзотични градини плюс една, посветена на принцеса Грейс, Океанографския музей, катедралата „Свети Никола“ с неокласически екстериор и бароков интериор, антични автомобили, собственост на принц Рение, и Двореца на принца.

Пристигане в Монако

 • Да стигнете до княжеството от Ница с обществен транспорт е много просто, тъй като двата града се намират само на 20 километра един от друг. Просто се качете на влак на Gare de Nice Ville и само 20 минути по -късно ще се озовете в центъра на Монако. Влаковете се движат през цялото време, така че ако пропуснете един, няма да мине много време, докато не дойде друг. Тъй като времето за пътуване е толкова кратко, можете да вземете влака до близкия Ментон, след като сте се напълнили с Монако.
 • С кола отнема около половин час, за да стигнете до там. След като се отправите на север от центъра на Ница, всичко, което трябва да направите, е да следвате A8 на изток, което ще ви отведе чак до Монако. По пътя към или от княжеството си струва да шофирате или до живописното село Езе, или до средиземноморския град Ментон; и двете са само на един хвърлей.
 • Прекрасен начин да посетите Монако е да направите обиколка с екскурзовод до града; това не само ще ви отведе да разгледате приказния Стар град на Монте Карло, но също така ще ви отведе в обиколка на известната писта на Формула 1 на княжеството на княжеството. В допълнение към това ще направите обиколка из традиционна парфюмерия в средновековното село Езе и ще имате свободно време за пазаруване в луксозните бутици на града в центъра на Монако. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: