Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Някога седалището на нападателите на викингите, Дания остава до голяма степен морска нация, граничеща с Балтийско и Северно море. Нито едно място в страната не е на повече от час път с кола от морския бряг, голяма част от който е облицована с красиви пясъчни плажове. Тези дни датските викинги са паркирали корабите си в музея и заедно с другите скандинавски нации са изградили модерно общество. Хората идват тук, за да разгледат замъци с разкази или родината на писателя на приказки Ханс Кристиан Андерсен. Гурманите обожават Копенхаген, както и тези, които са отдадени на изкуството и дизайна. Извън столицата, много други велики туристически атракции в Дания, изчакайте посетителя.

10. Дворец Фредериксборг

https://maps.google.com/?ll=55.935001,12.300833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен насред езеро, впечатляващият дворец Фредериксборг е домакин на Националния исторически музей. Музеят съществува на мястото от 1878 г., но самият замък е построен в началото на 17 век. По това време това е домът на крал Кристиан IV, един от най-известните монарси на Дания. Посетителите могат да обикалят залите на замъка и да разгледат огромната колекция от произведения на изкуството. Градините не трябва да се пропускат. Особено забележителни са градините, разположени от другата страна на езерото, през които може да се премине с лодка. Някои от най -добрите гледки към замъка могат да се видят от тази гледна точка.

9. Мост Оресунд

https://maps.google.com/?ll=55.570000,12.850000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този великолепен инженерен подвиг пресича пролива Ересунд, обикновено наричан Звукът, между Копенхаген и Малмьо, Швеция. Конструкцията с дължина 8 км (5 мили) превозва железопътни пътници и автомобили. Частично мост, частично тунел, Øresund е открит през 2000 г. и побира близо 17 000 превозни средства на дневна база. Посетителите на Дания използват моста като удобен портал към Швеция. Мнозина идват просто заради опита да прекосят моста. Тези, които летят до Копенхаген, не бива да пропускат възможността да зърнат моста от въздуха.

8. Vikingeskibsmuseet

https://maps.google.com/?ll=55.650139,12.078944&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят на корабите на викингите в Роскилде има много акценти, които феновете на историята намират за очарователни. Дестинацията става още по -специална чрез включването на много интерактивни експонати, няколко от които са насочени към деца. Повечето посетители се радват на няколко оригинални кораба на викингите, открити във фиорда Роскилде, макар че някои са еднакво очаровани от работния двор на лодки, където все още се използват техники за корабостроене на викинги.

7. Плажове Скаген

https://maps.google.com/?ll=57.716667,10.583333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В страна, която може да се похвали с 5000 мили брегова линия, има основание някои хора да изберат почивка около Скаген, за да могат да прекарват дните си релаксиращи на плажа. Бреговата линия в Скаген е особено прекрасна, ветровита и пуста. Пясъчната греда Гренен над Скаген е най -северната точка на Дания. Много хора намират светлината тук за необикновена. Всъщност е толкова необичайно красиво, че училището на художниците от 19 -ти век, известно като Скагенските художници, някога е концентрирало всичките си усилия тук. Възможно е да видите тяхната работа в местния музей. Също така трябва да се отбележи Råbjerg Mile, най -голямата движеща се пясъчна дюна в Дания и църква, която е изцяло заровена в пясък, с изключение на едва видимата кула.

6. Legoland Billund

https://maps.google.com/?ll=55.735558,9.126111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тази атракция е специално за децата. Независимо от това, повечето възрастни намират нещо, на което да се насладят и в този увеселителен парк. Дисплеят на miniland е особено интересен с миниатюрния си дисплей на много световноизвестни сгради и места, изграден от повече от 50 милиона тухли LEGO. LEGOREDO Town привлича гостите с усещане за приключения от дивия запад, докато Knights ’Kingdom подготвя сцена за изследване на приказките. Някои части от Legoland са посветени строго на най -малките. Особено ентусиазирани посетители може да поискат да направят резервация в хотела или ваканционното селище на място.

5. Малката русалка

https://maps.google.com/?ll=55.692860,12.599278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Статуята на Малката русалка седи на скала в пристанището в Копенхаген в Лангелини, Дания. Туристите, посещаващи за първи път, често са изненадани от относително малкия размер на статуята. Статуята на Русалката е висока само 1,25 метра и тежи около 175 кг. Проектирана от Едвард Ериксен, статуята е издигната през 1913 г. в памет на пиеса на Малката русалка от Ханс Кристиан Андерсен. Горката дама е губила главата си няколко пъти, но всеки път е била възстановявана. Представители на Копенхаген обявиха, че статуята може да бъде преместена по -далеч в пристанището, за да се избегне по -нататъшен вандализъм и да се попречи на туристите да се катерят по нея.

4. Den Gamle By

https://maps.google.com/?ll=56.159168,10.190833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Всеки, отдаден на историята, няма да иска да пропусне този музей на открито в град Орхус. Създаден през 1909 г., музеят представя близо 100 исторически структури, събрани от всички краища на Дания. Голяма част от музея е построен така, че да прилича на това, което едно село може да е изглеждало по време на живота на Ханс Кристиан Андерсен. Възрастните и децата се наслаждават в музея на играчките, а малцина могат да устоят на очарованието на костюмирани реконструктори, демонстриращи начина на живот на една отминала епоха. Тази атракция е особено празнична през ваканционния сезон с много специални събития.

3. Замъкът Кронборг

https://maps.google.com/?ll=56.038612,12.621944&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Повечето хора са по -запознати с замъка Кронборг като Елсинор, името на Уилям Шекспир, дадено му в Хамлет. Кронборг отдавна се смята за важен пример за ренесансов замък. Строителството започва през 1574 г. върху особено стратегически участък от земя на Саунд, водното тяло, което образува граница между Дания и Швеция. В продължение на векове тя защитава датския народ и е домакин на големите дела на държавни сановници. Сега тя е една от най -известните туристически атракции в Дания. Хората могат да избират от различни дейности на място. Едно от най -популярните е обиколка с екскурзовод, наречена In Halmlet’s Footsteps.

2. Борнхолм

https://maps.google.com/?ll=55.125000,14.916667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Живописен датски остров, известен със своята риболовна и промишлена промишленост, Bornholm се намира в Балтийско море. Той почива по -близо до бреговете на Германия, Полша и Швеция, отколкото Дания, което му придава уникална привлекателност. Борнхолм прави чудесно бягство от суматохата на по -големите градове, а южните плажове са особено популярни. Туристите идват в Борнхолм, за да разгледат Алминдинген, която е третата по големина гора в Дания. Друга най -добра атракция е село Сванеке с красиво запазените древни сгради и изобилието от художествени галерии. Децата се побъркват за близкия увеселителен парк, наречен Joboland.

1. Градините Тиволи

https://maps.google.com/?ll=55.673611,12.568333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -известните туристически атракции в Европа, градините Тиволи са създадени през 1843 г. По това време градините за удоволствие бяха ярост, а версията на Копенхаген беше особено прекрасна. В допълнение към предоставянето на място за разглеждане на великолепни цветове, градините също се превърнаха във важен социален център и творчески изход за много изпълняващи трупи. Хората посещават днес по много от същите причини, както и поради многобройните развлечения, игри, магазини и ресторанти. Сайтът също така е домакин на много сезонни фестивали, които обикновено привличат огромни тълпи.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: