Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Венецуела е страна с много лица. Той има крайбрежни плажове на Карибите, върховете на Андите, влажни зони, пълни с пирани и анаконди и вътрешни пясъчни дюни. Това е тропическа страна с голямо биоразнообразие. Това е и страната на износа на петрол, победителите в конкурсите за красота и родното място на Симон Боливар, който освободи много южноамерикански държави от испанското управление. Всъщност повечето градове, независимо от размера, имат площад в чест на великия освободител. Преглед на най -популярните туристически атракции във Венецуела:

10. Национален парк Morrocoy

https://maps.google.com/?ll=10.856000,-68.306000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Morrocoy се намира в североизточната част на Венецуела. Той съдържа област от мангрови гори и множество островчета и заливи с красиви пясъчни плажове. Кораловите рифове и тропическите риби изобилстват във водите около кайовете. Делфини, морски костенурки и дори някои крайбрежни каймани живеят в отдалечените мангрови гори. Птиците включват пеликани, фламинго, бели чапли и пъстрия червен ибис. На островите растителността е рядка и обикновено е адаптирана към сухата, солена среда.

9. Меданос де Коро

https://maps.google.com/?ll=11.606420,-69.737633&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пясъчните дюни в Национален парк Меданос де Коро са невероятна гледка, особено след като се намират в тропическа страна. Дюните, някои от които са високи 40 метра (120 фута), са в цветни нюанси на оранжево и жълто. Силните ветрове означават, че те винаги променят формата си. Районът е доста сух, така че има ограничена растителност и диви животни. Дюните са популярно място за качване на пясък и могат да бъдат изследвани и на наети камили. Националният парк е лесно достъпен с автобус или такси от Coro.

8. Национален парк Мочима

https://maps.google.com/?ll=10.261389,-64.480003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Мочима е разположен на североизточното крайбрежие и е предназначен да защитава морската среда, както и горите на планините Туримиквире. Вторият морски парк на Венецуела, създаден през 1973 г., поема бреговата линия от Пуерто ла Круз до Кумана, както и 32 офшорни острова. Пеликаните гнездят в залива La Ciena, докато делфините преобладават в Isla Cachicamo. Паркът, кръстен на близкия град, също е популярен сред гмуркачи с шнорхел и водолази с отлични подводни петна, включително проучване на три корабокрушения, в рамките на 30 до 40 минути с лодка от Пуерто ла Крус.

7. Исла Маргарита

https://maps.google.com/?ll=10.986944,-63.935555&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Исла Маргарита, най -големият остров край североизточното крайбрежие на Венецуела, е чудесно място за разходки. С 50 плажа, разположени по крайбрежието, популярните дейности включват сърф и кайт сърф, особено в Плая ел Яке. Исла Маргарита е популярна ваканционна дестинация сред венецуелците, отчасти поради пазаруването в безмитното пристанище. Той има няколко големи града, включително Ла Асунсион, столицата на венецуелската държава Нуева Еспарта. За информация: Христофор Колумб е първият европеец на острова през далечната 1498 година.

6. Планината Рорайма

https://maps.google.com/?ll=5.143333,-60.762501&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планината Рорайма е планина на маса (или тепуй), която се намира на височина 2810 метра (9220 фута). Докато по -голямата част от Рорайма се намира във Венецуела, това също отбелязва точката, в която Бразилия и Гаяна се присъединяват към тази страна. Единственият начин посетителите да се изкачат до платото обаче е от венецуелската страна. Той е и центърът на националния парк Canaima, където геоложките образувания датират от преди 2 милиарда години. Почти всеки ден вали дъжд на платото, където живеят някои редки растения и животни. Платото вдъхнови сър Артър Конан Дойл, когато написа своя измислен роман от 1912 г., озаглавен „Изгубеният свят“.

5. Кабинков лифт Мерида

https://maps.google.com/?ll=8.529167,-71.063614&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Карането на кабинковия лифт Merida (наречен Teleférico) е нещо, което всеки посетител на Венецуела просто трябва да направи. Защо? Защото това е най -дългата и най -високата въжена линия в света. Маршрутът на кабинковия лифт е почти 12 км (7,5 мили) и се извисява над 4700 метра (15 600 фута) във въздуха. Кабинковият лифт спира по пътя, така че посетителите могат да излязат и може би да направят малко преходи; спирките са кръстени на гледките и другите забележителности, които се виждат по пътя. Декември до февруари е най -доброто време за каране, защото няма мъгла.

4. Чорони

https://maps.google.com/?ll=10.500000,-67.616669&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Чорони е общоизвестен като един от най -добрите карибски плажове на Венецуела, въпреки че самият град всъщност се намира леко навътре, като се гордее с някои изящни колониални къщи около тих централен площад. Чорони също е добра база за наблюдатели на птици, растения и диви животни, които искат да изследват облачната гора и низинските джунгли на Национален парк Анри Питие. Освен маймуни, змии и елени, паркът има 500 вида птици и 200 вида пеперуди. Първият национален парк на Венецуела първоначално е известен като Ранчо Гранде, но по -късно името е променено на Анри Питие, в чест на учения, който го е предложил.

3. Лос Рокес

https://maps.google.com/?ll=11.857500,-66.757500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Архипелаг Лос Рокес е създаден през 1972 г. от венецуелското правителство за защита на морска екосистема с изключителна красота и екология. Това е най -големият морски парк в Карибско море. Почти недокоснатите коралови рифове са домакини на някои от най -красивите подводни фауна и флора на Карибите. Паркът има изключително красиви плажове с бял пясък и многоцветни, кристални топли води, които го превръщат в рай за гмуркане, ветроходство и риболов. Основният остров е Гран Роке, който има няколко малки хотела в стил вила, които са малки, но удобни.

2. Лос Ланос

https://maps.google.com/?ll=8.633333,-70.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Los Llanos, или The Plains, е обширна пасища, която обхваща Венецуела и Колумбия. Реката Ориноко, която минава през нея, образува границата между двете страни и е основната река във Венецуела. Лос Ланос обикновено се наводнява през дъждовния сезон (от май до октомври), превръщайки се в рай за наблюдатели на птици. Понякога наричан Серенгети на Южна Америка, това е мястото, където можете да видите дивата природа през сухия сезон, когато животните се стичат към районите, които имат вода. Освен че е последната крепост за крокодила Ориноко, Лос Ланос е дом и на анаконди, капибари, ягуари и каймани.

1. Ангелски водопад

https://maps.google.com/?ll=5.967500,-62.535557&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ангелският водопад е една от най -популярните туристически атракции във Венецуела, тъй като е най -високият непрекъснат водопад в света. Той е висок 978 метра (3 208 фута) и пада от страната на планината Ауянтепуи в националния парк Канайма в щата Боливар. Разположени на река Гауя, водопадът първоначално е бил известен като Kerepakupai Vená или „падане от най -високата точка“ от местните местни жители. По -късно името е променено на Angel Falls в чест на Jimmie Angel, американски авиатор, който пръв прелита над водопада. Най -високият водопад е от юни до декември.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: