Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Невероятно разнообразна страна по отношение на предлаганите пейзажи и екосистеми; Южна Африка е невероятна дестинация, която всеки любител на природата може да посети. Дом на Голямата петица, както и на множество същества, големи и малки, тази огромна страна определено си заслужава да бъде посетена заради изобилието си от диви животни и поразителните местообитания, в които живеят. Всъщност Дъговата нация, както е известна, може да се похвали с някои от най -добрите национални паркове в цяла Африка.

Следователно милиони посетители слизат в парковете всяка година, за да се къпят в красивата природа, надявайки се да видят внушаващите страхопочитание животни в естествените им местообитания. С такова богатство от невероятни забележителности, които можете да видите, тук са най -красивите национални паркове в Южна Африка, на които можете да се насладите.

10. Национален парк Западно крайбрежие

https://maps.google.com/?ll=-33.120834,18.066668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този колоритен парк наистина дава доверие на Южна Африка, наречена Rainbow Nation. С множество ярки и живи цветя, танцуващи пред вас на вятъра, Националният парк West Coast със сигурност рисува красива картина и като такива многоцветните пейзажи са просто зашеметяващи.

Разположен на западния бряг на страната, паркът съдържа ливади с цветя, няколко офшорни острова и лагуна Лангебаан; фокусната точка на района. Около лагуната са обширни влажни зони, които действат като място за размножаване на огромен брой различни видове птици; впоследствие този прекрасен национален парк е чудесно място за разглеждане на птици.

Любителите на водните спортове също ще се насладят на посещението си, тъй като лагуната е идеалното място да отидете до водата с каяк или да прескочите повърхността по време на кайт сърф. С редица красиви гледки към лагуната, друго чудесно забавление е да се отправите към пешеходните пътеки и пътеки, които се извиват през парка.

9. Национален парк Highlands Highlands Golden Gate

https://maps.google.com/?ll=-28.506111,28.616667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в близост до планинското царство Лесото, този парк е визуално зашеметяващ благодарение на грандиозните си скали от пясъчник, които доминират около тях. Древните скални образувания са красиви за гледане и скрити сред тези колосални скали са пещери, съдържащи в себе си картини от Сан скала. Като такава, историята играе голяма роля в привличането на посетители в парка и в неговите граници са направени и редица палеонтологични открития, тъй като са открити скелети и яйца на динозаври.

Наречен „Златната порта“ поради цвета, който скалите излъчват, когато слънцето залязва, излишно е да казвам, че невероятните панорами в шоуто правят този прекрасен парк за посещение.

8. Национален парк Karoo

https://maps.google.com/?ll=-32.349998,22.583332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със своя суров и сух климат е невероятно, че растенията и съществата са успели да изсекат прехраната си през хилядолетията в тази непримирима среда. Разпръснатият пустинен парк се простира до хоризонта и е чудесен за посещение, тъй като неговата пустош и красота са някак успокояващи за гледане.

Докато планините Нувевелд предлагат известни вариации на равнините и храсталаците, основната атракция на парка е неговата изолация и непокътнатото усещане, че сте в дивата природа, което излъчва. Въпреки че редица животни и птици наричат Кару свой дом, пейзажът и усещането за мястото непрекъснато призовават посетителите към него.

7. Национален парк Намаква

https://maps.google.com/?ll=-30.043333,17.586111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със забележителния набор от фауна и флора, защитени в границите на парка, Namaqua прави прекрасно посещение, особено когато всички диви цветя са в разцвет. Ярко блестящ под слънцето отгоре, мозайка от цветове ще завладее сетивата ви и ще ви зашемети с красотата си.

Разтегнатите хълмове и ливади са възхитителни, за да се вгледат в тях, а тичането през парка е редица страхотни пътеки, по които посетителите могат да се разхождат. Точка за биологично разнообразие, Namaqua е дом на над 3500 различни вида растения, като над хиляда от тези видове преобладават само в този невероятен парк.

През по-голямата част от годината обаче паркът обикновено е доста сух поради своята пустинна среда и съпътстващия го топъл и сух климат. Следователно, най -доброто време за посещение е през август или септември, веднага след валежите.

6. Национален парк Mapungubwe

https://maps.google.com/?ll=-22.250000,29.200001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Формиран да защитава бившата столица на Кралство Мапунгубве, хълмът, на който паркът е кръстен, е обект с историческо значение. Историята на хората, които са живели в района, датира от желязната епоха и са направени множество археологически находки.

Някои находки показват, че общността е търгувала с места толкова далеч, колкото Китай. Като такива са положени усилия за запазване на древната екосистема, в която са живели, за да се радват бъдещите поколения.

Отличителният и живописен пейзаж е невероятен за скитане и хълмът Mapungubwe формира впечатляваща крепост в миналото, тъй като беше достъпен само през тясна пролука между скалите.

На границата със Зимбабве и Ботсвана, този национален парк има редица атракции, които да примамват посетителите. Обиколките с археологически обекти с екскурзовод са очарователни, докато пътеката на върха на дърветата е магически начин да видите зрелищните пейзажи отгоре.

5. Национален парк Маракеле

https://maps.google.com/?ll=-24.383333,27.616667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в далечния север на страната, Националният парк Маракеле също се намира между две различни екосистеми. Поради контрастиращите сухи и влажни околни райони, паркът е дом на разнообразна гама от фауна и флора, както и на животни и птици.

Тази гореща точка за биологичното разнообразие също е красива за гледане, тъй като зашеметяващите планини Уотърбърг впечатляващо доминират и застават над равнините на парка. От върха на планината, обширни панорами ви поздравяват с долините и храсталаците отдолу.

В парка живеят редица големи бозайници като носорози, слонове и лъвове; внимавайте за тях, докато си проправяте път през различните изложени екосистеми. Ще забележите и много лешояди, които кръжат във ветровете около планините. Изненадващо величествени, мършоядците само допълват живописната красота на Маракеле.

4. Национален парк Garden Route

https://maps.google.com/?ll=-34.000000,23.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със своя умерен средиземноморски климат южната част на страната е приятна за разглеждане, а градинският маршрут, който обхваща цялото крайбрежие, е прекрасен за шофиране. Съставен от три различни защитени зони, този национален парк със сигурност си заслужава да бъде посетен заради красивите пейзажи, които ще намерите.

В Цицикамма например има невероятни скалисти брегове, които образуват драматична граница с океана и от бреговите пътеки се извиват по пясъчните дюни и в близките гори. В този влажен и плодороден регион природата изобилства, както и редица прекрасни езера.

Knysna Lakes са мястото, където искате да се отправите, ако търсите чудесен ден сред девствените и спокойни води. Възхитителни пътеки следват бреговете на езерата и те правят някои запомнящи се походи в спиращата дъха природа. Близкият парк със слонове също е приятен за посещение, ако искате да видите тези величествени същества отблизо.

3. Национален парк Table Mountain

https://maps.google.com/?ll=-33.966667,18.424999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -емблематичните забележителности в цяла Южна Африка е Table Table, която оформя впечатляващия фон на град Кейптаун. Това огромно плато, което често е покрито с пухкави бели облаци, предизвиква страхопочитание за посещение, такава е неговата красота. Многобройни усукани пътеки с различна степен на трудност си проправят път нагоре по протежение на Table Mountain и гледката на походите бавно става все по -добра и по -добра, колкото по -високо се изкачвате.

На върха невероятните панорами на Кейптаун и околния океан правят прехода да си заслужава. Освен планината, паркът има огромна гама от флора и фауна, които посетителите могат да се насладят, както и редица животни като пингвини и павиани, които да видят.

2. Национален парк Addo Elephant

https://maps.google.com/?ll=-33.446110,25.745832&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С над шестстотин слона, съдържащи се в парка, Addo е идеалното място да видите най -големите бозайници на земята в естественото им местообитание. Вече обхващайки седем различни типа биоми, скорошното разширяване на парка означава, че сега включва и част от крайбрежната зона, както и няколко острова.

Така че, въпреки че Addo вече беше дом на големите пет, разширяването сега го прави единственият национален парк в света, където можете да видите големите седем! Със слонове, лъвове, носорози, биволи и леопарди, както и последните попълнения на китове и големи бели акули, Addo със сигурност е хипнотизиращ и запомнящ се парк за посещение.

1. Национален парк Крюгер

https://maps.google.com/?ll=-24.011389,31.485277&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -известният от националните паркове на Южна Африка, само Крюгер привлича международни туристи в страната, такава е неговата известност и престиж. Огромната природозащитна зона е дом на множество животни и всъщност е най -доброто място в Африка за гледане на големи животни. Освен големите пет, има над 150 други големи животни, като зебри и антилопи, които обикалят равнините и на посетителите се гарантира незабравимо преживяване с толкова разнообразна гама от красиви животни.

Тук сафаритата са наистина спомени, от които ивиците на зебрата или гривата на лъва завинаги ще се запечатат в съзнанието ви. Националният парк Крюгер е неоспорима гордост и радост на националните паркове на Южна Африка и с право: невероятната природна красота и спиращите дъха диви животни на дисплея са почти без аналог на континента.

Карта на националните паркове в Южна Африка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: