Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Тайланд е колаж от анимирани сцени, които включват оживени съвременни градове, претъпкани с мотори и тук-тук, будистки храмове, поддържани от монаси в оранжеви дрехи, племена на хълмове, продаващи занаяти, буйни пейзажи, осеяни с традиционни селски стопанства, древни руини и зашеметяващи брегове, осеяни с великолепие плажове и сини лагуни.

Тези, които искат да прекарат няколко седмици в проучване на тропически острови, трябва да се отправят към картината перфектни тайландски острови. Ако вълнуващата енергия на столицата е повече във вашия стил, Банкок ще предостави повече от едно незабравимо преживяване. За да се вкопчите в природата и да разберете повече за различните етноси в Тайланд, град Чианг Май служи като перфектната отправна точка към планинските пейзажи на север. Планирайте пътуването си до най -популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия с нашия списък с най -добрите места за посещение в Тайланд.

17. Ко Панган

https://maps.google.com/?ll=9.750000,100.033333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като петият по големина остров в Тайланд, Ko Pha Ngan е смесица от хълмове, буйни джунгли и плажове с бял пясък. В сравнение със съседния остров Ко Самуи, Ко Пха Нган е сравнително по -слабо развит, въпреки че все още предлага много дейности за туристи и любители на открито.

Гмуркането е популярно занимание в Ko Pha Ngan. Островът се намира в близост до някои от най -добрите места за гмуркане в Тайландски залив, включително емблематичния сайт Sail Rock. Плажуващите също са разглезени за избор, тъй като Ko Pha Ngan е дом на над 30 различни тропически плажа.

Ko Pha Ngan е известен с това, че е домакин на легендарния Парти на пълнолуние. Всеки месец в нощта на пълнолуние Хаад Рин Бийч се превръща в оживен нощен клуб на открито с музика на живо, мощни коктейли и дори прескачане на въже. Събитието привлича от 5000 до 30 000 души всеки месец.

Настаняване: Къде да отседнете в Ko Phangan

Вижте също: Най -добрите плажове в Ко Панган

16. Национален парк Khao Yai

https://maps.google.com/?ll=14.441389,101.369720&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в планината Sankamphaeng, Националният парк Khao Yai е третият по големина парк в Тайланд. Въпреки високата надморска височина, пейзажът на парка е разнообразна смесица от вечнозелени тропически гори и заоблени пасища.

Националният парк Khao Yai също има няколко водопади, скрити в гори с дървета. На височина 260 фута, мощен Хей Нарок е най -големият водопад в парка и трябва да се посети. Макар и не толкова висок, живописният водопад Haew Suwat също си заслужава да бъде посетен; това беше обстановката за сцената на скока на водопада във филма „Плажът“.

Изобилието от диви животни е една от основните причини за посещение на национален парк Khao Yai. Свинеопашати макаци, самбарски елени, сладководни крокодили и азиатски черни мечки са само няколко същества, които могат да бъдат забелязани да се скитат из парка. Това е и едно от малкото места в Тайланд, където редовно можете да видите по -големи бозайници като слонове и тигри в дивата природа.

15. Сукхотай

https://maps.google.com/?ll=17.021111,99.703613&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малък град в Северен Тайланд, Sukhothai е популярна туристическа дестинация поради близките руини на древен град със същото име. Историческият Сухотай е първата столица на Тайланд, след това Сиам, през 13 век. Много храмове, дворци и паметници от тази епоха могат да бъдат намерени в Исторически парк Sukhothai.

Паркът е разделен на множество зони, като всяка включва няколко разкопани храма, чеди, фигури на Буда и други паметници с впечатляващи мазилки. Ват Махатхат се смята за най-впечатляващия храм със своите стоящи реликви на Буда и ступа във формата на лотос. В средата на парка е павилионът Wat Si Chum, в който се помещава масивен Буда, висок 50 фута.

Историческият парк Sukhothai също е осеян с искрящи езера, потънали ровове и поддържани градини. Националният музей Ramkhamhaeng на място е чудесно място да научите повече за историята на парка, тъй като съдържа различни артефакти и предмети, намерени в района. В допълнение към историческия град, Националният парк Sri Satchanalai и Националният парк Ramkhamhaeng са наблизо и заслужават да бъдат посетени заради естествената им природа и отдих на открито.

14. Ко Самуи

https://maps.google.com/?ll=9.500000,100.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че Ко Самуи е третият по големина остров в Тайланд, той беше до голяма степен непознат за пътуващите, докато двамата безстрашни туристи не се качиха на кокосова лодка и кацнаха там през 70 -те години. Скоро се разпространи слух за великолепните плажове на островите и днес Ко Самуи е една от най -популярните туристически дестинации в цяла Азия. Ko Samui предлага по -удобно изживяване при пътуване от другите острови в Тайланд (освен Пукет), тъй като може да се похвали с международно летище.

В сравнение със съседния си остров Phangan, който е известен със своите вълнуващи „партита на пълнолуние“ на плажа, Ko Samui е по -развит, въпреки че все още има редица тихи и уединени плажове. Дори добре развити плажове като дългите четири мили Шапка Чавенг има места, където посетителите могат да се отпуснат далеч от тълпите. В южния край на плажа около малък нос е Little Chaweng, или Чавенг Ной. В морето има два малки островчета, до единия от които може да се стигне с блата.

Посетителите, които предпочитат по -социално пътуване, също няма да бъдат разочаровани. На Тон, Транспортният център на Ко Самуи, ако е пълен с оживени ресторанти и барове. Островът е известен със своите кокосови дърворезби и ръчно отпечатани батикови дрехи. Самуи също има няколко важни будистки храма, които си струва да посетите. Ват Кхунарам съдържа мумифицирани останки на почитани монаси. Построен през 1972 г., храмът Wat Phra Yai разполага с 3 -метрова фигура на Буда, известна като „Големият Буда.”

Центърът на Ко Самуи е планински горски район с няколко зашеметяващи водопада, включително 20 -метров (65 фута) водопад, който се спуска в басейн, идеален за плуване. Добре развит път обикаля острова, което улеснява разглеждането на всичко, което тази популярна туристическа дестинация може да предложи.

Настаняване: Къде да отседнете в Ко Самуи

13. Чианг Рай

https://maps.google.com/?ll=19.909445,99.827499&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -северният град в Тайланд, Чианг Рай е мястото, където да разгледате Златен триъгълник, който съдържа границите на Тайланд, Лаос и Мианмар. Натоварен град, предлагащ по нещо за всеки, Чианг Рай често се използва като база за изследване на околния регион. Самият град е тих през деня, когато повечето от туристите му са на дневни екскурзии, но през нощта неоновите светлини светват, а сергиите за сувенири и ресторантите започват да действат.

Градът е дом и на няколко музея, които излагат местно наследство, култура и изкуство. Със своите прекрасни зелени площи, дървета и цветя, паркът Saun Mai Ngam е приятно място за почивка или посещение на цветен фестивал в края на годината. Пазарите и нощен базар предлагат храна, занаяти, сувенири и безплатни културни представления. Плажът Чианг Рай е популярен за пикници и круизи с речни лодки.

Извън Чианг Рай, Портата на Сиам е специално място на границата с Лаос, където посетителите могат да се насладят на прекрасни гледки. Горският парк Namtok Khun Kon предлага разходки сред природата и живописни водопади. Пещерата Lion Hill е интересна пещера, заобиколена от живописни пейзажи, туристически пътеки и места за пикник. Различни туристически компании, работещи от Чианг Рай, насочват туристите към близките племенни племена, за да изпитат тяхната култура и традиции.

Настаняване: Къде да отседнете в Чианг Рай

Вижте също: Най -добрите атракции в Чианг Рай

12. Пай

https://maps.google.com/?ll=19.358889,98.436668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Някога само тихо село в северен Тайланд, сега Пай е процъфтяващ град, който е част от Mae Hong Son Loop се простира между Чианг Май и Мае Хонг Сон. Известен със своята живописна долина и спокойна атмосфера, Пай е предпочитана дестинация сред туристи и туристи, които искат да разгледат региона.

Поради нарастващия приток на туристи от Пай, градът се увеличи с туристически съоръжения с множество къщи за гости, ресторанти, магазини за сувенири и барове. Пазарът в сряда на Пай е популярна атракция, която привлича тълпи от други села около долината на кофите.

С местоположението на Пай в подножието на планината, много туристи използват града като база за изследване на природни забележителности, пешеходни обиколки и посещения на хълмисти племена на Лису, Карен, Лаху и Хмонг. Също така извън града има спа центрове, лагери за слонове, горещи извори и красиви водопади. Освен това река Пай предлага тръбопроводи и приключения с бяла вода. Други сайтове, които трябва да видите, включват Каньон Пай, Мемориалния мост от Втората световна война и китайско село, където туристите могат да си купят чай и да разгледат виенско колело, задвижвано от хора.

11. Phanom Rung

https://maps.google.com/?ll=14.532500,102.941666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на угаснал вулкан в североизточния Тайланд, Phanom Rung е индуистки храм комплекс, известен с изключителната си архитектура. Разположено близо до село Нанг Ронг, това храмово светилище е построено от Кхмерска култура между 10 и 13 век като посвещение на индуския бог Шива. Изграден от пясъчник и латерит, Phanom Rung е построен да представлява Планината Кайлаш, свещеният дом на Шива.

Комплексът е обърнат на изток и четири пъти в годината слънцето грее през всичките 15 врати на светилищата. По време на тези събития паркът удължава часовете си, а местните хора празнуват фестивала Phanom Rung около априлското изравняване, с древни брамински церемонии и съвременни звукови и светлинни шоута.

10. Пукет

https://maps.google.com/?ll=7.890000,98.398331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен със своите великолепни плажове, отлично гмуркане и изобилие от луксозни спа центрове, Пукет е водещата туристическа дестинация в Тайланд. Разположен в Южен Тайланд, Пукет е най -големият остров в страната, свързан с континента с два моста.

От многото атракции на Пукет, плажовете са основната атракция с техните бели пясъци, сини лагуни и водни спортове. С курорти, хотели, магазини, ресторанти и оживен нощен живот, Патонг Бийч е най -популярният плаж. Заливът Phang Nga е запомнящо се място за посещение с красивите си пещери, водни пещери и варовикови острови.

Пукет е и място за максимална релаксация и глезотия с многобройните си възможности, които варират от масажни палатки на плажа до спа центрове от световна класа в спиращи дъха обстановки. Забавления и приключения могат да бъдат намерени навсякъде, от аквариуми и музеи на раковини до национални паркове, включващи рафтинг по бяла вода, каяк с морски басейни, гмуркане, преходи в джунглата и др.

Вижте също: Най -добрите места за посещение в Пукет

9. Национален парк Khao Sok

https://maps.google.com/?ll=8.936667,98.530281&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заобиколен от извисяващи се варовикови планини и буйни тропически гори, Националният парк Khao Sok съдържа някои от най -зрелищните пейзажи в Тайланд. Тя датира от 160 милиона години, което прави Националния парк Khao Sok значително по -стар от тропическите гори на Амазонка.

В сърцето на парка е Дъвчете Лан, искрящо тюркоазено езеро, осеяно с плаващи къщи на салове и цветни лодки с дълга опашка. Най -вече националният парк е дом на най -голямата девствена гора в Южен Тайланд. Посетителите, изследващи гората, ще се натъкнат на каскадни водопади, скрити пещери и горички с диви овощни дървета. Други налични дейности включват циплинг и каяк и тръби на Река Сок.

Освен живописната природа, много хора посещават Као Сок за разнообразни диви животни. Смята се, че над пет процента от видовете на планетата живеят в парка. Обичайно е да се видят малки същества като малайзийски тапири, диви свине и макаки със свински опашки, въпреки че се наблюдават по-големи животни като Азиатски слонове а тигрите са по -редки.

Настаняване: Къде да отседнете в национален парк Khao Sok

8. Аютая

https://maps.google.com/?ll=14.350000,100.583336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Основан през 1350 г., град Аютая (наричан още Аютая) се намира в Река Чао Прая долина в Централен Тайланд. Той се намира на остров, заобиколен от три реки, свързващи го със Сиамския залив. Крал У Тонг го обявява за столица на своето кралство. Някога обявени за най -великолепния град на земята, руините на Аютая сега са основна атракция за тези, които посещават Тайланд.

Като столица на Тайландско кралство, Аютая беше впечатляващо място, с три дворца и повече от 400 храма. От 14 -ти до 18 -ти век градът процъфтява. До 1700 г. населението достига близо 1 000 000 души. Аютая се превърна в център на търговията, както и в свързваща точка между Запада и Изтока.

През 1767 г. бирманците нападнаха и завладяха Аютая. По -голямата част от някога великолепните кули -реликварии, манастири, храмове и дворци бяха унищожени по време на това нашествие. Някои структури обаче все още стоят и туристите са добре дошли да ги посетят.

Много от древните останки в Аютая лежат в западната част на острова, докато други са по -разпространени. Един от най -популярните сайтове е Ват Пра Махатхат. Тук човек ще намери главата на Буда от пясъчник, преплетена с корените на дърво Бодхи. Едно от най -важните изображения на седящия Буда може да бъде намерено в Wiharn Phra Mongkhon Bophit и е акцент за будистите, както и за другите, посещаващи сайта. Най -големият позлатен Буда в Тайланд, известен като Phra Buddha Triratana Nayok, се намира във Wat Phanan Choeng. Това е висок близо 20 фута (6 метра) седнал Буда и е един от най -почитаните в Тайланд.

Съвременният град е само на 80 км (50 мили) северно от Банкок и лесно се достига с влак, автобус и микробус. Въпреки че много посетители избират еднодневно пътуване от Банкок, човек може да иска да удължи това време до два или три дни, за да има време да се наслади на големия брой руини, както и на местния чар и отлична храна, открита в Аютая.

Вижте също: Забележителности в Аютая

7. Ко Чанг

https://maps.google.com/?ll=12.103611,102.351944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вторият по големина остров в Тайланд, Ко Чанг се намира край югоизточното крайбрежие на страната, близо до границата с Камбоджа. Островът има всичко, което пътниците искат от тропическа ваканция, от дълги участъци от пясъчни плажове до непокътнати тропически гори. На острова също има много дейности, включително гмуркане, каяк и преходи в джунглата.

Когато става въпрос за лежане на плаж в лукс, Бял пясъчен плаж е едно от най -популярните места за посещение на острова. Разположен в северозападния ъгъл на острова, това е най -дългият плаж на Ко Чанг. Централната част на мекия пясъчен плаж е облицована с курорти и хотели. Хат Танам на югозападното крайбрежие на Ко Чанг привлича пътници, които търсят забавление с ограничен бюджет. От селски бунгала до къщи на дървета, посетителите могат да намерят евтини квартири тук и да харчат парите, които са спестили за баровете и ресторантите, изскачащи по бреговата линия.

Сред многото плажове на Ко Чанг, Шапка Khlong Phao е един от най -ярките. Екстремните отливи и отливи превръщат този живописен плаж в мечта на плажа. Разположен в северния край на плажа е Laem Chaiyachet, скална формация, оборудвана с кей. Това е идеалното място да наблюдавате как слънцето залязва в Тайландския залив.

Около 70 процента от Ко Чанг е покрит с планински гори, а разходките за разглеждане на водопадите на острова предлагат на посетителите освежаваща почивка от слънчеви бани в пясъка. Кратък поход от плажа на Khlong Phrao води посетителите до Namtok Khlong Phlu, най -големият водопад на острова. Паданията спадат в три каскадни нива. Тези, които се изкачат на най -високото ниво, могат да се възнаградят с потапяне в голям басейн.

6. Канчанабури

https://maps.google.com/?ll=14.019444,99.531113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в западен Тайланд и възхитен от красивата природа и достъпността до национални паркове и водопади, Канчанабури е най -известен със своя железен мост, който е свързан с историческия Железницата на смъртта до Бирма, в която хиляди азиатски работници и военнопленници загиват по време на строителството й под японска окупация по време на Втората световна война.

Докато Канчанабури е процъфтяващ град, основните забележителности са свързани с Втората световна война, главно железният железопътен мост, изобразен във филма от 1957 г., награден с Оскар, „Мост над река Квай.”

Няколко музея и военни гробища представят информация за града и неговия мост по време на японската окупация през 1940 -те. Градът също е дом на много спа центрове и храмове, от които Храмът на тигъра е най -популярен.

Извън Канчанабури има различни национални паркове, включително Ераван и националните паркове Шринакаринд, всички предлагащи красива природа, водопади, пещери и посещения на племенни села.

Настаняване: Къде да отседнете в Канчанабури

Вижте също: Най -добрите атракции в Канчанабури

5. Рейли

https://maps.google.com/?ll=8.010556,98.839447&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Railay (или Rai Leh) е малък полуостров в южен Тайланд, който е достъпен само с лодка поради високата варовикови скали прекъсване на достъпа до континента. Тези скали привличат скални катерачи от цял свят, но районът също е популярна атракция в Тайланд поради красивите си плажове и тиха релаксираща атмосфера.

Почти всеки участък от строителна земя, разположен в източната и западната част на полуострова, е превзет от курорти за бунгала и развитието се прокрадва в гората отзад. Но поне няма високи сгради и голяма част от конструкцията е скрита сред дървета или разположена сред красиво озеленени градини.

Настаняване: Къде да отседнете в Railay

4. Ко Тао

https://maps.google.com/?ll=10.100000,99.833336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен край югоизточния бряг на Тайланд, малкият остров Тао с площ 21 квадратни километра (13 квадратни мили) остава до голяма степен необитаем до края на 1900 -те години и едва наскоро е разработен като туристическа дестинация.Със своите бели пясъчни плажове, буйни зелени гори и величествени гранитни скални образувания, не е чудно, че бунгалата с голи удобства правят място за луксозни курорти, тъй като повече посетители осъзнават природните забележителности на острова.

Ко Тао е най -известен като първокласно място за гмуркане и гмуркане с шнорхел. С много плитки заливи, лесни течения и великолепни коралови рифове, много посетители идват в Ко Тао, за да се научат как да се гмуркат или да надграждат своите сертификат за гмуркане. В Mae Hat, главният град на острова, както и на много други места около острова има множество училища за гмуркане. Кораловите рифове на Ко Тао са дом на голямо разнообразие от морски обитатели, включително риба пеперуда, риба -прилеп, китови акули и бичи акули.

„Тао“ е тайландската дума за костенурка, а някои смятат, че островът е кръстен заради формата на костенурка. Koh Tao също има няколко места, където ястреб и зелени костенурки идват да се размножават всяка година, въпреки че местообитанието им е застрашено от нарастващата популярност на острова като туристическа дестинация. През последните години водолазните училища на Ко Тао се обединиха, за да помогнат за запазването на местата за размножаване на костенурки.

Други популярни дейности на острова включват скално катерене, ветроходство, планинско колоездене и риболов на игра. Mae Hat също има няколко училища, които предлагат курсове по тайландска кухня и йога. Sairee Village е горещата точка на острова и има асортимент от ресторанти, барове и клубове.

Вижте също: Най -добрите плажове в Ко Тао

3. Чианг Май

https://maps.google.com/?ll=18.795279,98.998611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заобиколен от планините на Северен Тайланд, Чианг Май е процъфтяващ град, често използван като база сред туристите, желаещи да изследват буйните пейзажи, хълмистите племена и приключенията на открито в региона. Въпреки това самият Чианг Май е голям и културно важен град, където историческата и съвременната тайландска архитектура и традиции съжителстват.

Разходка из историческия център дава гледка към старината градските стени и десетки красиви древни храмове. Най -известният от тези храмове обаче Wat Phrathat Doi Suthep, се намира извън Чианг Май на планина с изглед към града. Съвременните Chiang Mai предлагат пазари на занаяти, изобилие от масажни и спа салони, ботанически градини и природен парк със слонове, където посетителите могат да се къпят и да хранят слонове.

Тези, които искат да се докоснат до красотата, дивата природа и приключенията в планинския регион, ще намерят голямо разнообразие от организирани туристически компании, работещи извън Чианг Май, които предлагат преходи, планинско колоездене, циповане, рафтинг и посещения на местни племена.

Настаняване: Къде да отседнете в Чианг Май

Вижте също: Най -добрите атракции в Чианг Май

2. Банкок

https://maps.google.com/?ll=13.750000,100.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата на Тайланд и най -големият град в страната, Банкок, е оживен космополис от високи сгради, великолепни дворци, древни храмове, блестящи нощни клубове, оживени пазари и улици, облицовани с продавачи, продаващи сувенири и изкушаващи храни. Докато градът понякога се описва като бетонна джунгла, пълна с шумен трафик и замърсяване на въздуха, Банкок не е без естествената си красота, която се вижда в останалите му канали, зелени площи и цъфтящи тропически растения.

Разположен в Централен Тайланд, Банкок е разтегнат град, предлагащ по нещо за всеки. Известната туристическа улица, Khao San Road, е добро място за начало със своите интересни сайтове и евтино пазаруване и нощен живот. Градът е добре известен с безброй храмове като свещената Ват Пра Кей, която съдържа Смарагдов Буда. Зоологически градини, водни паркове и увеселителни паркове представляват всички семейни забавления. Пазаруването в Банкок е сензационно с множество търговски центрове и пазари, включително плаващите пазари, които не трябва да се пропускат. Домакин на спортни обекти Тайландски бокс мачове.

От десетки улични търговци до щандове на пазара и разнообразие от ресторанти за всеки бюджет и вкус, Банкок предлага фантастично изживяване за хранене. Градът е известен и с дивия си нощен живот.

Поради натоварения трафик на града, най-добрите транспортни възможности около Банкок са Skytrain, метрото и тук-тук. Един незабравим начин да изживеете Банкок е с разходка с лодка по каналите.

Настаняване: Къде да отседнете в Банкок

Вижте също: Най -добрите атракции в Банкок

1. Ko Phi Phi

https://maps.google.com/?ll=7.733333,98.766670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен край югоизточния бряг на Пукет в провинция Краби е идиличният архипелаг остров Фи Фи. Най -големият остров е Ко Фи Фи Дон, популярна ваканционна дестинация, известна със своите наситени със слънце плажове, красиви варовикови скали и спокойна атмосфера.

Заливът Тонсай и Лонг Бийч привличат най -много туристи, докато уединените плажове като залива Фак Нам предлагат спокойно бягство далеч от тълпите. Възможно е също така да се изкачите до гледката Phi Phi, която се гордее с драматични 360-градусови гледки към целия остров.

В средата на острова е оживено село Тонсай. Смятан за сърцето на Ko Phi Phi, този очарователен град е пълен с апетитни ресторанти и оживени плажни барове.

На една миля южно от Phi Phi Don е Koh Phi Phi Leh, искрящ оазис от кристално чисти води и варовикови скали. В центъра на острова е Залив Мая, който служи като зашеметяващ фон за филма „Плажът“.

Вижте също: Най -добрите плажове в Ko Phi Phi

Карта на Тайланд

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: