Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Столицата и най -големият град на Каталуния, Барселона е една от най -популярните дестинации в Испания. Този красив град е пълен с това, с което европейските градове са известни, докато плажовете на града осигуряват слънце и релакс през дългите периоди на приятно топло време. Възможно е обаче да видите повече от тази обща област на Испания с няколко еднодневни екскурзии от Барселона. Влаковете и обиколките отвеждат посетителите до всички тези места. Тези предложения могат да добавят интерес към едно вече прекрасно пътуване.

7. Вал де Нурия и Пиренеите

https://maps.google.com/?ll=42.400002,2.150000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Единственият начин да се достигне тази долина в Пиренеите е по железопътната рейка от юг или пеша от север; някои наистина биха могли да направят това. Този многофункционален ски курорт, светилище и резервоар се намират в зашеметяващо красива долина, която кара фотографите да се примамят. Ски курортът има 10 писти от начинаещи зелени до черни на помощ на Бог и 73 снежни оръдия. Кабинковият лифт осигурява достъп до младежкия хостел, а има два лифта за зоната за начинаещи и четворка до най -високата точка на 2252 метра. През лятото се предлагат гребане, туризъм, конна езда и удивление.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Жирона

https://maps.google.com/?ll=41.984444,2.821111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Туристите могат да направят почти всичко, което си струва да правят в този близо 100 000 град. Пиренеите се виждат от града, а Коста Брава е на около 32 км (20 мили) на изток с плажове, достойни за брошури. Историческото съхранение е отлично и посетителите на тези обекти няма да бъдат разочаровани. Римската стена, построена през първи век пр.н.е., е възстановена в средата на 1300-те години върху основата на оригиналната структура. Посетителите все още могат да се изкачат по старите кули. Катедралата и готическата църква от 14 -ти век също представляват исторически интерес, както и старият еврейски квартал Ел Кал, оцелял след изгонването на евреите от Испания преди няколко века.

Жирона е разположена при сливането на четири реки и градът е имал здравия разум да разреши жилища по голям участък от брега. Панорамна гледка към района по поречието на река Оняр е популярна тема за фотография. Площадът на независимостта от 19 -ти век е заобиколен от предприятия и няколко кафенета и повечето посетители се озовават тук в един момент. Пешеходният мост, Pont de la Princesa, съдържа катинари на любовници, обозначаващи техните връзки. Туристическа информация може да се намери до една река в южния край на Рамбла, където има много „туристически“ ресторанти и улични кафенета.

Жирона се намира на час на север с влак от Барселона, което го прави еднодневно пътуване от каталунската столица.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Андора ла Веля

https://maps.google.com/?ll=42.500000,1.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Андора ла Веля, или „Андора градът“, се намира в красива долина високо в Пиренеите между Франция и Испания. Официално признато за столица на Андора през 1287 г., селището е съществувало много преди християнската ера. Около 33% от жителите са каталунци, най -голямата група от населението. Данъчните убежища са привлекли много фирми и банки към този град, който има еврото. Около 14 милиона туристи посещават годишно, за да се възползват от сделките за пазаруване. Посетителите пристигат с автобус от Барселона, тъй като железниците не могат да стигнат до града в планинския му терен.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Тарагона

https://maps.google.com/?ll=41.115696,1.249594&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този морски град с над 134 000 души, на около 80 км (50 мили) южно от Барселона, е златна мина от римски руини, която включва амфитеатър от втори век. Надписи на латински и финикийски етикетират камъните на къщи в целия град. Градските стени са от древни времена, а стар дворец на Август, наричан сега дом на Пилат, все още стои заедно с Форума и Кулата на Сципион. Кулата може да е гробница, но няма доказателства. Катедралата от 12 -ти век и няколко други църкви представляват интерес, а кметството е бившият манастир на доминиканците. Местните ястия от морски дарове си заслужават да се опитат. Централната гара на Тарагона е на главната влакова линия между Барселона и Аликанте, обслужвана от влаковете „Euromed“ и „Alaris“.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Ситжес

https://maps.google.com/?ll=41.233891,1.804167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този курортен град, на около 20 мили южно от Барселона, има 17 пясъчни плажа, от които 11 в града. Ситжес е прогресивен град, известен със своите тенденции в контракултурата дори в ерата на Франко. Ситжес остава основен туристически курорт от 70 -те години на миналия век. Изглежда, че е създаден за купони, с много нощувки и голям брой хотели, наполовина оценени с четири звезди. Вечерята няма как да не бъде вкусна на брега на морето, а Ситжес има своя собствена сладка вина, наречена малвазия, направена от местни лозя.

Филмовият фестивал в началото на октомври е добре познато събитие, което включва филми на ужасите и фентъзи. Ситжес също има голям карнавален празник точно преди Великия пост за пътници, които искат да планират съответно. Тук също има много холандски, английски, френски и скандинавски постоянни жители, около 35% от 26 000 граждани.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Планината Монсерат

https://maps.google.com/?ll=41.591667,1.837778&z=13

(ВИЖ КАРТА)

„Назъбената планина“ или Монсерат е домът на бенедиктинското абатство Санта Мария де Монсерат. Това е и мястото, където се намира светилището на „черната дева“ и издателство с преса, която работи от 1499 г. Хорът на момчетата в абатството изпълнява григориански песнопения и е един от най -старите момчешки хорове в Европа. Вземете фуникуляра нагоре по Сант Йерони, най -високата точка на Монсерат, и погледнете към Каталуния. Мнозина също обичат да изкачват върховете, но кабинковите лифтове може да са малко обезсърчаващи.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Театър и музей Дали

https://maps.google.com/?ll=42.268055,2.959444&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Фигерес, дом на Салвадор Дали, е мястото на неговия музей, създаден върху руините на театъра на града, който е разрушен по време на Гражданската война в Испания. Странният дизайн на музея е отражение на емблематичния стил на Дали и много от произведенията са от личната му колекция. Дали е погребан в криптата в мазето на театъра, постоянно присъстващ, което изглежда като нещо, което би могъл да организира, само за да бъде забавен. Музеят съдържа и произведения на Ел Греко и Марсел Дюшан. Високоскоростният влак AVE отива от Барселона до Фигерес за по-малко от час, истинско удобство.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: