Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Идеалната дестинация за всеки приключенски пътешественик, Южна Африка предлага толкова много невероятни преживявания, от офроуд на сафари до гмуркане с големи бели акули. Със своя прекрасен масив от диви животни, красиви плажове, божествени лозя и великолепни планини, няма съмнение, че това е земя на разнообразие.

Южният край на Африка може да е изоставил годините на апартейд, но голяма част от нацията все още се бори с бедността и остава огромно несъответствие между богатството и расата. Страната предлага множество възможности да научите за бурната си история, земя и народи, с музеи и пътувания до остров Робен или посещение на град.

Оставете градовете зад себе си, вземете си колела и се отправете на пътешествие през разнообразните пейзажи на градинския маршрут. Не забравяйте да спрете в Херманус, известен със своите възможности да забелязва южни десни китове от бреговата линия. Разходете се по дивата страна в Националния парк Крюгер, където лъвове, леопарди, носорози, слонове и биволи се скитат свободно и скачайте в неизвестното, докато се наслаждавате на гледките от върха на Table Mountain. Трудно е да се посочи друга ваканционна дестинация, която предлага толкова голямо разнообразие. Ето един поглед към най -добрите места за посещение в Южна Африка.

10. Каньон на река Блайд

https://maps.google.com/?ll=-24.563889,30.807501&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заплетен в субтропична зеленина, каньонът на река Блайд е най -големият зелен каньон на планетата и един от най -дълбоките естествени каньони на Земята. Разположен по сензационно туристическо пътешествие, известно като Панорамния маршрут, каньонът е осеян със сензационни горещи точки - от водопади до необичайна геология.

Един такъв акцент са дупките за късмет на Бурк - поредица от гигантски дупки, които са били изплетени в коритото на реката от движението на вихреща вода, където се срещат реките Блайд и Треуе.

Със своите буйни долини, планински пейзажи като Трите рондавела и удивителни гледки като подходящо наречения Божи прозорец, каньонът на река Блайд е разбираемо популярно място за разглеждане с кола, пеша или на кон. Внимавайте за разнообразие от диви животни по пътя, като хипопотами, крокодили и маймуни Samango, както и нос лешояд, африкански рибен орел и луна Knysna. Това е едно от най-добрите места за наблюдение на птици в Мпумаланга.

9. Кейп Уайнлендс

https://maps.google.com/?ll=-33.919998,18.860001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте ценител на виното, ще бъдете в стихията си в необикновения южноафрикански нос Winelands. Разположен само на 45 минути път с кола от Кейптаун, той е един от най-живописните региони за производство на вино в света, с вълнообразни лозя и невероятна гледка към планината от почти навсякъде.

Точният регион, който ще изберете, зависи изцяло от вас, но Franschhoek и Stellenbosch са два от най -популярните. Тук можете да се насладите на уникалните предложения на стотици винарски имоти с всичко - от вино и сирене или чинии от билтонг (известното сушено месо в Южна Африка) до пикници на открито с бутилка вино от имение, заобиколено от ред на ред лозя. Насочете се по -далеч до градове като Монтегю, за да се насладите на горещите извори след сензационен ден на дегустация на вино, или Тулбаг, за да се насладите на дегустационни сесии с колело.

8. Национален парк Addo Elephant

https://maps.google.com/?ll=-33.446110,25.745832&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със скромно начало като малко убежище за слонове, създадено да защитава само 11 слона с червеникав цвят Addo през 30 -те години на миналия век, Националният парк Addo Elephant сега е един от най -големите национални паркове в Южна Африка - и вероятно един от най -добрите за забелязване на тези нежни гиганти. Тъй като паркът се разрастваше и разширяваше през годините, сега той се състои от пет различни секции, всяка от които предлага свои собствени уникални характеристики.

Секцията в Колчестър е основният резерв за игра. Тук можете да се насладите на вълнуващи самоуправления или игри, управлявани от лагера, за да видите огромните популации на слонове, зебри и антилопи в парка. Секцията в Дарлингтън е дом на язовир, който привлича някои страхотни диви животни, докато участъкът Кабуга е достъпен само за превозни средства с четири колела. Ако предпочитате да изследвате пеша, участъците Zuurberg и Woody Cape имат някои прекрасни пътеки.

Забелязването на Голямата седма (известните големи пет на Южна Африка, както и южните десни китове и големи бели акули по крайбрежието) е един от основните акценти тук. Посетителите на сафари няма да се приберат у дома разочаровани.

7. Херманус

https://maps.google.com/?ll=-34.416668,19.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Някога сънливият, сега туристически град Херманус в Западния Кейп е столицата на Южна Африка за наблюдение на китове - и с добра причина. Всяка година южните десни китове идват в този ъгъл на залива Уокър, за да родят малките си. Докато пътуванията с лодка се рекламират ежедневно, наблюдението на китове от скалите е също толкова феноменално, ако не и по -добро.

Разходка край скалата с дължина 10 км (6 мили) с вградени телескопи и пейки предлага на посетителите много възможности да разгледат тези социални животни-особено по време на фестивала на китовете Hermanus през септември.

Обгърнат от великолепни планини и аквамариновата вода на Атлантическия океан, Херманус е дом на идилични малки плажове и винената долина Hemel en Aarde с нейните упадъчни преживявания, пълни с вино. Дори самото име означава Небе и Земя. Прекарайте дните си в туризъм до водопади, риболов в лагуните или океана и конна езда на плажа. Херманус има всичко.

6. Дърбан

https://maps.google.com/?ll=-29.853840,31.040083&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Макар че често е засенчен от по -големите сестри Кейптаун и Йобург, пристанищният град Дърбан (най -натовареният в Южна Африка) има какво да предложи - особено ако посещавате през зимата в южното полукълбо. Със средните температури в средата на 20-те години от юни до юли зимата тук просто не съществува!

За щастие, всичко това чудесно време не се губи, тъй като Дърбан е дом на великолепна част от бреговата ивица с някои популярни пясъчни плажове, обхванати от топлите води на Индийския океан. Прекарайте дните си, сърфирайки по вълните по източния бряг на Южна Африка или изследвайки живота под вълните с шнорхел или гмуркане.

Обратно на сушата, Дърбс (както го наричат галено) е известен с отличното си къри. Интересното е, че градът е дом на най -голямото индийско население извън Индия! Пъхането в традиционен заек (къри, сервирано в половин хляб) не се насърчава просто тук, а е обред.

5. Трансграничен парк Кгалагади

https://maps.google.com/?ll=-25.766666,20.383333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Достигайки както до Южна Африка, така и до съседната Ботсвана, трансграничният парк Kgalagadi (което означава „Голяма жажда“) е пустинна пустиня с терен, който е напълно уникален. Сред солниците, бушвелдите и червените от ръжда дюни на Калахари са орди от равнинен дивеч, като например гну, битка (националното животно на Южна Африка) и скъпоценен камък (първоначалния му съименник), които на свой ред се ловуват от хищници като лъвове, гепард и леопарди. Заобиколен от нищо друго освен безплодна пустиня, гледането на играта тук е просто изумително.

Kgalagadi някога е бил разделен на две: Южноафриканският национален парк Kalahari Gemsbok в Южна Африка и Botswana's Gemsbok National Park бяха обединени, за да образуват един официален парк през 1999 г. Поради обширната си площ, част от Kgalagadi е недостъпна без четири колела. превозно средство - и дори тогава това е приключение.

Много посетители предпочитат да отседнат в един от лагерите на парка и да се насладят на едно от включените игрални разходки или разходки из храста, за да забележат феноменалната дива природа на парка. Ако предпочитате да изследвате сами обаче, можете да следвате един от многото маршрути по коритата на реките Нособ и Ауоб от южноафриканската страна.

Кръстени на племената Kgalagadi, които преди са живели в този ъгъл на пустинята, някои от потомците на първоначалните общности все още могат да бъдат намерени тук днес, като например общността Mier и Khoe-говорящата общност Khomani, така че не забравяйте да включите посещение !

4. Градински маршрут

https://maps.google.com/?ll=-34.049999,23.365999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най -красивите шофиране в света, Garden Route криволичи покрай крайморски села, резервати за дивеч, гори, лагуни и бели пясъчни плажове, с брилянтния блус на Индийския океан точно до вас. Разположен от залива Мосел до Сейнт Франциск, този туристически маршрут е това, което примамва повечето международни посетители в Южна Африка.

По градинския маршрут има толкова много неща за гледане, че е трудно да не спирате на всеки пет минути; ще ви трябват поне пет дни, ако не и повече, за да се възползвате максимално. Разгледайте старомодното село Wilderness с неговия спокоен плаж, скочете с бънджи от най -високото търговско мостово бънджи в река Стормс и се приближете до африканските слонове в Knysna Elephant Park.

Заливът Плеттенберг, освен плажовете, предлага множество възможности за наблюдение на диви животни и пешеходни пътеки в морския природен резерват Робберг. На кратко разстояние с кола можете да забележите тропически птици в една от най-големите свободно летящи волиери в света в Birds of Eden или да се разходите през гората, заобиколена от катерици и капуцини в Monkeyland.

3. Дракенсберг

https://maps.google.com/?ll=-29.466600,29.266001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дракенсберг е планинска верига в южноафриканската провинция Квазулу-Натал. Често съкращаван само от „Бергът“ от местните жители, Drakensberg означава „Планини на дракона“. Значението на такова драматично име не се губи върху вас, когато видите мощта и величието на тези планини. Оформяйки част от Голямата стръмна скала, районът е дом на смесица от водопади и пешеходни пътеки, разделени на северните и южните течения.

Северният Дракенсберг изкушава посетителите с топлия си климат, идеален за туризъм. От тази страна почти няма снеговалежи. Насладете се на едно или двудневно разходка до Амфитеатъра и разгледайте UKhahlamba Drakensberg Park и Националния парк Royal Natal, където се намира водопадът Тугела, вторият по височина водопад в света.

Южният Дракенсберг е за авантюристи. Вземете съсирващата кръв кола по прохода Сани, който води до излаз на море Лесото, през най-високата кръчма в Африка, или се регистрирайте за предизвикателни пешеходни и планински обиколки.

2. Национален парк Крюгер

https://maps.google.com/?ll=-24.011389,31.485277&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -известните и достъпни резервати в Южна Африка, Националният парк Крюгер е мечтата на любителите на дивата природа. Разположен в североизточната част на страната, Крюгер обхваща огромен участък от екосистеми, които поддържат всички видове диви животни - от пасища и гъсти гори до гъсталаци и сухи речни корита.

Въпреки че е създаден още през 1898 г., едва през 20 -те години на миналия век паркът е отворен за обществеността. Оттогава Крюгер бе отметен в списъка с кофи за местни жители и туристи, надявайки се да забележи един от известните Голяма петица. Акценти включват забелязване на хипопотам и крокодил от гледната точка на река Крокодил и посещение на реконструираните руини от желязната епоха на село Масорини.

Докато редовно се предлагат игри за паркиране, Kruger е фантастичен резерв за игри, който да изследвате на самостоятелно управление. Следвайте реките Саби и Крокодили и дръжте очите си обелени за лъвове, носорози, слонове, биволи и леопарди, дебнещи сред подраста. Крюгер също е рай за птици, така че не забравяйте бинокъла си!

1. Кейптаун

https://maps.google.com/?ll=-33.925278,18.423889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Градът -майка, със своите великолепни плажове, величествени гледки към планината и приятелски настроени хора, е акцент във всеки списък с кофи в Южна Африка. Може да е само вторият по големина град в страната, но лесно е един от най-разпознаваемите градове в света. Разположен на югозападния край на южноафриканската провинция Кейптаун, Кейптаун се радва на мек, средиземноморски климат и невероятна природна обстановка. Ограден от Table Mountain и с изглед към скандално известния остров Robben, Кейптаун има малко от всичко - история, природа, култура - вие го казвате, Кейптаун го има.

Разгледайте пъстрите улици на Бо Каап (район на нос Малай) и се увийте над върховете на дърветата на Кирстенбош преди пикник сред ботаническите градини. Или направете и двете с обиколка на града с открит връх - с дегустация на вино за зареждане!

Като законодателна столица на Южна Африка, Парламентът е добре позициониран в центъра на Кейптаун. Безплатните ежедневни обиколки предлагат вътрешен поглед към Народното събрание и прословутото старо събрание, използвано по време на апартейда. Ако имате време, направете живописно шофиране до природния резерват Кейп Пойнт, разположен на дивия и скалист полуостров Кейп.

Настаняване: Къде да отседнете в Кейптаун

Вижте също: Най -добрите атракции в Кейптаун

Карта на Южна Африка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: