Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Когато споменават африкански празник, повечето хора вероятно ще си помислят за сафари обиколка, посещение на древен египетски паметник или може би пътуване до Кейптаун или Маракеш. Въпреки това, Африка също има някои невероятни острови, разположени край бреговете си. Мадагаскар, четвъртият по големина остров в света е очевидният, но има и някои по -малки острови, които определено си заслужават пътуването. Тези Африкански острови имат завладяваща история, уникални диви животни и плажове, които лесно съперничат на тези на Карибите.

10. Сао Томе

https://maps.google.com/?ll=0.336111,6.681389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Сао Томе е най-големият остров на Сао Томе и Принсипи, португалско-говоряща островна държава, обхващаща екватора, край западното крайбрежие на Централна Африка. Малко туристи стигат до острова, така че посетителите могат да се гмуркат и да се гмуркат с шнорхел в непознати води и да разгледат сънливите рибарски села със собствено, спокойно темпо. Други възможности за активност включват посещение на шоколадова фабрика и наслада на едни от най -добрите кафета в света.

9. Sal

https://maps.google.com/?ll=16.716667,-22.933332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сал е най -популярният остров на Кабо Верде, архипелаг от 10 африкански острова, разположен в централната част на Атлантическия океан. Остров Сал, което означава сол на португалски, стана популярен поради хубавите си пясъчни плажове. Основният град е Санта Мария, където има ресторанти, барове, музика и нощен живот. Къщите и магазините в пастелни сенки се издигат по улиците.

8. Мохели

https://maps.google.com/?ll=-12.250000,43.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Mohéli, известен също като Mwali, е най -малкият от трите африкански острова, които съставляват нацията на Коморските острови. Той е див, неразвит и слабо населен с малко съвременни удобства. Той е и дом на единствения национален парк на Коморските острови, морския парк Mohéli и шнорхелистите, търсещи цветни коралови рифове, няма да бъдат разочаровани. Морските костенурки, делфините и китовете са защитени в парка.

7. Nosy Be

https://maps.google.com/?ll=-13.333333,48.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малкият остров Nosy Be е водещата туристическа дестинация на Мадагаскар, привличащ хиляди туристи от цял свят през цялата година. Въпреки че плажовете на Nosy Be не изглеждат толкова перфектни като някои други плажове в Индийския океан, те печелят точки за спокойствие, бистра тюркоазена вода и отлични ресторанти с морски дарове, сервиращи закуска от морски дарове на пясъка.

6. Джерба

https://maps.google.com/?ll=33.783333,10.883333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Джерба е най -големият остров в Северна Африка, разположен край бреговете на Южен Тунис. Той може да се похвали с красиви пясъчни плажове и тиха и тиха провинция. Това е едно от малкото останали места в Тунис, където все още се говори на берберски език. Град Ахим беше мястото на екстериорните сцени на Мос Айсли от 1977 г. в първия филм на Междузвездни войни.

5. Събиране

https://maps.google.com/?ll=-21.114445,55.532501&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Реюнион е френска отвъдморска територия с население от около 800 000 души, разположена източно от Мадагаскар и югозападно от Мавриций, най -близкия остров. Суахили, арабски и португалски моряци посетиха острова, но французите колонизираха острова през 1665 г. Реюнион е подобен на остров Хавай, доколкото и двете са разположени над горещите точки в земната кора. Най -високият вулкан е Piton des Neiges на 3070 метра (10 070 фута) над морското равнище.

4. Остров Ламу

https://maps.google.com/?ll=-2.283333,40.866669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Ламу е част от архипелага Ламу в Кения. Старият град Ламу, главният град на острова, е едно от най -старите и най -добре запазените суахили селища в Източна Африка. Изработен от коралов камък и мангров дървен материал, градът разполага с вътрешни дворове, веранди и изискано издълбани дървени врати. На острова няма пътища, само алеи и пътеки и следователно на острова има малко превозни средства.

3. Мавриций

https://maps.google.com/?ll=-20.200001,57.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мавриций е малък, мултикултурен остров в Индийския океан, източно от Мадагаскар и югоизточно от Сейшелските острови. Мавриций е бил необитаем остров, докато холандците не пристигат през 1598 г. Холандците напускат през 1710 г. поради тежки климатични условия. Французите се възползват от шанса си 5 години по -късно, само за да предадат острова на британците през 1810 г. Оттогава островът се преименува на Мавриций и остава под британско управление, докато не достигне независимост. Мавриций е известен с това, че е бил единственото известно местообитание на додо. Тази птица беше лесна плячка за заселниците поради теглото си и неспособността да лети и изчезна по -малко от 80 години след първоначалната европейска колонизация.

2. Занзибар

https://maps.google.com/?ll=-6.133333,39.316666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Занзибар (наричан още Унгуджа или остров Занзибар) е най-големият и най-населен остров от полуавтономния архипелаг Занзибар, край бреговете на Танзания. Африканският остров е бил от векове важен търговски център, стопител на африкански, индийски и арабски влияния. Основната атракция на Занзибар е Каменният град със своите варосани, коралови парцалени къщи, очарователни магазини, базари, джамии, площади и дворове. Друга голяма атракция са красивите бели пясъчни плажове, покрити с тюркоазено море.

1. Праслин

https://maps.google.com/?ll=-4.316667,55.733334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Праслин е вторият по големина остров на Сейшелите с население от около 6500 души. Някога скривалище за пирати и арабски търговци, сега е популярна туристическа дестинация с няколко хотела и курорти. Белите му пясъчни плажове като Ансе Лацио и Ансе Жоржет са едни от най -красивите в света. Той също така има значителни простори от тропически гори с птици като ендемичните Сейшелски острови Булбул. Красивият природен резерват Vallée de Mai е известен с уникалните коко де мер и ванилови орхидеи.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: