Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ако посетите Виетнам, има голям шанс вашето пътуване да се върти около столицата Ханой. Комбинирайки френските културни влияния с виетнамска кухня и наследство, Ханой е топилен съд, пълен с невероятни атракции. Мавзолеят Хо Ши Мин и Музеят на Хо Ши Мин са големи забележителности, които няма да искате да пропуснете, но Ханой също предлага местен вкус благодарение на зашеметяващите храмове, куклени театри и безброй пазари на открито. За да изживеете наистина най -доброто от северен Виетнам, се отправете извън града с едно или повече от тези прекрасни еднодневни екскурзии от Ханой.

6. Май Чау

https://maps.google.com/?ll=20.667000,105.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кварталът Май Чау се намира на 150 км (95 мили) югозападно от Ханой и е планински район с много зелени пейзажи и извисяващи се планини. Докато пейзажът на зелените оризови полета и изумрудените планини със сигурност е голям интерес, Май Чау също си заслужава да бъде посетен, защото е дом на седем етнически малцинствени групи. Mai Chau също може да се похвали с много къщи на кокили, направени от бамбук, а под тях не е необичайно да видите крави или пилета, избягващи дъжда. Пригответе се за ден на селскостопанска красота, водни биволи, разхождащи се сред домовете и разнообразно, приветливо население, което никога няма да забравите.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Хоа Лу

https://maps.google.com/?ll=20.255278,105.954170&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Приблизително 100 км (60 мили) директно южно от Ханой е Хоа Лу. Хоа Лу е древната столица на Виетнам. През 10 -ти и 11 -ти век Хоа Лу е центърът на политиката и търговията в страната и все още е основна дестинация за любителите на историята или виетнамската култура. Оригиналната цитадела и нейните стени вече не стоят, но зашеметяващите арки към града все още се виждат. Също така в Хоа Лу се намират няколко впечатляващи и културно значими храмове, включително Le Dai Hanh, Dinh Tien Hoang и Naht Tru. Можете също така да се присъедините към обиколка на пещерата Thiên Tôn, едната от които е изцяло посветена на почитането на Буда.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Бат Транг

https://maps.google.com/?ll=20.983334,105.916664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на 25 км (15 мили) извън Ханой, от другата страна на Червената река, се намира Бат Транг. Това е малко село, но може да се похвали с дълга и впечатляваща история. Самото село е древно, датиращо от повече от 1000 години и е известно с керамиката си. Керамичната промишленост в Бат Транг винаги е била силна и в миналото селото е доставяло керамика на династията Мин и дори е изнасяло стоки през френския колониален период. Днес посетителите на керамичното село Bat Trang могат да гледат керамични майстори по време на работа и това е най -доброто място за пазаруване на наистина местни, ръчно изработени сувенири.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Парфюмна пагода

https://maps.google.com/?ll=20.618151,105.746834&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Името парфюмна пагода започва да има смисъл, когато научите, че се намира в скалите на планината Хуонг Тич или планината на ароматните следи. На около 45 мили югозападно от Ханой, парфюмната пагода не е лесно достъпна. Пътуването ще включва разходка с кола или автобус, разходка с лодка и след това или кратък поход, или разходка с въжена линия. След като пристигнете обаче, ще бъдете лекувани с невероятни пагоди и светилища, построени точно в страните на планината. Пагодата, водеща към небето, или Thien Chu, е един от най -известните обекти, които си струва да проучите при вашето посещение.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Там Кок

https://maps.google.com/?ll=20.215265,105.904114&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Декорацията на Там Кок е първото нещо, което ще забележите. Варовикови скали стърчат от оризовите поля, а реката се вие през яркозелени пейзажи. Регионът всъщност е миниатюрна версия на залива Ха Лонг без излаз на море. Въпреки че Tam Coc е само на 90 минути южно от Ханой, може да се почувства, че това е свят, далеч от шума и суетата на града. В Tam Coc разходката с лодка е най -добрият начин да се придвижите, затова се присъединете към обиколка на sampan за епични гледки. Там Кок е кръстен на трите си големи пещери, през които можете да преминете през сампан, ако се чувствате смели.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Залив Халонг

https://maps.google.com/?ll=20.900000,107.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вероятно една от най -невероятните дестинации в цял Виетнам е заливът Халонг. Въпреки че е на над 160 км (100 мили) източно от Ханой, определено си заслужава пътуването. Заливът Халонг е най -добре проучен с лодка и няма недостиг на еднодневни екскурзии от Ханой и дори приключения за една нощ, които можете да имате на водата. От лодката си ще можете да видите не само великолепните води на залива, но и варовиковите образувания и залесените острови, които излизат от морето. Много обиколки дори спират на уединени плажове и острови за невероятен пикник в наистина спираща дъха природа.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: