Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Един от най -живописните региони в Австрия е Salzkammergut, който се превежда на английски като собственост на Солената камара за своята неразделна роля в историята на добива на сол в региона. Разположен близо до Залцбург, Salzkammergut е популярно място за бягство както сред туристите, така и от австрийските жители, благодарение на изобилието от езера, зелени пейзажи, зашеметяващи планински върхове и местна култура. Има и лесен достъп до градовете в Salzkammergut, като се предлагат съвременни удобства и атракции само на минути от езерото и възможностите за отдих на открито.

Районът Salzkammergut отдавна е един от важните. Преди повече от 2000 години римляните добиват сол от планинските склонове в района, а след това групи като племената бавари и отокарите следват подходящите през следващите векове.

Когато регионът беше под контрола на Виенската империя, солените мини на Залцкаммергут бяха ценно притежание на императора. В днешно време обаче много от солените мини се считат за исторически реликви и индустрията се е изместила от минното дело към туризма.

Залцкаммергут със сигурност има какво да предложи в това отношение, благодарение на безброй алпийски езера, обрамчени от великолепни планини и очарователна, живописна архитектура. Дори император Франц Йосиф I се оттегли в района и в своята Кайзервила, за да се наслади на спокойствието в региона.

Много посетители за първи път в региона забелязват, че някои от пейзажа и дори архитектурата изглеждат малко познати. Това е така, защото регионът е бил използван като място за заснемане на Звука на музиката, емблематичен филм, който може да се похвали с наистина невероятни фонове. Разходка по Mondsee в Salzkammergut и може да успеете да забележите някои от същите сцени, открити в Sound of Music, много от които остават недокоснати от снимките през 1965 г.

Един от най -добрите начини да се насладите на времето в Salzkammergut е като излезете на открито и се възползвате максимално от пейзажа. За неповторими панорамни гледки се качете на кабинковия лифт от Обертраун и се отправете към пропастта, известна като Крипенщайн. Или се отправете към влака, който тръгва от брега на Волфгангзее и се отправя към страната на Шафберг, обещавайки драматично пътуване и невероятни гледки от върха.

Град Халщат е фантастична дестинация за вас, докато сте в региона Залцкаммергут. С изглед към езерото Халщат, това традиционно село е малко, но пълно с неща за вършене, разглеждане и разглеждане. Обиколете емблематичните ледени пещери, където езера и реки текат точно през подземни пещери.

Възхищавайте се на архитектурата в Стария град и пазарувайте за сувенири в Makrplatz, който е централният площад на селото. Можете да наемете лодка направо от Халщат и да тръгнете по водата, или просто да отпиете питие от кафене на ръба на водата и да гледате как другите гребят и плуват в езерото.

Ако предпочитате да се потопите в гледките, докато работите в пот, Koppentalweg е зашеметяващо разходка от шест мили, която следва бреговете на Hallstätter See точно през сърцето на долината на река Траун. На повечето езера популярните опции са гребане, риболов, каяк и плуване. Внимавайте обаче, че много от езерата са ледникови езера, което означава студена вода през по -голямата част от годината.

Благодарение на важността на Залцкаммергут във времето, в региона има много историческа архитектура, която да се изследва. Един от най -интересните е Seeschloss Ort, който се намира точно над езеро в град Gmunden. Построен върху някогашната римска крепост, замъкът е построен до голяма степен през 17 -ти век и може да се похвали с готически екстериор.

Заслужава си да се разгледа и Kaiservilla, италианска сграда, която служи като лятна резиденция на император Франк Йосиф. През замъка се предлагат обиколки с екскурзовод, което дава възможност да се видят реликви, както и екстравагантни колекции от гоблени и керамика. Друга очарователна сграда се намира в Халщат и е известна като Beinhaus. Това необичайно гробище е мястото, където костите се избелват и подреждат поради липса на място за традиционни погребения. Далеч от ужасното или страшното, много от тези кости са боядисани красиво и са уникална отличителна черта на региона.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: