Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Често пренебрегвана от туристи, които вместо това се насочват към съседни Кения и Танзания, Уганда е описана като „Перлата на Африка“, такава е нейната естествена красота и чар. Страната без излаз на море е дом на разнообразен набор от екосистеми, които са очарователни за изследване и, недокоснати и диви, те са зашеметяващи за гледане.

Безспорната основна атракция трябва да бъдат планинските горили, с които Уганда е известна. Гледането им отблизо в естественото им местообитание е просто внушаващо страхопочитание и със сигурност създава незабравими спомени.

С невероятен рафтинг на бяла вода и спокойното езеро Виктория също се предлагат; тази прекрасна страна ще ви изуми с всичко, което можете да видите и направите. Ето най -красивите национални паркове в Уганда, които трябва да ви дадат малко вдъхновение за това, което просто трябва да видите в тази страна.

10. Национален парк езеро Мбуро

https://maps.google.com/?ll=-0.627778,30.966667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки размера си, Националният парк езеро Мбуро със сигурност има редица невероятни атракции, които вярват в неговия малък ръст. С пет езера, които се намират в неговите граници, най -впечатляващото е езерото, което дава името на парка: езерото Мбуро. Огромното езеро се простира в далечината и пътуването с лодка по спокойните му води е просто възхитително.

Поради влажните зони и водните пътища, присъстващи в района, посетителите трябва да могат да видят крокодили и хипопотами, които или се греят по бреговете, или бавно се движат през водата. Леопарди, биволи и зебри също живеят в националния парк, а сафарито за конна езда е вълнуващ и запомнящ се начин да се доближите до животните в дивата природа.

С редица разнообразни екосистеми, преходите през горите и саваната с рейнджър е друг чудесен начин да прекарате времето си. Приближаването на соленото облизване пеша е абсолютно невероятно, тъй като около него се събират широк кръг животни, за да се насладят на солената почва. Незабравимо преживяване навсякъде.

9. Национален парк „Семулики“

https://maps.google.com/?ll=0.825000,30.061111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в западната част на страната, на границата с Демократична република Конго, този национален парк е гореща точка за биологичното разнообразие. Неговата изобилна и разнообразна фауна и флора привлича огромна гама от различни видове птици, които се стичат до гъстите гори и подраста на парка.

Декорацията, която се показва, е зашеметяваща и слънцето, което блести от река Семулики, която минава през парка, е прекрасно да се види, както и горещите извори Семпая, които свирят яростно между пукнатини в земята.

Докато големи бозайници като слонове, горски биволи и леопарди живеят в Национален парк Semuliki, редица местни общности също живеят в неговите граници. Като такива посетители на парка могат да хвърлят бегъл поглед върху живота и културата на народа Basua, който живее като ловци-събирачи в горите на Semuliki.

8. Национален парк Кибале

https://maps.google.com/?ll=0.500000,30.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Красивите гори, които покриват хълмовете и долините на Национален парк Кибале, са дом на широк спектър от примати, които игриво се люлеят от клон на клон между дърветата. Именно тези възхитителни създания са основната атракция на парка и много хора идват да погледнат шимпанзетата и червените маймуни колобус, които Кибале защитава.

Разнообразието от дървесни видове до голяма степен е причината, поради която толкова много видове примати наричат района дом и птиците също са разпространени в целия парк. С една от най -големите популации на примати в Африка, Национален парк Кибале си заслужава да бъде посетен, а пейзажите в шоуто също не са лоши!

7. Национален парк долина Кидепо

https://maps.google.com/?ll=3.900000,33.849998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пресеченият и изолиран терен на националния парк Kidepo Valley се намира в най -северната част на страната на границата с Южен Судан. Уединеното му място е помогнало да се защитят и запазят впечатляващите разтегнати равнини и савани, които са само прекъснати от планинските вериги в далечината.

Огромният парк се чувства безкраен и стада зебри и биволи пресичат равнините, докато слонове, жирафи и лъвове могат да бъдат намерени да се скитат под красивото синьо небе. Планината Морунголе се извисява над равнините и на незначителната височина от 2750 метра; предлага панорамна гледка към долината Кидепо. Величествени на външен вид и с богатство от диви животни, сафаритата в парка със сигурност ще ви оставят съкровени спомени.

6. Национален парк Mount Elgon

https://maps.google.com/?ll=1.133333,34.583332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на планината Елгон, националният парк всъщност пресича границата между Кения и Уганда, като най-високият връх е от кенийската страна. Невероятната природа, която се показва, е грандиозна за гледане, а отдавна изгасналият вулкан на планината Елгон прави фантастично преходи.

Спускането в калдерата му е впечатляващо преживяване и преминаването покрай водопади, клисури, горещи извори и дълбоки скали само допринася за красотата на парка. Гледката от Endebess Buff е спираща дъха, а пещерите, осеяни около планината, също правят невероятно проучване.

С древни пещерни рисунки, изобилие от диви животни и неукротимата планина Елгон, издигаща се толкова драматично сред околностите; този национален парк трябва да се види, за да се повярва.

5. Национален парк горила Мгахинга

https://maps.google.com/?ll=-1.369444,29.640278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За най -малкия национален парк в цяла Уганда, Националният парк Mgahinga Gorilla има огромно количество за разглеждане и правене. Обхващайки три вулкана от планината Вирунга, именно тези възвишени върхове придават на парка отличителните и красиви черти и правят някои невероятни походи до върховете им.

Буйна растителност и зелени гори, които покриват склоновете им, са дом на семейство горили и преходи през подраста, за да ги зърнете в естественото им местообитание, е вълнуващо и незабравимо преживяване.

Местната общност Batwa също нарича тези гори свой дом и изучаването на тяхната култура и история на живота в района е завладяващо. Зашеметяващите пейзажи в шоуто само допълват привлекателността на този невероятен национален парк.

4. Национален парк Мърчисън Фолс

https://maps.google.com/?ll=2.187500,31.781389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Зашеметяващи за гледане, красивите водопади, които дават името на този национален парк, трябва да се видят сред всички други атракции, които се показват в района. Тук водите на Нил се пръскат драматично и бурно от тясна пролука между скалите, покривайки околностите си с фин слой пръски.

Под каскадите Нил се разширява и от двете страни на реката посетителите ще видят биволи, крокодили и хипопотами, които се занимават с ежедневието си. Водопадът Мърчисън има фантастичен набор от диви животни, пребиваващи в неговите граници, и е дом на четири от големите пет, като само носорозите липсват от менажерията. Направете разходка с лодка по Нил и наблюдавайте как прекрасните пейзажи на парка бавно се носят пред очите ви.

3. Национален парк кралица Елизабет

https://maps.google.com/?ll=-0.200000,30.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -популярният парк в цяла Уганда, впечатляващият пейзаж на Националния парк кралица Елизабет и изобилието от диви животни го правят категоричен фаворит сред посетителите на страната. С над 500 различни вида птици, които летят и летят из парка, това е рай за наблюдателите на птици, а гората Maramagambo е идеалното място, където да ги видите.

Голямо разнообразие от примати също наричат гората свой дом и ходенето по пътеките с шимпанзета, люлеещи се отстрани на пътеките, е незабравимо преживяване. Предлаганите красиви водни пътища като езерото Джордж и езерото Катве са възхитителни за разглеждане с лодка, а плаването по спокойните им води е мечтана работа.

Въпреки тези вълнуващи атракции, основната атракция на парка са големите бозайници, които обикалят постоянно променящия се терен. Лъвове, хипопотами, слонове, леопарди и други обикалят вулканичните характеристики на Национален парк „Кралица Елизабет“, перфектно у дома си в това природно чудо, което само чака да бъде проучено.

2. Национален парк планини Руензори

https://maps.google.com/?ll=0.366667,29.950001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бъдете готови да бъдете изумени, когато посетите Националния парк планини Руензори, тъй като изложените пейзажи внушават страхопочитание за грандиозните сцени, които рисуват под небесата. Едно от най -красивите места на земята, уникалните и необичайни пейзажи на парка правят едно невероятно преходи, което няма да забравите скоро.

Извисяващата се планинска верига, която дава името на парка, е спираща дъха за гледане и зашеметяващи водопади и ледени ледници осеяват горните части на планинските склонове. Заснежената планина Стенли е просто невероятна и разпръсната около невероятно разнообразния терен на парка; спокойните езера осигуряват момент на спокойствие далеч от назъбените скали и властните върхове.

Неукротен и недокоснат, Национален парк планини Руензори ще зарадва и изуми всеки късметлия посетител, който се придвижи в този див рай.

1. Непроходим национален парк Bwindi

https://maps.google.com/?ll=-1.016667,29.683332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Безкрайните гори, които покриват този невероятен национален парк, изглеждат непроницаеми, такава е тяхната плътност и за щастие, тъй като буйната растителност е пазила основната граница на парка в продължение на векове: рядката и неуловима планинска горила.

Прониквайки през гъстото разрастване, изложеното биоразнообразие е ослепително за невероятното богатство от различна фауна и флора, съдържащи се в парка. С красиви птичи песни, които отекват около вас в разпарените гори, се отправете по -дълбоко в планините, за да видите шанс да видите величествените планински горили отблизо в естественото им местообитание.

Зашеметяващата природа на Националния парк Bwindi Impenetrable е подходяща обстановка, в която да видите тези фантастични и незабравими създания.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: