Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Москва не всички войници маршируват в гъши стъпки или строги сталинистки сгради. Освен това не всички тайни агенти дебнат в тъмните улички - Москва в крайна сметка е мястото за много шпионски романи. Една от големите столици в света, Москва може да се похвали с много забележителни атракции, от катедралата Свети Василий до Кремъл и Червения площад.

Когато посетите Москва, ще искате да изпиете няколко глътки от най -популярния руски спирт, водка и да опитате някои традиционни храни като борш и блини. Не само можете да вечеряте като цар, но и можете да спите като такъв. Някои от най -добрите места за престой в Москва се отличават с богато, елегантно обзавеждане от империалистическата епоха на 19 век.

7. Хотел Балчуг Кемпински Москва

https://maps.google.com/?ll=55.748196,37.625751&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен отсреща от река Москва, хотел Baltschug Kempinski предлага добра гледка към Кремъл и катедралата Свети Василий. Тъй като е в центъра на града, той е на пешеходно разстояние от основните забележителности, включително Червения площад и Третяковската галерия. Сградата от 1898 г., в която се помещава хотелът, е реставрирана; Кемпински се намира там от 1992 г. Докато екстериорът е традиционен, вътрешността е модерна, като съвременният интериор се простира до своите 227 стаи и апартаменти.

Проверете отзивите и цените

6. Хотел The Ritz-Carlton Москва

https://maps.google.com/?ll=55.757328,37.613232&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дните на царете са отдавна минали, но все още можете да усетите тяхната епоха в Ritz-Carlton Москва. Хотелският декор представлява най -доброто от империалистическата Русия от 19 -ти век чрез буйни тъкани и изящни мебели. Персоналът ви поздравява при настаняване с традиционно руско посрещане на хляб и сол. Хотел The Ritz-Carlton Moscow е наистина близо до Кремъл и Червения площад, толкова близо, както каза един рецензент, ако хъркате, можете да събудите Ленин в гробницата му. Салонът на покрива предлага невероятна гледка и вкусни напитки.

Проверете отзивите и цените

5. Хотел АЗИМУТ Олимпик Москва

https://maps.google.com/?ll=55.784714,37.623592&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хотел AZIMUT Olympic Moscow може да е далеч от центъра на града, но е само на пет минути пеша до стадион Олимпийски. Също така е на една миля от други атракции, включително Еврейския музей и център за толерантност, военен музей и ботаническа градина. Плюс това, това е кратка разходка до метростанцията; хотелът предлага безплатен автобусен транспорт до центъра на града. Хотелът не отговаря на традиционния ви руски дизайн, по-скоро е с извита форма, тежък по стъклените прозорци.

Проверете отзивите и цените

4. Национален хотел Москва

https://maps.google.com/?ll=55.756599,37.614082&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ще стъпите в края на 19 -ти и началото на 20 -ти век, когато отседнете в Националния хотел Москва. Построена през 1903 г., сградата се отличава с традиционна руска архитектура на богатите, с богато украсен мотив. Вътре интериорът е чист 19 век с изискани мебели и луксозни тъкани. Има много елегантно усещане. Хотелът предлага 202 стаи, от които 55 „исторически“ апартамента, обзаведени с руски антики. Считан за историческа забележителност, хотелът предлага прекрасна гледка към Кремъл и Червения площад.

Проверете отзивите и цените

3. Хотел Хилтън Москва Ленинградская

https://maps.google.com/?ll=55.773975,37.651573&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Трудно е да пропуснете да видите хотел Hilton Moscow Leningradskaya. Това е така, защото се извисява над всички сгради около него. Един от сталинските небостъргачи, хотелът е бил най -добрият луксозен хотел в Москва, когато е бил построен през 1954 г. Вътре, основното осветително тяло някога е било най -дългото в света. Той е част от веригата Hilton от 2006 г. Декорът в хотела не е нищо друго освен дворцово, нещо, което вероятно не е било норма по времето на Сталин.

Проверете отзивите и цените

2. Гранд хотел Москва Marriott

https://maps.google.com/?ll=55.768330,37.599476&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Екстериорът на московския гранд хотел Marriott определено отговаря на това име и продължава във фоайето със своя стъклен купол и фонтан. Ако сте дошли в Москва да пазарувате, това е мястото за отсядане. Хотелът се намира на улица Тверская, с чудесни възможности за пазаруване точно пред входа. Неокласическата зала за хранене на Елисеев е на 10 минути пеша, но Червеният площад и Кремъл са на 30 минути пеша. Стаите са малко скучни, но съдържат най -новите удобства.

Проверете отзивите и цените

1. Хотел Метропол Москва

https://maps.google.com/?ll=55.758286,37.621597&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хотел Метропол е историческа забележителност в Москва. В процес на изграждане от 1899 до 1907 г. известни художници от деня украсяват стоманобетонния купол. Това беше първият хотел в Москва, който разполагаше със стаи за телефони и топла вода. Метропол е единственият хотел, построен преди Руската революция през 1917 г., който стои днес. Няколко години след революцията в него се помещават съветските бюрократи, но през 30 -те години на миналия век се възстановява хотелският му статус. Намира се на Театралния площад близо до Болшой.

Проверете отзивите и цените

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: