Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Тези, които искат автентична и грандиозна ваканция в Южна Америка, определено трябва да помислят за Боливия. Тази планинска страна е единствената държава без излаз на море на континента и се гордее с отвесни планини с най -високото плавателно езеро в света, културни градове и зрелищни облачни и дъждовни гори.

Той е малко встрани от утъпкания туристически път, което дава възможност да се пътува икономично и да се получи реална представа за живота на Боливия. Ето един поглед към някои от най -добрите места за посещение в Боливия:

10. Руренабак

https://maps.google.com/?ll=-14.442222,-67.528336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Очарователният град Rurrenabaque, или Rurre, е рай за туристите. Той е разположен на брега на Рио Бени и е отправна точка за много обиколки по джунгла, пампа и речни лодки, които продължават между един и тридесет дни. Хората от низинските племена тук, Tacana, са едни от малкото, които са били устойчиви на християнството, така че градът няма типичната конфигурация на централен катедрален площад. Тези дни обаче тя получава достатъчно голяма туристическа търговия, че културата се грижи най -вече за западните туристически вкусове.

9. Коройко

https://maps.google.com/?ll=-16.183332,-67.733330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Името на този град произлиза от думата кечуа, означаваща „златен хълм“. Разположението му отстрани на подножието на Андите дава на курортното село Coroico невероятна гледка към буйната гора в джунглата, тропическите подножия и назъбените, ледени върхове. Надморската височина е достатъчно ниска, за да бъде топла, и е чудесна точка за спиране по пътя към или от Ла Пас. Екстремното планинско колоездене е привлекателно тук, въпреки че в този регион има няколко прекрасни пешеходни преходи до прекрасни водопади и гледки на хълм.

8. Сората

https://maps.google.com/?ll=-15.773333,-68.648056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен между Ла Пас и езерото Титикака, сънливият град Сората служи като базов лагер за посетители, които искат да се разходят в планините на Кордилера Реал. Гранитните склонове на Кордилера Реал се намират в Алтиплано или „високи равнини“ на най -широката част на планините Анди. Шест от извисяващите се върхове на обхвата са високи над 20 000 фута. Туристите идват в Сората, за да планират и да се подготвят за планински преходи.

7. Копакабана, Боливия

https://maps.google.com/?ll=-16.166668,-69.083336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този курортен град на брега на езерото Титикака изглежда много туристически, но има дълга история като мека за религиозни поклонници. Това е мястото да се качите на ферибот до островите на Слънцето и Луната и да се насладите на плажа на инките. Тези, които обичат да се скитат извън туристическата част на града, ще открият приятни походи и страхотни гледки, както и комбинация от красиви руини на инките и колониални.

6. Потоси

https://maps.google.com/?ll=-19.583332,-65.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Потоси е един от най -високите в света и преди откриването му от конкистадорите, той е бил и един от най -богатите градове в света. Известният град на среброто по много сведения беше всичко, което испанците търсеха с Ел Дорадо, с изключение на това, че металът, който откриха, беше сребро вместо злато. Днес Потоси е популярно място за посещение в Боливия, известно със своите дружелюбни жители, прекрасна колониална архитектура и обиколки на прочутите мини, в които някога е имало над шестдесет хиляди тона сребро.

5. Сукре

https://maps.google.com/?ll=-19.033899,-65.262604&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сукре някога е бил столица на нацията и е известен в цяла Южна Америка като бял град. Централният район на града има красиво варосани и добре поддържани сгради, които си струва да се видят. Това е стар и богат град, чийто ръст в статута е свързан много тясно с Потоси. Гостите на Sucre могат да се насладят на красивата архитектура и местните музеи, или да участват в някои фантастични еднодневни екскурзии, за да видят вулканични кратери, следи от динозаври или седемте водопада.

4. Оруро

https://maps.google.com/?ll=-17.966667,-67.116669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този миньорски град е един от най -големите в Боливия и е най -известен със своите пищни костюми и празници по време на карнавалния сезон. Във фестивала участват хиляди танцьори и музиканти, изпълняващи голямо разнообразие от етнически танци. Извън сезона това е чудесно място да изпитате високите равнини и е дом на няколко добри музея и занаятчийската улица Calle La Paz, която прави много от костюмите и маските за фестивала, както и туристически репродукции, които да донесете у дома и показване.

3. Тиуанаку

https://maps.google.com/?ll=-16.554722,-68.673332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тиуанаку, открит на южния бряг на езерото Титикака, е бил столицата на една от най -важните цивилизации, съществували преди инките. Археолозите са разкопали само малка част от града, но изчисляват, че на върха му най -малко 20 000 души са живели в града. Разкопките показват, че гражданите са живели в отделни квартали, които са били оградени с големи кирпичени стени. Други останки, открити в Тиуанаку, включват храмове, пирамида, големи порти и резби на лица, подобни на извънземни.

Вижте също: Открийте Тиуанаку

2. Ла Пас

https://maps.google.com/?ll=-16.500000,-68.150002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ла Пас е административната столица на Боливия, докато Сукре е конституционната столица. Разположен на стръмни хълмове на надморска височина от приблизително 3650 метра (11 975 фута) над морското равнище, Ла Пас е най -високата „де факто“ столица в света. Гледката от въздуха, когато човек лети в Ла Пас, е невероятна. Първо се появяват разпръснатите бедняшки квартали на Ел Алто, които бавно отстъпват пред гледката на самия Ла Пас, прилепнал към страните на онова, което прилича на голяма пръчка в земята.

Вижте също: Забележителности в Ла Пас

1. Салар де Уюни

https://maps.google.com/?ll=-20.133776,-67.489136&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в планините Анди, Salar de Uyuni е най -големият солен апартамент в света. Той има изключителна плоскост със средни вариации на надморска височина в рамките на един метър (3 фута) по цялата площ на Salar. Пространството на сол създава безкраен бял пейзаж през сухия сезон, но районът е най -спиращ дъха в дъждовния сезон, когато е покрит с вода. Отражението на синьото небе създава грандиозен и сюрреалистичен пейзаж, въпреки че някои туристи настояват да видят солта.

Карта на Боливия

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: