Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Когато хората си мислят за Виетнам, първото, което им идва на ум, обикновено са фантастичните плажове по крайбрежието, оживеният град Ханой и грандиозния залив Халонг.

С толкова много невероятни атракции, които се предлагат, не е изненадващо, че Виетнам посреща все повече и повече посетители на бреговете си всяка година. Нарастващата популярност на основните забележителности на страната означава, че туристите, опитващи се да намерят автентични и отблъснати пътеки, все повече се обръщат към красивите и девствени национални паркове на Виетнам. Със зашеметяващ набор от недокоснати екосистеми и природни чудеса, тук са най -красивите национални паркове във Виетнам, които можете да откриете и да се насладите.

Карта на националните паркове във Виетнам

12. Национален парк Ву Куанг

https://maps.google.com/?ll=18.291668,105.408333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този прекрасен национален парк има буйна растителност и разнообразна гама от флора и фауна, на които можете да се насладите. Точка за биологично разнообразие, отдалеченото местоположение на Vu Quang означава, че гората е недокосната и остава в девствено състояние.

В рамките на парка се намират подвижните, живописни планини Truong Son. Покрити в зелени гори, планините и долините са дом на редица различни животни като Гигантския Мунджак, Kting Voar и рядката и неуловима Саола, известна още като азиатския еднорог!

11. Национален парк Бах Ма

https://maps.google.com/?ll=16.200001,107.866669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположени в една от най-влажните части на страната, стръмните планини Анамити привличат животворен дъжд в района и в резултат на това в парка изобилства буйната растителност. С редица различни екосистеми и местообитания, Бах Ма е чудесно да посетите, тъй като пейзажът се променя пред очите ви.

Крайбрежните зони бавно се превръщат в пасища, преди постепенно да се трансформират в покрити с гори планини, които са дом на широк кръг птици. Ако природата е това, което търсите, тогава Бах Ма е идеалното място за посещение.

10. Национален парк Фу Куок

https://maps.google.com/?ll=10.325000,103.949997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров в близост до континенталната част на Виетнам, над половината от Фу Куок е отделен като национален парк и е дом на разнообразна гама от екосистеми и животни. Докато дюгоните щастливо се спускат под повърхността, водолазите може да искат да се потопят по -дълбоко в дълбините на делтата, за да видят богатия живот отдолу.

Със своите кристално чисти води и рояци тропически риби, морският живот на Фу Куок е прекрасен за изследване. Независимо дали пътува из парка с мотор или се движи спокойно по многобройните си пътеки, националният парк има редица възхитителни възможности, с които да привлече и примами посетителите.

9. Национален парк Bidoup Nui Ba

https://maps.google.com/?ll=12.433333,108.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със зашеметяващи панорами над околността, не забравяйте да отидете на преходи в дивата природа на националния парк Bidoup Nui Ba. Горе в планината, чистият въздух и мекият бриз само допълват красотата на гледките пред очите ви и вие оставате с възхитително чувство за свобода, докато съзерцавате непокътнатата природа навсякъде около вас.

Паркът се състои от огромна площ и подвижните гори, които покриват хълмовете и планините, са красива гледка. Планината Ланг Бианг е една от основните забележителности, които привличат хората в парка, тъй като гледането на слънцето да залязва от върха му е незабравимо преживяване; нюанси на жълто, червено, оранжево и лилаво окъпват горите в златна светлина, докато слънцето бавно избледнява зад хоризонта.

8. Национален парк Кон Дао

https://maps.google.com/?ll=8.691667,106.633331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Съдържащ както морска, така и горска защитена среда, Националният парк Кон Дао е един от само два такива типа парк във Виетнам. С буйни мангрови гори, тропически гори, зашеметяващи коралови рифове и девствени плажове; Кон Дао има много за това.

В тази запазена и защитена среда екотуризмът е много популярен и има редица екологични възможности, на които посетителите да се насладят. Независимо дали става въпрос за проучване на водите на парка или преход през незасегнатите гори; пътниците са постоянно изумени от прекрасните пейзажи и пейзажи, които се показват. В близост до брега щастливите посетители може да видят сини китове, дюгони и костенурки, които щастливо плуват.

7. Национален парк Ba Be

https://maps.google.com/?ll=22.405277,105.615280&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Ba Be има всичко. От реки и водопади до пещери, планини и други; разнообразната гама от изложени екосистеми със сигурност ще впечатли всеки посетител на парка. Сред изпъкналите върхове и плато на планините са разпръснати огромни езера, които правят спокойни разходки с лодка по техните спокойни води.

Около езерата са осеяни малки острови, които само допринасят за очарованието му. Посетителите на парка могат да разгледат водните му пътища или да се разходят по множество пътеки, които си проправят път през горите му; надникването през дърветата в езерата по -долу е невероятно преживяване, тъй като зашеметяващата природа изглежда грандиозно от високо.

Освен алпинизъм по стените на някои от изкачващите се скали, туристите може да искат да посетят и някои от местните села, за да получат представа за виетнамските традиции и култури.

6. Национален парк Cat Tien

https://maps.google.com/?ll=11.500000,107.333336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Не много далеч от Хо Ши Мин, този прекрасен национален парк определено си заслужава да бъде посетен, ако сте в района. С чудесно предлагане на преходи, девствените горски навеси са дом на голямо разнообразие от примати.

Ако сте ранобудни, незабравимо преживяване е да си проправите път в горите за двата зори припева; първо пеенето на птици рано сутринта и по -късно виковете на гибоните, които отекват сред дърветата. Сами в дивата природа, гледането им в естественото им местообитание е спомен, който ще остане с вас завинаги.

Освен за туризъм, паркът разполага и с чудесни удобства за посетители, които искат да лагеруват в района или да гребят по някои от водните си пътища. Отправете се към спасителния център на Cat Tien Bear, за да видите някои невероятни животни; азиатските черни мечки и слънчевите мечки са очарователни същества за гледане.

5. Национален парк Cuc Phuong

https://maps.google.com/?ll=20.316668,105.608330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Перфектен за хора, които искат да излязат от утъпканата пътека, красивите пейзажи и девствени пътеки на Cuc Phuong го правят чудесна възможност за приключенски пътешественици. Живописните гледки, които се предлагат, са просто зашеметяващи; Рисови полета покриват земята, докато отличителните планини се издигат драстично сред тях.

Буйните и зелени долини, съчетани с богатата флора и фауна, означават, че Cuc Phong е постоянно покрит с мозайка от зелени и жълти. Дом на цял менажерия от различни животни, земноводни, птици и риби, този възхитителен национален парк има голямо разнообразие от атракции, които посетителите могат да се насладят.

Освен самия парк, в неговите граници има редица важни центрове за опазване, които са от решаващо значение за продължаващото оцеляване на панголини, примати и костенурки.

4. Национален парк Йок Дон

https://maps.google.com/?ll=12.803757,107.670654&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият природен резерват в страната, спиращата дъха природа на Ток Дон и зашеметяващите пейзажи го правят прекрасен национален парк за посещение. Дом на застрашения индокитайски тигър, невероятните водопади, които се отделят от река Серепок, са прекрасна гледка.

Докато леопарди, мечки и над 450 различни вида птици също присъстват в парка, той е известен най -вече със своята популация от слонове. Посетителите могат да направят едно незабравимо пътуване със слонове обратно през буйните гори на парка.

3. Национален парк Cat Ba

https://maps.google.com/?ll=20.797222,107.407082&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Недалеч от залива Халонг, красивите тропически гори на парка имат редица пътеки и пътеки, скрити сред гъстата растителност, които са приятни за разходка. Ровиращите долини и хълмове образуват спиращ дъха фон на мангровите гори и водните пътища, които се преплитат между тях.

Най-известните жители на националния парк Cat Ba са критично застрашените белоглави лангури, които се крият около горите и долините му. С драстичния спад на приматите през последните години, девствените и защитени помещения на парка са от решаващо значение за оцеляването им.

2. Национален парк Pu Mat

https://maps.google.com/?ll=18.983334,104.666664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този невероятно красив национален парк привлича милиони посетители всяка година с невероятната гама от природни изкушения, които предлага. Планинските върхове, покрити с гори, се издигат драматично под синьото небе и образуват прекрасен фон към реките и каскадите долу.

Важна природозащитна зона, Пу Мат е дом на Усурийски долове, индийски слонове и най-голямата популация от северни белобули гребени гибони в света. Над 2400 различни вида растителни видове присъстват в парка, което го прави гореща точка за биологичното разнообразие. Със своите прекрасни природни пейзажи, Pu Mat е един от най -добрите национални паркове във Виетнам.

1. Национален парк Phong Nha-Ke Bang

https://maps.google.com/?ll=17.537222,106.151253&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Еха. Този невероятен национален парк ще остави дълготрайни спомени за всеки късметлия посетител, на който да погледне назад. В границите на парка е най -голямата пещера в света; неописуемо масивна, пещерата има цели гори и екосистеми в себе си. Датираща от повече от 400 милиона години, тази древна област е очарователна със своите геоложки образувания и в някои от пещерите, сталактитите и сталагмитите стърчат под различни ъгли.

Phong Nha-Ke Bang има над 300 пещери, както и редица планини, водни пътища и различни гори, които се предлагат. Една от най-популярните туристически дестинации в цял Виетнам, този грандиозен национален парк е задължително място за разглеждане сред всички богатства, изложени в тази внушаваща благоговение страна.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: