Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Заобиколен от Естония, Русия, Беларус, Литва и Балтийско море е нацията на Латвия. Страната е смесица от градски забележителности, като столицата на Рига, и живописни забележителности. От водопади до национални паркове, Латвия предлага страхотни гледки и много дейности на открито. Плажовете, горите и средновековните села се състезават за вашето внимание и единственият отговор е да видите всички най -добри места за посещение в Латвия.

10. Лиепая

https://maps.google.com/?ll=56.511665,21.013889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На източния бряг, на Балтийско море, се намира град Лиепая. Накратко столицата на Латвия по време на Първата световна война, Лиепая наистина е разделен град. Половината от града е традиционен център. Северната половина е по -известна като Кароста и някога е била таен руски военен град. В резултат на това архитектурата на Лиепая се променя в зависимост от това къде се намирате в града. Повечето посетители идват в Лиепая заради грандиозните плажове с бял пясък. Vecliepaja и Dienvidrietumi са двата най -популярни плажа, но дори и те рядко стават претъпкани. Един от плажовете на Кароста е мястото на голям ежегоден фестивал на плажната музика, който обикновено се провежда през юли.

9. Национален парк Gauja

https://maps.google.com/?ll=57.416668,25.416668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Голяма част от Латвия е неразвита и Националният парк Гауя е един пример за девствена среда, където можете да се върнете към природата. Пещерите, скалите и други скални образувания са голямо привличане на парка. Ако по душа сте спеклун, можете да обиколите огромни пещери като Гутманала. Стените на тази пещера са покрити с надписи и легендата разказва, че водите й имат лечебна сила. През парка минава река Гауя и е облицована със спиращи дъха скали. Активирането в парка се препоръчва, като туризмът, планинското колоездене и кануто са чудесни възможности.

8. Кулдига

https://maps.google.com/?ll=56.966667,21.983334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В малкия град Кулдига река тече точно между домовете и по улиците, давайки на града прозвището на латвийската Венеция. Въпреки това повечето хора идват да видят това е най -големият водопад в Европа. Водопадът, известен като Вента, е широк 240 метра (785 фута) широк. През пролетта сьомгата прескача водопада и местните жители улавят рибата във въздуха по зрелищен начин. Можете също така да се любувате на тухления мост, който обхваща водопада. Въпреки че е бил повреден през Втората световна война, голяма част от него все още остава непокътната.

7. нос Колка

https://maps.google.com/?ll=57.750000,22.600000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В североизточния край на Латвия се намира Национален парк Slitere. Бижуто в короната на парка е нос Колка, който е заобиколен от вода и предлага невероятна гледка. Нос Колка се чувства отдалечен и девствен поради своята история, както и местоположението си. Когато Латвия беше под съветска власт, носът беше зониран и използван за военните, а някои села бяха напълно изоставени. Сега нос Колка е красив начин да се върнете назад във времето и да изследвате част от Латвия, която малко хора са имали възможност да изпитат. Плюс това, белите пясъчни дюни и гледката към водата са забележителни сами по себе си.

6. Цезис

https://maps.google.com/?ll=57.316666,25.266666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -старите градове в страната е Цесис, разположен в Централната планина Видземе. Старият град е основна причина за посещение, а калдъръмените улици дават тон на странни, очарователни проучвания. Цесис също може да се похвали с два замъка, един до друг, които са изключителни. Първият е оригиналният замък Цесис, основан през 13 век и сега най -вече в разруха. В съседство е Новият замък на Цесис, построен през 18 век. Новият замък е красив и заобиколен от великолепна територия. Замъкът е дом и на Музея за история и изкуство в Цесис.

5. Дворец Рундейл

https://maps.google.com/?ll=56.413799,24.024799&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Латвия има справедлив дял от дворци, а дворецът Rundale със сигурност е един от най -красивите. Бароковата сграда е построена през 18 век за херцозите на Курландия. Скулптори и художници от Германия и Италия бяха привлечени да работят върху двореца, а престижните детайли все още са акцент. Повечето от стаите все още са обзаведени по подходящ за периода начин и са отворени за обиколки. Можете да видите напълно реставриран апартамент, който някога е принадлежал на херцогиня, да се любувате на Gilt Hall и да се разходите из Голямата галерия. На място се намира музеят Rundale Palace, който също определено си заслужава да бъде посетен.

4. Вентспилс

https://maps.google.com/?ll=57.390556,21.573334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно на брега на Балтийско море се намира Вентспилс, едно от най -натоварените пристанища в Европа. Пристанището играе голяма роля в културата на града и наблюдаването на влизане и излизане на кораби може да бъде фантастично занимание. Обвържете го с пътуване до Морския музей на открито, където можете да видите традиционни хижи за риболов, лечебни кабини и стотици артефакти от миналото на града. Едно от основните привличания на града е дългият участък от чист плаж с бял пясък в западната част на града, популярен сред любителите на слънцето, волейболистите и кайтсърфистите през лятото.

3. Юрмала

https://maps.google.com/?ll=56.966667,23.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За пътуващите, прекарващи времето си в столицата на Рига, Юрмала е идеалното еднодневно пътуване. Разположена точно в Рижския залив, Юрмала е крайбрежна курортна дестинация. Това е най -големият курорт в Балтийско море, а участъкът от пясъчно крайбрежие е един от най -дългите в Северна Европа. В допълнение към плажа, Юрмала е известна с очарователната си дървена архитектура. По -конкретно, много от по -старите сгради приличат на къщи от меденки. Курортът някога е бил място, където руснаците ще се възстановяват, така че все още има крайбрежни терапевтични центрове и традиционни руски санаториуми.

2. Сигулда

https://maps.google.com/?ll=57.150002,24.866667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В долината на река Гауя и на по -малко от час път с кола от Рига се намира историческият град Сигулда. Сигулда е наречена Швейцарска Латвия благодарение на красивите си пейзажи, но също така предлага невероятна архитектура, която си заслужава да бъде проучена. Имението Кримулда, построено през 19 век, е заобиколено от великолепни земи и градини и е отворено за обществеността. Сигулда също е дом на някои разрушени замъци като замъка Кримулда и руините на средновековния замък Сигулда. Докато средновековният замък Сигулда датира от 12 век и сега е в развалини, Новият замък Сигулда стои в съседство и е в прекрасно състояние.

1. Рига

https://maps.google.com/?ll=56.948891,24.106388&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като столица Рига несъмнено е най -популярното място за посещение в Латвия. Старият град или Векрига изглежда средновековен, но голяма част от архитектурата всъщност е възстановена през 90 -те години. Частта от града, известна като Centrs, от друга страна, е дом на повече от 800 изумително непокътнати сгради в стил Арт Нуво. Един от най -добрите начини да разгледате Рига е пеша, като спрете, за да направите снимки на невероятни места по пътя. Ако сте любопитни за латвийската история и култура, тогава Латвийският етнографски музей на открито е невероятен избор. Има колекция от традиционни домове и хората, които се въртят наоколо в автентична рокля, само допълват сцената.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: