Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

В Централна Анадола на Турция е Кападокия, извънземна дестинация, която оглавява списъка с много туристи. Долините, скалните образувания и пещерите се образуват естествено, като някои от тези пещери съдържат разтегнати стаи, църкви и дори квартири, издълбани от ранните християни през вековете. Ако планирате пътуване до Кападокия, не е нужно да се задоволявате с обикновен хотел. Вместо това можете да се насладите на невероятно в един от пещерните хотели на Кападокия. Това са цели хотели, издълбани от пейзажа, които ви позволяват да изпитате истинската култура и красота на региона. Този списък подчертава някои от най -запомнящите се пещерни хотели, открити в Кападокия.

10. Пещерни апартаменти Phocas

https://maps.google.com/?ll=38.666080,34.842724&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Phocas Cave Suites се намира в село Cavusin, което означава, че ще бъдете само на две мили от центъра на град Гьореме и е популярен музей на открито. Въпреки че стаите са оборудвани с удобни удобства, все пак очевидно е кавернозна атмосфера. Това само допълва привлекателността да останеш в Кападокия. Голяма тераса предлага невероятна гледка към пейзажа и ще имате страхотна гледка към някои от приказните комини и скалните образувания в района. Насладете се на закуска на шведска маса с местни продукти или завършете деня, като изберете бутилка вино от голямата винена пещера.

Проверете отзивите и цените

9. Музей хотел Кападокия

https://maps.google.com/?ll=38.633331,34.806637&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Насочете се към Учисар, за да преживеете престой в музейния хотел Кападокия. Това е луксозен, бутиков хотел, който прилича на пренощуване в един от най -добрите световни музеи. Каменни и пещерни единици се намират в реставрирани исторически руини, а декорът в някои стаи е безценен антики. Отопляемият открит плувен басейн е едно от най-добрите удобства, а терасата е любимо място да отпиете чаша вино или да участвате в турски клас по готвене.

Проверете отзивите и цените

8. Пътнически пенсионен пътник

https://maps.google.com/?ll=38.641376,34.826710&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да останете в сърцето на Гьореме, може да се насладите на Travelers Cave Pension. Стаите са изградени от камък или издълбани от пейзажа, а сводестите стени ви напомнят за невероятните пещери в тази част на света. Стаите са елегантно обзаведени с традиционен интериор, както и с модерни удобства като телевизор с плосък екран. Ресторантът с тераса е най -доброто място в хотела, предлагащ гледка към приказните комини. Туристическо бюро може да ви помогне да резервирате разходки с балон с горещ въздух или обиколки с ATV.

Проверете отзивите и цените

7. Пещерни апартаменти в Кападокия

https://maps.google.com/?ll=38.641815,34.831387&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Върнете се назад във времето с престой във великолепните апартаменти Cappadocia Cave Suites. Централно разположен в Гьореме, този хотел е разположен в древни пещери и има подчертано средновековно усещане. Всички апартаменти обаче са луксозно обзаведени, а някои дори предлагат дневни и частни камини. В ресторанта Historia на хотела можете да се насладите на невероятен избор от местни турски фаворити, както и на няколко международни ястия.

Проверете отзивите и цените

6. Специален пещерен хотел „Келебек“

https://maps.google.com/?ll=38.641663,34.825474&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С изглед към град Гьореме, специалният пещерен хотел Kelebek може да се похвали със забележителни гледки и възможност да изживее традиционния живот на Кападокия. Турска баня, сауна и открит плувен басейн предлагат отлични възможности за отдих и отдих. Пещерният хотел от камък и дърво използва местен текстил, за да създаде автентичен, традиционен стил. Много от апартаментите предлагат камини и дори самостоятелни балкони, внасяйки красотата на Кападокия в стаята ви.

Проверете отзивите и цените

5. Пещери Kayakapi Premium

https://maps.google.com/?ll=38.636971,34.903381&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на няколко мили от основните забележителности като Музея на открито Zelve и църквата Al Nazar се намират пещерите Kayakapi Premium. В този хотел ще можете да отседнете в средновековни стаи, издълбани точно от скалите на ландшафта, създавайки наистина кападокийска среда. Вътре декорът е изискан и можете да очаквате функции като богато украсени стенописи, ръчно издълбани мебели и дори частни хамами в някои от най -големите апартаменти. Ще имате достъп до открит плувен басейн, както и до два ресторанта на място, да не говорим за огромна колекция от местни вина.

Проверете отзивите и цените

4. Хотел Terra Cave

https://maps.google.com/?ll=38.641800,34.826435&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хотел Terra Cave в Гьореме се помещава в пещерно жилище, датиращо от 19 век. Престоят в хотела ви свързва с многото хора, които от векове живеят в пещери в Кападокия. Въпреки че сте свързани със селското минало, хотел Terra Cave предлага актуални удобства. Насладете се на безплатен Wi -Fi, докато седнете край огъня, организирайте конна обиколка или се насладете на обширната закуска на шведска маса, приготвена всяка сутрин за гостите.

Проверете отзивите и цените

3. Пещерен хотел Юнак Евлери

https://maps.google.com/?ll=38.633453,34.906910&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Много от пещерните хотели в Кападокия имат богата история, но малцина могат да се конкурират с пещерен хотел Юнак Евлери. Този хотел в Ургуп датира от пети век. Той също така може да се похвали със съседно гръцко имение от 19 век и ще имате избор на стаи в двете структури. Ръчно изработени мебели и мраморни бани са някои от луксозните щрихи, които можете да очаквате в имота. Също така е на пет минути пеша от Националния исторически парк Гореме, където можете да правите походи, да яздите коне и да изследвате невероятния пейзаж, с който е известна Кападокия.

Проверете отзивите и цените

2. Артемидни пещерни апартаменти

https://maps.google.com/?ll=38.640755,34.831432&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Goreme е дом на Artemis Cave Suites, разкошен хотел, който се чувства извън този свят. Въпреки че стаите са прекрасни, повечето гости се радват на частната градина и изобилието от тераси. През нощта светлините осветяват пейзажа, а приказните комини задават тон за една незабравима вечер. Персоналът на хотела може да ви помогне да се възползвате максимално от времето си в Кападокия, независимо дали това означава резервиране на обиколка, за да яздите коне, или приключение с колоездене през зашеметяващи скални образувания.

Проверете отзивите и цените

1. Султански пещерни апартаменти

https://maps.google.com/?ll=38.641277,34.825703&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Sultan Cave Suites се намира на върха на хълма Айдинли, което означава, че гостите се наслаждават на панорамна гледка към град Гьореме по -долу. Стаите, издълбани от камък, са оборудвани с модерни удобства като безплатен Wi -Fi и луксозни душове, но излезте навън и ще се почувствате сякаш се връщате назад във времето. Възхищавайте се на балони с горещ въздух, докато отпивате вино от терасата, или излезте на личния си балкон, за да гледате как слънцето залязва над пещерните жилища на Гореме отдолу.

Проверете отзивите и цените

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: