Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

50 -ият щат на Америка, Хавай е колекция от осем острова, разположени в сърцето на Тихия океан. Известен с плажове с бял пясък и танци хула, Хавай предлага широка гама от атракции и културни забележителности. На Оаху можете да видите военни кораби от Втората световна война или да се оттеглите на емблематичните бели брегове на плажа Уайкики.

На Големия остров проверете черни или дори зелени пясъчни плажове. Пълното пътуване до Хаваите включва поне два острова и за предпочитане повече. Нека това ръководство ви помогне да изберете някои от най -добрите места за посещение на Хаваите.

10. Северният бряг на Оаху

https://maps.google.com/?ll=21.619699,-158.085602&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че остров Оаху е най -посещаваният от Хавайските острови, повечето посетители се насочват направо към столицата Хонолулу. Северният бряг на острова е малко по -малко туристически и предлага някои наистина фантастични плажове.

Ако обичате да сърфирате, може би вече знаете, че Северният бряг може да се похвали с едни от най -добрите зимни вълни в света. Отидете до Banzai Pipeline, за да гледате сърфисти от световна класа и дори шампионатни състезания. Обстановката е много спокойна и е чудесен контраст с натоварените части на острова.

9. Молокай

https://maps.google.com/?ll=21.133333,-157.033340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Не всички Хавайски острови са развити с еднакви темпове. Молокай е един от най -слабо развитите, но най -живописни острови в щата. Известен като Приятелския остров, Молокай има уникална история. Най -известната атракция на острова е Националният исторически парк Калаупапа, който някога е служил като колония на прокажени.

Днес повечето посетители на Молокай идват както за историята, така и за девствената, неразвита красота. Можете да отидете на туризъм в държавния парк Pala’au, или можете да прекарате деня в Papohaku, плаж, където рядко има повече от няколко семейства по всяко време.

8. Плаж Хапуна

https://maps.google.com/?ll=19.991316,-155.823013&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Големият остров на Хаваите е дом на редица великолепни плажове, но един от най -добрите е плажът Хапуна. Плажът е част от държавен парк, разположен на брега на Кохала, което го поставя на кратко разстояние с кола от популярни хотелски дестинации като Kona и Waikoloa.

Плажът Хапуна може да се похвали с дълъг участък от фин бял пясък и е лесно да се намери място далеч от други плажуващи. Хапуна е най -добрият избор за семейства и можете да се възползвате максимално от плажния ден, като се бодибордирате или плувате. Към едната страна на плажа има някои рифове, където дори можете да опитате гмуркане с шнорхел.

7. Плаж Каанапали

https://maps.google.com/?ll=20.934723,-156.679443&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На западния бряг на Мауи се намира плажът Kaanapali, който се намира точно извън туристическия център, известен като Lahaina. Kaanapali се движи от Black Rock до Canoe Beach, пред него има няколко курорта и много изискани магазини и ресторанти.

Едно от най -добрите неща за гледане на Хаваите, великолепният плаж с бял пясък може да се похвали с редица скални паметници, много от които са имали историческо или религиозно значение за местните хавайци. Pu`u Keka`a, известен като Black Rock, е най -известният от тях. Плажът предлага и зашеметяваща алея с дължина малко над 2 мили, където можете да се разходите и да се любувате на гледката към Тихия океан.

6. Крайбрежието на Пали

https://maps.google.com/?ll=22.175520,-159.643616&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На остров Кауаи, известен още като градинския остров, можете да разгледате прочутото крайбрежие На Пали. По крайбрежието отвесни скали, покрити с буйни зелени растения, бързо отпадат, срещайки пясъците на частни, уединени плажове. Пейзажът не прилича на нищо друго на планетата.

Много посетители разпознават пейзажа, защото крайбрежието на Пали служи като основно място за заснемане на Джурасик парк и няколко други филма. Можете да се разходите сред скалите, ако се насочите към пътеките в държавния парк Na Pali Coast. Ако приключенията викат, има някои скали, където местните могат да ви покажат как безопасно да скочите във водата отдолу.

5. Плаж Ланикай

https://maps.google.com/?ll=21.392221,-157.714996&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако търсите рай на Земята, тогава се отправете към плажа Ланикай. Разположен на източния бряг на Оаху, Lanikai Beach е само на 30 минути път с кола от центъра на Хонолулу. Усеща се обаче като съвсем различен свят.

Ланикай е хавайски за Небесно море и това е идеалният начин да се опише този половин мили участък от крайбрежната красота. Белият пясък, синята вода и сянката от случайни палми правят това зашеметяващо място за изследване. От тази тропическа обстановка можете дори да видите Mokuluas, два офшорни острова, наречени Moku Nia и Moku Iki.

4. Национален парк Халеакала

https://maps.google.com/?ll=20.716667,-156.166672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Халеакала е щит вулкан, който образува повече от половината от остров Мауи. Известен още като Източен вулкан Мауи, тази върха е на върха си над 3000 фута (3000 метра) на своя връх. Районът около вулкана се нарича Национален парк Халеакала.

Голяма част от парка се върти около огромния кратер, който е сравним с лунния пейзаж. Пешеходният туризъм е най -популярният начин за опознаване на парка, а най -добрите гледки могат да бъдат намерени по пътеката, водеща до конуса от пепел Ka Luu o Ka Oo. Ако се разхождате по пътеката Pipiwai, има няколко басейна, където можете да се разхладите с освежаващо плуване. Водопадът Уаймоку с дължина 400 фута (120 метра) може да се намери в края на пътеката Пипивай.

3. Каньон Waimea

https://maps.google.com/?ll=21.993391,-159.667679&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на няколко мили във вътрешността на крайбрежието На Пали на Кауай се намира каньонът Уаймеа. Известен още като Големия каньон на Тихия океан, каньонът Waimea е едно от най -невероятните места за посещение на Хаваите. Зашеметяващият размер прави категорични паралели с Големия каньон, но каньонът Waimea може да бъде още по-красив благодарение на изобилието от зеленина сред пейзажа, наподобяващ пустинята.

Облаците често се спускат през следобеда, така че ясните сутрини са най -доброто време за разглеждане на каньона с разходка из щатския парк Koke’e. Къмпингът е възможен и за безстрашния пътешественик, което ви позволява да бъдете там за славния изгрев сутрин.

2. Хонолулу

https://maps.google.com/?ll=21.299999,-157.816666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нито едно пътуване до Хаваите не би било пълно без прекарване на време в Хонолулу. Това е най -големият град в островната верига, столицата на щата и оживено, вълнуващо място за опознаване. Не липсват неща за вършене, но Waikiki често е акцент.

Плажът Уайкики всъщност е низ от няколко свързани плажа, като плажът Дюк Каханамоку е популярен избор както за туристи, така и за местни сърфисти. За невероятни гледки в Хонолулу се изкачете до върха на кратера Diamond Head, който гледа към Waikiki. Не забравяйте да посетите Пърл Харбър, където мемориалът на USS Arizona е трогателният център.

1. Национален парк Хавайски вулкани

https://maps.google.com/?ll=19.383333,-155.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -важните атракции на Големия остров е Хавайските вулкани. Паркът обхваща два действащи вулкана: Килауеа, един от най -активните вулкани в света, и Мауна Лоа, най -масивният вулкан в света. Като дом на богинята Пеле, мястото има много историческо значение за хавайския народ и регионът е заселен поне 700 години.

Запознайте се с вулкана с посещение в Центъра за посетители на Килауеа, където платформата за гледане дава възможност за грандиозни снимки на голям кратер. С малко късмет ще станете свидетели на първичната сила на разтопената пръст, която кипи в морето. Разходете се или карайте по Кратер Рим Роуд за отвъдни гледки и след това разгледайте сърцето на тръбата Thurston Lava.

Карта на Хавай

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: