Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположени на входа на красиви заливи и естествени пристанища, фаровете пречат на корабите да се наводняват на кораби в продължение на стотици години. За съжаление обаче много от тях са станали излишни и са заменени от по -ефективни бордови навигационни системи. Тези, които остават, са в по -голямата си част автоматизирани и могат да се похвалят с по -мощни светлини и лещи от използваните в миналото маяци.

Тъй като са проектирани да бъдат видими, фаровете често правят много отличителни забележителности: техните форми и цветове се открояват на фона на околните пейзажи. Следователно те създават фантастични възможности за снимки и обикновено са разположени на зрелищни места по пресечени брегове или с изглед към диви морета.

Фара Les Eclaireurs

Романтично наричан „Фарът на края на света“, Les Eclaireurs се намира на спиращо дъха място в Огнена земя, точно в южния край на Аржентина. Разположен на малък скалист остров насред канала Бийгъл, неговата червено -бяла кула се откроява възхитително на фона на величествените планини, които се издигат около него.

След като охранява входа на морето в Ушуая, откакто е издигнат през 1920 г., прекрасният фар сега е популярна туристическа атракция. От близкия град много хора правят разходки с лодка, за да го снимат отблизо с планините зад него.

9. Фар в Гале

Разположен в рамките на древните стени на Форт Гале, едноименният фар защитава и околните води, откакто е издигнат за първи път през 1848 г. Макар че е най -старият фар в цяла Шри Ланка, ослепително ярки бели стени на настоящия фар. само от 1939 г., когато е възстановен след опустошителен пожар.

Сгушен на южния бряг на страната, великолепното му местоположение на входа на пристанището в Гале с палмови дървета наоколо го прави една от най -живописните и фотографирани забележителности в Гале.

8. Фара на Макапуу Пойнт

Разположен на източния край на Оаху на Хаваите, фарът Makapuu Point е разположен на едно от най -зрелищните места, които може да си представите, тъй като водите на Тихия океан се простират безкрайно пред него. Въпреки че достига само 14 метра височина, светлината от нейната кула може да се види отдалеч благодарение на забележителното си разположение на върха на скалиста скала.

В съчетание с ярко сините води на океана отдолу, тези огромни вулканични скали със сигурност създават впечатляваща гледка, а фарът Makapuu Point е скрит сред тях. Построен през 1906 г., фарът отдавна е от изключителна важност, тъй като води кораби от западното крайбрежие на САЩ до Хонолулу.

7. Lindesnes Lighthouse

Разположен в най -южния край на Норвегия, Lindesnes е най -старият фар в страната. Докато настоящият фар с ярки бели стени и червен връх е построен едва през 1915 г., най -ранната версия на светлинната станция датира от 1656 г. Оттогава тя е разграничила Северно море от Балтийско море и е предупредила моряците за опасната брегова линия на Норвегия. .

Тъй като е бил завладян от германците през Втората световна война, сега има окопи, тунели и малка крепост, която посетителите могат да проверят наблизо. Разположен върху скални скали с ветровити води преди него, Lindesnes Lighthouse е мечтата на фотографа.

6. Фар на нос Еспишел

Забележително е, че светлина предупреждава приближаващите се кораби за коварните води на нос Еспишел още от 1430 г., когато монасите издигнаха маяк на върха на скалите. Едва през 1790 г. обаче е построен първият подходящ фар. Това показва някаква възхитителна и отличителна архитектура, като нейната определяща черта е бялата, 32-метрова шестоъгълна кула.

Разположен в края на полуостров Сетубал в Португалия, фарът е с изглед към много дива и прекрасна брегова ивица, която някога навлече страх в сърцата на моряците. Поради драматичната си обстановка и завладяваща архитектура, фарът на нос Еспишел е определено един от най -красивите фарове в света.

5. Херкулесова кула

Още от втория век сл. Хр. Херкулесовата кула владее внимателно над северното атлантическо крайбрежие на Испания. Това забележително го прави най -старият фар, който все още се използва днес. Такава е възрастта му, за която се смята, че е моделирана след Александрийския фар - едно от Седемте чудеса на древния свят.

Първоначално построен от римляните, здравата и квадратна кула на фара е ремонтирана и реновирана през 1791 г. В допълнение към поразителната си възраст и архитектура, живописното местоположение на кулата на Херкулес на полуостров в Галисия най -красивите фарове в света.

4. Фара на главата на Хецета

Разположен на видно и живописно място по крайбрежието на Орегон, фар Heceta Head със сигурност е чудесна гледка. С изглед към Тихия океан с драматично изглеждащи скали отдолу, блестящата му бяла кула е подкрепена от зелени гори, които се спускат по склона.

Запален за първи път през 1894 г., фарът е кръстен на Бруно Хецета, испанския изследовател, плавал нагоре и надолу по северозападната част на Тихия океан през 18 век. Сега определена държавна живописна гледка, фар „Хецета Хед“ заслужава да бъде посетен заради завладяващите гледки към крайбрежието на Орегон и Тихия океан.

3. Фар Ханя

Разположен на входа на Ханя в историческото пристанище на Крит, този възхитителен фар е не само един от най -старите в Гърция и Средиземноморието, но и в целия свят. Първоначално построен от венецианците към края на 16 век, впоследствие е ремонтиран и преосмислен от египтяните, османците, а по-късно и от гърците.

Като такъв, фарът със сигурност може да се похвали с известна и интересна история, за което свидетелства уникалният му дизайн, който напомня на минарето на джамия. Атрактивната му архитектура и прекрасната обстановка с града на заден план правят фара Ханя толкова популярна атракция.

2. фар Форментор

Една от най -известните и фотографирани забележителности в Майорка, фар Форментор се намира на най -северния край на Балеарския остров. Извисявайки се на около 210 метра над морето, фарът е кацнал на върха на възвишена скала със стръмни капки под него.

Известен като Far de Formentor на испански, ослепителният му фар от светлина предупреждава моряците за опасното майорско крайбрежие още от 1863 г. Поради изключителната природна красота около него и фантастичните гледки към Средиземно море, фар Far Formentor не трябва да се пропуска.

1. Portland Head Light

Гледайки към дивите, мокри и ветровити води на Атлантическия океан, Portland Head Light води водачите обратно в безопасност от 1791 г. Историческият фар е разположен на скалиста скала в нос Елизабет, на юг от оживеното пристанище Портланд . Достигайки почти 25 метра височина, бялата му конусовидна кула се откроява възхитително на фона на запустелата и пресечена брегова ивица, която се намира около нея.

Въпреки че сега е автоматизиран, посетителите могат да се отбият до прилежащия му морски музей, за да научат всичко за завладяващото му минало и да чуят трагичните истории за многото кораби, които са били разбити по крайбрежието на Мейн.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: