Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Пекин е оживен град, пълен с хора и звуци. Китайската столица е очарователен град, който бързо се модернизира, но запазва някои аспекти от славното си минало. Това е добър град за разглеждане пеша, пъхвайки се в хутонги, наслаждавайки се на деликатеси на пазар за нощни храни или посещавайки някои от най -добрите туристически атракции в Пекин.

10. Гулу и Жонглу

https://maps.google.com/?ll=39.940189,116.389633&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Гулу и Жонглу, известни като барабаните и камбанариите на английски, са били официални хронометристи на Пекин по време на династиите Юан и Мин. Днес те са туристически атракции, които дават представа за традиционната китайска архитектура. Gulou, барабанната кула, стояща на пресечната точка на улиците Gulou и Di’anmen, е построена през 1272 г. от Kublai Khan. Посетителите, които могат да се изкачат по стръмните стълби, ще бъдат възнаградени с прекрасна гледка към Пекин. Zhonglou, камбанарията, се намира на кратка разходка зад барабанната кула. И двете са разположени в една от малкото останали райони на Пекин хутонг.

9. 798 Art District

https://maps.google.com/?ll=39.989056,116.487930&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дори хората, които не обичат изкуството, ще оценят темата след посещението в 798 Art District, авангардното изкуство в Пекин. Разположен в някогашната стара електроцентрала, 798 Art District е кошер на художествена дейност. Посетителите могат да видят работещи художници в студията си, да купуват изкуство и сувенири, свързани с изкуството, да отпуснат уморените си крака в кафене на тротоара и да се любуват на стотиците статуи, които могат да бъдат намерени на открито на всяка улица. За да оценят напълно 798 Art District, посетителите може да искат да прекарат поне цял ден тук, тъй като има твърде много за гледане само за няколко часа.

8. Нанлуогусян

https://maps.google.com/?ll=39.937164,116.403130&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Nanluoguxiang е юпи улицата на Пекин. Нощният живот в модерните ресторанти и барове привлича младите хора като магнит; понякога дейността се излива в тясната улица. През деня е по -тихо, тъй като купувачите търсят най -новата мода в бутиците си. Разположен точно до Guloudongdajie (Източна улица Gulou), Nanluoguxiang е на кратка разходка от барабанната кула, което го прави идеално място за разглеждане на хутонгите, тъй като са известни тесните платна, облицовани с традиционни жилища. Районът Гулу е един от малкото райони в Пекин, които все още имат хутонги, въпреки че много от тези четириъгълни домове с червена врата също се модернизират.

7. Храмът на Лама

https://maps.google.com/?ll=39.946945,116.411110&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Храмът Йонхе Лама (Дворецът на мира и хармонията), разположен в североизточната част на Пекин, е един от най -големите тибетски будистки манастири в света. Храмът е построен от китайски императори, които таят дълбоко очарование за тибетската версия на будизма. През годините много тибетски и монголски монаси са живели и преподавали тук, а монасите все още живеят днес. Храмът съдържа 26 -метрова статуя на Буда Майтрея, издълбана от едно парче бяло сандалово дърво.

6. Парк Бейхай

https://maps.google.com/?ll=39.924442,116.383057&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Парк Бейхай, в центъра на Пекин, е удоволствие да посетите по всяко време на годината. Като най -популярният парк в Пекин, хората се пързалят по езерото през зимата и се разхождат около него през пролетта, когато дърветата цъфтят. Неговият храм White Dagoba в тибетски стил на остров Qionghua е забележителност в Пекин. Тъй като е толкова близо до Забранения град, паркът някога е бил кралска детска площадка. Уикендните сутрини са подходящо време за посещение, тъй като китайците се оказват да танцуват, да пеят караоке или пекинска опера, да играят бадминтон или да свирят в струнни квартети. Това е истинско място за забавление.

5. Площад Тянанмън

https://maps.google.com/?ll=39.903332,116.391670&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Заобиколен от паметници и правителствени сгради в съветски стил, площад Тянанмън е най-големият градски площад в света. Той остава поразително място и място за задържане и разглеждане на посетители от цял Китай, много от които посещават столицата си за първи път. Има церемония по издигане и спускане на знамето на разсъмване и привечер в северния край на площада. Има 4 мраморни лъва пред портата Тянанмън, северозападната има дупка от куршум на стомаха си от клането на площад Тянанмън през 1989 г.

4. Летния дворец

https://maps.google.com/?ll=39.997501,116.268898&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Летният дворец се намира на 15 километра (9,3 мили) от центъра на Пекин и е доминиран главно от хълма на дълголетието и езерото Кунмин. Както подсказва името му, Летният дворец е бил използван като лятна резиденция от императорските владетели на Китай - като отстъпление от Забранения град. Градините са значително разширени през 1750 г., възпроизвеждайки стиловете на различни дворци и градини от цял Китай. Езерото Кунмин беше разширено, за да имитира Западното езеро в Ханджоу.

3. Храмът на небето

https://maps.google.com/?ll=39.882240,116.406471&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Небесният храм се счита за даоски храм, въпреки че китайското небе се покланя преди даоизма. Храмът е построен от 1406 до 1420 г. по време на управлението на императора Йонгле, който е отговорен и за изграждането на Забранения град в Пекин. Не само красива гледка, храмът е заобиколен и от огромен обществен парк, популярен сред местните жители, практикуващи тай чи сутрин и през почивните дни.

2. Badaling

https://maps.google.com/?ll=40.354168,116.006943&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Badaling е най -лесният сайт за достъп до Великата стена от Пекин, което го прави един от най -претъпканите. (Съвет: За да избегнете тълпите, отидете в средата на седмицата следобед или завийте наляво при главната порта.) Достъпен с обществен автобус от Deshengmen на втория околовръстен път в Пекин, Badaling е мястото, където китайското правителство отвежда официалните си посетители. Гледките към Великата стена - най -дългият музей на открито в света - извиващи се през планините са страхотни. Badaling, който има достъп за инвалидни колички до някои секции, също е дом на приказния музей Great Wall Museum с неговите диорами за изграждане и защита на стената.

1. Забранения град

https://maps.google.com/?ll=39.914722,116.390556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Привличайки 8 милиона посетители годишно, Забраненият град е най -големият дворцов комплекс в света. Разположен в сърцето на Пекин, близо до площад Тянанмън, този огромен дворец е построен през 15 век по време на династията Мин и е служил до 1911 г. като императорска резиденция на императори и техните семейства, както и като център на китайските политически и церемониални функции. Общо 24 императора властваха над страната в продължение на почти 5 века от Забранения град до абдикацията на Пуи, последния император на Китай.

Известен днес като Дворцовия музей, дворецът преди е бил наричан Забранения град, тъй като влизането в него е било строго забранено, освен ако не е одобрено от императора поради религиозното му значение като земна резиденция на Небесния император.

Заобиколен от стена с височина 26 фута (8 метра) с няколко порти, широк ров и кралски градини, комплексът обхваща огромен правоъгълник и се състои от 90 дворци и зали с вътрешни дворове, близо 1000 други сгради и 8700 стаи.

Комплексът е великолепна съкровищница, в която се намират ценни вековни китайски артефакти и произведения на изкуството, включително картини, керамика, порцелан, музикални инструменти, текстил, бойни оръжия и предмети, използвани от императорското семейство ежедневно. Посетителите ще намерят и няколко ресторанта и магазини за сувенири, разпръснати из целия комплекс.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: