Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Истанбул е страхотен град, но идва момент, когато е време да избягате от метрополията, макар и само за няколко часа далеч от шума и суетата на най -големия турски град. Правенето на няколко еднодневни екскурзии от Истанбул е добър начин да направите това, което позволява на пътуващите да видят някои от турската провинция и фермерите на работа. Посещенията на важни джамии, древни римски руини, бойни полета и базари подобряват разбирането на пътешественика за тази разнообразна страна.

6. Изник

https://maps.google.com/?ll=40.429169,29.721111&z=18

(ВИЖ КАРТА)

По едно време 10 -метрова каменна стена с 108 кули обграждаше древния град Никея, сега известен като Изник. Въпреки че е предназначена за отбрана, тази стена днес е туристическата атракция №1 на града. Изник също е добро място за разглеждане на стари римски руини, включително театър в стария град, построен през 112 г. от Плиний Млади, когато управлявал провинцията. Кухнята за супа Nilüfer, построена през 1388 г. от съпругата на султана, сега е музей с впечатляваща колекция от гръцки и римски артефакти. Може би най -известната сграда в Изник е катедралата „Света София“, правоъгълна сграда от червена тухла, построена в типичен византийски стил. Преди няколко века Изник беше доста известен със своите плочки и керамика, така че купувачите може да искат да търсят репродукции.

5. Галиполи

https://maps.google.com/?ll=40.367222,26.455000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Галиполи е известен като едно от най -големите бедствия за съюзниците в Първата световна война. Битката при Дарданелите продължава от април до декември 1915 г. и завършва с поражението на съюзниците от турците. Полуостров Галиполи предлага много възможности да научите повече за тази битка, включително разходката Анзак, която обхваща 14 важни обекта на бойното поле на Анзак. Други 22 обекта на полуострова предлагат по -добро разбиране на тази важна сухопътна и морска битка. Един такъв обект е битката при Чанаккале, която доведе до основаването на Република Турция няколко години по -късно. Тридесет и едно гробище, където са погребани падналите от двете страни, предлагат друга възможност на посетителите да помислят за жертвите, направени от това отдавнашно поколение.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Троя

https://maps.google.com/?ll=39.957500,26.238890&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Трой е легендарен град в днешна северозападна Турция, прочут в епичната поема на Омир „Илиада“. Според Илиада, именно тук се е състояла Троянската война. Троя е била разрушавана многократно, откакто е основана около 3 -то хилядолетие пр. Н. Е., Като нова Троя е построена върху върха на предишната. Копаенето продължава и днес, което дава на пътниците рядка възможност да видят разкритото минало. Сайтът съдържа и голям дървен кон, построен като детска площадка, магазини и музей.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Одрин

https://maps.google.com/?ll=41.666668,26.566668&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Одрин, друга ранна столица на Османската империя, е известна като Адрианопол, след римския император Адриан, до 30 -те години на миналия век. Разположен близо до границата с Гърция и България, Одрин има дълга военна история, като 16 битки се водят там през вековете. Одрин е град с куполни джамии, като джамията Силимие има най -високите минарета в Турция. Здравният музей на Beyazid II Kulliyesi дава представа за историята на медицинските грижи, включително използването на музикални инструменти за лечение на психични заболявания. Посетителите, които са в Одрин през юни, може да искат да вземат участие в традиционния турнир по борба с масло, който се провежда от векове.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Бурса

https://maps.google.com/?ll=40.183334,29.049999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дългодневно пътуване от Истанбул, Бурса е град, датиращ поне от 200 г. пр. Н. Е. Някога част от Римската империя, Бурса е първата голяма столица на Османската империя още през 14 век. Днес това е четвъртият по големина град в Турция и център на турската автомобилна индустрия, но все още има изобилие от връзки към славното му минало, включително места за погребения на двата основни султана на империята. Улу Ками (Голямата джамия), построена в края на 14 век, се счита за една от най -добрите забележителности на града и отличен пример за османска архитектура. Бурса е известна като зелен град заради прекрасните си паркове. Посетителите, нуждаещи се от турска кърпа, могат да пазаруват до насита в Kapalı Çarşı, само един от популярните базари в Бурса.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Принцови острови

https://maps.google.com/?ll=40.866669,29.100000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В миналото Принцовите острови са били място, където са били заточени принцове и други кралски особи, които не са били благосклонни. Днес деветте острова са място за празнуване на слънце, тъй като е курорт за богати турци. Само на кратко пътуване с ферибот от Истанбул, островите представляват по -бавен темп на живот, като велосипедите, конете и каруците предоставят единствените транспортни услуги. Най -големият остров е Буюкада, някога дом на византийски императрици в изгнание, както и на Леон Троцки след депортирането му от Съветския съюз през 1929 г. Освен викториански вили, островът е дом на църквата и манастира Айя Йорги, основан през шести век.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: