Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Португалия е малка държава с лице към атлантическото крайбрежие на Иберийския полуостров. Поради красивото си крайбрежие и историческо наследство, той е една от най -посещаваните страни в Европа. По -малкият му размер улеснява обикалянето и разглеждането на повече места, отколкото да кажем съседна Испания за същото време.

Умереният климат го прави целогодишна ваканционна дестинация, където пътуващите могат да видят римски и мавритански руини туристически атракции в Португалия.

10. Манастир Алкобака

https://maps.google.com/?ll=39.548332,-8.980000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Манастирът Алкобаса е римокатолически манастир, разположен в град Алкобаса, в централна Португалия. Основан е от първия португалски крал Афонсо Енрикес през 1153 г. и поддържа тясна връзка с кралете на Португалия през цялата си история.

Църквата и манастирът са първите готически сгради в Португалия и заедно с манастира Санта Круз в Коимбра е един от най -важните средновековни манастири в Португалия.

9. Университет в Коимбра

https://maps.google.com/?ll=40.207401,-8.426500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Университетът в Коимбра е един от най -старите, непрекъснати университети в Европа, създаден през 1290 г. Той е и един от най -големите университети в Португалия с приблизително 20 000 студенти. В университетския комплекс има много интересни области.

Построена в началото на 18 век по инициатива на крал Жоао V, библиотеката Biblioteca Joanina е прекрасен пример за барокова архитектура. Sala dos Capelos, оригиналната тронна зала, е мястото, където се присъждат докторантите.

8. Капела дос Оссос

https://maps.google.com/?ll=38.568890,-7.908889&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Изглежда, че Капела дос Оссос излезе направо от филм за Хелоуин, но в действителност това беше просто решение на монасите от 16 -ти век какво да правят с твърде много гробища, заемащи място в Евора.

Те преместиха човешките останки в специален параклис, известен като Костен параклис, където костите украсяват интериора на параклиса. Параклисът е част от готическата църква Свети Франциск. Смята се, че 5000 скелета, включително черепи, украсяват стените и тавана на параклиса.

7. Кабо Жирао

https://maps.google.com/?ll=32.653137,-17.006041&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Cabo Girão се намира в южния бряг на Мадейра, в португалския архипелаг със същото име. На 570 метра (1870 фута) скалата често се нарича най -високата морска скала в Европа, но поне три европейски скали са по -високи.

Гледката надолу по почти отвесната капка към океана е вълнуваща. През 2012 г. беше инсталирана платформа със стъклен под, създавайки още по-страшно изживяване при гледане.

6. Замъкът Сао Хорхе

https://maps.google.com/?ll=38.713890,-9.133611&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Сао Хорхе е една от най -добрите туристически атракции в Лисабон, тъй като може да се види от целия град. Датира от римско време, въпреки че маврите възстановяват укрепленията през 10 век. Замъкът е освободен от мавританско управление през 1147 г. по време на обсадата на Лисабон във Втория кръстоносен поход.

По -късно служи като резиденция на крал Алфонсо III. Замъкът е разрушаван и възстановяван няколко пъти. Днес остават стени и 18 кули, по които посетителите могат да се изкачат.

5. Замъкът Обидос

https://maps.google.com/?ll=39.360558,-9.156667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Obidos е впечатляваща структура, която се намира на хълм в Obidos, малък град, датиращ от римско време на атлантическото крайбрежие на Португалия. Маврите построиха замъка някъде през осми век.

Той е ремонтиран около 14 -ти век и е добавена крепост. Днес в замъка се помещава луксозен хотел pousada. Всеки юли в замъка се провежда традиционен средновековен пазар.

4. Cais da Ribeira

https://maps.google.com/?ll=41.140701,-8.613000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Cais da Ribeira е очарователен живописен квартал в Порто, понякога наричан „душата на Порто“. Състои се от средновековни улици, които завършват на площад до река Дуро. Средновековните сгради са пълни с барове, кафенета и ресторанти, което прави Рибейра популярно място за хранене и пиене.

Рибейра е особено популярна в празниците, когато гражданите се стичат там, за да видят фойерверки. В средата на квадрата има бронзов куб. Наблизо е къщата, в която принц Хенри Навигаторът е роден през 1394 г.

3. Прая да Мариня

https://maps.google.com/?ll=37.090279,-8.410556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Praia da Marinha се счита за един от най -красивите плажове в Португалия. Разположен в района на крайбрежието на Атлантическия океан в Алгарве, плажът е ограден от великолепни сини води от едната страна и пясъчни плажове и високи скали в крайбрежието.

Известен също като Navy Beach, това е малко заливче, което се използва широко като изображение в туристически брошури. Чистите води на плажа го правят добро място за гмуркане с шнорхел. Този живописен плаж е на около 30 минути път с кола от Албуферия; има безплатен паркинг.

2. Кула Белем

https://maps.google.com/?ll=38.691387,-9.215833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кулата Белем, известна още като Кулата на Свети Винсент, се намира на някогашния остров в река Тежу в Лисабон, столицата на Португалия. Датираща от 1515 г., внушителната кула е построена както за защита на Лисабон от нашественици, така и за посрещане на приятелите на града.

Построена в ерата на откритията, четириетажната варовикова кула има бастион, свързан с нея; бастионът имаше място за 17 оръдия, които можеха да изстрелват далечни изстрели. Статуя на Дева Мария на безопасно завръщане у дома, предназначена да защитава моряците по време на пътуванията им, е обърната към реката.

1. Национален дворец Пена

https://maps.google.com/?ll=38.787777,-9.390556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Националният дворец Пена изглежда като приказен замък, тъй като стои над облаците в облачни дни. И все пак, седнал на върха на хълм в Синтра, може да се види от Лисабон в ясен ден.

Създаден от крал Фердинанд II, той е впечатляващ пример за романтизъм от 19 -ти век, не само в Португалия, но и по света, тъй като съчетава мавритански и манулински архитектурни стилове. Започва като параклис на Дева Мария от Пена през Средновековието и днес се използва за държавни поводи.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: