Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Вива лос пекенос пуеблос де Мексико! Да, малките градове в Мексико със сигурност са нещо, за което трябва да се крещи. Независимо дали се намират на брега или във вътрешността, селата в страната си заслужават да бъдат посетени. Крайбрежните градове са живописни, с изобилие от водни дейности и са популярни зимни дестинации за туристи от по -студения климат. Може обаче да сте шокирани да откриете, че популярните дестинации са пълни с туристи и покрити с верижни ресторанти. Оставете тълпите и опитайте автентична култура, като избягате в най -красивите малки градове в Мексико.

12. Текила

https://maps.google.com/?ll=20.882778,-103.836670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Какво може да бъде по -забавно от пиенето на маргарити в града, където е измислена текилата, текила! Коренното население е приготвяло напитка от кактус от синьо агаве от векове, но техните испански завоеватели го дестилират, а останалото е история. Разположена в щата Халиско на около 65 км (40 мили) от Гуадалахара, Текила е популярна туристическа дестинация, главно за посещение на дестилериите, някои от които се намират в хасиенди от 18 -ти век. Градът има няколко колониални църкви, които си заслужава да бъдат посетени.

11. Barra de Potosi

https://maps.google.com/?ll=17.537500,-101.441666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

По -малко от 400 души се обаждат на Бара де Потоси постоянно. Градът се състои от три главни улици, пресечени от две, по -малки, жилищни улици. Авантюристичното спускане на Barra de Potosi за екосистемата, която заобикаля града. Местните хора са нетърпеливи да споделят своя свеж улов за деня в многото крайбрежни ресторанти, преди да ви изведат на лагуна и каяк, риболов и обиколки за гледане на китове. Laguna de Potosí е звездата в малкото рибарско селце. С дължина четири мили, лагуната е дом на грандиозна дива природа, включително чапли, зимородци, корморани и пеликани. Тук няма верижни курорти, които го правят идеалният начин да изпитате по -автентично Мексико.

10. Саюлита

https://maps.google.com/?ll=20.866667,-105.433334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Коронното бижу на Ривиера Наярит, Саюлита някога е бил тих риболовен град. Все още ще чувате местните да описват този сърфистки град по този начин, но саюлита е завладяна от туристи от края на 90-те години. Туристическата инфраструктура е силна с хубави хотели и пансиони, ресторанти и скромни барове, но може да намерите плажа малко затрупан. Градът все още е приятно посещение и яздещите вълни призовават хипстър сърфистите от цял свят през пиковия сезон.

9. Уаска де Окампо

https://maps.google.com/?ll=20.202778,-98.575836&z=13

(ВИЖ КАРТА)
Една от първите хасиенди в Мексико е построена в Уаска де Окампо, малък град в щата Идалго в централната част на Мексико. Можете да видите няколко от старите хасиенди на посещение тук. Но посетителите идват и тук, за да видят колониалните каменни сгради, улици и мостове. Пътуващите идват тук, за да видят уникалните базалтови скални образувания с техните очарователни водопади, да отидат с цип в Pena del Aire или да изплашат ума си от тях в Музея на гоблините, където експонатите се основават на реални истории.

8. Йелапа

https://maps.google.com/?ll=20.488333,-105.445274&z=13

(ВИЖ КАРТА)
Ако не бяха разделящите буйни зелени дървета и пясъчни плажове, трудно бихте различили сините заливни води от синьото небе. Yelapa се намира в Bahia de Banderas, един от най -големите заливи в света. Ако смятате, че слънчевите бани на красиви пясъчни плажове са за дивани, опитайте ръката си в дълбоководен риболов. Още по -добре, можете да отидете на шнорхел или парапланеризъм. Или може би разходка с кон до простия водопад Йелапа, където можете да се разхождате в басейна, ще ви хареса повече. Това малко мексиканско село има път, който свързва рибарската общност с Пуерто Валярта, но градът е най -достъпен с водно такси. Много обиколки вървят до Йелапа, но градът се изпразва следобед, след като всички водни таксита тръгват.

7. Тепостлан

https://maps.google.com/?ll=18.985277,-99.099724&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите се събират в Тепозтлан, популярен сайт за еднодневни екскурзии от Мексико Сити, по няколко причини. Едната е да видите руините на древна пирамида, която се намира на върха на стръмен хълм. Другият е да опитате неговия сладолед, лакомство, с което е известен Tepoztlan; около 200 вкуса се сервират наведнъж. Описан като забавен и фънки, Tepoztlan е добро място да вземете местни изкуства и занаяти на занаятчийския пазар или да посетите колониален манастир и национален дворец. Целият град е лесно достъпен пеша, така че не се страхувайте да вземете автобус от Мексико Сити. Авантюристите могат да планират усилено изкачване на 2,5 мили нагоре по скалите, които обгръщат града. Пътеката е известна като Pirámide de Tepozteco.

6. Малиналко

https://maps.google.com/?ll=18.948334,-99.494720&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малиналко е град, който винаги е бил свързан с мистерия и магьосничество. Легендата разказва, че това е бил домът на богинята Малиналчохил, но също така там се е появил Черен Христос в пещера близо до тук. Това е вторият най -посещаван храм в Мексико. Малиналко някога е бил домът на ацтеките и можете да видите някои от тези руини в археологическата зона Куаутинчан западно от града. Можете също така да се насладите на посещение на манастира Августин от 16 -ти век, посветен на Дивино Салвадор (Божествения Спасител).

5. Мазунте

https://maps.google.com/?ll=15.666000,-96.556000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Морските костенурки, а не колониалните реликви, са това, което отвежда туристите в Мазунте, малък град на югозападното крайбрежие на Мексико. По едно време Мазунте беше център за лов на морски костенурки, ценен заради месото и яйцата си. Поради техния упадък костенурките бяха забранени като храна и скоро се превърнаха в туристически магнит. Можете да научите повече за морските костенурки в Мексиканския национален туристически център тук. Mazunte има някои хубави плажове; трябва да сте готови да ги споделите с костенурки, които идват да снасят яйцата си. Самият Mazunte има усещане за хипи. Някой в града винаги е нетърпелив да ви даде уроци по йога или медитация, масажи или татуировки.

4. Тодос Сантос

https://maps.google.com/?ll=23.448610,-110.223335&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тодос Сантос е галено наричан градът на „Всички светии“ и това е подходящо име. Този малък град избухва в популярност поради уникалната си красота и смесица от жители. В спокойните барове на Тодос Сантос ще откриете спиритисти от нова епоха, сърфисти и бивши братя, които пият с местни рибари. Свързан по магистрала на час северно от Лос Кабос, този град остава най-добре пазената тайна на Бая Сур от десетилетия. Ще намерите по -високи цени от повечето туристически градове на полуостров Баха, но си заслужава заради еклектичния микс от естествена красота и странна култура. Един съвет - елате тук малко преди останалия свят.

3. Тлакоталпан

https://maps.google.com/?ll=18.616667,-95.666664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно в средата на големия завой на брега на Персийския залив, Tlacotalpan има девствена колониална архитектура от началото на 19 век. Единственото нещо, което ви казва, че не се скитате по улиците на пристанищния град през 1800 -те, е светлината, смазваща трафика. За да добавите към величието на забележително непокътнатата архитектура, слънцето залязва над Рио Папалоапан. Пречупването добавя към възхитителните пастелни цветове на някои от домовете. Някога процъфтяващо речно пристанище, Tlacotalpan остава непроменен от своя разцвет през 1820 г., което прави този малък град достоен за посещение. Потърсете висок воден знак в града, който отбелязва опустошителното наводнение в началото на 2000 г.

2. Тулум

https://maps.google.com/?ll=20.214722,-87.428886&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На около 132 км (82 мили) южно от Канкун се извисяват руините на маите в Тулум. Може да сте малко объркани при пристигането си, защото туристическият град е във вътрешността на страната от руините и плажа на магистралата. Докато повечето хора идват да се насладят на пясъчните плажове и нефритовата зелена вода, те в крайна сметка правят повече снимки на старите руини на маите, които седят на върха на хълм с изглед към Карибско море. Няма нищо като плуване в топлите нефритови зелени води в сянката на такива великолепни руини. През нощта ще намерите изключително достъпна храна и квартира в град Тулум на тясната магистрала в джунглата.

Настаняване: Къде да отседнете в Тулум

1. Сан Себастиан Бернал

https://maps.google.com/?ll=20.738890,-99.940002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сан Себастиан Бернал е един от мексиканския Пуебло Магико или „вълшебен град“, известен със своите легенди, история, цветна архитектура и магически символи. На 2-1/2 часа път с кола от Мексико Сити, Сан Себастиан Бернал е известен с Пена де Бернал, скален монолит, който е третият по височина на земята. Тази огромна скала може да се види от селото. Селото е основано през 1642 г. от испанците; Ел Кастило, част от това наследство, е основна забележителност, която може да се похвали с германски часовник.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: