Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен от пуританите през 1600 -те години, Бостън е дефиниран и оформен от своята история в продължение на почти 400 години. Духът на американската независимост се ражда в града, а забележителностите, които отбелязват жизненоважната роля, която „Синовете на свободата“ изиграха във войната за независимост, привличат посетители от цял свят.

Докато много туристически атракции в Бостън се въртят около очарователното му минало, градът е еднакво известен със своите престижни институти за висше образование и своите горещи спортни фенове и професионални отбори. Добавете към своите процъфтяващи сцени на изкуство и култура, вкусни местни морски дарове и живописна обстановка в пристанището и не е изненада, че „Атина на Америка“ привлича толкова много посетители всяка година.

25. Мапариумът

https://maps.google.com/?ll=42.345207,-71.086365&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен само на десет минути път с кола западно от центъра, можете да намерите библиотеката на Мери Бейкър Еди и нейната невероятна основна експозиция, The Mapparium. Разходката из триетажния витраж с глобус наистина е много уникално изживяване поради интересната гледка, която предлага към света отвътре, красиво оцветените му страни и невероятната акустика.

Тъй като е построена през 1935 г., масивната карта изобразява миналия свят с бивши страни като Сиам и Италианска Източна Африка, заедно с Съветския съюз. Освен че ще вземат всички фини детайли на своите над 600 витража, гостите могат да експериментират и с акустиката му, тъй като огромната историческа сфера образува забележителна шепнеща галерия.

24. Мемориал на Холокоста в Нова Англия

https://maps.google.com/?ll=42.361252,-71.057266&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Друг от многото паметници на града е движещият се Мемориал на Холокоста в Нова Англия, който може да се намери точно пред кметството на Бостън. Издигнати през 1995 г., шестте му стъклени кули създават поразителна гледка, като всяка символизира различен голям лагер за унищожение.

Докато екстериорите са гравирани с цифри, които представляват шестте милиона еврейски жертви на Холокоста, вътрешността на кулите съдържа цитати от оцелелите от лагерите. В допълнение, струите пара, които се издигат през тях, са напомнящо за ужасяващите зверства, извършени от нацистка Германия с мрачното стихотворение „Първо дойдоха …“ на Мартин Нимолер, също гравирано върху близката плоча.

23. Кеймбридж

https://maps.google.com/?ll=42.373611,-71.110558&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Макар че е известен с това, че е дом както на MIT, така и на Харвардския университет, в Кеймбридж има много повече от просто двата престижни института за висше образование. Разположен само на петнадесет минути път с кола северозападно от центъра, голямото предградие има много прекрасни квартали, които можете да разгледате с атрактивна архитектура, интересни музеи и безброй културни забележителности.

Известен като „Градът на площадите“ поради уникалното си оформление, Кеймбридж се намира точно срещу река Чарлз от центъра на града и отдавна се смята за академичен и интелектуален център. Докато джобовете на страхотни барове и ресторанти могат да бъдат намерени около площад Централ и Кендъл, историческите колониални обекти и съвременни сгради също изобилстват.

Основната привлекателност на града обаче несъмнено са неговите колежи, които съдържат обекти от световна класа като музеите на изкуствата в Харвард и Археологическия музей Пийбоди.

22. Старата Северна църква

https://maps.google.com/?ll=42.366390,-71.054443&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най -популярните места за посещение в Бостън е атмосферната Стара Северна църква, която се намира в историческия квартал Норт Енд на града. Най -старата стояща църква в града, тя е построена през 1723 г. и показва някаква изящна архитектура с високата си камбанария, издигаща се драматично над околностите.

Сега национална историческа забележителност, църквата съдържа блестящ бюст на Джордж Вашингтон с влиятелни личности от миналото на града като майор Джон Питкърн и капитан Самюъл Никълсън, погребани в криптата му. Овековечена в известната поема на Лонгфелоу „Ездата на Пол Ревир“, която разказва историята за това как той е предупредил гражданите за настъпващите британски войски, Старата Северна църква със сигурност си заслужава да бъде посетена заради интригуващата си история, архитектура и атмосфера.

21. Паметник на бункерния хълм

https://maps.google.com/?ll=42.376362,-71.060776&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен от другата страна на реката към Старата Северна църква, можете да намерите масивния и величествен паметник на бункерния хълм. Всъщност кацнал на върха на известния Breed’s Hill, огромният обелиск е в памет на битката при Bunker Hill, която се води между британските и патриотичните сили на 17 юни 1775 г. по време на Американската война за независимост.

Извисявайки се на огромни 220 фута височина, искрящият гранитен паметник се извисява над Чарлстаун, най -старият квартал в града, със зелени площи, разположени около него. След като изкачат своите 294 стъпала до върха, посетителите могат да се насладят на спиращи дъха панорами както над хоризонта на Бостън, така и върху блестящата река Чарлз.

20. Музей на науката

https://maps.google.com/?ll=42.367500,-71.071114&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Забавно, завладяващо и подходящо за семейства място за посещение, Музеят на науката е дом на зашеметяващ набор от интерактивни експонати. Разположен в Научния парк, парцел, който обхваща река Чарлз, той предлага всичко-от практически дейности и научни демонстрации на живо до малък зоопарк, планетариум и IMAX театър, на които гостите могат да се насладят.

Откакто е основан през 1830 г., той се разшири значително и сега забележително има повече от 700 интерактивни експоната, които можете да разгледате. Докато някои раздели се фокусират върху човешката биология и естествения свят, други ви транспортират до външните пространства на космоса с скелети на динозаври в естествен размер, механични модели и машини, всички също на показ.

19. Beacon Hill

https://maps.google.com/?ll=42.358299,-71.066101&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Широко смятан за най -красивия квартал на Бостън, Beacon Hill е пълен с причудливи калдъръмени улички, облицовани с елегантни градски къщи. Разположен в центъра на града, неговата атрактивна архитектура и привлекателна обстановка го правят удоволствие за разходка, като златният купол на Масачузетския щат е една от забележителните му забележителности.

Сега един от най-желаните и скъпи квартали за живеене в града, той е основан през 1795 г. с изискани къщички във федерален стил и свободно стоящи имения, разположени покрай атмосферните му улици с газ. Освен снимка след снимка на нейните очарователни къщи, улици и градини, посетителите могат да разгледат и различните исторически забележителности и паметници, осеяни по пътеката Черно наследство.

18. Музей на Изабела Стюарт Гарднър

https://maps.google.com/?ll=42.338612,-71.098892&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Сам по себе си произведение на изкуството, великолепният музей на Изабела Стюарт Гарднър заема великолепна сграда, по модел на венецианския дворец от петнадесети век. В комплект с великолепна градина в двора, арестуващата сграда сега е домакин на впечатляваща колекция от американски, азиатски и европейски произведения на изкуството.

За първи път отворен за обществеността през 1903 г., той е кръстен на Изабела Стюарт Гарднър - запален покровител на изкуствата - с фантастични картини и щампи, изложени заедно с керамика, сребърни изделия и скулптури. Освен че виждат шедьоври на Рембранд, Тициан и Ботичели, гостите могат да разгледат големите му галерии, пълни с мебели и текстил, с обширна колекция от стари книги, изложена също до средновековното, ислямското и ренесансовото изкуство.

17. Пивоварна Samuel Adams

https://maps.google.com/?ll=42.314590,-71.103050&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако вместо изкуство и архитектура търсите ели и IPA, тогава със сигурност ще искате да се отбиете до пивоварната Samuel Adams. Водещата марка на Boston Beer Company, нейното съоръжение се намира само на двадесет минути път с кола югозападно от центъра, като се предлагат страхотни обиколки и дегустации.

Кръстена на бащата -основател на Съединените щати, прекрасната малка пивоварна е много интересна за обиколка, докато виждате процеса на варене, бутилиране и брандиране. След като са видели най-съвременната производствена линия, посетителите могат да опитат някои от вкусните му напитки в стаята за бира или бирария, като особено популярни са нейните Boston Lager и Wicked Hazy.

16. Бостънски кораби и музей за чаени партита

https://maps.google.com/?ll=42.352180,-71.051277&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Задължително посещение за всеки, който се интересува от историята на Щатите, брилянтните кораби и музей за чаени партита в Бостън могат да бъдат намерени точно на юг от центъра на града. Докато неговите яркочервени сгради, образователни експонати и ангажиращи дейности се намират на моста на Конгрес Стрийт, двата му копия от осемнадесети век плават около пристанището на Грифин.

Чрез завладяващи преживявания, пресъздаване и отлично използване на мултимедия, музеят разказва историята на протеста от 1773 г. - Бостънското чаено парти - и събитията, довели до войната за независимост. Освен да гледате кратки клипове, да обикаляте изложбите му и сами да изхвърляте чай в пристанището, можете също да разгледате Елинор и Бобър, за да видите какъв е бил животът на историческите кораби.

15. Президентска библиотека и музей на JFK

https://maps.google.com/?ll=42.315891,-71.034088&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположена в края на Columbia Point, президентската библиотека и музей на Джон Ф. Кенеди е разположена на зашеметяващо място с изглед към пристанището на Бостън. Посветен на паметта на 35-ия президент на САЩ, той е дом на много невероятни артефакти и експонати за неговия живот и наследство с три театъра, които показват образователни филми, също разположени на място.

Открита за първи път през 1979 г., тя заема прекрасна модерна сграда, изработена от мрамор, специално проектирана от известния архитект И. М. Пей. Освен да разгледате неговите леки и ефирни галерии, пълни с лични сувенири, снимки и изрезки от пресата, можете също да научите за времето му в Овалния кабинет и важни въпроси и моменти, които оформят неговото председателство.

14. Old State House

https://maps.google.com/?ll=42.358768,-71.057808&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Впечатляващо най -старата оцеляла обществена сграда в целия Бостън, Old State House се намира точно в историческото сърце на града. Построен през 1713 г., сега служи като музей и е едно от най -популярните места за спиране по фантастичната пътека на свободата.

Някога седалище на Масачузетската асамблея, красивата сграда от червена тухла е най -известна със своя балкон, от който Декларацията за независимост е била прочетена за пръв път на гражданите през 1776 г. В допълнение към изследването на нейния интериор и вземането на изящната архитектура и експонати, посетителите могат да научат за трагичните събития от клането в Бостън, което се случи точно пред историческата сграда.

13. Норт Енд

https://maps.google.com/?ll=42.365002,-71.054443&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Още един от възхитителните исторически квартали на Бостън, който можете да разгледате, е Норт Енд, който е забележително дом на европейците, откакто градът е заселен за първи път през 1630 г. Сега известен с италианско-американската си общност, живописните, вековни улици на квартала са облицовани с безброй исторически обекти, атракции и заведения за хранене.

Освен разглеждане на забележителности като Старата Северна църква и къщата на Пол Ревиър, посетителите могат да спрат, за да хапнат или да пият в някое от уютните си кафенета или прекрасни италиански ресторанти и пицарии. На всичкото отгоре на своята атрактивна архитектура и обществени произведения на изкуството, кварталът също е домакин на безброй обществени събития и фестивали през годината, които празнуват италианската култура.

12. Бостънската обществена градина

https://maps.google.com/?ll=42.354168,-71.070000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Много спокойно и живописно място за скитане, Бостънската обществена градина може да се намери точно на югозапад от центъра, в непосредствена близост до популярния Boston Common. Домът на красиви пътеки и езера, растения и цветни лехи, големият парк е удоволствие за посещение по всяко време на годината, тъй като естетиката и цветовете му се променят толкова драматично от един сезон в следващия.

Първата обществена ботаническа градина в страната, тя е създадена през 1837 г. на върха на някогашните кални площи. Сега безупречно подредени и озеленени, великолепните зелени площи на градината съдържат буйни растения, цветя, дървета и храсти от цял свят. Освен да се поразходят с емблематичните си лебедни лодки, гостите ще срещнат множество паметници, осеяни с статуята на Джордж Вашингтон, която е най -известната от многото.

11. Музей за изящни изкуства

https://maps.google.com/?ll=42.339169,-71.094170&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -добрите туристически атракции на Бостън, Музеят за изящни изкуства може да се похвали с невероятна колекция от артефакти и произведения на изкуството от цял свят. Основана през 1870 г., сега тя заема величествена неокласическа сграда в квартал Фенуей-Кенмор, с изглед към изумителната природа и природата на парка Back Bay Fens.

Един от най-посещаваните музеи в света, той е особено известен със своето невероятно крило „Изкуство на Америка“, което обхваща всичко от предколумбово и колониално изкуство до съвременни произведения. В допълнение, в гигантските му галерии се помещават също приказни азиатски и персийски изящни изкуства, древни египетски мумии, шедьоври на европейски художници и много, много други.

С толкова много феноменални картини, резби и скулптури, които можете да видите и удивителни произведения на изкуството на Гоя, Рембранд и Моне, наред с други, на които да се насладите, Бостънският музей за изящни изкуства определено не трябва да се пропуска, когато сте в града.

10. New England Aquarium

https://maps.google.com/?ll=42.359016,-71.050682&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на централния кей на пешеходно разстояние от Роуз Кенеди Гринуей, аквариумът в Нова Англия показва множество експонати от морския живот, от екзотични медузи и скатове до игриви тюлени и пингвини.

Открит през 1969 г., отличителната черта на аквариума е гигантски океански резервоар от 200 000 галона, разположен в атриума на главната сграда, който възпроизвежда среда от коралови рифове. Спирална пътека около резервоара дава на зрителите близък изглед на акули, баракуди, морски костенурки и стада дребни риби.

Съоръжението е и дом на IMAX театър, който показва филми с водна тематика. Предлагат се и обиколки за наблюдение на китове и посетителите могат да комбинират билет за круиз с цената за вход в аквариума.

9. Острови на пристанището в Бостън

https://maps.google.com/?ll=42.318611,-70.945831&z=18

(ВИЖ КАРТА)

34 -те острова, разположени край брега на Бостън, предлагат на посетителите безкрайни възможности за забавление на слънце и море. Тринадесет от островите са включени в Националната зона за отдих на Бостънските пристанищни острови. Забележителностите, които трябва да посетите, включват Форт Уорън от Гражданската война на остров Жорж и обществения плаж на остров Спектакъл, който е само на 15 минути с ферибот от Лонг Кейф на града.

Остров Жорж е дом на най -стария фар в страната. Със пътеки, които се скитат покрай дюни и залесени площи, както и плаж за плуване, остров Ловелс е популярно място за къмпинг.

8. Наздраве Beacon Hill

https://maps.google.com/?ll=42.355888,-71.071220&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Феновете на телевизионното шоу „Наздраве“, които искат да посетят бара, вдъхновил хитовия сериал, може да се наложи да пътуват до две отделни места, за да изпълнят желанието си. Преименуван на Cheers Beacon Hill през 2002 г., кръчмата Bull & Finch, разположена на Beacon Street, служи като екстериорна снимка на бара, представен в началните кредити, но интериорът на кръчмата никога не е бил използван за шоуто.

Реплика на декорацията на шоуто обаче е изложена в историческата сграда на пазара Faneuil Hall в центъра и туристите, които искат местоположението на Cheers, вероятно ще бъдат насочени там. И двете дестинации продават сувенири в памет на шоуто.

7. Парк Фенуей

https://maps.google.com/?ll=42.346390,-71.097504&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Фенуей Парк е дом на бейзболния отбор на Бостън Ред Сокс от 1912 г., а за жителите на града това е една от най -обичаните забележителности на Бостън. Като най-старият американски стадион от първенството в непрекъсната употреба, паркът е задължителна атракция и за феновете на спорта.

Фенуей също е един от малкото паркове в стар стил, останали в Съединените щати, а по-малкото от средното поле на парка и скандалната лява стена, известна като „Зеленото чудовище“, прави резултата от игрите, които се играят тук, труден за предвиждане. Въпреки че игрите обикновено се разпродават бързо, посетителите често могат да си купят билети за същия ден в касата на парка. Предлагат се и обиколки на парка.

6. Конституция на USS

https://maps.google.com/?ll=42.372082,-71.055580&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположена на кей 1 на Harborwalk, USS конституцията е най -старият кораб в света, пуснат в експлоатация, и все още отплава всеки четвърти юли, за да отбележи независимостта на Америка. Стартирала през 1797 г., тримачтовата Конституция е кръстена от президента Джордж Вашингтон в чест на Конституцията на Съединените щати.

Дебелият, издръжлив корпус на дървената фрегата спечели кораба с прякора си „Old Ironsides“ по време на войната от 1812 г., когато корабът спечели славата, че победи пет британски военни кораба. Корабът е отворен за обществено ползване целогодишно с безплатни обиколки, осигурени от персонала на ВМС на САЩ.

5. Зала Faneuil

https://maps.google.com/?ll=42.359962,-71.056755&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположена в центъра на Бостън, Faneuil Hall е най -известна с ролята, която тухлената сграда играе по време на Американската революция. Въпреки че е построен като пазар през 1742 г. със средства, които донорът Питър Фанейл е придобил в търговията с роби, второетажните конферентни зали се превръщат в място за събиране на патриоти, копнеещи за свобода.

Сред тях беше адвокатът Джеймс Отис, който не само даде на сградата прякора си „Люлката на свободата“, но измисли и обединяващия вик „без данъци без представителство“. Сградата все още се използва както като пазар, така и като място за политически дебати и сред най -популярните туристически атракции в Бостън.

4. Бостън Common

https://maps.google.com/?ll=42.355000,-71.065559&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -старият обществен парк в Америка, Boston Common, е придобит от пуританските основатели на града през 1634 г.Първоначално използван като пасище за крави, паркът е и мястото на много исторически събития. Англичаните използват района като лагер в началото на войната за независимост.

Табела в парка маркира мястото, където се провеждат публични обеснения. Павилион, организиран от фондация Freedom Trail в Бостън, предлага на посетителите информация за паметниците на парка. Озеленен със сенчести дървета, фонтани и езерце, Boston Common е приятно място за почивка и от разглеждане на забележителности.

3. Back Bay

https://maps.google.com/?ll=42.351295,-71.080353&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ограничен от река Чарлз, кварталът Back Bay е наречен така, защото е построен върху някога застояли водни басейни. Днес кварталът от края на 19-ти век е луксозен, модерен квартал с живописни улици, облицовани с викториански домове, модерни ресторанти и шикозни бутици.

Кварталът също е дом на Бостънската обществена градина, най -старата и най -голямата ботаническа градина в страната. Старата Южна църква в Копли също си заслужава да бъде посетена. Построена през 1874 г. в готически възрожденски стил, църквата се отличава с интериор, преустроен от Луис Комфорт Тифани през 1905 г.

2. Пазар на Куинси

https://maps.google.com/?ll=42.360001,-71.055000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Проектиран от архитект Александър Парис и завършен през 1826 г., Quincy Market е известен както със своя архитектурен стил, така и с храната, която се предлага в повече от 20 ресторанта и 40 сергии.

Наречена на кмета на Бостън Джосия Куинси, сградата с правоъгълна форма е построена в гръцкия възрожденски стил, който Томас Джеферсън въвежда в Америка като откъсване от грузинската архитектура.

Изградени от гранит, тежките материали на сградата осигуряват поразителен контраст с нейния деликатен дизайн, който включва голям и богато украсен павилион с купол. Днес пазарът е известен като подходящо за семейства място, където туристите и местните жители могат да хапнат бързо на евтино.

1. Пътека на свободата

https://maps.google.com/?ll=42.359959,-71.056755&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Първата историческа пешеходна обиколка на Америка, пътеката на свободата е пътека, която включва 16 от най -важните обекти на Революционната война в Бостън. Отбелязана с линия червена боя, пътеката с дължина 2,5 километра започва от Бостънския Common, най-старият парк в Съединените щати.

Обиколката води посетителите покрай Old State House, мястото на клането в Бостън, където британските войници стреляха в тълпа от протестиращи граждани. Той минава покрай Къщата на Пол Ревиър и Старата Северна църква, където два фенера бяха окачени на стълба, за да предупредят, че британците ще се приближат по море. Краят на пътеката се свързва с Harborwalk, което води посетителите до USS конституцията.

Карта на Бостън

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: