Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Флоренция е една от най -популярните туристически дестинации в Италия, но точно извън известния град има много атрактивни места, до които може да се стигне с кратко пътуване. Посетителите на Флоренция могат да излязат от града и да се насладят на спокойствие и тишина в лозе или очарователен град. Голям брой места са достъпни с кола или кратко пътуване с влак. Въпреки че може да е трудно да се откъснете от вълнението на столицата на Тоскана, тези еднодневни екскурзии от Флоренция определено си заслужават да бъдат разгледани.

8. Асизи

https://maps.google.com/?ll=43.075832,12.617500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите до Флоренция трябва да избягат до Асизи, родното място на Свети Франциск Асизийски, разположено на около два часа от Флоренция. Малкият средновековен град, разположен на хълм, е популярно място за панаири и изложби, така че туристите трябва да вземат предвид възможните събития, когато решават ден за пътуване. Историческият Асизи е малка територия, която туристите могат лесно да разгледат пеша. Разходката из Асизи е приятен начин да прекарате един следобед, с изключение на наистина топлите дни, когато прохладните утрини може да са по -добро време.

Туристите могат да започнат своето проучване в най -старата част на Асизи в най -високата точка и да се насладят на гледките, докато се разхождат надолу, за да видят забележителностите. Базиликата Свети Франциск и катедралата Сан Руфино са две популярни места за посещение. В катедралата Руфино има музей, който си струва да се разгледа. В центъра на града се намира Piazza del Comune с добре познатия лъвски фонтан и часовникова кула. Едно пътуване до Асизи не е пълно, без да видите базиликата Света Клеър, където се казва, че разпятието, което говори на Свети Франциск, се намира.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

7. Вал д'Орча

https://maps.google.com/?ll=43.066666,11.550000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вал д’Орча е живописен регион на Тоскана, който е на около два часа път с влак от Флоренция. Той включва няколко невероятни села, замъци, махали и селски къщи, до които посетителите могат да стигнат за всички в едно кратко пътуване. Цялата територия е защитена като природен парк. Средновековните замъци не трябва да се пропускат, както и село Пиенца, наречено „Идеалният град“. Други известни села включват Радикофани и Монталчино, който има крепост от 14-ти век, предлагаща зашеметяваща гледка към долината и някои от най-добрите вина в региона.

6. Чинкуе Тере

https://maps.google.com/?ll=44.064999,9.811000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Туристите, които искат да избягат от Флоренция и да се заредят с поход сред природата, трябва да се отправят към Чинкуе Тере. Този район включва пет села с мили пешеходни пътеки, включително 18 км (11 мили) брегова линия. Четири от селата в региона са по брега, което позволява незабравими гледки. Всяко село има уникален чар, който приключенските посетители трябва да открият пеша. Cinque Terre е известен с това, че предлага невероятно количество зашеметяващи гледки към пейзажа, както и най -добрите ресторанти на едно място.

Посетителите, които имат време и склонност към дълги разходки, могат да следват пътеките до всяко от селата, но тези, които търсят по -малко активно пътуване, могат да направят краткия поход до Santuario della Madonna di Montenero. Пътуващите могат да стигнат до Чинкуе Тере с кола за около 2,5 часа или малко по -дълго с влак.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Сан Джиминяно

https://maps.google.com/?ll=43.466999,11.042000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на час път с кола или автобус от Флоренция е Сан Джиминяно дела Бел Тори, малък средновековен град, датиращ от осми век. Това е може би най -известният от малките градове в страната. Сан Джиминяно може да се похвали с 14 средновековни кули от 72 -те, които някога са съществували, и гледа към живописни маслинови горички и лозя. Пътуващите, които искат да знаят каква е била Тоскана през Средновековието, трябва да посетят Сан Джиминяно и да се разходят по тесните калдъръмени улички. Кулите представляват историческата практика на богатите семейства, които се надпреварват за статут чрез изграждане на високи кули.

Посетителите трябва да се отправят към върха на Torre Grossa, който предлага гледка към дворци и площадите на града, като например Piazza della Cisterna и Piazza del Duomo. Туристите също трябва да проверят кметството в Palazzo del Popolo.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Лука

https://maps.google.com/?ll=43.849998,10.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лука е популярно еднодневно пътуване от Флоренция, защото опакова много туристически места в малко пространство и е на по -малко от час от Флоренция. Наемането на велосипед за обикаляне на стените предлага хубава гледка и лесно часово пътуване. В града има много красиви църкви и градини. Дуомо Сан Мартино съхранява много исторически съкровища, като Тайната вечеря на Тинторето и Гробницата на Илария дел Карето. Pallazzo Pfanner има красиви барокови градини, а църквата Сан Микеле има сладък музей. За уникална гледка хората трябва да посетят Palazzo Guinigi, за да видят дърво, израстващо от кула.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Пиза

https://maps.google.com/?ll=43.716667,10.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разбира се, всички знаят за прочутата наклонена кула в Пиза, бяла мраморна камбанария, която щеше да е висока 56 метра (185 фута), ако не беше започнала да се навежда по време на строителството. Въпреки че кулата е най -популярната атракция на града, има и красива катедрала, прикрепена към кулата, Duomo di Pisa, която не бива да се пропуска. Вътрешността е изпълнена със сложни резби, красиви статуи и елегантен купол.

Градът е лесно достъпен с влак или автобус. Автобусът оставя посетителите на площад „Дей Милаколи“, известен също като „Площадът на чудесата“, където се намират кулата, църквата и баптистерията. Пиза е на около час път от Флоренция.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Винен регион Кианти

https://maps.google.com/?ll=43.466667,11.433333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Флоренция е част от известния винен регион Кианти, може би най -зашеметяващият район на Тоскана. Регионът Кианти включва Флоренция и Сиена и цялата област между тях, но също така включва района на запад през Вал д’Елса и на изток през Валдарно. Регионът не свършва дотук, а се прелива в някои околни райони. В рамките на Кианти пътниците могат да преминат покрай лозя, очарователни енории и селски домове, маслинови горички и подвижни зелени хълмове. Красивата местност е вдъхновила много фотографи и художници.

В допълнение към очарователните села и спиращата дъха природа, Chianti предлага и дегустация на вино, за която да умрете. Някои от многото популярни вина, произведени в региона, включват Chianti Rufina, Classico и Chianti Colli Fiorentini. Човек може да прекара цял ден, дегустирайки вина и посещавайки лозята.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Сиена

https://maps.google.com/?ll=43.318611,11.330556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Туристите, търсещи очарование от 13 век, трябва да посетят Сиена, малък град с голяма индивидуалност. Сиена е запазила голяма част от своята архитектура и съкровище, олицетворена на главния площад, Пиаца дел Кампо. Близо до площада е Palazzo Pubblico, кметството на Сиена в продължение на почти 800 години, където любителите на изкуството и историята могат да разгледат колекция от стенописи от 14 век, най-вече от Симоне Мартини. Torre Mangia предлага красива гледка към околностите. Sienna разполага с винени барове, ресторанти и бутици за хранене и пазаруване. Намира се на по -малко от час път с влак от Флоренция.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: