Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Когато мислите за Италия, може би не веднага се сещате за богатството й от национални паркове. Домът на Колизеума, Наклонената кула в Пиза и безброй други исторически забележителности, не без основание Италия е една от най -популярните страни в света за посещение. Със зашеметяващите плажове, невероятната кухня и неизброимите археологически обекти, посетителите на страната ще бъдат принудени да впишат всичко в пътуването си, като това е изобилието от незабравими неща, които да видите и направите.

Разрушените къщи и руини, които се връщат към златните дни на древен Рим, правят прекрасно посещение и с невероятни пейзажи, оформящи историческите градове; изследването на всичко, което Италия може да предложи, може да отнеме цял живот. За уникално преживяване слезте от утъпканата пътека и открийте най -красивите национални паркове в Италия.

10. Национален парк Полино

https://maps.google.com/?ll=39.926666,16.111389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като най -големият национален парк в страната е доста изненадващо, че Национален парк Pollino привлича толкова малко посетители до своите граници. С истинско богатство от зашеметяващи панорами, върховете и хребетите, долините и планините правят чудесен туризъм.

В дивата природа тишината се простира безкрайно около вас, както и девственият терен, който непрекъснато се променя пред очите ви. Масивът Pollino и Orsomarso доминират в парка и техните високи плата и върхове бавно избледняват в долини и ливади долу.

Паркът рисува красива картина, тъй като зеленото на горите контрастира зашеметяващо със скалистите сиви скали и жълтите билки по склона. Живописен и спокоен парк за посещение, сравнително неоткритият Pollino ще ви очарова с всичките си красиви недокоснати пейзажи.

9. Гран Сасо и Национален парк Монти дела Лага

https://maps.google.com/?ll=42.526669,13.536389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Колосалният масив Гран Сасо е доминиращата черта в този огромен парк и като такъв е популярен сред планинарите, туристите и скиорите поради скалистата си природа и девствената недокосната среда. Част от масива, това е върхът на Корно Гранде, който е най -високият на всички Апенини с над 2990 метра и като такъв има няколко писти, които се движат от него, за да се насладят на скиорите.

Отсечени от масив от магистрала, Monti della Laga са по -малко внушителни, въпреки че тяхната сурова природа ги прави доста трудни за проникване и следователно авантюристичните туристи ще имат планините, хълмовете и долините почти за себе си.

Наистина въпреки близостта си до Рим, паркът привлича сравнително малко посетители и това отчасти го прави толкова привлекателен: сам със зашеметяващите пейзажи, които се носят пред вас, се чувствате свободни и необременени. Точка за биоразнообразие; има множество природни чудеса, на които да се насладите.

8. Национален парк Архипелаг Мадалена

https://maps.google.com/?ll=41.245834,9.411944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този красив парк е очарователен и спокоен за посещение, тъй като кристално чистите му тюркоазени води със сигурност нарисуват красива картина. Неговата зашеметяваща природна красота се състои от девствени и пусти плажове, които се простират по бреговете на островите, които съставляват архипелага, както и скалисти скали и планински райони, които образуват перфектен фон на невероятната природа отдолу.

Плаването между островите е възхитително нещо само по себе си, тъй като бавно се носи през спокойните води под яркото слънце, морският бриз ви зарежда с нови открития на още един уединен остров. Разположен на северния бряг на Сардиния, националният парк се състои главно от морски и крайбрежни зони.

Със средновековни манастири, невероятни скални образувания и много други впечатляващи забележителности, вероятно спиращата дъха красота на остров Капрера е короната на Ла Мадалена.

7. Национален парк Вал Гранде

https://maps.google.com/?ll=46.029999,8.450000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако красивата планинска природа е вашето нещо, тогава се отправете към Национален парк Вал Гранде и бъдете заслепени от всичко, което Алпите могат да предложат. Планина след планина се простира в далечината и безкрайната поредица от върхове, хребети и заснежени планински върхове е просто спираща дъха. Разположен в северната част на Италия на швейцарската граница, Val Grande има редица отлични възможности за туризъм, на които любителите на природата могат да се насладят.

Пътуването бавно нагоре по стръмния склон на планината може да доведе до трудна работа, но панорамните гледки, които ви посрещат на върха, със сигурност ще направят трудния преход полезен. Горе сред небесата можете да видите завинаги и слънцето, блестящо от планините, които отстъпват в долините и деретата, създава почти перфектна гледка. В ясен ден можете да видите слънцето, искрящо от Лаго Маджоре в далечината, блестящо примамливо сред красивите планини.

6. Национален парк Аспромонте

https://maps.google.com/?ll=38.169998,15.990000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно на юг в Калабрия, Национален парк Aspromonte има редица прекрасни атракции, които да примамват и изумяват всички посетители на парка. С прекрасните Апенини, преминаващи през територията му, дивата планинска верига създава някои зашеметяващи живописни гледки, които красиво оформят останалите невероятни гледки.

Любителите на историята трябва да се отправят към изоставения град -призрак Пентедатило, който датира чак до 640 г. пр.н.е. Сгушени сред скалистия склон, разпадащите се сиви сгради изглеждат невероятно в запустението си. Внушителни геоложки образувания са разпръснати из парка, а красивите водни пътища също минават по дъното на деретата. Див и недокоснат, прекрасната природа прави Aspromonte чудесно място за посещение.

5. Национален парк Стелвио

https://maps.google.com/?ll=46.500000,10.583333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С обширни цветни ливади, отстъпващи място на буйни алпийски гори и непреклонните Алпи, които впечатляващо стоят над всичко, пейзажите, изложени в Националния парк Стелвио, са хипнотизиращи за поредицата от впечатляващи гледки.

През лятото паркът оживява, когато различни цветове изплуват върху вас от всяко кътче; белите заснежени планини и ледници блестят на слънце, докато жълтото на цветята цъфти ярко сред зелените треви и гори, които покриват парка. За посетители, търсещи идеализирана версия на това как изглеждат Алпите; не търсете повече за Stelvio има всичко.

4. Национален парк Абруцо, Лацио и Молизе

https://maps.google.com/?ll=41.764168,13.868889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ровиращите долини и хълмове на този обширен национален парк правят приятно разходка, тъй като в недокосната и девствена среда се чувствате свободни и необременени, докато природните чудеса на шоуто успокояват душата ви.

Планините и разтегнатите букови гори са важна защитена зона за редки животни и скрити сред свръхрастежа са дивата коза от Абруцо, италианските вълци и марсиканските кафяви мечки, които обикалят ежедневието си.

Разчупвайки безкрайното зелено на провинцията, са яркосините езера, които осеяват района, и извисяващите се върхове на планините, които достигат над 2000 метра височина. С над 2000 вида растителни видове, които се предлагат, любителите на природата ще намерят утеха в този недокоснат район на света.

3. Национален парк Гран Парадизо

https://maps.google.com/?ll=45.502777,7.310000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Първоначално създаден като частно ловно поле за краля, паркът се разраства от първите си дни и неговата задача да защитава алпийския козирок се разширява, като включва всички девствени земи в неговите граници.

Зашеметяващите пейзажи, разположени в северозападната част на Италия, са зашеметяващи, а паркът носи името си от впечатляващата планина Гран Парадизо, която е неговата централна черта. Снежните му склонове и високите върхове вървят между облаците, достигащи към небесата. Широките панорами на Алпите са грандиозни и правят този прекрасен национален парк заслужаващ посещение.

2. Национален парк Чинкуе Тере

https://maps.google.com/?ll=44.099998,9.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най-посещаваните части на страната, петте живописни града на Чинкуе Тере, които прегръщат стените на скалите, които очертават грубия и пресечен бряг, са задължителни за посещение на много посетители в Италия. Място с почти ненадмината красота, очарованието на тези идилични градове, съчетано с дивите и стръмни планински склонове, сред които те са кацнали, превръща Националния парк Чинкуе Тере в незабравимо място за посещение.

Свързващите градове един с друг са поредица от прекрасни пътеки и пътеки, които прегръщат скалите и тъкат сред дивите цветя, които непрекъснато цъфтят в тежкия терен. Докато минавате покрай лозята и земеделските земи, които се появяват от време на време, завивайки зад ъгъла и виждайки Вернаца или някой от другите многоцветни градове под вас, наистина е невероятно преживяване.

Докато се спускате по стръмните пътеки, които бавно се превръщат в стари калдъръмени улички, съпоставянето на девствената природа и странния вечен градски живот е хипнотизиращо и гледащо към все още Средиземно море, няма да можете да си представите по-съвършена картина сцена такава е нейната страхопочитаща красота.

1. Национален парк Доломити Белунези

https://maps.google.com/?ll=46.299999,12.066667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Просто зашеметяващо. Националният парк Доломити Белунези е абсолютен скъпоценен камък и като такива посетители на парка ще открият богатство от природни чудеса, в които да се насладят. Разположени в региона на Венето в Италия, омагьосващите панорами са екстравагантни за перфектното изображение на Алпите които предават.

Извисяващите се планини доминират в обкръжението им, а девствената алпийска среда се засилва, за да се разходите, докато свежият планински въздух съживява и ви зарежда с енергия, за да продължите по пътя си на откритие в тази неописуема красота. Вдъхновяващо за гледане; ще загубите представа за времето, изгубено в този природен спектакъл.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: