Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Заемайки едно от последните, останали непокътнати места на земята, на юг от мексиканския полуостров Юкатан, Белиз е красиво бягство от Карибите, където туристите могат да мързелуват по бели пясъчни плажове, да се гмуркат в най -големия бариерен риф на Западното полукълбо, да се разхождат из буйни джунгли и да изследват. руините на древните маи в една ваканция.

Англоговоряща страна с мултикултурно население, Белиз е най-известен със своята тропическа красота и приключения на открито. Стотиците острови Cayes и коралови острови също са сред най -добрите места за посещение в Белиз, с техните зашеметяващи плажове и места за гмуркане от световна класа.

10. Белиз Сити

https://maps.google.com/?ll=17.504723,-88.186668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Белиз Сити е най -големият град в Белиз. Намира се на малък полуостров в устието на реката Хауловер. Това беше столицата, докато наводненията и други щети от ураган не накараха правителството да се премести в Белмопан през 70 -те години. Повечето туристи използват Белиз Сити като транспортен център и прекарват малко време в града. Като се има предвид това, Белиз Сити все още е културният център на Белиз и предлага относително голям брой културни забележителности.

9. Хопкинс

https://maps.google.com/?ll=16.866667,-88.283333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малкото село Хопкинс, на юг от Дангрига и се простира по протежение на залив, вероятно е най-известно като културния център на населението на Гарифуна в Белиз. Гарифуна са потомци на африканския, островния кариб и аравак. Градът е домакин на своя национален празник, Ден на Хопкинс и приветства хората за празнуването им и в Деня на независимостта на Гарифуна, те правят това с церемонии с барабани, които могат да продължат до ранните часове сутринта. Гарифуна продължава да се говори широко тук и селото е чудесно място да научите повече за тази уникална култура.

8. Светилище за диви животни в басейна на Cockscomb

https://maps.google.com/?ll=16.716200,-88.660797&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Светилището за диви животни в басейна Cockscomb, известно още като резерват Jaguar, е една от най -големите защитени дестинации в Белиз. Въпреки че се смята, че приблизително 60 от 700 -те ягуари в Белиз живеят в светилището, шансовете да го видите са много малки.

Това обаче е идеална среда за откриване на растения, разглеждане на птици или търсене на други диви животни, а пътечната система е най-добре развита във всяка от защитените зони на Белиз. За тези, които имат време, е възможно също така да предприемете четири- или петдневен поход и да се изкачите до върха на височина 1120 метра (3670 фута) връх Виктория.

7. Tobacco Caye

https://maps.google.com/?ll=16.898333,-88.061943&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Tobacco Caye е малък остров, разположен в северния край на морския резерват South Water Caye, приблизително на 16 км (10 мили) от Дангрига. Пътуващите до този остров могат да избират между 6 различни малки и скромни хижи, в които да се насладят на почивка и релакс.

Тъй като Tobacco Caye се намира в защитен морски резерват, той е известен като отлично място за гмуркане на брега. През годините този кей спечели всеотдайни последователи сред туристите и любителите на шнорхел и гмуркане.

6. Сан Игнасио

https://maps.google.com/?ll=17.160126,-89.059998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на около 35 км (22 мили) от Белмопан, Сан Игнасио е приятелски, спокоен град, предлагащ приятен климат, добра храна, евтини хотели и чести автобусни връзки. Заобиколен от реки и залесени хълмове, той е идеална база, от която да изследвате руините на маите и природните резервати в региона.

Сан Игнасио също е важен транзитен град по пътя към или от Гватемала. Градът обикновено се нарича Кайо от местните жители, същата дума, която испанците използват, за да опишат офшорните острови.

5. Ambergris Caye

https://maps.google.com/?ll=18.013947,-87.931038&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най-големият от няколкостотинте острова в Белиз, Ambergris Caye е мечтано, тропическо място, където шортите и джапанките са дрескод, количките за голф са начинът на транспорт, а лежането по пясъчно бели плажове е основната дейност.

Кратък полет със самолет или ферибот от Белиз Сити, Ambergris Caye е едно от най-добрите места за посещение в Белиз, защото представя най-доброто бягство от Карибите с класически плажове, места за настаняване от световна класа, страхотна трапезария и ултра релаксация.

4. Плаценция

https://maps.google.com/?ll=16.513889,-88.366669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дълъг, тесен полуостров с пясъчно бели плажове, прегръщащ карибското крайбрежие на Белиз, Placencia е популярна дестинация за любителите на плажа и любителите на открито. Placencia се състои от трите села Maya Beach, Seine Bight и Village Placencia. Най -популярната атракция в село Пласенсия е павираната пешеходна пътека, известна като „Тротоарът“, ивица, облицована с магазини и множество барове и ресторанти.

Повечето дейности в Пласенсия са съсредоточени около естествената природа на полуострова. Лагуната Пласенсия е чудесно място за каяк или кану по влажните зони, за да забележите дивата природа като ламантини, делфини, крокодили и птици.

3. Каракол

https://maps.google.com/?ll=16.764013,-89.119110&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен високо на платото Вака, на 500 метра (1650 фута) над морското равнище, Каракол е най -голямото място на маите в Белиз. Някога това е бил един от най -големите древни градове на маите, с приблизително население от около 150 000, повече от два пъти повече хора, отколкото днес има град Белиз.

Най -големият му период на строителство е между 484 г. и 889 г. сл. Н. Е., Когато са построени над 40 паметника. Най-голямата пирамида в Каракол е Кана (Sky Place), на 43 метра (143 фута) тя все още е най-високата изкуствена конструкция в целия Белиз.

2. Кей Кейлкър

https://maps.google.com/?ll=17.742500,-88.025002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Caye Caulker може да не предлага красивите плажове на Ambergris Caye, но неговата непринудена атмосфера, ниските цени и изобилието от барове и ресторанти привличат много туристи и туристи, които търсят почивка от пътуване из Централна Америка.

Малък остров, достъпен с малък самолет или водно такси от Белиз Сити, Caye Caulker не е място за разглеждане на забележителности, а по -скоро място за просто излизане и релакс. Най -популярните дейности на Caye Caulker са гмуркане и гмуркане с шнорхел. Близостта на острова до Белизския бариерен риф предлага едни от най -добрите места за гмуркане в Карибите.

1. Белизният бариерен риф

https://maps.google.com/?ll=17.315556,-87.534447&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Белизният бариерен риф е дълъг 300 километра (190 мили) участък от Мезоамериканската бариерна рифова система, втората по големина коралова система в света след Големия бариерен риф в Австралия. Това е най -популярната туристическа дестинация на Белиз, популярна за гмуркане и гмуркане с шнорхел и привлича почти половината от всички свои туристи.

Голяма част от рифа е защитена от резервната система на Белизския бариерен риф, която включва 7 морски резервата, 450 кея и 3 атола. Рифът включва и Голямата синя дупка, най -известната дестинация за гмуркане в Белиз.

Карта на Белиз

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: