Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Никога не сте твърде далеч от някои невероятни природни пейзажи в Канада, независимо дали е спокойствието на Големите езера или страхотният спектакъл на Канадските скали. Той е дом на национални паркове, изумрудени острови и дълги магистрали, узрели за пътуване в пустинята. Разбира се, осеяни в драмата и красотата на канадския пейзаж са неговите малки градчета.

От франкофонските общности със силни връзки до първите френски заселници, до различни британски колонисти, както и аборигените в страната, малките градове в Канада са смесица от култури и епохи, където градовете със златна треска все още приличат на градове със златна треска, и голяма железопътна линия хотели, излизащи от горите, а също и европейски замъци. Ето някои от местата, които правят изследването на тази обширна страна истинска радост.

15. Тобърмори, Онтарио

https://maps.google.com/?ll=45.250000,-81.666664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на друг доста очарователен град в Шотландия, този Тобърмори е известен като „сладководната столица на света“ - има 22 корабокрушения, които да се изследват само в съседния национален морски парк Fathom Five.

Във Fathom Five също има много скални образувания - точно до брега се намира островът за саксии, кръстен на две купчини във формата на саксия по крайбрежието му, който също разполага с къмпинги и туристически пътеки. За по-малко приключенските има обиколки с лодка със стъкло на дъното, за да зърнете останките, без да се намокрите.

14. Ярмут, Нова Скотия

https://maps.google.com/?ll=43.900002,-65.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Френските акадийци за първи път основават селище в югозападния край на полуостров Нова Скотия в средата на 17 век, наречено Тебук. Заселниците от Нова Англия обаче пристигат по време на Седемгодишната война и кръщават близкото място на града, от който са дошли в Масачузетс: Ярмут.

Днес градът е известен със своята готическа викторианска архитектура, емблематична за морския регион Канада. Той е известен и с омари, с най -големия улов на омари в Канада годишно; можете да опитате тази и още морски дарове в странния морски ресторант The Red Shed.

13. Нелсън, Британска Колумбия

https://maps.google.com/?ll=49.500000,-117.283333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Идиличният планински град Нелсън за пръв път процъфтява благодарение на откриването на сребро през 1886 г. в близката планина Жаба. Днес много от сградите, които датират от тази епоха, са реставрирани с любов и съставляват голяма част от това, което придава на Нелсън стария му чар.

Това е културен център, пълен с неща за вършене под формата на ресторанти, кафенета, магазини, художествени галерии, кафенета и др. Ски и сноуборд са зимните дейности; лятото включва неща като Marketfest, оживен нощен пазар, който се провежда в последния петък на всеки месец през юни, юли и август.

12. Moose Jaw, Саскачеван

https://maps.google.com/?ll=50.393333,-105.551941&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Странното име Moose Jaw е атрактивен град с редица исторически сгради и неща за вършене. Има тунели Moose Jaw, например подземна мрежа от тунели, свързващи сгради, направени през 1908 г. за парна система, която никога не е вървяла напред - китайските имигранти са се скрили тук от преследване в началото на 20 век, а според слуховете Ал Капоне е залагал и сделки в подземните пространства.

Има и обиколки на града с исторически тролейбуси. И след всичко това, накисването в някои горещи извори звучи прекрасно, нали?

11. Чърчил, Манитоба

https://maps.google.com/?ll=58.769169,-94.169167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Полярни мечки, китове белуга и северно сияние: Чърчил има всичко. Докато датските изследователи достигнаха тази област през 1619 г., само 3 от 64 -те членове на експедицията се върнаха в Дания - по -постоянната история на Чърчил започва през 1717 г., когато британската компания Hudson’s Bay построи първото селище тук. Останки от англо-френския спор за Северна Америка все още оцеляват, като впечатляващия 250-годишен Форт на принца на Уелс.

На друго място в града, разгледайте музея на ескимосите и не забравяйте да отидете на обиколка на бяла мечка - това е „световната столица на полярните мечки“ в края на краищата.

10. Самърсайд, остров на принц Едуард

https://maps.google.com/?ll=46.400002,-63.783333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Включен като град през 1877 г., Summerside изглежда има перфектното име, което отразява природата на самия град. Макар и сравнително малък, това е вторият по големина „град“ на остров Принц Едуард и като такъв има какво да се направи тук. Историята живее и диша по осеяните с дървета улици с техните величествени домове от наследство, а изучаването на миналото на Съмърсайд е възможно в красивия музей на историческата къща Уайът.

Крайбрежната алея на пристанището със своя морски чар е добро място за ядене, пиене, пазаруване и гледане на пиеси - в театъра Harbourfront.

9. Доусън Сити, Юкон

https://maps.google.com/?ll=64.059998,-139.410828&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Истински град за златна треска, Доусън Сити е основан в лагер на Първите нации през 1897 г. в резултат на златната треска на Клондайк и бързо прераства в град с над 40 000 жители, всички жадни за злато. По -малък сега, историческият град Доусън все още привлича посетители.

„Историческият комплекс Доусън“ се отнася за странния център на града от 19 -ти век; всъщност всички нови сгради трябва да отговарят на визуалните стандарти, съответстващи на този вид от 19 -ти век, за да изглеждат красиви. Странно, той е известен с „коктейла Sourtoe“ в хотел Downtown - пълен с истински мумифициран човешки пръст!

8. Neepawa, Манитоба

https://maps.google.com/?ll=50.228889,-99.465553&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен като „Най -красивият град на Манитоба“, Neepawa е заселен за първи път през 1877 г. Подобно на много места в Канада, земята е била в употреба много преди пристигането на европейците - Neepawa означава „Земя на изобилието“ на езика кри.

Днес има много исторически сгради, на които да се възхищаваме: Домът на Маргарет Лорънс, където е израснал канадският писател, и емблематичният театър „Рокси“ Непава, построен през 1906 г., който все още се използва днес за събития и актуални филми. Любопитното е, че това е самоназваната „столица на лилиите в света“ - 2 000 вида лилия се отглеждат в Neepawa и посещават 12 000 посетители всяка година на юлския фестивал на лилиите.

7. Годерих, Онтарио

https://maps.google.com/?ll=43.733334,-81.699997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Основан през 1828 г. и кръстен по това време на британския премиер, този град се гордее със своята естетика: неговото мото изглежда е „Най -красивият град на Канада“ - плюс това е печелил награди в различни категории на конкурса „Общности в цъфтеж“.

Твърди се, че кралица Елизабет II нарече това най -красивия град в Канада (въпреки че няма данни за посещение на някой управляващ монарх). Историческите забележителности включват Историческият затвор на Хюрон от 1839 г. и Музея на окръг Хюрон, но посетителите, мислещи на открито, ще се интересуват повече от трите плажа, които се гордеят с Годерих.

6. Банф, Алберта

https://maps.google.com/?ll=51.178055,-115.571945&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Tiny Banff е израснал около горещите извори, открити тук от железопътните работници през 1883 г. Пещерата и горещите извори на басейна - сега затворени - са първите горещи извори, създадени тук, когато градът е бил рекламиран в международен мащаб като балнеоложки курорт.

Днес Банф е оживен и търговски град, където можете да направите пауза за няколко дни, за да се запасите с доставки, преди да разгледате Националния парк Банф. Но никога не се страхувайте: все още можете да се накиснете в богати на минерали води в Banff Upper Hot Springs, наред с други. Може би добра идея след дълго пътуване до близкото езеро Minnewanka. Луксозният хотел Banff Springs от 19 -ти век е мястото за отсядане, един от известните канадски железопътни хотели - по -скоро като замък, отколкото хотел, той е наистина великолепен.

5. Бригус, Нюфаундленд и Лабрадор

https://maps.google.com/?ll=47.535000,-53.208057&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Това малко рибарско селище датира от около 1612 г., когато първият губернатор на колония Нюфаундленд Джон Гай продава половината залив на семейство Спраклин. Сега той е известен с това, че е особено живописен, разбира се, както и че е пълен с интересни места. Те включват Монастира на милосърдието от 19 -ти век, построен за ирландските монахини, англиканската църква Свети Георги и тунела Бригус - изсечени през твърда скала, за да стигнат до дълбоководно пристанище.

Има и Hawthorne Lodge, домът на арктическия изследовател капитан Робърт Бартлет - един от голямата част от арктическите изследователи, произведени от това село.

4. St Andrews By-the-Sea, Ню Брънзуик

https://maps.google.com/?ll=45.073990,-67.052094&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Официално Сейнт Андрюс, този град получи прозвището си „край морето“, защото, добре, той е край морето! Основана през 1783 г. от лоялисти на Обединената империя - тези, които са избягали по време или след Американската революция - оригиналните части на града остават добре запазени. Мемориалният музей на Рос например е перфектен пример за жилище от 19 -ти век, изпълнено с изящни мебели.

Има и девствената англиканска църква на всички светии. Много сгради се отличават с ярки, цветни стенописи. Освен архитектурата, наблюдението на китове е голямо привличане на този морски град.

3. Baie-Saint-Paul, Квебек

https://maps.google.com/?ll=47.450001,-70.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вярвате или не, едно твърдение за слава на този град в Квебек е, че Cirque du Soleil е основан тук през 1984 г. Друго по-малко забавно твърдение е известността, която Бай-Сен-Пол придоби, когато доктор Филип-Луи-Франсоа Баделар определи болест той учи след града през 1770 -те години.

Но освен това, неговите тесни улички, облицовани с бутици и художествени галерии, както и исторически забележителности като 1714 Église de Saint-Pierre et Saint-Paul, правят това особено красиво място.

2. Пеги Ков, Нова Скотия

https://maps.google.com/?ll=44.492779,-63.917500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Това малко селище на брега на Атлантическия океан има дълга история на риболов, но от края на Втората световна война заливът на Пеги разчита повече на туризъм, отколкото на лов на риба. Днес той е известен със своята живописна крайбрежна красота.

Основан през 1811 г., когато на 6 семейства от германски произход е дадено разрешение за строеж тук, градът е осеян със странни дървени рибарски навеси, характерни за града. Разположен сред оскъдното си скалисто крайбрежие с Атлантическия океан, простиращ се от него докъдето поглед стига, Peggy’s Cove е перфектно рибарско селище с картички.

1. Ниагара-на-езерото, Онтарио

https://maps.google.com/?ll=43.255280,-79.071671&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Странни колониални сгради; Ниагарски водопад-има причина Ниагара-на-езерото да е наречена „Най-красивият град в Канада“. Известен от края на 18 век като Бътлсбърг, след това като Западна Ниагара, той е бил рай за про-лоялисти, бягащи от САЩ вследствие на американската революция.

Забележителностите включват театъра Old Court House от 1840 -те години и най -старите католически и англикански църкви в Онтарио: Свети Винсент дьо Пол (1826) и църквата Свети Марко (1791) съответно. От април до ноември градът организира Фестивал Шоу, театрално събитие, включващо пиеси от Джордж Бернард Шоу, наред с други.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: