Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Белгия може да е малка държава в Западна Европа, но тя съдържа много история в своите граници: рицари, които са ходили на кръстоносни походи, мястото, където Наполеон се е срещнал с Ватерлоо и което е усетило последиците от Първата и Втората световна война. Тъй като е толкова малък, посетителите могат да стигнат до почти всяка от тях туристически атракции в Белгия с три или четири часа пътуване с влак. Белгия е и мястото, което даде на света белгийски вафли, ако са необходими повече стимули за пътуване до там.

10. Кметството на Льовен

https://maps.google.com/?ll=50.878899,4.701200&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кметството на Льовен прилича повече на катедрала, отколкото на седалище на правителството, може би защото 236 статуи, които го украсяват, са поставени в религиозни сцени. Тези статуи са на трите етажа на залата, като всеки етаж представлява различни хора, които са били важни за наследството на града. Построена в средата на 15-ти век, кметството в готически стил е много богато украсено и изглежда почти като дантела. Той е закотвен в гроте маркт на града или главния площад и се намира срещу църквата „Свети Петър“.

9. Монс камбанария

https://maps.google.com/?ll=50.454041,3.949922&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Монс е средновековен град, който днес служи като столица на провинция Ено. Тук се намира единствената барокова камбанария в Белгия. Камбанарията се намира на най -високата точка в Монс, на площад, на който някога се е помещавал замък; останки от този замък могат да се видят днес. Тази камбанария е висока 87 метра (285 фута), с карион от 49 камбани на върха; най -голямата камбана тежи пет тона. Камбанарията, построена през 17 век, е увенчана с купол с форма на лук.

8. Замъкът Bouillon

https://maps.google.com/?ll=49.792915,5.065694&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Bouillon се намира на хълм с изглед към град Bouillon. Смята се, че датира от римляните, въпреки че за първи път се споменава в края на 10 век. Един от първите му собственици го продаде, за да финансира участието си в Първия кръстоносен поход. Замъкът има три подвижни моста, подземия и камера за изтезания, които посетителите ще видят, докато слизат от върха. Замъкът, смятан за един от най -добрите в Белгия, има уникална, многопластова отбранителна система, предназначена да го предпазва от нашественици.

7. Гроте Маркт, Мехелен

https://maps.google.com/?ll=51.028107,4.480333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Grote Markt в Мехелен е голям площад, който е сърцето на града; това е главният площад на града. В единия край на пешеходния калдъръмен площад стои катедралата Свети Ромболд, най -голямата църква в града, докато кметството заема другия край. Ресторанти и магазини, които някога са били частни домове, допълват другите две страни. Когато площадът получаваше подземен паркинг през 2004 г., бяха открити останки от път от 13 век. Днес площадът е домакин на пазар в събота сутрин.

6. Централен Антверпен

https://maps.google.com/?ll=51.217220,4.421111&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Централна гара е централната жп гара в Антверпен във Фландрия. Каменната сграда, открита през 1905 г., представя внушителна фасада за пътуващите. На върха му има огромен купол с височина 44 метра (144 фута). Станцията се счита за най -добрия пример за железопътна архитектура в Белгия. Смята се и за една от най -красивите гари в света. Влаковете заминават и пристигат на 14 коловоза на четири нива. Централната гара също е в състояние да обработва високоскоростни влакове.

5. Катедралата Tournai

https://maps.google.com/?ll=50.606548,3.388858&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Католицизмът е важна религия във валонския град Турне от 6-ти век, въпреки че строителството на катедралата на Дева Мария (Нотр-Дам де Турне) започва едва през 12 век. Той се отличава с три архитектурни стила: романски, преходен и готически. Катедралата има пет камбанарии с тавани, които достигат до 157 фута височина. Домът за поклонение също е дом на „Изданието на душите в чистилището“, картина на големия фламандски художник Питър Пол Рубенс. Катедралата е в процес на обновяване, след като е претърпяла големи щети при торнадо през 1999 г.

4. Gravensteen

https://maps.google.com/?ll=51.057220,3.720556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Гледайки замъка Gravensteen от 12 век, почти може да си представим рицари в блестящи доспехи, които яхнат бели коне през портите. Което не би било твърде далеч, тъй като замъкът е оформен по образ на онези, които рицарите са видели по време на Втория кръстоносен поход през Средновековието. През вековете е бил използван като затвор и фабрика, с къщи, построени в двора. Планирано да бъде съборено, град Гент го спасява през 1885 г. и го реновира. Сега тя е една от най -популярните туристически атракции в Белгия. Вътре е музей на устройства за изтезания, използвани в Гент през вековете.

3. Камбанария на Брюж

https://maps.google.com/?ll=51.208332,3.224722&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите трябва да са в добра физическа форма, ако искат да се изкачат до камбанарията на Брюж, тъй като тя е 366 стръмни, тесни стъпала към върха. Тези, които завършат изкачването на този важен символ на Брюж, ще бъдат възнаградени с чудесна гледка към града. Средновековната камбанария датира от 1240 г., построена по времето, когато Брюж е основен играч в платната индустрия. Той е възстановен, след като е унищожен от пожар 40 години по -късно, като през следващите векове са възникнали и други пожари. Камбаните и до днес се чуват от кулата.

2. Grand Place

https://maps.google.com/?ll=50.846699,4.352500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Grand Place (или Grote Markt) е задължително място за посещение на посетители в Брюксел. Всъщност този централен площад е основната забележителност на града. Заобиколен от кметството и гилдиите, площадът не е много голям, тъй като се намират площади по света, но старите сгради, които очертават страните му, го правят много специален. Grand Place датира от 11 -ти век, когато се провеждат пазарите. В днешно време на всеки две години през август в Гранд Плейс за няколко дни се поставя огромен „цветен килим“. Милион цветни бегонии са поставени в шарки, покриващи голяма част от квадрата.

1. Канали на Брюж

https://maps.google.com/?ll=51.216667,3.233333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Поради каналите си Брюж често е наричан „Северната Венеция“. През Средновековието река „Reie“ се е превърнала в мрежа от канали, които са позволили на търговците да донесат продуктите си в големите водни зали на пазара. В днешно време разходка с лодка по тези известни канали предоставя чудесен начин да видите някои от най -красивите места в Брюж.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: