Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Най -посещаваният архипелаг във Френските полинезийски острови, Обществените острови се намират по средата между Австралия и Калифорния в южния Тихи океан. Островите са разделени на две групи: наветрените острови, които включват най -големия остров на архипелага, Таити, и подветрената група, която е дом на популярния остров за меден месец Бора Бора.

Разположени от мореплавателни полинезийци преди 9 -ти век, Обществата на островите привличат посетители, откакто английският изследовател капитан Джеймс Кук за пръв път кацна на брега на Таити през 1769 г. Класическият филм от 1935 г. „Бунт на главите“ и неговият римейк от 1962 г. затвърдиха архипелага като типичната островна ваканционна дестинация. Образувано от вулкани преди много векове, Обществата на островите са стръмно планински, покрити с буйна джунгла зеленина и заобиколени от кристални плажове и тюркоазени лагуни.

8. Таити

https://maps.google.com/?ll=-17.666668,-149.416672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият остров в Наветрената група на Обществата на островите, Таити е и най -развит. Повечето посетители пристигат на международното летище на острова и се отправят към своя курорт на друг остров или към оживената столица на Таити Папеете. Градът, обичащ купоните, има оживена сцена на нощен живот с места, вариращи от селски барове до частни нощни клубове. Независимо дали става въпрос за черни перли и бижута от черупки или традиционно облекло „pareu“, Papeete е най -доброто място на Островите на обществото и за пазаруване. Културните забележителности включват Музея на Пол Гоген и Музея на Таити. Живописните планини, падащите водопади и черните пясъчни плажове са звездните природни забележителности на острова.

7. Тетиароа

https://maps.google.com/?ll=-17.000000,-149.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Марлон Брандо, играещ ролята на Флетчър Кристиан във версията от 1962 г. на „Mutiny on the Bounty“, се влюби във Френска Полинезия, докато проучваше местата за филма. Брандо беше толкова очарован от красотата на Островите на обществото, че си купи такъв за себе си: атол от 2 квадратни мили, известен като Тетиароа. Островът премина в ръцете на таитянска компания за развитие след смъртта на Брандо и след години на планиране курортът Брандо беше отворен за обществеността през юли 2014 г. Екологичният луксозен курорт разполага с 35 луксозни вили до частен плаж. Курортът предлага множество дейности, вариращи от гмуркане с шнорхел и гребане до полинезийски уроци по танци, музика и готвене.

6. Маупити

https://maps.google.com/?ll=-16.416668,-152.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на 40 км (25 мили) западно от Бора Бора, красивият малък Maupiti е миниатюрна реплика на по -големия си съсед. Подобно на Бора Бора, кораловият атол обгражда вулканичния остров, но тъй като местните жители са ограничили развитието си, пейзажът изглежда почти същият, както при първото му откриване от европейците през 18 век. Повечето посетители отсядат в квартири в стил пенсия, разположени във Вайеа, основното село на острова. Планината Hotu Parata, вулканична скала, която се издига над селото, е мигриращ дом за хиляди морски птици.

5. Тахаа

https://maps.google.com/?ll=-16.616699,-151.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположена между островите Бора Бора и Хуахин, Тахаа споделя заобикалящия си коралов риф с близкия остров Раятеа. Известен като ванилната столица на Френска Полинезия, Tahaa има икономика, която не е толкова зависима от туризма, колкото другите общества на островите, и има само ограничен брой семейни пенсии и курорти. Тахаа няма широките участъци от мек на прах пясък, открит и на други острови. Това обаче е идеална дестинация за туристи, интересуващи се от местния полинезийски живот, и е чудесно място за закупуване на изящни черни перли.

4. Раятея

https://maps.google.com/?ll=-16.733334,-151.449997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Споделяйки заобикалящ коралов риф със сестринския остров Тахаа, Raiatea е вторият по големина остров на Обществото и административен център за островната група на архипелага. Често наричан „Свещен остров“, Raiatea се смята за мястото, откъдето е започнала външната миграция към Хавай и други части на Източна Полинезия. Посетителите могат да разгледат древни светилища и артефакти в Taputapuatea, най -добре запазения исторически обект във Френска Полинезия. Легендата разказва, че спящият вулкан планината Темехани в северната част на Раятея е родното място на боговете.

3. Хуахин

https://maps.google.com/?ll=-16.730000,-151.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Всъщност два острова, Big Huahine и Little Huahine, са заобиколени от коралов риф и са свързани помежду си с къс мост. Наричан „Остров на заливите“, Хуахин е осеян с уединени заливчета и разполага с някои от най -добрите места за сърф на Обществата на островите. Avea Bay на югозападното крайбрежие на Little Huahine има един от най-красивите плажове във Френска Полинезия с кристално чиста вода, идеална за гмуркане с шнорхел. Хуахин също има много важни археологически обекти, включително Фаахия, село, заселено за първи път около 650 г. сл. Н. Е. Информационните маркери канят посетителите да изследват историята на острова със собственото си темпо.

2. Муреа

https://maps.google.com/?ll=-17.533333,-149.833328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен само на 30 минути с катамаран от Таити, Moorea може да се похвали с някои от най-зрелищните пейзажи на Обществата на островите. Древният вулкан на острова, планината Тохивеа, беше взривен наполовина от катастрофална експлозия, която спечели назъбения връх с прякора „Зъбът на акулата“. Поход до Belvedere Point близо до върха предлага на посетителите спиращи дъха гледки към околните планински върхове и полуостровите на острова с двата сини залива. Само 16 км (10 мили) широка от изток на запад, Муреа е изпълнена със скрити скъпоценни камъни, включително древни полинезийски храмове и малки селца, заобиколени от ярко цъфтящ хибискус.

1. Бора Бора

https://maps.google.com/?ll=-16.494400,-151.736404&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Идиличната Бора Бора дължи своята спокойна тюркоазена лагуна и бели пясъчни плажове на защитния коралов риф, който заобикаля периметъра му. Бора Бора е една от най-добрите дестинации за меден месец в света, но бунгалата над водата, които се качват на кокили над лагуната, предлагат очарователно изживяване за всеки посетител. Шнорхел и гмуркане сред рибите клоуни, лимонови акули, зелени костенурки и други морски животни, обитаващи кораловия риф, са най -популярните занимания на Бора Бора. Някои посетители предпочитат да прекарат посещението си релаксиращо върху пясъци, засенчени от кокосово дърво, като тези, открити на плажа Matira.

Въпреки че на Бора Бора няма градове, основното село е Вайтапе, оживено пристанище, пълно с магазини и пазари, продаващи занаяти и сувенири като бижута от черупки, ароматизирани сапуни и черни перли. Vaitape също предлага добър избор от ресторанти, вариращи от френска до международна кухня в допълнение към няколко бара и нощен клуб. Вайтапе е мястото, където повечето посетители за първи път пристигат с ферибот от летището. Въпреки че има налични коли под наем, има само един основен път на континента. Курортите на по -малките островчета предлагат транспорт с моторни лодки.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: