Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

За такъв малък остров Малта е пълна с очарователни съкровища. Спиращи дъха древни обекти, очарователни градове и красиви плажове са само началото. Малта привлича авантюристи от векове, а съвременните посетители имат много възможности за създаване на трайни спомени на това омагьосано място. Независимо дали туристите искат да се насладят на релакс край морето, да опитат средиземноморски ястия или да открият романтично парче от миналото, върха туристически атракции в Малта със сигурност предлагат по нещо за всеки.

10. Мелиха Бей

https://maps.google.com/?ll=35.969601,14.354039&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заливът Mellieħa (известен също като Għadira Bay) е най -дългият и най -популярен пясъчен плаж на Малтийските острови. Удобните кафенета продават храна и напитки, което дава възможност да останете на място, без да си почивате от релаксацията. 15-минутна разходка води нагоре по стръмния хълм до бързо развиващия се град Мелиеца, кацнал живописно на върха на билото. Близките атракции включват село Попай, декорът на филма от 1980 г. и реставрираната кула „Света Агата“ от 17 -ти век.

9. Цитаделата

https://maps.google.com/?ll=36.046391,14.239444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

На остров Гозо и в рамките на град Виктория почива зашеметяващ пример за древна архитектура, Цитаделата. Това е било основното укрепление на жителите от векове. За първи път е укрепен около 1500 г. пр. Н. Е. И продължава развитието на финикийците, докато до римско време не се превърне в сложен Акропол. Съществуващите структури канят изследователи от всички възрасти да се скитат през укрепления, складови помещения и тунели. Гледките от Цитаделата не са за изпускане. Още по -добра е гледката към самата Цитадела, когато слънцето залезе.

8. Хипогеум

https://maps.google.com/?ll=35.869999,14.506389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хипогеумът Ħal-Saflieni в град Паола е единственият праисторически подземен храм в света. Храмът се състои от зали, камери и проходи, издълбани от скала. Смятан за първоначално светилище, той се е превърнал в некропол в праисторически времена. Комплексът е групиран в три нива -горното ниво (3600-3300 пр.н.е.), средното ниво (3300-3000 пр.н.е.) и долното ниво (3150 -2500 пр.н.е.). Най -дълбоката стая в долното ниво е 10,6 метра (35 фута) под земята. Само ограничен брой посетители имат разрешение за влизане и може да изчакате 2-3 седмици, за да получите билет.

7. Blue Lagoon Bay

https://maps.google.com/?ll=36.014015,14.323553&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Намерена на малкия остров Комино, който се намира между основните острови Малта и Гозо, Синята лагуна е спокойно място за бягство. Островът е толкова малък, че на него не се допускат коли. Той също е до голяма степен необитаем и само един хотел се намира на място. Повечето хора пристигат ежедневно чрез скоростна лодка, за да поискат своя собствен участък от пясък за лагуната за деня. Искрящите тюркоазени води и белият пясък правят прекрасен фон за слънчеви бани, плуване, гмуркане с шнорхел и просто да се насладите на красивите гледки.

6. Златен залив

https://maps.google.com/?ll=35.933910,14.344525&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Golden Bay е един от малкото пясъчни плажове на северозападното крайбрежие на Малта, а впоследствие и един от най -популярните. Шезлонгите и чадърите са лесно достъпни за наемане, за да се осигури комфортен ден на пясъка. В близост до плажа са разположени няколко плажни клуба и голям хотел. Тъй като това е толкова известен плаж и приема толкова много туристи, в района има няколко продавачи, предлагащи оборудване под наем за различни водни спортове. Един от най -добрите начини да се насладите на този плаж е по залез слънце, когато той наистина отговаря на името си.

5. Марсакслок

https://maps.google.com/?ll=35.841667,14.544722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Това живописно рибарско селище е само на 30 минути с автобус от Валета. Вземането на автобуса е може би най -добрият начин да стигнете дотам, особено след като е много трудно да се паркира в Марсакслок, особено близо до брега. Селото е много разходно и с цветния си ежедневен пазар, разходката е най -добрият начин да го изпитате. Гледката на ярко боядисаните рибарски лодки luzzu в залива и спокойната обстановка правят това много приятно място за обяд в един от крайбрежните ресторанти.

4. Мдина

https://maps.google.com/?ll=35.885834,14.403056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мдина е древен град със стени, обитаван и вероятно за първи път укрепен от финикийците около 700 г. пр.н.е. По -високи укрепления са добавени от арабските владетели на Малта и нормандските владетели. След пристигането на рицарите болнични в средата на 1500 г. значението на Мдина като седалище на властта постепенно избледнява. Това, което някога беше старата столица на Малта, се превърна в „мълчаливия град“, почти град -призрак. Днес повечето палацо, принадлежащи на старата аристокрация, се възстановяват и туристите оживяват мястото, но са останали само 300 жители.

3. Прозорец Azure

https://maps.google.com/?ll=36.053333,14.188333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Спираща дъха естествена варовикова арка с плосък връх, Лазурният прозорец е една от най -добрите атракции на Гозо. Той е представен във филми и телевизионни предавания и се счита за незаменима част от опита на Малта. Туристическото село Dwejra е наблизо, за да обслужва нуждите на посетителите, които се гмуркат, плуват и се разхождат с лодка около арката, където тя пада в залива Dwejra. Предлагат се обиколки с лодка, предлагащи много възможности за заснемане на страхотни снимки. Арката се вижда от голямо разстояние. Повечето хора се разхождат там, наслаждавайки се на изключителната гледка, докато вървят и след това се охлаждат във водата.

2. Съборната катедрала „Свети Йоан“

https://maps.google.com/?ll=35.897778,14.512778&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположена в столицата на Малта Валета, катедралата Свети Йоан е призната за изключителен пример за барокова архитектура. Екстериорът му е забранителен и измамен, тъй като много прилича на крепост. Влизайки вътре, посетителите откриват богато украсена украса и безценни произведения на изкуството. Може би най -разпознаваемото парче е „Караваджо“ - Обезглавяването на Свети Йоан Кръстител. Катедралата е въведена в експлоатация през 1572 г. и е предназначена да бъде манастирска църква за рицарите на Свети Йоан, благороден орден, съставен от синовете на някои от водещите семейства в Европа. Рицарите защитаваха Малта срещу мародерски турци, след което пристъпиха към изграждането на Валета и катедралата.

1. Агар Ким и Мнайдра

https://maps.google.com/?ll=35.827778,14.442222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Праисторическите храмове на Агар Ким и Мнайдра се намират на южния бряг на Малта, кацнали на върха на скала и с изглед към островчето Филфла. Храмовете датират от около 3600-3200 г. пр.н.е. Хагар Ким се състои от поредица взаимосвързани, овални камери без еднакво разположение и се различава от другите малтийски храмове по липсата на правилен план на трилистник. Мнайдра, на 700 метра (2300 фута) пеша надолу от Чаар Ким, е по -сложна. Има три храма един до друг, всеки с план на трилистника и различна ориентация. Отличен посетителски център предлага много интерактивни експонати. Това е подходящ начин да започнете проучване на самите храмове. Гледката към морето отвъд е невероятна.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: