Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Застраховката при пътуване е съществена покупка, когато резервирате почивка, независимо дали в съседни страни или в чужбина. Мнозина виждат това като ненужен разход и смятат, че ще се оправят без него, но пренебрегването на закупуването на адекватно ниво на застраховка за пътуване може да доведе до проблеми от малки неудобства до промени в живота. Ако се съмнявате дали си струва да закупите туристическа застраховка, ето пет от основните причини, поради които определено трябва да я закупите преди следващата си почивка.

5. Проблеми с пътуването

Застраховката при пътуване често ще ви покрива, ако част от пътуването ви е забавено или отменено, което ви позволява да пренаредите пътуването си напред и да продължите с пътуването си. Ако трябва да хотелате за една нощ или да наемете кола, за да пътувате от едно летище до друго, често правилата ще ви покриват за това. Често е възможно също така да се организира частен транспорт, като таксита или да се наемат превозни средства, вместо да се изисква борба с местния обществен транспорт.

4. Отмяна на почивка

Когато спестявате целогодишно за годишната си почивка в чужбина, последното нещо, което искате, е не само да пропуснете пътуването, но и да загубите парите, които сте платили за него. Проблеми като болест, смърт в семейството и лични извънредни ситуации може да означават, че трябва да отмените пътуването си, или може да се окаже, че извънредни ситуации с времето, международни бедствия или терористична дейност означават, че вашата туристическа компания отменя вашата почивка. Доброто ниво на застраховка за пътуване ще гарантира, че няма да загубите нито една от парите, които сте похарчили за почивката си.

3. Медицинско покритие

Докато много европейски държави предлагат медицинско покритие за леки заболявания и наранявания, докато сте на почивка по схемата на Европейския съюз за здравеопазване, няма да бъдете покрити, ако имате нужда от частно или специализирано лечение или ако трябва да бъдете репатрирани от страната у дома. Ако е трябвало да бъдете превозвани със самолет, цената на това може да бъде повече от вашата къща, така че е от съществено значение, че е покрита от вашата политика.

2. Спешна евакуация

В случай на спешна евакуация на страната, която посещавате, например поради война, болест или, както наскоро видяхме в части от Близкия изток, политически вълнения, тогава застраховката за пътуване ще гарантира, че няма да останете извън джоб при организиране на транспорт в последната минута обратно към дома.

1. Загубени, повредени и откраднати вещи

Добрата застраховка за пътуване ще покрие багаж, който е бил изгубен или повреден от авиокомпанията и често ще прави аварийно плащане във вашата сметка, ако пристигнете на местоназначението си без дрехи поради изгубена или повредена чанта. Ако чантата или раницата ви бъдат откраднати, докато сте на почивка, ефектите могат да бъдат опустошителни, от загубата на всичките ви празнични пари до това да се окажете без паспорт, за да се приберете вкъщи. Доброто ниво на застраховка за пътуване ще ви осигури възстановяване на разходите възможно най -скоро и често застрахователните компании ще могат да ви помогнат да се свържете с консулството си, за да ви помогне да се приберете.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: