Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Safari Lodges and Camps са фантастичен тип настаняване, за да се насладите на почивка в Кения. Те обикновено са на места, много близо до миграционните пътища на гну, което означава, че посетителите могат да видят тези невероятни диви животни отблизо. Престоят в хижа наистина помага на туристите да се върнат към природата и да изпитат истинската Кения. Този списък представя най -добрите луксозни лагери и сафари хижи в Кения, оценени от посетителите.

8. Сафари Лодж Мара Серена

https://maps.google.com/?ll=-1.401919,35.025238&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Mara Serena Safari Lodge се намира в резервата Masai Mara Game. Разположен високо на хълм с дълги гледки към саваната и надолу към пълния с хипопотам Мара Рив, той застава в центъра на легендарната миграция на гну. Хотелите разполагат със 74 стаи, плувен басейн и тераса за слънчеви бани. Заниманията включват 3 игри на ден с специализирани пътеводители в пустинята, разходки сред природата или разходки за наблюдение на птици, вечеря в храсталака и закуска край басейните на хипопотамите.

Проверете отзивите и цените

7. Игрален лагер Сарова Мара

https://maps.google.com/?ll=-1.530687,35.319641&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен също в Maasai Mara, Sarova Mara Game Camp предлага предни седалки за страхотен спектакъл на дивата природа. Подвижните равнини около лагера гъмжат от гну, газели и зебри през месеците на Голямата миграция и лагерът се намира точно в центъра на миграционния им път. Sarova Mara Game Camp също е чудесен избор за тези, които търсят по -богато изживяване на Maasai Mara, което надхвърля само дисковите игри. Дейностите и преживяванията варират от луксозен шатран живот до наблюдение на птици, мини голф, спортен риболов и уникален поглед върху културата масаи в близкото село Масаи.

Проверете отзивите и цените

6. Хотел Shimba Hills Lodge

https://maps.google.com/?ll=-4.192500,39.425400&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Достъпът до Shimba Hills Lodge е само приключение. Пристигайки до портата на резервата, гостите се прехвърлят на сафари круизери и шофират до пешеходно разстояние от хижата. Последните няколкостотин метра се изминават пеша. Има различни разходки в храста, придружени от въоръжена охрана. Предлагат се и сутрешни игри с сухопътни круизери. Трапезарията с отворен панел позволява неограничен оглед на дивеч и птици, а издигнатата пътека, простираща се добре в гората, дава на посетителите редки моменти насаме с природата. Всички стаи са комфортно и уникално обзаведени.

Проверете отзивите и цените

5. Курорт езеро Найваша Сопа

https://maps.google.com/?ll=-0.810485,36.390652&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на южното крайбрежие на езерото Найваша в Африканската долина на Големите разломи, курортът се съчетава перфектно с естествената му среда. Климатизираното заведение се състои от 84 стаи за гости и разполага с фризьорски салон, стая за игри, салон с телевизия и детска площадка. Гостите могат да вечерят в ресторанта и да отпият любимото си питие в бара.

Проверете отзивите и цените

4. Сафари клуб Fairmont Mara

https://maps.google.com/?ll=-1.092809,35.206764&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заобиколен от три страни от река Мара, сафари клуб Fairmont Mara е въплъщение на шатрата в лукса. Всяка от 50-те палатки в сафари клуб Fairmont Mara е превъзходно обзаведена със собствена баня и веранда с изглед към хипопотама и пълната с крокодили река. Просторна външна палуба надвисва реката и води до отопляем басейн, пълен с бар и частни масажни палатки. Гостите могат да избират от широка гама от дейности, включително игри с игри и сафари с балони над Мара.

Проверете отзивите и цените

3. Сафари лагер Muthaiga

https://maps.google.com/?ll=-1.523370,35.135296&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сафари лагерът Muthaiga се намира на югоизточната граница на резервата Masai Mara. Лагерът се състои от седем палатки и две вили. Палатките са построени сред дърветата, гарантиращи уединение и всеки има веранда с невероятна гледка. Всички палатки са индивидуално оформени и имат собствена баня, с топла вода, електричество и веранда с маса и столове. Гостите могат да се забавляват с шофиране с игри, разходка в сафари, еднодневни риболовни екскурзии до езерото Виктория, посещения на културната общност и живописен полет над масай Мара, летящ само на 50 фута над мигриращите стада.

Проверете отзивите и цените

2. Клуб Mare Intrepids

https://maps.google.com/?ll=-1.416079,35.110416&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Клубът Mara Intrepids разполага с 30 палатки, разположени в голямо крайречно място. Те са подредени в малки клъстери, които правят редица мини-лагери на територията на клуба, гарантиращи уединение и мир. Палатките седят на сенчеста повдигната платформа, с обширна гледка към бреговете на реката, където голямо разнообразие от животни идват да пият.

Проверете отзивите и цените

1. Amboseli Serena Safari Lodge

https://maps.google.com/?ll=-2.665304,37.278927&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Седнала в сянката на планината Килиманджаро, заобиколена от безкрайни пасища и калейдоскоп от диви животни, Амбосели Серена е класическият холивудски образ на Африка. Хижата е известна с програмата си за залесяване и посетителите могат да помогнат за запазването на екосистемата Амбосели, като засадят дърво. Към днешна дата повече от 750 000 разсада са пуснали корени за период от 9 години и много посетители са успели да видят разликата, която този прост акт може да направи. Оценен е като най -добрият сред кенийските сафари хижи.

Проверете отзивите и цените

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: